Death Race 2000 (1975)
Geregisseerd door: Paul Bartel
Met onder meer: David Carradine, Simone Griffeth en Sylvester Stallone
Releasedatum: 15 januari 1976
Plot Death Race 2000
"A Cross Country Road Wreck!"
Het jaar 2000. The Trans-Atlantic Road Race. Een happening van de eerste orde, en elk jaar georganiseerd door de overheid. Volkshelden als Nero the Hero, MachineGun Joe en Frankenstein racen in gevaarlijk uitgedoste auto's door Amerika, waarbij ze punten kunnen scoren door willekeurige voorbijgangers overhoop te rijden. Bejaarden en kleine kinderen leveren dan overigens de meeste punten op... Er is echter een verzetsbeweging ontstaan die de race wil stoppen...
Frankenstein
Junior Bruce
Grace Pander
Harold
grovonion
Cult-film! Bejaarden en kinderen leveren extra punten op!!
Geniale zwarte humor.
Bert1
Ik las dat het design van Flash Gordon bekend staat als 1 van de slechtste ooit. Fout! Het design van de wagens in Death Race 2000 is het slechtste dat ik tot dusver in een film gezien heb.
Uiteindelijk bleek de film minder onderhoudend dan ik had gehoopt.
brucecampbell
Totaal foute en geflipte film, maar heerlijke Cult.
Leuke rol van Stallone als Machine Gun Joe Viterbo.
sju
Meest foute en politiek incorrecte film ooit gezien. Duidelijk testosteron-ingredienten: snelle wagens, naakt vrouw-volk en lomp geweld.... Heerlijke B-Cult onzin
veron35
Herzien en is toch wel humor. Gaat werkelijk helemaal nergens over.
Mensen van 40 jaar en ouder zijn 3x meer waard dan iemand tussen de (ik geloof) 18 en 40, maar een man tussen de (weer ik geloof) 18 en de 75 jaar is 40 punten waard en een vrouw tussen de 18 en de 75 60 punten.
niethie
Zeer vermakelijke culfilm vol zwarte humor, een aantal vrij bizarre scenes en een leuk verhaaltje. Erg apart dit. Zeker leuk om en keer gezien te hebben.
thunderball
Leuke originele cultfilm dit. Krankzinnig en anarchistisch.
Had er al jaren eerder van gehoord en over gelezen, maar ooit midden jaren '80 zond Sky Channel hem uit en toen uiteraard gekeken.
Carradine is behoorlijk creepy en toch ook cool in zijn rol als de beroemde racer en het is leuk om Stallone in een hele vroege rol te zien. Zijn opmerking: de fans hebben altijd gelijk! is in die bepaalde context hilarisch!
De film heeft in zo verre indruk op me gemaakt dat ik nog steeds in het verkeer vaak tegen vrienden of vriendinnen roep als het weer eens niet op schiet ofzo:
Hee, oud vrouwtje! 50 punten! etc....
3,5 ster.
aerts007
Nope, enne.......Cultfilm?!
Carradine staat wederom te acteren met loempia in zijn gat!
Geef die man een oscar.
Donkerwoud
In de jaren '70 is er wel meer van dit soort olijke nonsense verschenen waarin met seks en geweld de draak wordt gestoken met de gevestigde orde. Deze Death Race is daar ontegenzeggelijk een product van. Het globale thema is een race waarin een aantal maffe figuren tegen elkaar moet strijden om wie de meeste mensen kan doodrijden. Een soort ultieme exploitatie van menselijk lijden tot volksvermaak. De antiheld in de hoofdrol is een sombere Darth Vader look-a-like met een sterk rechtvaardigheidsgevoel, die de race aangrijpt om een politiek statement te maken.
Ik vraag me af in hoeverre deze film nou echt de moeite waard is om te herzien in 2008. Van de hoeveelheid seks en geweld kijken we al niet meer op en de hele uitvoering is eigenlijk abominabel knullig. Als satire is het teveel mislukte slapstick en zeker niet van een tijdloze scherpte;als B-film is het eerder irritant dan vermakelijk. Wat blijft is een klein draakje, dat maar niet ten einde lijkt te komen.
Carmageddon is hier overduidelijk uit voortgekomen. In dat opzicht is het geestig om gezien te hebben als gamer.
Nephilim
Ik vermaak me er anders nog steeds prima mee
I mean kom op zeg.. Wie geen brede grijns op zn gezicht krijgt van bijvoorbeeld de Euthanasia Day scene heeft geen gevoel voor humor.
kArIzMa_Movie
Zeker wel zo'n tien jaar geleden dat ik deze heb gezien. Wat me nog bij is gebleven is dat er drie toeschouwers waren die midden op de weg stonden (tijdens de race), en het plan was dat ze met z'n drieën in de put zouden springen op 't moment dat de auto's aan kwamen rijden. Dus twee daarvan gingen in de put springen, en blijkbaar vonden ze 't te lang duren om op de ander te wachten en deden ze 't klepje van de put dicht. Dus op 't moment dat de ander (die 't niet zag) ook in de put wilde springen, zei die 'Shit!' en werd ie aangereden. De andere deden 't klepje van de put open om te kijken, en werden twee seconden later ook aangereden
. De sfeer én humor is echt typisch jaren 70. Ik ben aan een herkijkbeurt toe, dus meer kan ik er niet over kwijt.
