Genre: Misdaad / Komedie
Geregisseerd door: Shane Black
Met onder meer: Robert Downey Jr., Val Kilmer en Michelle Monaghan
Releasedatum: 15 december 2005
Plot Kiss Kiss Bang Bang
"Sex. Murder. Mystery. Welcome to the party."
Wanneer kruimeldief Harry Lockhart (Robert Downey jr.) op de vlucht slaat na een mislukte overval, loopt hij per ongeluk bij een casting voor een misdaadfilm naar binnen. Zo wordt hij meegenomen naar Hollywood voor een echte screentest en wordt daar door zijn producer voorgesteld als het nieuwste 'snoepje van de maand'. Ter voorbereiding op de screentest moet Harry meelopen met privé-detective Perry van Shrike (Val Kilmer), door de meesten Gay Perry genoemd vanwege zijn homoseksuele geaardheid. Als crimineel die zich voordoet als acteur die zich voordoet als detective komt Harry in contact met Harmony Faith Lane (Michelle Monaghan). Via deze weinig succesvolle actrice raken Harry en Gay Perry betrokken bij een moordzaak die hun eigen levens wel eens in gevaar zou kunnen brengen.
Harry Lockhart
Flicka
Harry Age 9
orbit
- 12092 berichten
Beetje rare combi van zwarte komedie, romance en een beetje misdaad.. kon er niet zoveel mee eigenlijk, de kompleet van de pot gerukte plot was ook niet echt stimulerend om te blijven kijken.
clutch
Leuke rol van Robert Dawney wel, de humor in de film mocht ik ook wel. En hoewel het allemaal heel aardig begint, wordt het uiteindelijk lopende verhaal steeds minder boeiend naar het einde toe. Toch nog een krappe 3* omdat het wel lekker weg kijkt, en de rol van dawney (en die Gay Perry)
Chucky92
Hij is ook enorm moeilijk
Je hoeft niet sarcastisch te gaan doen hoor sukkeltje. Het begin was wel te volgen maar ik vond het uiteindelijk ingewikkeld worden, mag toch?
the new guy
Bizarre film. Toch boeiend van begin tot eind en hilarisch tot en met.
Legendarische karakters en uitspraken.
the new guy
Ik eigenlijk ook niet Co. Maar vind het dus niet werken. Ik geef toe, in (veel) films werkt het nog veel slechter.
En weet je Co, ik ben echt zo'n romantische en melancholische trut wat dat '2e gegeven' betreft. Vind ik zo heerlijk. Zouden ze gaan zoenen? Of misschien wel met elkaar naar bed

Leuk en verfrissend dat hij dan op het laatste moment afhaakt omdat zij hun heilige belofte heeft geschonden. That, I've got to hand to the movie.
Ik ben echt een sucker voor dit soort dingen.
Potverdorrie Josse, wat zijn wij het toch vaak oneens. Ach ja, it keeps us sharp.
Karl van H.
Helemaal mee eens. Naarmate het verhaal zich verder ontwikkelde, werd de humor steeds meer naar de achtergrond verdreven, terwijl dat juist het sterkste punt was van de eerste helft van de film. Van het (bewust) belachelijke plot hoeft 'ie het in ieder geval niet te hebben.
Ziggy007
Sorry lieverd.
ILDIB
Top film nog steeds met uitmuntende downey en lekkere monaghan. "Dont quit your gayjob" moet een van de beste onliners zijn uit de filmgeschiedenis..
Chucky92
Sorry lieverd.
Ooh wat zijn we weer stoer.
decicco
hij is op tv geweest hoor... pff wat een reacties allemaal.
Dat zeg je goed pff wat een reacties allemaal. Inderdaad, veel mensen vinden hem ''vaag'' de volgende keer gewoon beter volgen of de film is misschien iets te hoog gegrepen voor jullie..
Fnd-
Ik kan me voorstellen dat veel mensen dit een vage film vonden, buiten het feit dat ik dat ook vond is het ook niet een hedendaagse film. Ik heb hem afgekeken met moeite en snap het verhaal, maar ik had er toch meer van verwacht, ook omdat hier toch veel goeie reacties waren te lezen.
De film kwam niet serieus op mij over op de manier hoe de verteller Robert Downey jr. het vertelde. Ik vond deze film sowieso niet geschikt om te ''vertellen'' maar ja dat is de keuze die de filmmakers hebben gemaakt, en waarschijnlijk moet dat ook een beetje de humor zijn.
De film was wel te doen dus vandaar een 2,5, maar niet voor herhaling vatbaar
leidsehoodie
Het woord vaag zou verboden moeten worden op Moviemeter. Net zoals de woorden raar en vreemd. Dat zijn zulke dooddoeners: "Wat vond je van die film?" "Ja, ik vond hem vaag." Wat kan je daar nou mee? Bijna net zo erg als mensen die halverwege een film die jij al gezien hebt, aan je gaan vragen hoe die afloopt. Of mensen die klappen in de bioscoop na een film....
