Alien³ (1992)
Genre: Sciencefiction / Horror
Speelduur: 114 minuten / 145 minuten ("Assembly Cut")
Alternatieve titel: Alien 3
Geregisseerd door: David Fincher
Met onder meer: Sigourney Weaver, Charles S. Dutton en Charles Dance
Releasedatum: 28 oktober 1992
Plot Alien³
"The bitch is back."
Ripley (Weaver) strandt met haar ruimteschip op een gevangeniskolonie. Zonder dat ze het weet heeft ze per ongeluk een Alien meegenomen die zich aan boord had verstopt. Nu moet ze met hulp van de gevangenen de Alien proberen te vernietigen, maar dit is erg lastig aangezien ze niet over wapens beschikken.
- Trailer (YouTube)
Lance Bishop
Harold Andrews
Arthur Walkingstick
mister blonde
Nagenoeg identiek aan dat van deel 1 (alleen nu in een gevangenis ipv een ruimteschip).
johnnie diepte
Ik miste het 'speciale alien sfeer' in deze film. Totaal anders opgezet dan de voorgaande delen. Gelukkig keert het alien gevoel weer terug in resurection.
sinterklaas
Had deze in 2003 eens op een hete zomeravond zitten kijken en kon me er toen weinig van herrinneren. Nu had ik hem laatst gekocht en heb hem gister weer herzien.
Ik vond deze even beter als Aliens. Echt vooruitgang zit er niet echt in. Niet te zeggen dat deze film weer mooi en spannend was. Dit keer in een gevangenis zonder wapens. Sigourney Weaver kon er weer iets leuks van maken. Alleen jammer dat ze toen al stokoud begon te worden. Die gevangenen speelden ook wel redelijk. En sommige stukjes waren weer lekker goor en bloederig, lees: die luchtkoker scene. Ook leuk dat we op het eind de echte Lance Hendriksen te zien krijgen dat eerder een android was. En de mensen dachten dat het voorbij was toen Weaver in dat smeltijzer sprong. Nee, want zeword gekloont in deel 4. Zo kan je wel aan de gang blijven.
hellblazer93
Ik houd sowieso wel van Alien films door de spanning en de gore bloederige stukjes maar dit vond ik eerlijk gezegd een tegenvaller. Alles zag er te nep uit. Maar geef hem nog een 2.5*
mister blonde
In welk opzicht zag dit er nepper uit dan de vorige twee films?
Minority_Check
de alien zag er ongelofelijk mislukt uit
de allereerste deel zag er nog beter uit
maar ja het wel oke denk ik
ik vind deze film toch de allerslechte van de alien films
Theatertje
Deze derde ALIEN-film trok op niets. Ik masseer nog liever de voeten van mijn bomma dan hier nog eens naar te kijken. 0.5 sterren.
Minority_Check
Wat valt er toch steeds te lachen, Minority Check...?
lach ik dan ?
Minority_Check
kan ik er niks aan doen dat de smilies op deze site bijna allemaal op elkaar lijken
en ik hou van smilies
maarja ik lach dus niet
Ze voegen bij jou echt weinig toe, vind ik. Je komt alleen maar wat dom lachend over. Na elke zin een smiley is een beetje onzin, vind je ook niet?
niet echt
want een smiley moet een beeld van iemand laten zien zonder iets te lezen over die iemand
maar sinds deze site slechte smilies heeft kom ik er ''dom lachend'' over,
maar dat ben ik helemaal niet
ILDIB
De sfeer in alle aliens is gewoon goed. Deze is wat rommeliger maar nog immer meer dan voldoende@!
Knisper
Zeker geen slechte film, het ziet er allemaal prima uit en het wordt nooit saai, maar veel meer heeft de film dan ook niet te bieden. Echt spannend wordt het namelijk nooit. 2,5*
dave
die alien trok echt op niets. Ze hebben geluk dat hierna nog een alien film is gekomen die een stuk beter was. want als ze hiermee geëindigt waren, zouden de alien-fans niet tevreden geweest zijn.
het enige wat ik tijdens deze film voelde was een nostalgische drang naar de eerste en de tweede film.
filmlens
Deze vond ik weer beter dan Alien II , deze geeft meer
de beklemde sfeer mee net als in de eerste Alien.
