• 9.373.452 stemmen

Alternatieve titel: Stephen King's Desperation

Geregisseerd door: Mick Garris

Met onder meer: Tom Skerritt, Steven Weber en Annabeth Gish

Plot Desperation

"In this town, there are no accidents."

Een groep mensen wordt op de Nevada-snelweg, ter hoogte van het plaatsje Desperation, gearresteerd door een bezeten politieagent. Ze weten niet dat deze agent menselijke lichamen nodig heeft om voort te leven...

Steve Ames

Cynthia Smith

Collie Entragian

avatar van Chainsaw

Chainsaw

Een miniserie van Mick Garris, na een boek van Stephen King, met Tom Skerrit, Steven Weber, Ron Perlman en Matt Frewer in de hoofdrol.

Ben erg benieuwd.

avatar van BoordAppel

BoordAppel

Ben ook heel erg benieuwd. Vind dit een van zijn beste boeken. Verwacht er alleen maar niets van. Die andere King miniseries zijn over het algemeen goed te bekijken maar er kan zo veel meer met de boeken gedaan worden.

avatar van Fangs

Fangs (crew films)

Heb het boek niet gelezen, maar Stephen King-films zijn meestal wel fijn om aan te zien. Hopelijk is deze geen uitzondering...

avatar van Lars

Lars

Stand , Storm Of The Century , Rose Red , Kingdom Hospital ,Shining mini,Langoliers ,Golden Years, Zijn mini serie formaat vind ik vaker mooier als zijn film formaat dus ben hier ook erg Benieuwt naar.

avatar van Shining

Shining

Een boek dat wordt verfilmd haalt vrijwel nooit het niveau van de film. Dat wil niet zeggen dat ik uitkijk naar deze serie. Heb van het boek genoten.

avatar van Tanja83

Tanja83

Shining schreef:

niveau van het boek, bedoel je toch?

Dan heb je wel gelijk: ben momenteel bezig in dit deel, bij gebrek aan nieuw materiaal = super!

avatar van char

char

Heb het boek gelezen, wist helemaal niet dat het verfilmd is, ben heeel benieuwd!

avatar van Shining

Shining

Tanja83 schreef:

niveau van het boek, bedoel je toch?

Je hebt gelijk. Ik bedoel ook dat het niveau van het boek nooit gehaald wordt.....

avatar van char

char

Weet iemand of je 'Desperation' ook bij de videotheek kan huren, ben nl. ziek dus dan is zo'n film van 3 uur wel lekker om weg te kijken, en aangezien ik het boek een aantal jaren heb gelezen en nogal fan ben van S.King.

Graag een snelle reactie...........

Alvast bedankt!!!!!

avatar van Naomi Watts

Naomi Watts

Nog niet.

avatar van max4-ever

max4-ever

Dit boek was echt een van king`s beste.

Ben benieuwd hoe deze verfilmd gaat worden.

avatar van film_kaza

film_kaza

als het boek goed is betekend niet dat de film dat ook is. een van king z'n goeie boeken word weer eens verfilmt. ik verwacht er niet zo veel van. we zullen zien.

avatar van Spartaan1986

Spartaan1986

Een Film/Miniserie met 2 kanten.
Het eerste uur zie je de geweldige spanning en sensatie van King terug. Je gaat je inleven in de personages en je begint te bedenken hoe de mensen er ooit weg zouden kunnen komen.
Maar dan komt het 2e uur. Eigenlijk vanaf het moment dat de 'Demoon' verandert in de moeder van de jongengaat de film alsmaar bergafwaarts.
Op een gegeven moment beginnen de personages en dan vooral het jongetje te irriteren. Hij blijft er op hameren dat god ze er wel even door heen zal slepen en dat is op zich niet erg maar om dat nou 5 kwartier aan te horen gaat behoorlijk irriteren. (Zie The Stand) Ook is het opmerkelijk dat 5 volwassen mensen zich compleet overgeven aan een jongen van 15 en hem telkens volgen tot aan de 'eindbestemming'.Want om nou te zeggen dat al zijn plannen geslaagd waren. Zijn eigen vader jaagt ie min of meer de dood in
Krappe 3*

avatar van djerk

djerk

Spartaan heeft gelijk. Degelijk begin, geweldige ron perlman, maar na een uur stort het als een pudding in elkaar. Boek was veeeeeeeeeeeeeeeeeeeeel beter

avatar van moviefreak#1

moviefreak#1

Het boek was absoluut beter. Ik kreeg het idee dat deze film nog veel meer op God aan het hameren was en dat is erg jammer want het eerste uur was echt Kingiaans goed maar daarna gaat het licht helemaal uit.

