• 9.373.864 stemmen

Geregisseerd door: Paul Bartel

Met onder meer: David Carradine, Simone Griffeth en Sylvester Stallone

Releasedatum: 15 januari 1976

Plot Death Race 2000

"A Cross Country Road Wreck!"

Het jaar 2000. The Trans-Atlantic Road Race. Een happening van de eerste orde, en elk jaar georganiseerd door de overheid. Volkshelden als Nero the Hero, MachineGun Joe en Frankenstein racen in gevaarlijk uitgedoste auto's door Amerika, waarbij ze punten kunnen scoren door willekeurige voorbijgangers overhoop te rijden. Bejaarden en kleine kinderen leveren dan overigens de meeste punten op... Er is echter een verzetsbeweging ontstaan die de race wil stoppen...

Frankenstein

Machine Gun Joe Viterbo

Calamity Jane

Matilda the Hun

Nero the Hero

Junior Bruce

Grace Pander

RuudC schreef:

Voor die enkele euro's hoef je deze dvd echt niet te laten liggen

Viola: de tip van de dag!!! Goeie review trouwens.

avatar van RuudC

RuudC

Uit de losse pols, maar bedankt

• 1948 berichten

Dit vond ik nou niet zo'n goeie film van Stalone. Ik vond de remake vele malen beter.

avatar van Crook

Crook

Haha ik vond dit stukken beter als de recente death race-films!

• 1922 berichten

Niet aan mij besteed. Snap niet dat je er de lol van in kunt zien dat onschuldige mensen op de meest gruwelijke wijze worden doodgereden. Vind het ook niks voor Stallone,die het meestal juist moet hebben van zijn "sympathie". Dit is alles behalve sympatiek en een behoorlijk zieke geest die dit bedacht heeft in 1975. Doe mij ook maar de versie met Statham.

avatar van Crook

Crook

Ow dus als het om gevangenen gaat die elkaar op een onmenselijke wijze kapot rijden dan is het niet ziek?

• 1922 berichten

Ik zeg niet dat gevangenen die elkaar dood rijden niet ziek is, maar het wordt op een heel andere manier in beeld gebracht, en in een gevangenis worden mensen altijd aangevallen, er heerst een hele andere sfeer. Dit is gewoon sadistische pulp waar ik totaal niet om kan lachen. Had Stallone ook nooit in zo'n film verwacht.

avatar van M.Goodkat

M.Goodkat

Zelfde hier, had zelf Stallone nooit in deze film verwacht en zeker niet zo een rol neerspelen.

Vind het ook allemaal wat sadistisch aangelegd,ik bedoel, baby's omverrijden voor punten? dat is iets te ver volgens mij.

Natuurlijk is de remake ook niet goed te spreken maar zoals funkstarr het al zei,het is op een totaal andere manier in beeld gebracht. het is nog steeds gruwelijk en gewelddadig maar geen baby's of mensen van 75 jaar omver rijden

Insignificance

Gut, wat zijn we ineens gevoelig..

• 1948 berichten

Kom op, iedereen kan aan de hand van het verhaal en aan de hand van trailers al weten wat men kan verwachten. Een soort "Wacky Races" voor volwassenen. Film shockeerd totaal niet. Niet te min vond ik de film niet echt goed, maar ik ken ze erger. En deze film is uit de begin periode van Stallone's cariere. Films als Bananas en deze waren het gevolg. Tja... Iedereen heeft wel eens een misser.

avatar van Metalfist

Metalfist

Niemand heeft hier blijkbaar Carmageddon gespeeld? In mijn herinnering nog net iets gewelddadiger dan de Death Race films.

• 1948 berichten

Inderdaad, leuke spellen... En dat ging zeker wel wat verder dan Death Race 2000. Daarom zei ik al... Een "Wacky Races" voor volwassenen, maar nergens echt shockerend.

m1chel schreef:

Heb ook nergens het woord "shockerend" gebruikt hoor. Maar wel sadistisch en slecht. Verder geef ik je wel gelijk. Daarnaast waarom zou ik een trailer bekijken als ik de film zelf al direct kan kijken? Ik wist wel ongeveer wat te verwachten, maar wist niet dat het echt op zo'n slechte manier ten uitvoering werd gebracht.

M.Goodkat schreef:

Pak z'n filmdebuut er eens bij, zou ik zeggen.

FunkStarr schreef:

Nee hoor. Je komt nu pas aan met de term 'slecht'. En dan is het nog maar de vraag wat je daar precies mee bedoelt.

Ah, het gaat je dus om de uitvoering. Tja, dit filmpje is met drie ton gemaakt, Anderson had 45 mio tot z'n beschikking.

Dit is gewoon sadistische pulp

En satire.

Insignificance schreef:

Hoezo is dat een vraag? Het is toch duidelijk genoeg. Je snapt toch wel wat het woord "slecht" betekend?

