• 9.379.535 stemmen

Genre: Horror

Geregisseerd door: Iain Softley

Met onder meer: Kate Hudson, Gena Rowlands en Peter Sarsgaard

Releasedatum: 18 augustus 2005

• Bioscoop Woensdag 25 februari in één bioscoop (Drachten)

Plot The Skeleton Key

"Fearing Is Believing"

Verpleegster Caroline (Kate Hudson) verzorgt een oude vrouw en haar zeer zieke man. Ze wonen in een oud herenhuis en ze houden er vreemde gewoonten op na. Wanneer Caroline een loper krijgt van de vrouw des huizes, komt ze er al snel achter dat één deur in het huis niet te openen is...

avatar van Zany

Zany

anssieej12, spoiler please.

avatar van Madecineman

Madecineman (moderator films)

Spoilertags geplaatst.

avatar van Ronnie4

Ronnie4

Goede film, die na twintig minuten echt goed op gang komt.

Lekkere rol van Kate Hudson, het einde verraste me toch nog enigzins.

Ik houd wel van films waar je later nog een paar keer over na moet denken over hoe het nu precies zit.

Heeft iemand voor mij nog aanraders in dat genre (mystery/thriller), Shutter Island ken ik al ( en is geniaal).

Alvast bedankt.

avatar van Rianneke_Dan

Rianneke_Dan

Dragonfly, The Gift, El Orfanato, What Lies Beneath, The Haunting

avatar van Jesse93

Jesse93

Ik zat niet echt goed in de film. Ik weet niet waarom, maar heel veel spanning had het niet. Hier tegenover zaten er wel een aantal open vragen, waar ik graag antwoord op wou, dus mijn interesse om door te kijken was er wel. Ik wou de film eerst een onvoldoende geven, maar door het erg goeie eind, de mooie plot wisseling, tot een voldoende.

avatar van Ronnie4

Ronnie4

Dank je, Rianneke_Dan.

avatar van PsykoPumpkin

PsykoPumpkin

@ Jesse93; ik had precies hetzelfde probleem.

avatar van TragieStar.*

TragieStar.*

@ PsykoPumpkin, maar je hebt niet eens gestemd.

avatar van riefenstahl

riefenstahl

Aangename verrassing deze occulte thriller, sfeer zit er goed in en Rowlands&Hurt zijn erg goed.
Hurt die eigenlijk mimed [want nauwelijks tekst] zet met zijn gezichts uitdrukkingen een indrukwekkende prestatie neer.
Het on-Amerikaanse slechte einde was een plot twist dat ik niet aan zag komen. Dan wordt ook duidelijk dat Hurt tijdens de badscene niet bang voor geesten in de spiegel was maar voor zijn eigen spiegelbeeld.
Ik begrijp alleen nog niet waarom hij per se aanwezig moest zijn bij het eind ritueel?

avatar van Zeriel

Zeriel

riefenstahl schreef:

Omdat hij het oude lichaam heeft gekregen en zijn eigen lichaam al bezet is door Papa Justify! daarom gruwt hij van zijn "eigen" spiegelbeeld, want dat is het zijne niet!
Daarom de blikuitwisseling op het eind, nu begrijpt ze hem, want zij is nu ook haar lichaam kwijt, en heeft het oude wijf gekregen, en weet nu dat hem hetzelfde is overkomen.

Ik snap niet dat mensen deze film niet goed vinden. Hij zit toch goed in elkaar, inclusief dit soort subtiele verwijzingen. Je kunt er tijdens de film achterkomen hoe het zit, maar ik had iets anders bedacht.

avatar van John Lee Hooker

John Lee Hooker

Ik kan hier niet veel meer van herinneren, wat ik wel weet is dat ik niet erg onder de indruk was.

Misschien dat hij na een herziening een halve punt meer krijgt, maar meer niet in ieder geval.

- 2,5 -

avatar van bjerik76

bjerik76

Ik hou wel van films met dit soort eindes.

vond hem vrij goed.

je ziet wel een beetje bij de allereerste keer dat je Kate hudson ziet op dr moeder lijkt (Goldi Hawn)

je moet hem idd 2 x zien,m dan kijk je ook heel anders naar alle personages dan de eerste keer.

gewoon kopen dus, is echt geen miskoop.

avatar van lizzy123

lizzy123

Het verhaal was goed, En alle scene´s waren spannend, Een goede film.

avatar van Parisa

Parisa

Na herziening (ook in de bios gezien) heeft deze film weinig van zijn charme verloren. O.a. dankzij de kwaliteiten van het echtpaar Rowlands&Hurt, die hier erg goed op hun plek leken. Goed gespeeld. Daarnaast is heel de hoodoo mystiek heerlijk. En de muziek.
Over Sarsgaard ben ik minder te spreken. Wat een dooie rol, zeg.
Zeer verdiende 3,5*

avatar van Akkiej

Akkiej

Best wel een goeie thriller, erg spannend en een onverwacht einde. Van zulke thrillers kan ik dus erg genieten! 4 *

avatar van elandenburg

elandenburg

Ik vind dit zo’n goeie film. Wordt betiteld als horror maar dat heb je in veel catagorien. En dit is er eentje waar ik van hou. De spanning wordt er lekker in gehouden en het wordt niet al te gek.

