menu

Desperation (2006)

Alternatieve titel: Stephen King's Desperation

mijn stem
2,50 (381)
381 stemmen

Verenigde Staten
Horror
131 minuten

geregisseerd door Mick Garris
met Tom Skerritt, Steven Weber en Annabeth Gish

Een groep mensen wordt op de Nevada-snelweg, ter hoogte van het plaatsje Desperation, gearresteerd door een bezeten politieagent. Ze weten niet dat deze agent menselijke lichamen nodig heeft om voort te leven...

zoeken in:
avatar van akira124
2,0
Zoals de meeste hier al zeggen, dat kind is erg irritant. Het 1e deel is redelijk maar het 2e deel is afschuwelijk, misschien leuk voor een bijbelclub. 2**

avatar van REDnas X
Zo jammer, het boek heb ik heel lang geleden gelezen. Staat mij bij als 1 van de beste, de film is zwaar teleurstellend. Beter als Tim Burton fr film gemaakt had.

avatar van brabusRUS
Worden er vandaag beide delen uitgezonden?

avatar van nightbreed
2,0
Goedgekeurd door het Vaticaan!

Wat een gezeik over God, ik werd er misselijk van.

avatar van StevenMighty
3,5
TAK! Best een spannende tv thriller was dit, vond hem wel goed te doen.
Deed me op momenten denken aan Pet Sematary - ook eentje van Stephen King - met al die agressieve dieren.

De rol van Ron Perlman (de sherrif) vond ik het leukst, z'n grote kinnebak maakte hem weer lekker angstaanjagend. TAK!

Tom Skerrit (Marinville de schrijver) paste ook goed in de groep als een beetje arrogant type die allemaal niet zo in dat gelul over God gelooft en het op zijn manier wel zal doen, m.a.w. ... niet leuteren maar wegwezen uit dit gat!

Een heel leuke scene vond ik die tussen Steven en Cynthia. Door het aanraken van een oud relikwie raken ze spontaan erg opgewonden van elkaar. Dan raakt de betovering uitgewerkt en zegt Cynthia: oh ik denk dat ik... ehh laat maar

Een rode draad door het verhaal was inderdaad het geloof en God, iets wat misschien teveel aan bod kwam met die jongen, maar ik vond hem wel heel goed acteren voor z'n leeftijd.

Desperation is zeker eens leuk om te zien omdat het een horror is met een aardig verhaal.

3,5 sterren TAK!

neysen1985
het gaat maar een beetje up-en-down met stephen king's meest recente werk.
de laatste die ik echt super vond was 1408 en die is volgens mij van een jaartje later.
maar dit filmpje is heus niet zo slecht hoor.
het wordt af en toe lekker lomp in beeld gebracht.

avatar van Nitrouz
2,0
Desperation was in mijn herinnering een hele goede film, maar nu ik hem laatst zag, bleek het toch een vrij langdradig filmpje te zijn die op een paar leuke vondsten na niet echt meer weet te overtuigen, Tak.
De bezeten agent deed het prima, ook tof om te zien hoe hij naarmate de film vordert zelf qua uiterlijk behoorlijk veranderd. Zijn opvolger is ook niet slecht.
Maar de film bevat ook wel wat valkuilen, denk aan het gelovige jochie die iedereen ervan moet en zal overtuigen dat god bestaat. En dat is volgens mij ook de bedoeling van de film, daar sta ik nu niet echt achter, en ik heb me hier ook af en toe wel aan moeten ergeren. Het jochie acteert aardig hoor, maar zijn rol...

Het eerste uur keek prima weg, de mensen die worden opgepakt, het ventje dat de schrijver achterna rijdt en zijn lifter doen het ook prima. Het keek lekker weg en dat uur was zo om. De sfeer zat er daarbij prima in zo aan een oneindige snelweg in de woestijn, en ook in het politiebureau blijft het spannend genoeg.
Het tweede uur stort Desperation in en zoals ik al zei het vervelende jochie komt steeds meer aan bod, ook de antwoorden die we krijgen vielen me wat tegen.

Al met al is Desperation op zich geen hele slechte film, maar de tweede helft valt dusdanig tegen dat ik het niet meer dan 2 sterren kan geven. Leuk om is gezien te hebben, maar niet meer dan dat.

avatar van ibendb
2,5
Matig.

S_Deze King-verfilming is erg saai. Special effects zijn ook best slecht en er komt maar geen eind aan die demoon. Acteerwerk is ook niet zo goed en de personages nemzen echt de domste beslissingen. Ik vond het wel af en toe wat spannend. 2,5*

avatar van davincstyle
3,0
StevenMighty schreef:

De rol van Ron Perlman (de sherrif) vond ik het leukst, z'n grote kinnebak maakte hem weer lekker angstaanjagend. TAK!


Het geniale van deze film vond ik toch de opmerking naar het kind toe.
Kind had een wapen in zijn hand, ik schat het jongetje ongeveer een jaar of 11/12 en er word gevraagd of het jongetje als eens eerder met een pistool heeft geschoten.