Want Fnd- wat bedoel je met vaag?
Ziggy007
Zo vaag was hij toch gewoon niet? Het is eigenlijk een extreem standaard thrillertje, en ze doen er zo omslachtig over als het maar kan, als parodie op de hollywood-standaard. Als Hollywood-films je voorkeur betreft dan snap je de bedoeling van deze film waarschijnlijk niet, omdat je in het ootje genomen wordt.
Fnd-
Laat ik het zo zeggen; de film was erg onduidelijk en vooral in het begin, begint die warrig(/vaag). Een verteller die de humor moet brengen doordat hij ''dit en dat'' vergeet te vertellen en meer van dat soort dingetjes, dat maakte de film er voor mij niet leuker op, eerder een beetje dom. En daar hou ik niet van, een film moet serieus overkomen en dat had ik bij deze niet. En nogmaals, bij deze film vond ik het ook niet logisch dat het verhaal werd verteld want dat was niet nodig geweest.
De enigste reden dat ik bleef kijken is dat ik hem onduidelijk vond en wel wou weten hoe het nou zat, en er zaten wel grappige stukjes tussen maar de film vond ik toch een beetje flauw.
Waarschijnlijk een kwestie van smaak, want ik snap heel goed dat je dit een leuke film kan vinden, alleen dat was niet aan mij besteed
Karl van H.
Het is een komedie, dus dat 'ie zichzelf niet zo heel erg serieus nam, vind ik niet zo gek. Het gaf de film zelfs wel een fris tintje, wat hard nodig was, want als serieuze prent zou het ridicule verhaaltje niet gauw hebben gewerkt.
Al DeNiro
Vermakelijke actiekomedie, dat de definitieve comeback betekende voor Robert Downey.
Na deze flm volgden dan ook meteen Zodiac & Iron Man & Sherlock Holmes.
Val Kilmer is hilarisch XD.
annalouisa
Ik ben een beetje in de war, volgens mij heb ik toch echt een andere Kiss Kiss Bang Bang gezien net op tv. Ik bedoel ik heb geen 1 van deze acteurs mogen bewonderen, laat staan het plot van het verhaal. wtf
Artemis
stinissen gaat volgens mij over het tv-overzicht maar een foutje kan gebeuren
laundromat
Ik baal er wel van! Ontdek net dat het een andere is. Bewust deze opgenomen ivm gebrek reclame
Ik ga altijd van het goede uit bij MM....als het bij 1 foutje blijft
BramIsLegend
Is geen fout van moviemeter.
Stond in Humo ook dat het de film uit 2005 was met Robert Downey Jr.
Had me helemaal verheugd deze vanavond te kunnen bekijken, helaas.
De fout ligt wel bij één
maerk
Geniale voice over.
Kiss Kiss Bang Bang moet het hebben van de geweldige humor en de geweldige Downey Jr. Ik heb me kapot gelachen bij sommige scènes. Downey Jr. speelt weer uitstekend, hij is geschikt voor dit soort rollen. Het leukste van allemaal is de voice-over die zich direct tot de kijker richt. Geweldig en enorm leuk, mag zich meten met de voice-over van Fight Club. Helaas is het verhaal een beetje slapjes en niet zo boeiend.
Erg leuk, 3,5*.
Child in time
Ik ga altijd van het goede uit bij MM....als het bij 1 foutje blijft
Ook ik zat klaar om te genieten van deze originele en intrigerende Kiss Kiss Bang Bang. (En ik had hem om net dezelfde reden ook opgenomen;))
Het mocht niet baten, het was idd een andere film.
Hopelijk zenden ze deze ook nog eens uit!
Tyoom
Vooral die scene in die hippe tent met die opmerkingen over look-a-likes is hilarisch!
Turkeyloverz
Wow, wat een meesterwerk! Vooral het camerawerk en de cast is echt om van te smullen. De constant heersende hoog tempo, het absurde maar zeer leuke verhaal en de gekke voice-over met tussendoor de geweldige one-liners van Downey en Kilmer. Ik heb echt een paar keer in een deuk gelegen om die 2. Ook de houding en het gedrag van Downey Jr. gedurende de hele film is echt hilarisch. Wat resteert is Michelle Monaghan. Niet de mooiste thuis, maar ze heeft een hele leuke rol en ziet er toch wel prima uit. Ik heb zeer genoten, terwijl het niet eens op m'n Nog zien lijst stond. Nou, hopen dat ik meer van zulke film tegenkom.
skipy05
Ik vond speciaale film. Hij redelijk goed maar ook niet echt uitstekend. De film heeft me op gene enkel moment verveeld. Verhaal was goed, maar soms raar. Robert Downey Jr vond ik weer een heel goed spelen. Ook goed gespeeld door Val Kilmer en Michelle Monaghan.

Lock, Stock and Two Smoking Barrels
Misdaad / Komedie, 1998