• 9.377.427 stemmen

Kiss Kiss Bang Bang (2005)

Misdaad / Komedie | 103 minuten

Genre: Misdaad / Komedie

Geregisseerd door: Shane Black

Met onder meer: Robert Downey Jr., Val Kilmer en Michelle Monaghan

Releasedatum: 15 december 2005

Plot Kiss Kiss Bang Bang

"Sex. Murder. Mystery. Welcome to the party."

Wanneer kruimeldief Harry Lockhart (Robert Downey jr.) op de vlucht slaat na een mislukte overval, loopt hij per ongeluk bij een casting voor een misdaadfilm naar binnen. Zo wordt hij meegenomen naar Hollywood voor een echte screentest en wordt daar door zijn producer voorgesteld als het nieuwste 'snoepje van de maand'. Ter voorbereiding op de screentest moet Harry meelopen met privé-detective Perry van Shrike (Val Kilmer), door de meesten Gay Perry genoemd vanwege zijn homoseksuele geaardheid. Als crimineel die zich voordoet als acteur die zich voordoet als detective komt Harry in contact met Harmony Faith Lane (Michelle Monaghan). Via deze weinig succesvolle actrice raken Harry en Gay Perry betrokken bij een moordzaak die hun eigen levens wel eens in gevaar zou kunnen brengen.

avatar van Fredz0r

Fredz0r

Ik had hem nog niet gezien en de DVD pas gekocht ( wat is bijna nooit doe) en ik vond hem geweldig .

Nu echt 1 van mijn favorieten. Maar dat kan komen omdat ik hem pas geleden gezien heb. Al denk ik dat deze film zeker in mn Top 10 blijft staan

4 *

avatar van Edie

Edie

Leuke film, naar het einde toe iets minder, maar het blijft allemaal heerlijk vermakelijk

avatar van Rancid

Rancid

Veel minder leuk en goed dan ik verwacht had, veel minder leuk en goed dan hierboven beweerd wordt. Oké, de intro is mooi, er zitten een paar behoorlijk goede grappen in, het verhaal bevat een paar redelijk geslaagde plotwendingen em vooral het laatste half uurtje was best grappig. Maar daar tegenover staan de verschríkelijk irritante voice-over met tenenkrommende flutgrappen, een einde (de laatste 2 á 3 minuten) met een hoog kut-gehalte, vaak slecht acteerwerk en een regelmatig saai, haast geeuwoproepend verhaal. Deze film scoort echt niet meer dan een magere 3* en die zijn er dan eigenlijk alleen voor de veelbelovende intro en het handjevol prima grappen.

mister blonde

Ben het wel met je eens. Film is eigenlijk net effe te clever en net effe te zelfbewust , dan goed is voor een film.

avatar van Poisonthewell

Poisonthewell

Het argument dat de film dolgraag hip wil zijn en dat dit averechts werkt begrijp ik wel, maar daar ben ik het niet mee eens. Tijdens het kijken kwam een andere film bij me op: The Big Sleep. Net als het recente Brick scoort Kiss Kiss Bang Bang veel hoger wanneer je m bekijkt als homage aan die (en soortgelijke) films, dan als uitsloverspoging om cool over te komen. De plot is zo belachelijk dat geen normaal mens er wijs uit kan, en dat is ook de bedoeling. De nadruk ligt op stijl en dialoog, met een moddervette knipoog. En de film is ook nog eens gebaseerd op een flutromannetje over P.I.'s.

Voor mensen die deze film niks vonden; kijk The Maltese Falcon en The Big Sleep en geef KKBB dan nog eens een kans. 4*

Poisonthewell schreef:

De plot is zo belachelijk dat geen normaal mens er wijs uit kan, ...

Ben ik abnormaal, dan?

Poisonthewell schreef:
Was wel duidelijk dat de film heel nadrukkelijk een moderne film-noir is. Hij gaat zelfs nog iets verder dan veel neo-noirs. Echter die zelfbewuste voice-over van Downey jr. is echt een beetje overkill. Op het begin was het leuk, later had ik het wel gezien en op het eind (zeker met het slappe excuus om Kilmer weer tot leven te wekken), werd het vervelend.

Verder heb je wel gelijk hoor, vermakelijk filmpje die net wat beter werkt als je films als the Maltese Falcon, the Big Sleep en Chinatown kent.

avatar van danuz

danuz

Alleraardigste komedie. Mixage tussen erg droge en soms flauwe humor, zoals de inspelingen naar kijker over commentaar Don't worry, I saw Lord of the Rings. I'm not going to end this seventeen times....
De passieve sullige houding van Harry maakt de film goed kijkbaar. Zoals hij van de ene situatie in de andere valt werkt aanstekelijk. Zo blijft de film de gehele duur goed kijkbaar. Voor de rest vond ik het niet veel bijzonders aan de horizon.

Leuk vermaak, maar ook snel vergeten. 3,5*

avatar van Tun-89

Tun-89

Ik vond het wel een goeie film,
alleen ik raakte wel een beetje verward want dingen gingen best heel snel en op een gegeven moment snapte ik het niet meer.
Maar daarna pikte ik het verhaal gelukkig weer op.
Ik vond de verteller soms wel irritant
bijvoorbeeld dat hij zogenaamd een stukje was vergeten te vertellen en te laten zien
Verder wel spannend, en Leuke grappen af en toe.
Maar het is geen film voor mij dus zou 'm zeker
ook geen 2e keer bekijken.
Ik was gewoon erg benieuwd naar de film,
vandaar had ik 'm gehuurd.

avatar van thibault14

thibault14

Ben ik de enigste die gelijkenissen met confessions of a dangerous mind opgemerkt heeft?