Verassend einde.

avatar van startkabels

startkabels

Het verhaal in deze film sprak mij wel aan en vond het zeker niet standaard.

Er zitten wel een paar standaard clichés in misschien.

Einde vond ik super en had ik totaal niet verwacht.

Zeker een tweede keer kijken waard!

avatar van DrLecter

DrLecter

De film lijkt in het begin wat standaard, maar het wordt steeds boeiender door het geheimzinnige verhaal.

Originele film met een goeie dosis spanning erin.

Acteerwerk heb ik niets op aan te merken.

Einde is zeer goed en onvoorspelbaar.

avatar van android325

android325

Ronnie4 schreef:
Goede film, die na twintig minuten echt goed op gang komt.

Lekkere rol van Kate Hudson, het einde verraste me toch nog enigzins.

Alvast bedankt.

Kijk maar eens naar mijn top10.

avatar van Didi1977

Didi1977

Ik heb deze film met veel plezier zitten kijken! Erg spannend,,,,het loopt toch niet allemaal zo als je zou denken... Ik zou zeggen kijken die film, zeer de moeite waard! Ik waardeer hem met 4 sterren!

avatar van shrink

shrink

Zeer goede film, die vooral bij de tweede keer kijken al zijn schoonheid laat zien. Mooi verhaal, goed geacteerd en een verrassend einde. Wat wil je nog meer ?

avatar van Leo1954

Leo1954

• 2073 berichten

Niet slecht, maar wel een film van 13 in een dozijn. Och, ik heb me niet echt verveeld. Spannend vond ik m niet, beetje onzinnig allemaal.
Einde was verrassend moet ik zeggen.

avatar van goongumpa

goongumpa

Het verhaal zat best goed in elkaar. Dat hele hoodoo-gegeven vond ik wel leuk en de uiteindelijke plottwist voelde voor een keer niet geforceerd aan. Helaas is de film visueel ongelofelijk lelijk. De adhd-montagetrucjes en verschrikkelijke groengele filters moeten de sfeerloosheid van de film camoufleren. En er zat nog wel een sfeervol gothic mysterie in dit script...
Maar goed, het keek allemaal wel weg. Goede rol van Gena Rowlands en Kate Hudson was ook wel oké om naar te kijken.

avatar van Zeriel

Zeriel

goongumpa schreef:

Iedereen zijn filmervaring natuurlijk. Ik vond de sfeer van de film juist een van de sterke punten. Dat huis is perfect. Misschien moet je je TV kleuren wat bijstellen.

avatar van roppet

roppet

net gezien. tof eind!

maar ga em zeker voor een 2e keer zien om zo nog achter bepaalde dingen te komen

zeker de moeite waard om te kijken. goed acteer werk!

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Was een geslaagde spannende thriller dat natuurlijk ook een geheim verborgen heeft. Vond Kate Hudson ook ijzersterk spelen, is ook de eerste film van haar die ik zie. Skeleton Key is zeker heel goed in elkaar gezet en er staan ook regematig verrassingen voor de deur. Alles vind plaats in de sombere moerassengebied van Louisiana. (ook wel grappig dat de film hier in NL in de bioscoop kwam kort voordat orkaan Katrina kwam) Alles begint natuurlijk normaal, Hudson is ingehuurd als oppasser in een villa voor een bedleggerige man, van de Mysterieuze Violet. Natuurlijk is het ook gewoon weer een huis met griezelige geheimen en natuurlijk een soort van vloek dat er schuilt op dat zolderkamertje. En dit soort verhalen kom je vaak tegen maar desondanks weet The Skeleton Key toch wel te boeien en is de spanning ook regelmatig te snijden. Vooral tegen het eind begint het spannendste gedeelte en het climax en de resultaat ervan zal ik ook niet snel vergeten.

Zo is ook The Skeleton Key een zeer geslaagde mysterie in zijn genre. Zeker de moeite waard.

avatar van ehvlange

ehvlange

@Sinterklaas: Mee eens! niets aan toe te voegen. Goeie film!

avatar van Boeikens

Boeikens

Goed.

Zeer sfeervolle en mysterieuze thriller met een leuk verhaal en redelijk goede constante spanning.

avatar van Nitrouz

Nitrouz

Aparte film, een film waar je bij de aftiteling toch nog even over moet nadenken.

Achteraf wel het idee gehad dat ik de film begreep, soms heb ik dat idee namelijk niet.

Acteerwerk was erg goed. Zeker een pluspunt. Het verhaal zelf was goed, en de wending die het nam had ik niet verwacht, maar dat was geen probleem.

Ik zou het genre van deze film toch eerder omschrijven als horror/drama in plaats van drama/thriller. Het was op sommige momenten erg angstaanjagend, en daarbij ook niet al te realistisch.

avatar van superhenkie

superhenkie

Goede spannende film.

Een huis waar vreemde dingen gebeuren en voodo-gedoe. Ik heb me er prima mee vermaakt. Het einde vond ik wel een beetje tereurstellend. Ik voel een deel 2 aankomen

3,5 ster