FunkStarr schreef:

behoorlijk zieke geest die dit bedacht heeft in 1975.

Paul Bartel! His spirit lives on! Trouwens de statham (?) versie is 10x zo sadistisch. Mede omdat hij totaal geen diepgang heeft in tegenstelling tot deze eerste versie.

FunkStarr schreef:

Ik wil niet te bijdehand gaan doen hoor, maar deze uitspraak klinkt alsof je hiervan redelijk geshockeerd was. Vandaar mijn opmerking.

• 1922 berichten

Dat was ik niet en bijdehand? Dat valt toch wel mee. Deze site is om te discussieren.

FunkStarr schreef:

Het ging er natuurlijk om waar de term betrekking op heeft. Had je zelf ook wel kunnen bedenken na het lezen van de rest van de post. Beetje raar om juist dat te negeren..

Maar goed, misschien is Rollerball (1975) iets voor je.

• 1948 berichten

Ach weet je wat het is met deze film? Hij neemt zichzelf totaal niet serieus, en dat is een pluspunt. Er zit erg veel humor is (zijt het sadistische humor), maar het is het allemaal net niet. Het verhaal had een beetje beter uitgewerkt moeten worden. Hij deed me op sommige punten aan "The Running Man" met Schwarzenegger denken, die ik overigens vele malen beter vond. Er zitten een paar memorabele stukken in vond ik. Het stuk dat de oudere in hun rolstoeltjes op de weg worden gezet, maar de chauffeur kiest het andere pad en rijd allemaal zusters plat. Of het stuk dat Stallone boos word op die visser en hem vervolgens plat rijd. Je kan het wreed en sadistisch noemen, maar ik neem het met een korrel zout. De rest van de film is saai en gewoon heel slecht geacteerd op veel punten. Dat Stallone in zijn toen nog prille cariere voor deze film koos vind ik dan opzich niet zo vreemd. Schwarzenegger heeft er ook meerdere tussen zitten die echt niet goed waren, neem "Hercules in New York" maar eens als voorbeeld.

Het tijdsbeeld is leuk, maar ook niet meer dan dat. Gewoon een hele matig tot slechte film, maar wel leuk om een keer gezien te hebben.

m1chel schreef:

Ach weet je wat het is met deze film?

Jawel. Los van dat andere, het is een cultfilmpje. En daar heb je het niet zo op, hè.

• 1948 berichten

Hoe weet jij dat dan? Er zijn genoeg "Cultfilmpjes" die ik wel ok vind, maar deze nou net niet. Ach ieder zijn meug toch?

Research, m1chel.

m1chel schreef:

Ik heb het ook niet zo op cult films moet ik ook heel eerlijk wezen.

• 1948 berichten

Whahahahahaha...Nou jij bent meer wakker dan ik...OK You win!

Mozes kriebel zeg...da's een berichtje uit 2011 zelfs.... Tja.... Wat moet ik hier nou eens op zeggen...

avatar van Askikker

Askikker

Dit was (in die tijd al) zo ongelofelijk foute pulp, dat het weer cult is.

Die decors, dat bloed, die ''snelle'' auto's; t ziet dr niet uit.

Wel apart dat zulke grote namen mee doen, had net zo goed het einde van hun carriere kunnen betekenen.

Welke grote namen dan?

• 1948 berichten

Stallone en Caradine denk ik (de rest zijn nou niet echt acteurs die wereldfame op hun naam hebben)

avatar van Askikker

Askikker

Yeps; die twee dus

avatar van Filmkriebel

Filmkriebel

David Carradine en Stallone in een flauwe 70s cultfilm. Veel humor in deze foute amateuristische reis door Amerika. Alles is dom (vooral die versnelde beelden) maar tegelijkertijd ook vrij vermakelijk. Een echte no-brainer.

avatar van ArnoldusK

ArnoldusK

• 2058 stemmen

Cultfilm? : Ja!
De nabije toekomst nogal dystopisch beschreven, met USA als verliezer van de koude oorlog en dus als communistich bolwerk, inclusief rode nationalistische kleuren, de 'arbeidersvuist' en de grote vijand ('Frankrijk?!?!). Typische invloed van de Koude Oorlog. Maar desondanks het paradoxale feit dat het Amerikaanse volk evenwel blijft terugvechten tegen deze "onmenselijke" race.
De parodieën van presentatoren, de snelheid, de soms enorme geluidsverschillen van de opnames, het gebruik van tomatenketchup als bloed en het niet eens zo slechte plot, maakt deze film érg lollig en goed te hebben. Het briljante einde (inclusief commentaar bij de aftiteling) zat er aan te komen, maar is een geweldige aanklacht tegen de schietgrage, geweldsbeluste Amerikaan. "Man even murdered before it could think".