• 9.374.609 stemmen

Alternatieve titel: Stephen King's Desperation

Geregisseerd door: Mick Garris

Met onder meer: Tom Skerritt, Steven Weber en Annabeth Gish

Plot Desperation

"In this town, there are no accidents."

Een groep mensen wordt op de Nevada-snelweg, ter hoogte van het plaatsje Desperation, gearresteerd door een bezeten politieagent. Ze weten niet dat deze agent menselijke lichamen nodig heeft om voort te leven...

Steve Ames

Cynthia Smith

Collie Entragian

avatar van etherman

etherman

het begin is gewoon ijzersterk.jammer dat (knik)TAK(erg orgineel) een vrouw werd.vond de eerste TAK wel cool.daarna was de film hopeloos.dat jong en het eind van de film(met veel moeite uitgekeken)was erg onder de maat van een echte klassieke A horror film terwijl het begin juist boven de maat was. erg jammer want opzich zijn stephen king films wel te pruimen.2.5 voor (knik) TAK het mooie begin. eheheh

avatar van AmazingPP

AmazingPP

Ik ben 1 van de grootste Stephen King fans op Aarde. Ik heb al zijn boeken en al zijn films. Heb zelfs gesproken boeken van hem en dan zie je op het net dat Desperation verfilmd wordt. Zeker niet King's beste, maar vermakelijk. De mini-serie echter begint goed, met een creepy sfeertje en een volledig over de top acterende Perlman. Maar een uurtje verder kan de mini-serie worden geplaatst bij de publieke omroep de EO, want het is God voor, God na en God ertussen. Begrijp me niet verkeerd, ik ben niet tegen het geloof, integendeel, maar in een Stephen King-film vindt ik het toch erg storend. De beste King verfilming ooit blijft nog steeds "The Shawshank Redemption" en aangezien deze film op 1 staat in de top 250 zijn meerdere mensen dat met me eens. Deze haalt het niet daarbij.... Helemaaaaaaaaaaal niet, zelfs. 3 *.

avatar van etherman

etherman

AmazingPP schreef:

dahm die ben ik aan het zoeken maar kan ik nergens vinden!ff goed doorzoeken want "The Shawshank Redemption"heb ik nog niet gezien.

avatar van AmazingPP

AmazingPP

etherman schreef:

Wat kun je niet vinden? The Shawshank Redemption niet? Gewoon bij de Free Record Shop. Voor een eurootje of zes....

avatar van korne1983

korne1983

Wat een ontzettende baggerfilm. Begin is leuk daarna is het echt helemaal niks meer. En wat een vreselijk irritant jochie met dat gezeik over god. Kon wel over dat jochie heen kotsen. Had op den duur het gevoel of ik naar het kleine huisje op de prairie of docter Quinn zat te kijken.

Verspil je tijd er niet aan 0,5 *

avatar van han de barman

han de barman

Vond film erg sterk en goed gespeeld. Wel veel god er bij gehaald in de film en zeker op het eind vond ik hem niet al te sterk eindigen.

avatar van Linn

Linn

etherman schreef:

Tak wordt in het boek ook Ellen Carver en het jongetje is de belangrijkste persoon in het boek dus het hoort zo..Ik ga 'm vanavond kijken ben erg benieuwd want ik heb het boek net uit en dat vond ik geweldig

avatar van BoordAppel

BoordAppel

Verwacht er maar niet teveel van. Het boek wordt behoorlijk losgelaten halverwege.

avatar van Linn

Linn

BoordAppel schreef:

Ik heb het gemerkt ja, er worden een hoop belangrijke dingen uit de film weggelaten. Al met al niet onaardig, maar ze hadden de lange speelduur misschien wat meer mogen vullen met de belangrijke dingen uit het boek zoals De dood van Marinville, De droom van David waarin hij erachter komt dat Marinville dood is, Het verhaal achter Tak wat meer uitgebreid en waar is Audrey?

In het begin kon ik deze film ook bijna meepraten zoveel dat het op het boek leek. Maar verder in de film zag ik weinig meer van het boek terug, ook het acteerwerk van Ron Perlman als Collie Entragian vond ik wat minder. En ook Johnny Edward Marinville hoorde wat stoerder te zijn.

3* voor een toch wel vermakelijk filmpje op een saaie zondag

Eerste uur is inderdaad aardig.

Die politievent is een aardig grappig figuur, het filmpje heeft zelfs een redelijke visuele flair. De aanloop is wat traag maar eens in het dorpje aangekomen kijkt het allemaal erg lekker weg.

Net als de rest vind ik het tweede deel van de film redelijk wegzakken. Reden daarvoor is de demon die in de vrouw kruipt. Jammer dat hij plots lomp begint te praten, nogal goedkoop. Ook het jongetje dat steeds meer over God begint te blèren is redelijk irritant, het zorgt er ook voor dat alles een beetje erg makkelijk loopt. "We moeten daarheen want God heeft het gezegd". Eh, ja ...

