Het Paard van Sinterklaas (2005)
Genre: Familie
Alternatieve titel: Winky's Horse
Nederland / België
Geregisseerd door: Mischa Kamp
Met onder meer: Ebbie Tam, Jan Decleir en Betty Schuurman
Gesproken taal: Nederlands
Releasedatum: 12 oktober 2005
Plot Het Paard van Sinterklaas
Het Paard van Sinterklaas vertelt het verhaal van het Chinese meisje Winky dat pas in Nederland woont en voor het eerst in aanraking komt met het verschijnsel Sinterklaas. Wanneer ze hoort dat je aan de Goedheiligman cadeautjes mag vragen, heeft ze een wel heel bijzondere wens...
Winky
Vader Sofie
Juf Sigrid
Maaike
kijkert
Grappige beschrijving. Net of het paard van Sinterklaas een verhaal gaat vertellen.
Phoenix
Nou... Wat vraagt ze dan?
Ik kan het einde al raden: Ze zit bij de beste man op schoot, vol hoop voor dat geweldige cadeau. En opeens valt zijn mijter met pruik af en komt ze erachter dat Sinterklaas niet bestaat. Ik zie de gezichten van alle ouders al voor me als ze hun koter huilend uit de bioscoop sleuren.
Moity
Ik denk toch niet dat deze film kan tippen aan "De Zak van Sinterklaas" met Ron Jeremy in de hoofdrol.
ROOSKY
Ik zag hier laatst een trailer van en de film lijkt me echt heel leuk. Dat Chinese meisje kwam heel grappig over.
Quido
Teskuh17
inderdaad, dat chinese meisje lijkt me heel leuk
de film lijkt me verder niet speciaal.. wel grappig idee Phoenix
komen hier kleine kindertjes
?
danuz
Een zaal vol krijsende kinderen en hard mee lachende ouders, daar zat ik dan. Had het idee dat ik (en de groep waarmee ik was) de enige ‘volwassenen’ waren. Eigenlijk best leuk
De film zelf is opzich best aardig, zelfs best leuk geschoten. Zitten aardig wat mooie shots in. Wat mij echter mateloos irriteerde was de muziek, de hele film zat volgepropt. Je kwam van de ene emotie in de andere, werd er gek van.
Het is en blijft natuurlijk een kinderfilm, de één na de andere ‘grap’ werd gemaakt, waarop de hele zaal weer platlag. Sinterklaas in een Chinees restaurant aan de koffie, lachen gieren brullen.
Aan de ene kant een heerlijk ontspannen filmpje, maar had ook zo zijn irritante kanten. Moeilijk te becijferen daardoor
Maar zit rond de 2,5*
cornelis
Hele lieve film. De ouders-met-kinderen om mij heen waren juist erg stil en leken erg in de film op te gaan en applaudiseerden zelfs na afloop.
Dat chinese meisje is inderdaad hartstikke goed. De film heeft hier een idioot raar gemiddelde, wat mij betreft.
Quentin
Wat mij betreft ook. Uitstekende film, erg leuk met een sterke cast (Decleir & Tam zijn erg goed), grappig en ziet er goed uit. 4*
pipla
Echt wel een goede kinderfilm van eigen bodem. Burny Bos staat wat mij betreft garant voor leuk visueel spektakel. Ook leuk voor niet-gelovigen!
Paard van Sinterklaas wint prijs
De Nederlandse familiefilm Het Paard van Sinterklaas heeft maandag op het Filmfestival van Vlaanderen de publieksprijs gewonnen.
Daarmee eindigde de film voor grote favorieten als Wallace & Gromit: The Curse of the Were-Rabbit en het oorlogsdrama Joyeux Noël. Het Paard van Sinterklaas gaat over het Chinese meisje Winky dat in Nederland komt wonen en probeert te begrijpen wie Sinterklaas is.
