Het Paard van Sinterklaas (2005)
Genre: Familie
Alternatieve titel: Winky's Horse
Nederland / België
Geregisseerd door: Mischa Kamp
Met onder meer: Ebbie Tam, Jan Decleir en Betty Schuurman
Gesproken taal: Nederlands
Releasedatum: 12 oktober 2005
Plot Het Paard van Sinterklaas
Het Paard van Sinterklaas vertelt het verhaal van het Chinese meisje Winky dat pas in Nederland woont en voor het eerst in aanraking komt met het verschijnsel Sinterklaas. Wanneer ze hoort dat je aan de Goedheiligman cadeautjes mag vragen, heeft ze een wel heel bijzondere wens...
Winky
Vader Sofie
Juf Sigrid
Maaike
jumpstylemovie
Moet er toch nog even bij zeggen dat er maar een heeel klein gedeelte in de film is , waar ze ook werkelijk het paard heeft.
tommykonijn
Een schattige Film om te zien en zeker een van de beste van Sinterklaas lijkt me, Een mooi verhaal over een Meisje die op zoek is naar haar grote droom erg leuk zijn de acteerprestaties en het Verhaal dus : Ik ben hier tevreden mee.
****
robertus65
Sympathieke jeugdfilm, zeker geslaagd.
Komt erg realistisch over. Leuk om te zien dat kinderen zich makkelijker weten aan te passen dan hun ouders.
G.1Rl
Ik heb hem (nog) niet helemaal gezien, en zal dus ook niet gaan stemmen, maar wat ik er wel van het gezien was wel goed. Het verhaal steekt wel goed in elkaar en voor hun leeftijd acteerden de kinderen ook wel goed.
Thomas83
Morgen zendt Ketnet/Canvas hem uit om 18.00 uur, dus grijp je kans of neem hem op zou ik zeggen.
lucdecoster
Ja, mooie, prachtige film voor het gezin.
hellblazer93
Leuke film die gewoon bij Sinterklaas hoort met een heerlijke sfeer. Ook zijn de acteerprestaties niet zo goed, maar dat maakt voor zo'n film ook niet uit. Gewoon kijken en genieten.
Jolienepien
G.1Rl
Ik blijf bij mijn mening. Ik heb hem nu uitgezien en het was eigenlijk precies wat ik ervan had verwacht, en ongeveer even goed als het stuk wat ik al eerder had gezien. En ik zal maar niet herhalen wat er allemaal goed aan was, het staat hierboven ook wel. Ik wil er nog wel iets aantoevoegen: namelijk dat qua voorspelbaarheid nog wel redelijk meeviel. Alleen sommige uitspraken waren zó voorspelbaar: "Papa begrijpt me niet..." Verder was het niet heel vervelend dat dat zo voorspelbaar was.
Voor mij 3*
hellblazer93
Ja, voor hun leeftijd wel erg goed. Maar de broer van Winky steelde niet echt de show..
Demoniac
Ik denk dat hij die jongen bedoeld die de bezorgingen deed. Die vond ik ook niet echt goed nee en de ouders ook niet. Verder vond ik de kinderen wel goed en dat oudere echtpaar ook wel. Maar de film is natuurlijk gericht op kinderen en ik ben er van overtuigd dat de film voor hen heel erg mooi is.
Thomas83
Die bezorger is wel erg leuk met Winky. Maar niet goed gespeeld inderdaad. Vond ik bij Winky trouwens ook niet. Heb me er totaal niet aan gestoord doordat ik Ebbie Tam erg op haar gemak vond voor de camera, maar ik vond het wel overduidelijk dat alles wat ze zei haar werd ingefluisterd.
hellblazer93
Ja, die bedoel ik. Maar ik denk ook dat dit voor alle kleintjes ook een geweldige film is.
Max en Joep
wat een ontzettende leuke warme grappige vriendelijke film.
ik zapte er een tijdje terug langs en bleef meteen hangen.
leuke humor en erg vermakelijk.
3,5 sterren
djelle
Hartverwarmende familiefilm over een klein meisje die niets liever wil van de Sint dan een paard om voor te zorgen. Probleem is dat de Chinese papa en mama zo'n paard te gevaarlijk vinden en bovendien nog nooit gehoord hebben van Sinterklaas.
De sociale problematiek die hierbij (luchtig) geschetst wordt, zorgt samen met een goed gevoel voor humor, een vleugje maatschappijspot (of liever: knipoogjes) en een ruimte voor de volwassen interpretatie van het hele sintgebeuren voor een goeie portie kijkplezier die zowel jong als oud kan bekoren. De niet waanzinnig mooie maar wel uiterst effectief gebruikte filmstijl zorgt voor enkele kippenvelmomenten, maar vooral de ontwapenende voice over van Winky (dat o zo schattige meisje waarover het hier gaat) blijkt een zeer doeltreffende zet te zijn.
Ach, en het is goed dat we ook weer eens een deftige film hebben over onze cadeautjes-uitdelende kindervriend. De Amerikanen hebben er er al in overvloed over hun Kerstman. Over 'kerst' gesproken, ook dat sfeertje zit er reeds goed in verweven, wat het dus een prima film maakt voor de hele maand december.
Maar nu eerst een wortel klaarzetten.
Kaffeefiltjer
Grappigste quote van de hele film:
- "Hmm... Jullie zijn hier al helemaal in kerststemming zie ik"
- " Sorry Sinterklaas"
(enfin, twas niet exact zo )
notorious_kim
Hij is wel leuk, maar er zijn veel betere films. Ik vond hem vaak niet overtuigend overkomen.
robertus65
Is dit dat meisje niet van het tv spotje van Sire?
robertus65
Heb ik dit spotje al weer gezien, en ik heb een gruwelijk hekel aan commercials, nu weet ik het zeker, ze is het!
John Candy
Geweldig jeugdsentiment dit. Ebbie Tam acteert erg goed voor haar leeftijd.
jumpstylemovie
Haha, je geeft de film vast geen 3 Sterren vanwege de acteerprestaties van Wonki

'Outlander'-serie 'Blood of My Blood' snel te streamen op HBO Max

Mysteryklassieker 'The Da Vinci Code' met Tom Hanks vrijdagavond op televisie