The Skeleton Key (2005)
Genre: Horror
Geregisseerd door: Iain Softley
Met onder meer: Kate Hudson, Gena Rowlands en Peter Sarsgaard
Releasedatum: 18 augustus 2005
Woensdag 25 februari in één bioscoop (Drachten)
Plot The Skeleton Key
"Fearing Is Believing"
Verpleegster Caroline (Kate Hudson) verzorgt een oude vrouw en haar zeer zieke man. Ze wonen in een oud herenhuis en ze houden er vreemde gewoonten op na. Wanneer Caroline een loper krijgt van de vrouw des huizes, komt ze er al snel achter dat één deur in het huis niet te openen is...
Caroline Ellis
Hallie
Desk Nurse
C.N.A.
lagaiske
De film heeft eigenlijk niet zo veel om het lijf en word na een tijdje eerder saai dan spannend.
Maar gelukkig maakt het slot zeer veel goed.
Friday the 13 th
- 2023 stemmen
Niet al te eng, wel veel spanning. Vanaf de eerste scène zit je volledig in de film. De vreemde personages wekken de nieuwsgierigheid. Het einde stelt zeker niet teleur.
DjFrankie
Ik heb deze film vanavond gekeken, en het was een goeie film, zeker na alle pulp die ik de afgelopen week heb gezien.
Goeie opbouw in de film, spanning en een hoopvolle afloop.
Leuk om te kijken ook Kate Hudson speelde goed in deze film.
Vond ook de muziekkeuze opvallend in deze film.
Aanrader!
Semsoethot
Leuke film, goed opgebouwd met een passend einde; niet echt verrassend, maar ook zeker niet cliché. Jammer dat op driekwart het broeierige sfeertje werd vervangen door recht-toe-recht-aan horror. De moeite waard om te gaan kijken.
Dawn93
Spannende film zat geboeid te kijken van begin tot het einde zeker een die je gezien moet hebben
Fixi88
Een sterke film met goed acteerwerk van Kate Hudson. Het mysterieuze aspect spreekt mij wel aan. Ik heb sowieso ook wel interesse in het religeuze en andere occulte zaken. Het fascineert mij altijd en het beangstigt me ook wel. De film boeit ook van begin tot eind en het is geen voorspelbare film naar mijn mening.
rick*
Het is een heel onverwacht einde. Hoe lang er je er over nadenkt, hoe kouder je het er van krijgt, ook als je bedenkt wat er écht met die kinderen van toen is gebeurd. Bah. Het is zeker weten een heel sterk einde en de film kijkt lekker weg. Het is ook best een spannende, sterke film.
Kate Hudson lijkt perfect voor een romantische komedie. Dat is ze ook, maar hier is ze zeker ook niet misplaatst. Een hele unieke film met een goede sfeer, en zeker weten een aanrader.
Raab
Jeetje wat een spanning
Ik werd helemaal nerveus van het laatste gedeelte (nadat Caroline Ben probeert uit het huis te halen). En het einde is zeer verassend
!
Niceee
Soeperman87
Een erg sterke thriller, die van begin tot eind wist te boeien. Spannend, mysterieus, goed geacteerd, maar bovenal dankzij de verassende plotwendingen. Ook het einde stak goed in elkaar. Eindelijk weer eens een film gezien met een zeer bevredigend en ontknopend einde.
Lupussy Galore
Eeeeekkkkk.......lekkere film. Ik vond het doodeng! LOL! Geen weerwolf of whatever geeft mij hartkloppingen maar deze film lukte dat aardig, vooral het laatste gedeelte.Al kreeg ik wel al de zenuwen toen Caroline (K.H.) in het begin al in die zolder kamer ging kijken........
Heel goed geacteerd. Ik vind Kate Hudson doorgaans niet te pruimen. Na Almost Famous wist ze me eindelijk weer te boeien. Gena Rowlands en John Hurt die kunnen gewoon geen kwaad bij me doen.
Al DeNiro
Spannende horrorthriller met een verassende en schokkende einde.
J-fan
Tgaat,
Kverwachtte wel dat die jongen één van de slechterikken zou zijn Het einde dat ze van lichaam wisselde vond ik wel origineel
Teinde is goed, de rest is niet bijzonder, maar ook niet slecht.
Kate doet het btw goed!
Bxian32
Aardige film, echter draagt Gena Rowlands de film, Kate speelt gewoon het zoveelste domme blondje.
jimboj
vermakelijke film
zkr als je hem voor de 2de keer nog uns kijkt.
dan ga je op die dingen letten.
einde blijft goed!
matthijs0345
leuke film. niet super. kan weg.
TragieStar.*
Een hele goede film.
Kate Hudson acteert werkelijk heel goed. En het verhaal komt eerst een beetje saai maar dan veel beter op gang.
Meer naar het einde toe zeker de laatste 3 kwartier vond ik heel goed.
Het einde was ik zeker verrast over. Vooral omdat het best sneu is en ik het niet had verwacht.