Einde is jammer genoeg niet veel soeps maar het goede begin blijft wel staan. Die politievent is in ieder geval een figuurtje dat wel zal bijblijven.

avatar van Waku

Waku

Het meeste wat bovenstaand bij de diverse recensies te lezen is klopt en ik sluit mij er bij aan.

Na een lekker begin waarin de slachtoffers te maken krijgen met de ontmoeting van een wel heel creepy agent, slaat de film na ongeveer een uur dood.

Tenenkrommend religieus gebrabbel van een aan overacting lijdend jochie maakt van desperation een veredelde EO film. Een oorlogstrauma doet denken aan rondom 10 en uiteindelijk een zeer zwak afgeraffeld (belachelijk) einde doet "Desperation" definitief de das om.

avatar van johnrambo

johnrambo

Moet me aansluiten bij de meeste commentaren.

Het begin van de film is sterk.

Perlman wordt niet genoemd bij de acteurs maar heeft toch een aanzienlijke rol in deze film.

De rol die hij speelt past bij hem en voert hij naar behoren uit.

Hoe langer de film loopt hoe slechter hij word.

Op het laatst is het een kwestie aftellen tot de lange vermoeiende 131 minuten bereikt zijn.

Kortom: Landurige, onzinnige en niet boeiende film.

Daarom...................1,5 ster.

avatar van queenie

queenie

Leuke film maar ik vond het geen griezelfilm. Leuk om een keer gezien te hebben. 3*

avatar van Spartaan1986

Spartaan1986

Onderhond schreef:
Eerste uur is inderdaad aardig.

Je kan ook gewoon zeggen dat Ron Perlman het voor de verandering eens erg goed speelde.
Ik vond zijn personage echt angstaanjagend. Je had het idee dat het groepje er nooit weg zou komen.

avatar van bolle35

bolle35

super film echt goed

avatar van Ace Hanlon

Ace Hanlon

Nog niet gezien (wordt wel aan gewerkt), maar hoe goed of hoe slecht de film ook is, hij komt van een Stephen King boek dus ik MOET hem gewoon hebben.

@AmazingPP: Ook ik ben één van de grootste Stephen King fans op aarde, ik heb dan wel niet al zijn films (scheelt niet veel) maar wel al zijn boeken.

Voor mij staat echter "The Green Mile" op nummer één van beste SK films, met "Storm of the Century" op de tweede plaats.

avatar van Angel25

Angel25

Wederom weer een goeie sk film!! ik heb hem gisteravond gekeken en vond erg goed! en wat Ace ook zegt je moet gewoon alle sk films gezien hebben haha

avatar van Edie

Edie

Hele aardige film! Een paar geweldig mooie opnames, leuke acteurs en een boeiend maar vreemd verhaaltje..

Begint als een lekkere crossroad movie en eindigt in een wat donkerdere griezelfilm. Heb me constant wel vermaakt, naar het einde toe werd het allemaal wel wat minder.

Verder goede effecten, mooie opnames en leuk verhaal eromheen.. Jammer van het wat teleurstellende einde... Maar dat zie ik vaker terugkomen, zoals ook bij The Mangler..

avatar van zjandannybob

zjandannybob

geen slechte film maar van steven king verwacht je beter:D. vooral het godbebeuren was allemaal niet echt nodig en het einde sloeg dus nergens op. 1 kogel zo'n explosie:S...

leuk voor een keertje te kijken. beetje komedie achtig

avatar van blondegod8

blondegod8

Gezien de slechte commentaren hier verwachtte ik er niet veel van. Dat viel uiteindelijk nog wel mee! Geen topper maar zeker wel te doen........ 3 *

avatar van Ace Hanlon

Ace Hanlon

Boek gelezen, fiilm gezien.

De film volgt het boek, vooral in het begin, heel goed.

En zoals hierboven al enkele malen is aangehaald:

Het eerste deel is lekker spannend, maar na ruim een uur begint er een commercial voor de firma Rouvoet, Knevel en Co. Op zich is een commercial van een paar minuten in een film helemaal niet zo´n probleem, maar deze duurt tot het einde van de film en dat gaat mij te ver.

Ik kreeg steeds meer de neiging te gaan vloeken om wat tegengas te geven.

Enkel en alleen het feit dat ik van Stephen King alle boeken en (bijna) alle films in mijn collectie heb en wil houden voorkomt dat dit boek en deze DVD in de Kliko verdwijnen. Herlezen en/of herzien zal echter niet voorkomen.