In Nederland trok de film in tien dagen al bijna 100.000 bezoekers. In Utrecht won de rolprent al een Gouden Kalf.
bron: NOS teletekst 404
Zie ook: persbericht filmfestival
speedy23
"Het Paard van Sinterklaas" krijgt 'Gouden Film'
De Nederlands-Belgische film "Het paard van Sinterklaas" heeft de 'Gouden Film' in de wacht gesleept. Die bekroning van het Nederlands Filmfestival en het Nederlands Fonds gaat naar een Nederlandse speelfilm of documentaire die meer dan 100.000 bezoekers naar de bioscoop lokt.
In de familiefilm van Micha Kamp wil het meisje Winky Wonk maar één ding: een paard. Maar daar hebben haar ouders het geld niet voor. Ze besluit daarom aan Sinterklaas een paard te vragen. De hoofdrollen worden vertolkt door Ebbie Tam, Anneke Blok en Jan Decleir. De film loopt vanaf woensdag 26 oktober in de zalen.
Eerder won de film het Gouden Kalf voor beste scenario en de prijs voor beste jeugdfilm op het Nederlandse Filmfestival van Utrecht. Op het Filmfestival van Gent kwam daar nog de FNAC-publieksprijs bij. (dwm,belga)
Quido
'Het Paard van Sinterklaas' geselecteerd voor Berlijn
De film Het paard van Sinterklaas gaat naar het Internationaal Film Festival Berlijn. De Nederlandse productie is geselecteerd voor de competitie van het Kinderfilmfest, een programmaonderdeel voor jonge filmbezoekers. Dat liet distributeur Warner Bros vrijdag weten. Eerder werd van producent Bos Bros de film Minoes geselecteerd. Het paard van Sinterklaas gaat over Winky Wong, die met haar moeder naar Nederland verhuist. Daar runt haar vader een Chinees restaurant. Het meisje moet wennen aan het land, de cultuur en de taal. Ze vindt in pony Saartje een maatje, zeker als haar moeder tijdelijk terugmoet naar China. Als Saartje overlijdt, besluit Winky een paard te bestellen bij Sinterklaas.
Sinds de première op 5 oktober hebben 350.000 bezoekers de film gezien. Het paard van Sinterklaas draait nog met tachtig kopieën in de bioscopen. In België is de film met 67.000 bezoekers de meest succesvolle Bos Bros release ooit. Voor de Benelux maakt dat een totaal van 417.000 bezoekers. Het filmfestival van Berlijn vindt volgend jaar plaats van 9 tot en met 19 februari.
Bron: ANP
eviedivel
Ben er eind november met mijn zoontje van vier er heen geweest. En moet zeggen dat ik het een hele leuk familie film vind. Leuk verhaal en ook wel "leuk" sentimenteel hier en daar. Goed gecast en er zat voldoende snelheid in.
Voor de kleintjes had het misschien sneller gemogen.
Een van de weinige NL films waar ik me niet heb geirriteerd aan hun acteren.
3,8 geef ik deze film.
Zie je veel Nederlandse films? We hebben namelijk heel erg veel goede acteurs tegenwoordig.
Prissie
Ik heb hem in de bioscoop gezien..Ik vind het wel een leuke film daar niet van.Maar ik vind het meer iets voor op tv
hinie
waarom niet voor de bioscoop?
vond het een leuke film vooral voor de kleintjes, maar heb zelf ook een traantje weg moeten pinken.
vond hem top!
Als ik hen was, pas in november ofzo.
Dit is trouwens niet de mooiste poster van de film.
Mug
Volgens mij niet. De film krijgt een re-release in de Nederlandse bioscoopzalen. De film zal later ook een dvd-release krijgen. Datum (en bron waar ik dat gelezen had) is me ontschoten, maar ongetwijfeld ruim voor pakjesavond.

Prime Video-hitserie 'The Night Manager' krijgt een derde seizoen

102 Minutes That Changed America