The Skeleton Key (2005)
Genre: Horror
Geregisseerd door: Iain Softley
Met onder meer: Kate Hudson, Gena Rowlands en Peter Sarsgaard
Releasedatum: 18 augustus 2005
Woensdag 25 februari in één bioscoop (Drachten)
Plot The Skeleton Key
"Fearing Is Believing"
Verpleegster Caroline (Kate Hudson) verzorgt een oude vrouw en haar zeer zieke man. Ze wonen in een oud herenhuis en ze houden er vreemde gewoonten op na. Wanneer Caroline een loper krijgt van de vrouw des huizes, komt ze er al snel achter dat één deur in het huis niet te openen is...
Caroline Ellis
Hallie
Desk Nurse
C.N.A.
N_SANE
Hele mooie film, heerlijke sfeer, spanning, goed geacteerd en ik zat er helemaal in.
minjatje
Eindelijk eens een film zonder happy end ..
T bleef me boeien tot het einde !
De film wist eigenlijk nauwelijks eng te worden en das toch wel jammer aangezien dat de bedoeling lijkt te zijn in dit genre. De film was verder wel sfeervol en best boeiend. Het was zeker niet vervelend om te bekijken. De film is meer mysterieus dan spannend. Wel een redelijk standaard verhaaltje op zich, maar ach...
Nasir
Gekocht, bekeken en best wel teleurgesteld. Ik had'm namelijk enger verwacht. Het einde vond ik wel origineel en Kate Hudson is prettig om naar te kijken, maar da's ook alles.
g_unitboy
zwakke film met een verhaal dat op niet veel trekt en een zeer zwak einde
psycholamp
- 1960 berichten
Blijkt ook nog dat ik een enorme boete voor deze rukfilm heb openstaan!
NineEleven
Ik ben aangenaam verrast, de film is bijna helemaal mijn ding. Ik heb het graag nog iets enger maar de sfeer was nu al geweldig. 4*
honey
Ik vind dat deze film echt een verhaal heeft ...
Bij de meeste films heb je in de helft van de film al door hoe het gaat eindigen. Bij deze blijf je tenminste in spanning zitten tot het einde van de film .
Nasir
Ik vind Kate Hudson een mooie verschijning, maar ben zelf hevig teleurgesteld in de film. Ik had'm veel enger en spannender verwacht. Met de sfeer zat het wel oke, maar voor de rest boeide het niet.
Blijkt ook nog dat ik een enorme boete voor deze rukfilm heb openstaan!
Dat is balen.
Prima bovennatuurlijke thriller met Hudson, voorzien van licht gedoseerde suspense en een mooie sfeer. Goed.
guylopez93
goeie film
redelijk origineel verhaal, niet echt eng maar wel spannend, lekkere sfeer zat erin en goed uitgewerkt. Ik zat helemaal in de film en het bleef me ook boeien van begin tot eind en een verrassend goed einde
something_else
Kate Hudson kan geweldig goed acteren en dat heeft ze met deze film zeker bewezen! De sfeer was erg beklemmend, het verhaal is ongelofelijk spannend en erg verassend en ook de gebieden waren perfect gekozen voor deze film. The Skeleton Key heeft mij in positieve zin verrast! Kijken, kijken, kijken, je zal het je niet beklagen!
Cijfer: 4,0*!
ben het helemaal eens met je.
R00SJ
Ik had een hele enge film verwacht.
Dat viel best tegen.
Maar er zat een goede spanning in de film, en je werd helemaal meegesleurd door het verhaal.
De film heeft me vanaf het begin tot het einde geboeid!
Duikboot
Niet echt eng, wel veel spanning. Ook het einde van de film vond ik verrassend.
Anderhalf uur vermaak
film_kaza
The Skeleton Key begint heel normaaltjes wat betreft spanning. Krakende deuren, schaduwen op de achtergrond, en je krijg om de 5 minuten het idee dat je je de laplazers kan schrikken xD.
De spanningsopbouw ging van ''"wel spannend" naar "niet echt spannend". Maar The Skeleton Key had een goed einde, dat naar de 3,5 wees.
3,5 *
X.MagnuM
Ik vond het wel een goede film, maar ook weer niet heel bijzonder...
En bij het einde snapte ik er ff helemaal niks meer van:P
namingway24
Goede horror met een onorthodox einde voor een Hollywoodproductie. Mooie shots van de bayous.
The Skeleton key is toch wel een fijne thriller waarin gedurende de hele film een lekker mysterieus sfeertje hangt. Het is een goede film, die ook weer niet nagelbijtend spannend is, maar die je toch naar een langzaam maar goed opbouwend begin, leidt naar een spannend einde met een goede, maar toch enigszins verrassende plotwending. Ik had het allemaal van tevoren in ieder geval niet zien aankomen deze keer. Kate Hudson zet een goede sterke rol neer en ook Gena Rowlands weet erg te overtuigen in deze film. Sterk einde ook. Aangenaam tijdvermaak en zeker een bovengemiddelde film is zijn genre!
Jonkovich
Goeie film, heb hem gister nog maar eens herzien.
Mede door het verassende einde wat ik totaal niet aan zag komen blijf je nog even lekker denken over de film.
4,5 *
ajacied4life
Dit was toch wel een teleurstelling, had er meer van verwacht. Zeker omdat het van de makers van the Ring was. Helaas viel de film enorm tegen, er hangt dan wel een mysterieuze sfeer, maar de film kan gewoon niet echt boeien en word ook nergens echt eng.
ik kom dan ook niet hoger dan 2 sterren.
toch redelijk verassend en sterk acteerwerk.
Leuk verhaal en onverwacht einde.
3,5 ster
kevinhiero
begin was wel een beetje eng alleen vanaf halverwege de film werdt ie toch wat minder spannend, de loop nou over de drempel scene vond ik wel het leukste, verder was dat zand voor de deuren strooien soms een beetje sneu, verassend einde dat je nog even laat denken een 7/10
Jules15
De hele film is goed en spannend alleen het eind is gewoon slecht, niet omdat het zo´n einde is maar omdat het zo uitgewerkt is
Norma
Opmerkelijk; in vele meningen komt naar voren dat de film niet eng en weinig verrassend is. Als ik nou twee positieve aspecten zou noemen zouden dat juist eng en verrassend zijn. Ik zag het einde echt niet aankomen en vond het eigenlijk wel goed gevonden. Ook vond ik de film genoeg enge momenten bevatten; niet omdat je zoveel griezelige dingen ziet, maar het constante gevoel dat er iets niet in de haak is terwijl je niet weet in welke richting je het moet zoeken vond ik persoonlijk behoorlijk creepy.
Voor mij toch echt één van de betere thrillers van afgelopen jaren.
ssk
Goede film, goed in elkaar gezette verhaal, lekker spannend, en een verrassend einde, zeker het kyken waard!
G to the J
Nja.. scenario was leuk.. maar kon beter worden neergezet..
Vond nou niet echt spannend..
ook redelijk voorspelbaar..
Kelly_90
Goede film!
Ik vond het een leuk verhaal goed overgebracht.
Paar keer geschrokken.
Alleen het einde vond ik een beetje raar.
Maar dat is een keer wat anders dan een happy end

Skeleton Key 3: The Organ Trail
2011