5* voor het eerste uur, 0 voor het tweede, dus een score van 2,5* wat mij betreft.

avatar van Rocco1984

Rocco1984

Wel aardige film, en idd wat iedereen zegt, het eerste uur is beter dan het eerste..ik ben net gestopt met kijken om er iets over te schrijven op moviemeter

avatar van teaser

teaser

Ik had geen idee dat dit boek verfilmd was / werd. Een week geleden het boek nog gelezen.

Ik vond het een van de mindere King schrijfsels, maar ik ben toch benieuwd wat ze er van gemaakt hebben. Ik had als agent altijd Clancy Brown voor ogen (Carnivelé) die van zichzelf al lang is. Een beetje latex toevoegen en je hebt Tak.

Ik lees hier dat het EO gehalte wat aan de hoge kant is, maar het boek is niet anders, en op sich was dat nog wel te behappen.

Vanmiddag maar eens naar de videoboer

avatar van Movie Mansion

Movie Mansion

Vermakelijke film hoor, ik ben een redelijk groote fan van King (Met name de films,want ik houd niet zo van lezen), maar het is niet zijn beste werk maar zeker geen slechte film.Ik vond het weer een typische tussendoor film van King.Daarom 2,5 sterren.

avatar van teaser

teaser

Ach mensen wat een drama was dit... van de horde acteurs waren er maar drie die nog een beetje hun best deden om een overtuigende rol neer te zetten; David, Mary en Tom. De rest was om te huilen zo slecht. De laatste film van Cynthia was waarschijnlijk eentje voor volwassenen, gezien het type method acting.
Is dit trouwens een made-for-TV-film? Aan de hand van de vele fade-outs zou ik zeggen dat het zo is. De hele film komt over alsof het met minimale middelen is gemaakt. Helemaal de scene waar Ellen-Tak haar geest overbrengt in de gier. De stok met veren was niet erg overtuigend IMO
Het camerawerk aan het begin was nogal Gilliam-esque met z'n groothoek en extreme standpunten, terwijl het wat later niet meer wordt gebruikt. Na het zien van de eerste dailies had de regisseur waarschijnlijk het idee dat het wat van het kijkgenot weg nam.

Ik heb het boek gelezen, maar zelfs ik had moeite om het verhaal te volgen. Aangezien veel uit het boek is weggelaten zat ik geregeld met een huh? gevoel. waar hebben ze bijv. die wapens vandaan gehaald?

Kortom: een afgeraffelde poging om van een OK boek een film te maken.

Het EO gehalte viel inderdaad niet mee. Helemaal tegen het einde van de film. Ik zat het samen met mijn broertje te kijken, en hij had het wel gezien op een gegeven moment.

edit: Ik lees net dat het toch een mini-serie is.

edit 2: Ik zie net ook dat Garris al 6 King verfilmingen op zijn naam heeft staan!!! Laat hem met Desperation daar aub een punt achter zetten!!!

avatar van james_cameron

Het is hierboven allemaal wel zo'n beetje gezegd: goed begin met een zeer sterk spelende Ron Perlman, daarna ontspoort het geheel totaal in een lofzang op god. Regisseur Garris doet zijn best en levert op visueel vlak degelijk werk af, maar het script (van King zelf) is lachwekkend simpel en de akteurs plus dialogen zeer matig. Vast een favoriet op de volgende EO-jongerendag.

avatar van Naomi Watts

Naomi Watts

Beetje een tegenvaller.

Eerste helft is erg vermakelijk, visueel is het af en toe ook nog bovengemiddeld maar het grootste pluspunt is toch de zeer onderschatte Ron Perlman. IN de tweede helft van de film begeven de fundementen van de film het, het zakt als een kaartenhuis in elkaar. Erg jammer. 2,5*

avatar van GrandmasterW

GrandmasterW

korne1983 schreef:

Verspil je tijd er niet aan 0,5 *

Hehe precies wat ik dacht. Begin is lekker hard maar 't zakt in als een hoop stront. Voor 't begin toch 1*

avatar van Mister_Movie

Mister_Movie

Allereert; al bij al een vermakelijke film.

Het eerste half uur is erg goed. Het ademt nog een mystiek sfeertje uit en die grote agent is werkelijk een genot om naar te kijken.

Maar inderdaad, plots verandert de film: sfeer en nieuwsgierigheid maken plaats voor een doordeweeks horrorscenario. Niets vernieuwends meer en het interessantse personage verdwijnt, wat de film geen goed doet.

avatar van johnnie diepte

johnnie diepte

De meningen zijn over het algemeen gelijk, en ik sluit me er ook bij aan. Een ijzersterk begin, goed geacteerd de film had echt wel een goed sfeertje.

Maar toen dat jochie begon te acteren storte de film echt gigantisch in elkaar. Zonde. Heb me kapot geergerd aan zijn acteer prestatie's en ik vond het een beetje raar over dat gedoe over god. 1*