4* voor het eerste uur en 0,5* voor de rest. Ik rond het af op 2* en dan ben ik gul.

avatar van Spartaan1986

Spartaan1986

Ja het verbaasde mij ook hoe je zo'n geweldig eerste uur zo'n matig vervolg kan geven.

avatar van Halo

Halo

Ik vraag mij af of Stephen king de film(vantevoren) wel gezien heeft,anders geef je voor deze matige film toch geen toestemming!!

avatar van BoordAppel

BoordAppel

Desperation lijdt aan hetzelfde euvel als sommige andere King miniseries en films; belangrijke delen uit de boeken komen niet terug in de verfilming waardoor het geheel nogal gehaast is en de bedoeling niet meer duidelijk. Vooral het stuk met de telefoon die David wél aan de praat krijgt is er om onbegrijpelijke redenen uit gelaten. Ook jammer dat er geen Audrey was, dat had nog spannende scenes kunnen opleveren. Ook komt God er nog goed vanaf, in het boek is Hij veel meer een voor ons onbegrijpelijke klootzak, dat komt hier niet echt naar voren.

Genoeg op aan te merken dus maar het is verder wel goed kijkbaar. Het eerste uur is goed, vooral dankzij Perlman, die perfect is als Collie. Het gaat pas mis als te ver van het boek afgeweken wordt, daardoor boeit het allemaal niet meer zo halverwege.

avatar van bisse

bisse

De enige keer dat een boek van king goed en zelfs beter werd verfilmd is de shining en toen was King vet beledigd dat Kubrick verbeteringen had aangebracht en het een monster van een film noemde.

Hij wil vast gewoon horen dat iedereen het boek beter vindt dat ie met derde rangs regisseurs in zee gaat.

avatar van hoogland

hoogland

heb hem gekeken vandaag ja wat moet je er van zeggen meestal vind ik king's films zeer goed deze film ja moeilijk te zeggen redelijk maar niet goed deze film krijgt een 3

avatar van Jason28

Jason28

bisse schreef:

Ik vond The Green Mile en Shawshank Redemption anders ook wel erg goeie verfilmingen, dat mag ook blijken aan de rates hier op Moviemeter, en King heeft de regisseur van Shawshank redemption wel geprezen. Maar inderdaad zijn de meeste boeken toch wel erg zwak verfilmd. Ik ben benieuwd hoe deze is, heb hem inmiddels in mijn bezit.

avatar van Hema77

Hema77

Ik ben het met de meeste reactie's eens..

Erg goed begin, en vervolgens zwakt het af...

Jammer.

Heb het boek overigens niet gelezen maar volgens de reactie hier is dat misschien de aanrader...

een 3

avatar van -P-

-P-

Idem dito, goed begin maar ebt dan voledig weg.

avatar van L0sT_R3B3L

L0sT_R3B3L

TAck says please no

Baggerfilm

avatar van dariogg

dariogg

en weer een toppertje van stephen king him self natturlijk ik laat die meningen van de andere maar achter me.

avatar van etherman

etherman

sterk begin maar de fim zwakt echt af wanneer dat jong de hele tijd over de wil van God gaat zeiken.dat stoorde mij zoveel dat ik de film met moeite heb uitgekeken.jammer want hier had echt meer in gezeten.

avatar van Anjin

Anjin

Het laatste deel ja was meer een eo uitzending dan een mooi aansluitend verhaal lijn. toch 3 sterren voor het eerste uur

avatar van L0sT_R3B3L

L0sT_R3B3L

dariogg schreef:

Ga jij eens heel snel naar hans anders

avatar van aSMoDeuS

aSMoDeuS

Wat een christelijke zever.

Het begon aardig, maar toen meneer Tak aan de beurt kwam, werd het wel erg suf.

avatar van squash2002

squash2002

Inderdaad geweldig begin, opbouwende spanning en goede pesonages. Tot dat het in een klap weg is met de spanning en begint het een langdradig verhaal te worden. Echt heel erg zonde. En die knaap is inderdaad wel erg irritant, God God God zeg.

2* is dan ook wel genoeg.