3,0* (voor nu, maar misschien ook wel voor goed)
Baldur
Vandaag bekeken, en ik vond hem erg tof. Geinig bedacht, en op momenten heerlijke humor.
willemt91
dus zo dachten zij hoe het eraan toe zou gaan in 2000
best een geinige film als je niet naar de afwerking kijkt
Steve-a
Ik verhoog mijn stem naar 4,5 echt een briljante cult film. Sly en Carradine zijn altijd leuk om in een film te zien.
megaman
Niet te vergeten dat de cult klassieker Carmageddon (dat is dus een game. voor de mensen die onder een rots hebben geleefd) hier op gebasseerd is.
Zandadder
Jaren geleden verkocht, maar daar heb ik nu toch wel spijt van.
Montorsi
In alles slecht, amateuristisch en zwaar over the top, behalve op een punt...... de vermakelijkheid! Bij vlagen erg komisch, gitzwarte humor en geweldige personages, een auto met swastika's op het dak en een man en vrouw in nazi-pak achter het stuur
Verhaaltje erom heen was te belachelijk voor woorden, maargoed hoe cares, heb me met name het eerste stuk prima vermaakt, en wat mij betreft had het laatste stuk net zo moeten zijn zonder dat het gigantisch slechte -maar daarom toch ook wel weer grappige- verhaal te veel de overhand kreeg.
Metalfist
Well America, there you have it, Frankenstein has just been attacked by the French Air Force and he's whipped their derrieres!
Death Race 2000 is gewoon echte pulp. Memorabele karakters waaronder natuurlijk de coole Frankenstein, wat wel raar is is dat wanneer Frankenstein zijn masker op heeft zijn oog een groot litteken is maar wanneer hij zijn masker afzet heeft hij een perfect gezicht. Maar ook de bijrollen zijn geweldig. Sylvester Stallone is magnifiek als Machine Gun Joe, vooral met die scène met zijn Tommy Gun ging ik strijk. Ook Matilda the Hun met haar Nazi navigator zorgden geregeld voor een glimlach.
Verhaal stelt niet veel voor maar die kitscherige auto's waren helemaal geweldig. Alleen wat spijtig van het einde, heel de vaart er wel uit na de dood van Machine Gun Joe De stukken waar Frankrijk van alles de schuld krijgt zijn trouwens ook geweldig.
Amusante cultfilm 3.5*
Montorsi
Dat viel me in eerste instantie ook op, maar later kwam ik tot de conclusie dat het litteken onderdeel was van het masker, aangezien Frankenstein slechts een symbool is en er telkens een nieuwe Frankenstein wordt gekozen. Een van de vorige Frankensteins zal zo'n litteken wel opgelopen hebben in een voorgaande race.
Metalfist
Dat zou zeer goed kunnen, dit wordt in de remake ook gedaan maar het had wel wat uitdrukkelijker mogen gezegd worden.
hellblazer93
Leuk filmpje met veel zwarte humor en veel onzin. Leuke auto's en de complicaties tussen David Carradine en Sylvester Stallone levert grappige scenes op. De effecten waren nogal twijfelachtig en het zag er nogal amateuristisch uit, maar het is al een redelijk oude film, dus is het wel te begrijpen.
Kleine 3 sterren.
Prudh
Maarliefst 3,5 keer toffer dan de 'remake' van W.S. Anderson. Deze film neemt zichzelf tenminste niet serieus. Zou ook onmogelijk kunnen trouwens. En was deze film destijds net zo controversieel als Carmageddon van ruim twintig jaar later?
Hier zitten in ieder geval een hoop foute grappen in en de boel is lekker politiek incorrect. Het publiek bijvoorbeeld, dat met Swastikavlaggetjes zwaait om een Nazicoureur aan te moedigen (Blitzkrieg!!) Of de populariteit van de race die zo ver reikt dat mensen de chauffeurs gaan uitdagen... en dat natuurlijk moeten bekopen met hun leven. Stiekem wel jammer dat het geheel toch naar naar het politiek correcte wordt getrokken, tegen het einde. Verder zit er nog wat onfunctioneel bloot in en dat past perfect. Vet exploitation filmpje.
fappie
- 2005 stemmen
hhahaha geweldige film dit:D ik ga hem niet hoger geven dan die nieuwe want dit is niet vergelijkbaar.. maar hij is wel veel orgineler dan de nieuwe... over cliche's kunj bijna niet praten hahah.. zo over the top..
ook Stallone is geweldig(H).. lekker schreeuwen hahah heerlijk..
3,5(7)
Mescaline
Hier sluit ik mij helemaal bij aan!
Even wennen in het begin maar voor zijn tijd zeer gedurft, en idd een beetje bizarre dingen.
Leuke rol voor Stallone
Ook van deze kant af 3 sterretjes
MNV2
Duidelijk overgedateerde actiefilm die opvallend sadistische trekjes vertoond. De races zijn nog redelijk netjes in beeld gebracht en het idee is wel leuk maar niet realistisch uitgewerkt. Het einde zat er ook weer aan te komen. De nieuwe versie is overduidelijk beter..

Death Race 2050
2017

'Bridgerton' is terug op Netflix: eerste deel van vierde seizoen nu te zien

City Girl
Drama, 1930