avatar van argus

argus

'Confessions of a dangerous mind' vond ik een waardeloze humorloze saaie film, dit is daarentegen erg amusant. En Robert Downey Jr. is gewoon een top acteur, hij is hier in topvorm. Nee, dit is echt veel beter, te meer daar ik 'Confessions' nog pas heb gezien, maar hem snel doorspoelde, zo irriteerde ik me om bepaalde cliche scenes. Ik had inmiddels vergeten dat ik hem al gezien had. Het is echt nauwelijks grappig.

thibault14 schreef:

In 'Confessions of a Dangerous Mind ' draait het allemaal om tragiek (> wat mij betreft wél schitterend gedaan, argus); hier is het doel duidelijk humor... Dus gelijkenissen? Verduidelijk jezelf, aub.

avatar van thibault14

thibault14

Wel de plot is vrij gelijkaardig, een "loser" die terecht komt in een vreemde situatie (CIA in Confessions, detective hier). Idem voor de sfeer, soms nogal hilarisch, een misdaadkomedie, ... .

thibault14 schreef:

Ik ga akkoord ivm. het basisgegeven, maar vrij vlug al kiest 'Confessions of a Dangerous Mind' in mijn ogen voor een tragisch pad, ondanks de (eerder sporadische) humor. En dat kan natuurlijk niet van deze film gezegd worden...

avatar van jedymaster

jedymaster

Een echte goede komedie ik heb veel gelachen.

avatar van sju

sju

Gemiddelde op MM is wel erg gedaald... Zonde!

avatar van T.O.

T.O.

En daar ga ik aan meehelpen. Af en toe leuk hoor, maar net iets te vaak verzandt het in bijdehand gedoe en geforceerde grappen. Meer dan 2,5* kan ik niet geven.

avatar van usr14112

usr14112

Geen leuke film. Hele snelle dialogen waardoor het gevat moet lijken maar alleen maar irritant is. Een verhaal wat nergens op slaat. Ik was er aan begonnen en wilde hem afkijken maar dacht steeds ik kan niet wachten tot we bij het einde zijn. Ik heb geen moment gelachen. Niks voor mij dit.

2 *

avatar van wait_here

wait_here

usr14112 schreef:

Een verhaal wat nergens op slaat.

Het verhaal is op zich al grappig en over de top wat een goede basis is voor deze geslaagde komedie.

Dat mensen de humor missen om er om te lachen is een tweede en jammer gewoon voor jezelf, want ik heb toch krom gelegen van het lachen.

avatar van Mr_White

Mr_White

• 2067 berichten

Geweldige film, heerlijk cynische en sarcastische dialogen in een interessant plot, gevuld met allerlei kritiek op de manier waarin Hollywood-films in elkaar zitten. Robert Downey Jr. en Val Kilmer zijn allebei meesterlijk. Topfilm!

avatar van donemans

donemans

hoe verder je in deze film komt hoe slechter hij wordt. 3*

avatar van brookie

brookie

ik vind deze film echt hilarisch, maar het is wel een film die je of helemaal geweldig vind of helemaal niks vind.

Ik ben over het algemeen zo'n type dat keihard begint te lachen bij ene grap ofzo maar deze film heeft me toch een aantal keer aan het dijenkletsen kregen bepaalde one-liners, vooral van die homo, waren echt geweldig.

Als je films als pulp fiction lock stok grappig vind dan vind je deze ook leuk dus....

Hij krijgt van mij trouwens 5.0 sterren, niet omdat ik hem zo goed vind maar omdat ik wel vind dat hij in de top 250 hoort, anders zou ik hem 4 sterren geven

avatar van Bert1

Bert1

thibault14 schreef:

Ik zie de gelijkenissen wel, Confessions vind ik de betere van de twee.

Voor recente veelbekeken films kan je Moviemeter beter niet als barometer nemen, film heeft in mijn ogen dan ook een te hoog gemiddelde.

avatar van Child in time

Child in time

Verwacht in deze film geen spetterende actie maar wel intrigerende, snelle en vaak vlijmscherpe dialogen vermengd met een grote dosis (intelligente) humor.De film steunt vooral op de sterke vertolkingen van Robert Downey Jr. en (verrassend, gezien zijn voor hem toch ietwat ongewone rol, ook van) Val Kilmer.

Wie houdt van vindingrijke krachtige en vaak zeer grappige conversaties zal dit zeker een heerlijke film vinden.

avatar van Respekked

Respekked

Volgens mij wel hoor. Kan me herinneren dat ik deze bij iemand heb gekeken die em had gehuurd..

kappeuter schreef:

Raar dat dit nog niet in de videotheken is uitgekomen hier.

In België al enkele maanden op dvd te verkrijgen...

kappeuter schreef:

Raar dat dit nog niet in de videotheken is uitgekomen hier.

Toch wel hoor, heb hier zelfs al de ex-rental liggen, die ik al enkele maanden geleden gekocht heb.

Ah ok, dan ontbreekt hier simpelweg de rental release datum.

2 mei 2006. Ik heb de datum alsnog even ingevoerd. Zal m eens huren, ben erg benieuwd.

avatar van Mug

Mug

Eindelijk weer eens een Amerikaanse film met geslaagde humor. Van uitermate intelligent tot uitermate plat, twee uitersten die genadeloos goed kunnen samengaan (ik noem nog even Sideways als ander voorbeeld). Te veel makers durven dit blijkbaar niet aan, het is het een of het ander.

Film met ballen die gelukkig en boven verwachting goed uitpakte. Na de uitspraak 'I was wetter than Drew Barrymore at a grunge club' kon je me opdweilen. Plezier dat van de gehele film afstraalt. Aanrader, tenzij je Gloria Gaynors I Will Survive niet kan uitstaan. Ik ga voor de megascore, 4,5*. Vertaling: aanrader.