• 9.374.084 stemmen

Geregisseerd door: Paul Bartel

Met onder meer: David Carradine, Simone Griffeth en Sylvester Stallone

Releasedatum: 15 januari 1976

Plot Death Race 2000

"A Cross Country Road Wreck!"

Het jaar 2000. The Trans-Atlantic Road Race. Een happening van de eerste orde, en elk jaar georganiseerd door de overheid. Volkshelden als Nero the Hero, MachineGun Joe en Frankenstein racen in gevaarlijk uitgedoste auto's door Amerika, waarbij ze punten kunnen scoren door willekeurige voorbijgangers overhoop te rijden. Bejaarden en kleine kinderen leveren dan overigens de meeste punten op... Er is echter een verzetsbeweging ontstaan die de race wil stoppen...

Frankenstein

Junior Bruce

Grace Pander

avatar van grovonion

grovonion

Cult-film! Bejaarden en kinderen leveren extra punten op!! Geniale zwarte humor.

avatar van Bert1

Bert1

Ik las dat het design van Flash Gordon bekend staat als 1 van de slechtste ooit. Fout! Het design van de wagens in Death Race 2000 is het slechtste dat ik tot dusver in een film gezien heb.

Uiteindelijk bleek de film minder onderhoudend dan ik had gehoopt.

avatar van brucecampbell

brucecampbell

Totaal foute en geflipte film, maar heerlijke Cult.

Leuke rol van Stallone als Machine Gun Joe Viterbo.

avatar van sju

sju

Meest foute en politiek incorrecte film ooit gezien. Duidelijk testosteron-ingredienten: snelle wagens, naakt vrouw-volk en lomp geweld.... Heerlijke B-Cult onzin 3,5*

avatar van veron35

veron35

Herzien en is toch wel humor. Gaat werkelijk helemaal nergens over.

Mensen van 40 jaar en ouder zijn 3x meer waard dan iemand tussen de (ik geloof) 18 en 40, maar een man tussen de (weer ik geloof) 18 en de 75 jaar is 40 punten waard en een vrouw tussen de 18 en de 75 60 punten.

avatar van niethie

niethie

Zeer vermakelijke culfilm vol zwarte humor, een aantal vrij bizarre scenes en een leuk verhaaltje. Erg apart dit. Zeker leuk om en keer gezien te hebben.

avatar van thunderball

thunderball

Leuke originele cultfilm dit. Krankzinnig en anarchistisch.

Had er al jaren eerder van gehoord en over gelezen, maar ooit midden jaren '80 zond Sky Channel hem uit en toen uiteraard gekeken.

Carradine is behoorlijk creepy en toch ook cool in zijn rol als de beroemde racer en het is leuk om Stallone in een hele vroege rol te zien. Zijn opmerking: de fans hebben altijd gelijk! is in die bepaalde context hilarisch!

De film heeft in zo verre indruk op me gemaakt dat ik nog steeds in het verkeer vaak tegen vrienden of vriendinnen roep als het weer eens niet op schiet ofzo:

Hee, oud vrouwtje! 50 punten! etc....

3,5 ster.

avatar van aerts007

aerts007

Nope, enne.......Cultfilm?!

Carradine staat wederom te acteren met loempia in zijn gat!

Geef die man een oscar.

avatar van MovieEter

MovieEter

Erg vermakelijk onzin filmpje!

avatar van Donkerwoud

Donkerwoud

In de jaren '70 is er wel meer van dit soort olijke nonsense verschenen waarin met seks en geweld de draak wordt gestoken met de gevestigde orde. Deze Death Race is daar ontegenzeggelijk een product van. Het globale thema is een race waarin een aantal maffe figuren tegen elkaar moet strijden om wie de meeste mensen kan doodrijden. Een soort ultieme exploitatie van menselijk lijden tot volksvermaak. De antiheld in de hoofdrol is een sombere Darth Vader look-a-like met een sterk rechtvaardigheidsgevoel, die de race aangrijpt om een politiek statement te maken.

Ik vraag me af in hoeverre deze film nou echt de moeite waard is om te herzien in 2008. Van de hoeveelheid seks en geweld kijken we al niet meer op en de hele uitvoering is eigenlijk abominabel knullig. Als satire is het teveel mislukte slapstick en zeker niet van een tijdloze scherpte;als B-film is het eerder irritant dan vermakelijk. Wat blijft is een klein draakje, dat maar niet ten einde lijkt te komen.

Carmageddon is hier overduidelijk uit voortgekomen. In dat opzicht is het geestig om gezien te hebben als gamer.

avatar van Nephilim

Nephilim

Donkerwoud schreef:

Ik vermaak me er anders nog steeds prima mee I mean kom op zeg.. Wie geen brede grijns op zn gezicht krijgt van bijvoorbeeld de Euthanasia Day scene heeft geen gevoel voor humor.

avatar van kArIzMa_Movie

kArIzMa_Movie

Zeker wel zo'n tien jaar geleden dat ik deze heb gezien. Wat me nog bij is gebleven is dat er drie toeschouwers waren die midden op de weg stonden (tijdens de race), en het plan was dat ze met z'n drieën in de put zouden springen op 't moment dat de auto's aan kwamen rijden. Dus twee daarvan gingen in de put springen, en blijkbaar vonden ze 't te lang duren om op de ander te wachten en deden ze 't klepje van de put dicht. Dus op 't moment dat de ander (die 't niet zag) ook in de put wilde springen, zei die 'Shit!' en werd ie aangereden. De andere deden 't klepje van de put open om te kijken, en werden twee seconden later ook aangereden . De sfeer én humor is echt typisch jaren 70. Ik ben aan een herkijkbeurt toe, dus meer kan ik er niet over kwijt.