Ik raad deze film zeker aan.
Niet eng maar lekker spannend.
Lurker ll
Afgelopen avond bekeken (vol verwachting). Het eerste half uur was behoorlijk spannend, daarna werd het langdradig en erg saai. Ook heel slecht eigenlijk het verhaal, ik vond het echt zonde van mijn tijd.
Karl van H.
Zoals in zoveel horrorfilms lijdt de spanning in The Skeleton Key zwaar onder de overdreven uitleggerigheid die met name het eindstuk kenmerkt. Wat aanvankelijk nog als een spannende film begint, zakt algauw af naar een clichématig en flauw zooitje vol met plotgaten. Vooral het einde is verschrikkelijk slecht, zowel qua verhaal als qua montage en effecten. De sinds Saw gebruikelijke plottwist is ook aanwezig, net als de gebruikelijke op geluidsband leunende schrifkeffecten, maar zelden is deze zo afgezaagd geweest. Wat veel filmmakers niet lijken te begrijpen, is dat een film veel enger is, als je niet wordt uitgelegd waar je nu precies mee te maken hebt; ik zou zelfs durven zeggen dat The Skeleton Key een betere film zou zijn geweest, als ik 'm na driekwart zou hebben afgezet, zonder precies te weten wat er nu aan de hand was. Toch is het niet een en al drama met deze film: de muziek - zowel de bluesnummers als de met zuidelijke accenten aangezette score - was bijvoorbeeld heel aardig en Kate Hudson is een prettige vrouw om naar te kijken. En ik vind het ook leuk om John Hurt, toch wel een van mijn favoriete acteurs sinds Alien, weer eens bezig te zien.
Fijn tussendoortje.
Eén groot cliché, dat wel. Absoluut geen verrassend einde, tegen dan is suspense ook al lang verdwenen.
De film is ook niet echt spannend of eng, laat staan goor. Loopt meer richting The Others, waar sfeer de belangrijkste factor is. De setting in deze film mag er absoluut zijn. Gaaf huis, mooie omgeving, allemaal erg fijn en sfeervol op plaat gelegd.
De film weet nooit echt helemaal te overtuigen, waardoor het niet zo doeltreffend is als had kunnen zijn, ook de aaneenschakeling van verklaringen naar het einde toe boeide niet zo.
Gelukkig houdt Softley het sfeertje er wel in, verslapt het visuele nooit en blijft ook de soundtrack onderhoudend.
Leuk tussendoortje dus. Geen film die lang blijft hangen, maar gedurende z'n speeltijd makkelijk weet te overtuigen.
megaman
Naast The Descent, 1408 en Silent Hill één van de beste horrorfilms van het vorige decennium naar mijn mening.
TragieStar.*
Deze film is namelijk niet echt een horrorfilm. Trouwens daar lijkt het niet op. En het staat ook niet bij het gerne.
Zeriel
Ik was bang een doorsnee horror voorgeschoteld te krijgen, maar was aangenaam verrast door deze occulte thriller.
Sfeervol, goede muziek, mooi tempo, hij zit goed in elkaar, verrassend plot, overtuigende acteurs, allemaal.
Ik vond het met de uitleggerigheid wel meevallen.Goed dat die Cecile en papa justify, blijkbaar geanticipeert hebben op het lynchen van hun slachtoffers/hun oude lichamen. Een perfecte misdaad, waarschijnlijk kenden ze die kinderen vrij goed als verzorgers, misschien wel beter dan de ouders. Zodat ze hun plaatsen makkelijk in konden nemen.
Halcyon
Een verademing vergeleken met de moderne horrorfilm waarin dezelfde formule steeds opnieuw uitgemolken wordt (ook al kunnen die best vermakelijk zijn). Softley serveert ons een fris scenario met een frisse audiovisuele vormgeving. Ook hoedje af omdat men met échte, geloofwaardige personages werkt. De goede vertolkingen zijn in deze mooi meegenomen.
Aanvankelijk heeft Skeleton Key wat weg van een spookhuisfilm, maar door de sfeervolle couleur locale en de verrassende ontwikkelingen blijkt niets minder waar te zijn. Opnieuw toont Softley een uitstekende feeling te hebben voor de soundtrack. Die is bij de beste die ik al gehoord heb in moderne horrorfilms.
Echt spannend of beklemmend wordt de film weliswaar niet, maar door de opeenvolging van wendingen blijf je wel geboeid kijken. Ook het einde is knap gevonden en sluit het geheel mooi af.
Kortom, een bovengemiddelde horrorfilm, zowel qua verhaal als cinematografie.
marko09
geen slechte film maar de verhaal vind ik een beetje raar daarom mijn 2*
anssiiej12
Ik vond het een spannende film niet echt dingen die je verwacht
maar wel een kut einde, liever dat Caroline die man had gered en die vrouw dood neerviel

Skeleton Key 3: The Organ Trail
2011