4.0
grabberke
Ondanks zowat 90% van de meningen vond ik deze op hetzelfde niveau als de eerste en de tweede (Extended version). Veel meer verhaal, maar inderdaad minder spanning dan in de twee eerste delen. Het knappe verhaal sprak me echter wel aan (en traag wil niet zeggen slecht bij mij).
Nog even expliciet zeggen dat deze beoordeling voor de extended versie van 2 uur een kwartier geldt en niet voor de originele bioscoopversie. Als je weet dat er geen script bestond voor deze film, kan je alleen maar concluderen dat Fincher prima werk geleverd heeft (ook al ziet de Alien er niet zo geweldig uit...).
Ook 4.5* net als de eerste twee.
thunderball
Destijds in de bioscoop gaan zien en toen viel ie me ontzettend tegen. Ik verwachtte er gewoon meer van! Na de zenuwslopende eerste film en de super spectaculaire tweede was dit allemaal wat povertjes......
echter ben hem steeds meer gaan waarderen en vandaag de dag vind ik het toch een topfilm, met een waanzinnig mooie vormgeving, decors en goede acteurs. Zeker ook een bevredigend einde.
Op de speciale achtdelige dvd box staat ook een alternatieve versie die op sommige momenten sterk verschilt van de bioscoopversie. Niet een director's cut (Finch was nog steeds kwaad en wilde er niets mee te maken hebben), maar gewoon een verschillende versie, waarbij andere keuzes gemaakt zijn.
4 sterren.
uberjason
de eerste alien film die ik op het grote doek kon kijken, en helaas ook ietsje mindere van de reeks. vond de achtervolgingen wel mooi gefilmd door de gangen, maar toch niet zo boeiend als de andere delen (alien versus predator was nog minder) Ripley maakt de film wel de moeite van het kijken waard, maar dit deel is moeilijk om 10x of vaker uit te zitten, jammer hoor
Minotaures
Vind deze film best saai, had toch iets meer gehoopt als in de richting van Alien2 met lekker veel actie etc. Nja..
Kevin13
hoe weet je dat de Alien Fans niet blij zouden zijn geweest??
ik vond deze film een waardig einde voor de Alien reeks, maar ze moesten het verkloten door een vervolg te maken, met een gekloonde Ripley
tukkerstein
Nou, ik kan de Alienfilms enorm waarderen, maar het derde en vierde deel waren bar- en barslecht, met als dieptepunt deel 4, maar deel 3 vond ik ook al enorm slecht, amper spannend, een poging om het eerste deel te imiteren, in tegenstelling tot deel 2, waarvan James Cameron in een geheel andere stijl nogsteeds een zeer goede film maakte.
Frankeermachine
Grappig dat meningen verschillen. Ik vind dit het beste vervolg op alien. Aliens was wel te doen en deel 4 is slecht.
dutchtuga
Herzien en score verlaagd. Echt nergens spanning, een absent 'Alien' gevoel, lege hulzen voor karakters en digitale alien effecten die je laten doen smachten naar de eerste twee delen.
Langdradig overbodig vervolg.
Baklap
minder dan Alien en Aliens maar beter dan 4 dat staat vast ... 3tje
Ché Cliché
Ik vond hem erg langdradig, saai en het miste de sfeer uit de eerdere Alien-films. Die vond ik wel voldoende (al niet altijd even boeiend), maar dit was toch een grote tegenvaller waar ik veel meer van verwacht had. Jammer. 2 sterren.

Alien: Resurrection
1997

Aliens
1986

Alien
1979

'Alien: Earth' is een hit op Disney+: zó kijk je alle 'Alien'-films in chronologische volgorde

Dit is 'Alien V' van Neill Blomkamp: het deel in de reeks dat nooit verscheen

Kukushka
Drama / Oorlog, 2002

Spalovac Mrtvol
Drama / Horror, 1968
gevangenisandroidruimtevaartuigimprisonmentruimtekolonieruimtereisrottweilerdystopievervolgruimtebuitenaards wezenverlossingschepselplanetshaved head crash landingimpregnationpenal colonyfurnacesuspended animation xenomorph