Veeg me op

Maar voor de rest een vermakelijke film, vooral de sherrif zoals Steven al zij, ik had nog geen stem gegeven maar wel ooit eens een keer gezien. Einde was een beetje minder daarom niet hoger dan een 3.

neysen1985
ibendb schreef:
Matig.

S_Deze King-verfilming is erg saai. Special effects zijn ook best slecht en er komt maar geen eind aan die demoon. Acteerwerk is ook niet zo goed en de personages nemzen echt de domste beslissingen. Ik vond het wel af en toe wat spannend. 2,5*


ik vind hem persoonlijk ook matig, hoor.
maar moet zeggen dat ik me wel nog heb vermaakt met deze film.
stephen king's recente werk is ook niet echt geweldig.
Als ik je een tip mag geven moet je zijn recenste film bag of bones eens zien.
een meesterwerk!

avatar van m1chel
Deze film zat toch als een betere film in mijn geheugen. De film begint sterk. De sfeer, opbouwende spanning, camera werk, de kolder van de woestijn en de krankzinnige rol van Ron Pearlman. Totdat eigenlijk ze op dat politie bureau komen. Het gelovige jongentje komt geforceert en ongeloofwaardig over. Zijn slechte acteerspel verziekte voor mij toch deels de film. Moet ik ook eerlijk zijn dat meestal (niet altijd) als religie in deze vorm zijn kop om de hoek steekt, de film een wending neemt die ik nooit zo kan waarderen. Alsof de film met een zondagochtend voetje tussen de deur komt en je op de een of andere manier op een foutte wijze probeert te bekeren.

Dan valt de avond en de belichting is gewoon lachwekkend. Tom Skerrit loopt voor een theater, de lampen gaan van binnen uit aan en er komt een schaduw van een of andere bouwlamp die er niet hoort te zijn. Overbelichting is echt een probleem in deze film.

Daarna komt het oude filmpje van Tak en de Chinezen. Het moet oud lijken maar het is echt krankzinnig slecht gemaakt. Je ziet gewoon dat het een filmpje is uit tegenwoordige tijd, en dat irriteert gewoon. Over de effecten voor de rest nog maar te zwijgen, maar goed het is een TV film en dan kan ik er nog wel doorheen prikken. Toch blijf ik bij mijn 3*, maar dat is heel krap genomen. De lange speelduur van de film doet deze film ook al geen goed maar ik ben gewoon een grote Stephen King fan. Met een krappe voldoende is deze film zeker niet voor een 3e keer voor herhaling vatbaar. En dat is jammer want de film begint veel belovend en goed, maar zakt al snel als een pudding in elkaat. Leuk voor een keer, maar daar blijft het dan ook bij.

avatar van mcdaktari
Desperation begint veelbelovend, maar vanaf het moment dat Ron Perlman verdwijnt is het gedaan met de film. Echt jammer want juist Perlman maakt deze film nog enigzins de moeite waard. Maar het is zoals vaker met de Steven King films, Na een goed begin zakt het weg in een flauw filmpje.
Ik geef toch 2 sterren en dat is puur om het feit dat Ron Perlman het goed doet.

avatar van knusse stoel
3,5
Het boek is al iets slechter dan zijn voorgangers. (het is trouwens een duoboek in de kast met "de regelaars" van Richard Bachman een pseudoniem van King. Je ziet één tekening op de kaften van beide boeken)
Het beste boek en ook film van de schrijver vond ik "The Shining", met in de film Jack Nicholson.
Het wordt natuurlijk wel moeilijk voor een schrijver om op eenzame hoogte te blijven met jouw kwaliteit. Dean Koontz is zijn tegenstander, ook op eenzame hoogten qua schrijverstalent.

Over deze film, inderdaad is het begin erg goed en dan loopt de kwaliteit het verhaal achteruit.
Het zij zo, ik vond het geheel wel leuk. Maar ik ben een King liefhebber en het moet dan wel erg slecht zijn voordat ik een product door hem geschreven veroordeel.
Dus eigenlijk is mijn mening bevooroordeeld. Toch adviseer ik te kijken!

erik1677
het kind is verschrikkelijk, inderdaad wat hier boven al staat.
Doet helaas heel erg afbreuk aan de film, anders had desperation nog wel een hele of halve ster meer kunnen scoren.

erik1677
Ron Perlman is inderdaad weer priceless

1,5
Het begint leuk, de setting is aardig en Perlman is leuk. Toch komt al snel de klad erin; het ziet er goedkoop uit en de cast is zeer matig. Al snel beginnen de karakters te irriteren, zeker het jongetje, en de spanning is ver te zoeken. De lange speelduur is totaal niet gerechtvaardigd en met moeite haalde ik het einde van de film.

avatar van Tarkus
2,0
Ron Perlman maakt de film, nadat hij verdwijnt uit de film zakt alles als een kaartenhuisje in elkaar.
Het voortdurende gezwets over God en het alsmaar bidden van de jongen begon me ook te irriteren.
En ook het einde van de prent is niet denderend.
De 2 sterren zijn louter en alleen voor Ron Perlman... verder is dit een van de slechtste Stephen King verfilmingen ooit.

avatar van Connyh
3,0
3 sterren, maar alleen voor Ron Perlman, de rest was waardeloos.

avatar van Metalfist
2,5
I see you're an organ donor. Are you sure that's wise?