3,0* (voor nu, maar misschien ook wel voor goed)

avatar van N811

N811

Zal er ook een rel geweest zijn net als bij dat computerspelletje?

avatar van Baldur

Baldur

Vandaag bekeken, en ik vond hem erg tof. Geinig bedacht, en op momenten heerlijke humor.

avatar van willemt91

willemt91

dus zo dachten zij hoe het eraan toe zou gaan in 2000

best een geinige film als je niet naar de afwerking kijkt

avatar van Steve-a

Steve-a

Ik verhoog mijn stem naar 4,5 echt een briljante cult film. Sly en Carradine zijn altijd leuk om in een film te zien.

avatar van megaman

megaman

Niet te vergeten dat de cult klassieker Carmageddon (dat is dus een game. voor de mensen die onder een rots hebben geleefd) hier op gebasseerd is.

avatar van Ilsa

Ilsa

Momenteel de dvd voor 3 eur in de FRS

avatar van Zandadder

Zandadder

Jaren geleden verkocht, maar daar heb ik nu toch wel spijt van.

avatar van Montorsi

Montorsi

In alles slecht, amateuristisch en zwaar over the top, behalve op een punt...... de vermakelijkheid! Bij vlagen erg komisch, gitzwarte humor en geweldige personages, een auto met swastika's op het dak en een man en vrouw in nazi-pak achter het stuur .

Verhaaltje erom heen was te belachelijk voor woorden, maargoed hoe cares, heb me met name het eerste stuk prima vermaakt, en wat mij betreft had het laatste stuk net zo moeten zijn zonder dat het gigantisch slechte -maar daarom toch ook wel weer grappige- verhaal te veel de overhand kreeg.

Metalfist

Well America, there you have it, Frankenstein has just been attacked by the French Air Force and he's whipped their derrieres!

Death Race 2000 is gewoon echte pulp. Memorabele karakters waaronder natuurlijk de coole Frankenstein, wat wel raar is is dat wanneer Frankenstein zijn masker op heeft zijn oog een groot litteken is maar wanneer hij zijn masker afzet heeft hij een perfect gezicht. Maar ook de bijrollen zijn geweldig. Sylvester Stallone is magnifiek als Machine Gun Joe, vooral met die scène met zijn Tommy Gun ging ik strijk. Ook Matilda the Hun met haar Nazi navigator zorgden geregeld voor een glimlach.

Verhaal stelt niet veel voor maar die kitscherige auto's waren helemaal geweldig. Alleen wat spijtig van het einde, heel de vaart er wel uit na de dood van Machine Gun Joe De stukken waar Frankrijk van alles de schuld krijgt zijn trouwens ook geweldig.

Amusante cultfilm 3.5*

avatar van Montorsi

Montorsi

Metalfist schreef:

Dat viel me in eerste instantie ook op, maar later kwam ik tot de conclusie dat het litteken onderdeel was van het masker, aangezien Frankenstein slechts een symbool is en er telkens een nieuwe Frankenstein wordt gekozen. Een van de vorige Frankensteins zal zo'n litteken wel opgelopen hebben in een voorgaande race.

Montorsi schreef:

Dat zou zeer goed kunnen, dit wordt in de remake ook gedaan maar het had wel wat uitdrukkelijker mogen gezegd worden.

avatar van Biglia

Biglia

amusante nonsens...

avatar van hellblazer93

hellblazer93

Leuk filmpje met veel zwarte humor en veel onzin. Leuke auto's en de complicaties tussen David Carradine en Sylvester Stallone levert grappige scenes op. De effecten waren nogal twijfelachtig en het zag er nogal amateuristisch uit, maar het is al een redelijk oude film, dus is het wel te begrijpen.

Kleine 3 sterren.

avatar van Prudh

Prudh

Maarliefst 3,5 keer toffer dan de 'remake' van W.S. Anderson. Deze film neemt zichzelf tenminste niet serieus. Zou ook onmogelijk kunnen trouwens. En was deze film destijds net zo controversieel als Carmageddon van ruim twintig jaar later?

Hier zitten in ieder geval een hoop foute grappen in en de boel is lekker politiek incorrect. Het publiek bijvoorbeeld, dat met Swastikavlaggetjes zwaait om een Nazicoureur aan te moedigen (Blitzkrieg!!) Of de populariteit van de race die zo ver reikt dat mensen de chauffeurs gaan uitdagen... en dat natuurlijk moeten bekopen met hun leven. Stiekem wel jammer dat het geheel toch naar naar het politiek correcte wordt getrokken, tegen het einde. Verder zit er nog wat onfunctioneel bloot in en dat past perfect. Vet exploitation filmpje.

avatar van fappie

fappie

• 2005 stemmen

hhahaha geweldige film dit:D ik ga hem niet hoger geven dan die nieuwe want dit is niet vergelijkbaar.. maar hij is wel veel orgineler dan de nieuwe... over cliche's kunj bijna niet praten hahah.. zo over the top..

ook Stallone is geweldig(H).. lekker schreeuwen hahah heerlijk..

3,5(7)

avatar van Mescaline

Mescaline

niethie schreef:

Hier sluit ik mij helemaal bij aan!

Even wennen in het begin maar voor zijn tijd zeer gedurft, en idd een beetje bizarre dingen.

Leuke rol voor Stallone

Ook van deze kant af 3 sterretjes

avatar van MNV2

MNV2

Duidelijk overgedateerde actiefilm die opvallend sadistische trekjes vertoond. De races zijn nog redelijk netjes in beeld gebracht en het idee is wel leuk maar niet realistisch uitgewerkt. Het einde zat er ook weer aan te komen. De nieuwe versie is overduidelijk beter..

Metalfist

De remake is dan wel realistisch?