Ik vraag me af wat er meer is: het aantal boeken dat Stephen King heeft geschreven of het aantal films dat gebaseerd is op één van zijn verzinsels. Het zijn er in ieder geval veel en in beide categorieën zijn klassiekers te vinden maar evengoed een aantal miskleunen tot en met. King zelf is redelijk vaak ook niet echt te spreken over de verfilmingen en heeft dan ook een aantal keer geprobeerd om meer invloed te hebben op wat voor een verfilming het uiteindelijk werd. Desperation is er daar één van.

Het is dan ook de zesde samenwerking tussen regisseur Mick Garris en de schrijver (de anderen zijn Sleepwalkers, The Stand, The Shining, Quicksilver Highway en Riding the Bullet) waardoor je kunt verwachten dat dit een film is die voldoet aan de vereisten van een Stephen King verhaal. Vreemd genoeg kiest blijkbaar King er zelf voor om zijn boek halverwege los te laten en een aantal zaken weg te laten of anders te vertellen. Een jammerlijke keuze als je het mij vraagt, vooral omdat de film in het eerste deel wel erg geslaagd is. Collie is een heerlijk gestoord figuur maar eenmaal de demon verhuist naar het lichaam van Ellen is de pret er wel af. Vanaf dan neemt David dan ook meer en meer het voortouw en dat continue gezeik dat ze moeten doen wat God wilt nekt de film over de gehele lijn. De climax met de ontploffing van de mijn is teleurstellend maar ziet er bovenal erg lelijk uit. Het verbaast me eerlijk gezegd dan ook dat dit alweer uit 2006 stamt, zelfs het einde van De Palma's Carrie zag er nog beter uit.

Geweldige rol voor Ron Perlman. Die draagt echt het gehele eerste deel van de film en heeft overduidelijk plezier in zijn rol. Het is dan ook echt ontzettend jammer dat hij nogal vrij snel verdwijnt want hiermee verdwijnt ook de enige echte goede acteur in het geheel. De rest van de cast doet nog een vrij waardige poging, vond vooral Tom Skerritt als Marinville nog wel geslaagd, maar het is Shane Haboucha als David die te irriterend is voor woorden. De laatste tijd had ik het gevoel dat het terug de goede weg was aan het opgaan met kinderen in een film maar Haboucha doet dat weer allemaal teniet.

Neen, er zijn betere verfilmingen van het werk van Stephen King te vinden. Desperation start goed met een uitstekende Ron Perlman maar verliest zichzelf daarna compleet in oeverloos God gewauwel en geen al te degelijke visuele effecten. Had hier toch meer van verwacht, temeer omdat King hier zelf aan meewerkte.

2.5*

avatar van Film Pegasus
2,0
Film Pegasus (moderator)
Desperation is een typisch Stephen King verhaal en is qua idee zeker niet slecht. Helaas lukt de vertaling naar het grote doek niet altijd. Ook al is dit een tv-film, het is best wel gedateerd voor een film van 2006. Je zou het ergens begin jaren '90 schatten als je de kwaliteit ziet van de beelden. Het geheel is nogal soft. En die cast... Enkel Ron Perlman viel nog best mee moet ik zeggen. Annabeth Gish was altijd de minste uit de X-Files, maar misschien nog één van de weinigen die zich wat thuis voelt. Tom Skeritt heeft maar één goeie film en dat is Alien. Hier valt hij nog net mee, maar deed hij me wat denken aan een goedkope versie van Kris Kristofferson. Verder nogal kleurloze figuren. En dat gedoe weer rond religie is toch iets dat in Amerika beter zal werken dan hier.

Goed advies: lees het boek en laat zoals bij de meeste Kings, de verfilming links liggen. Ik moest wel even glimlachen trouwens als hij verwijst naar z'n grote schrijversconcurrent Dean Koontz. Maar meer dan een glimlach werd het niet in deze film. Jammer.

avatar van Daan258
0,5
Wat een schijtfilm.
Onwijs saai verhaal, slecht acteerwerk en veel te langdradig.
Echt bagger.

0,5*

jordysmeets00
Wat een baggere film, vooral dat jochie werkte me op me zenuwen. beetje jammer dat ik hierdoor 2 uur vespild heb! geen aanrader behalve als je van langdradige geestenfilms houd!

3,5
Alle horror cliches in 1 film. Best lekker.

2,0
Het eerste deel is lekker weird met de sheriff in de middle of nowhere. Daarna gaat het snel bergafwaards als hij uit beeld verdwijnt en de rest van de cast het moet overnemen.

Gast
geplaatst: vandaag om 04:42 uur

geplaatst: vandaag om 04:42 uur

Let op: In verband met copyright is het op MovieMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.