Genre: Drama / Romantiek
Gesproken taal: Engels, Nederlands en Spaans
Releasedatum: 10 oktober 2002
Bekijk via Videoland
Plot Volle Maan
De film vertelt het verhaal van zeven schoolverlaters die op een kruispunt in hun leven staan. Na het eindexamen gaan ze tijdens een zeiltocht op zoek naar een geheime Full Moon Party. Stuk voor stuk nemen ze belangrijke beslissingen, die hun leven zullen veranderen.
Treesje Waanwolf
Esmé
Natasja
Luc
sjantal
Ik heb m gister gezien! Niet echt leuke film, dat twentse dialect is heel irritant en je weer precies hoe de film gaat. Er zit ook niet echt een boeiend verhaal in. 2,5 sterretje
Pas op hè!
Dan hadden ze ook maar echte Tukkers moeten nemen. Zijn zulke gave lui.
cornelis
Nee, ze is nog veel slechter dan ik tot nu toe heb horen beweren.
Michiel Huisman daarentegen is hartstikke leuk, Daan voldoet, evenals Cas.
Het gaat nergens over, maar de mensen om mijn heen leken een leuke tijd te hebben en moesten regelmatig lachen, al was dat volgens mij op sommige momenten niet de bedoeling van de makers.
Wordt ongetwijfeld een grote hit.
filmfreaky
Ja, ik vond het wel een aardig filmpje hoor! Hij lag qua niveau toch wel een stukkie hoger dan Costa! en vooral na de pauze vond ik hem wel goed. Maar ja, het blijft natuurlijk een Nederlandse Film. Maar ik vind dat de cast een goede rol heeft neergezet... afgezien van Chantal Jansen waar ik me aan ergerde.
cornelis
Er zit geen pauze in Volle Maan, tenzij je naar de verkeerde bioscoop bent geweest. hardnekkige fout om over films te denken als bestaande uit twee helften, gelijk een voetbalwedstrijd. Films worden niet gemaakt om met een pauze bekeken te worden.
Ontegenzeggelijk. Nederlands geld, NL acteurs, NL crew. Maar wat wil je er mee zeggen?
Jos2
Ga dan ook eens naar iets anders dan soapfilms.
Lianne
Alleen Cas Jansen voldeed. Het lijkt net alsof ze het accent in 1 weekje hebben moeten leren. De ene keer wordt het wel gebruikt en de andere keer niet. Van Lexmond was de enige bij wie het nog redelijk geloofwaardig klonk. Moest naar de wc en snap eigenlijk niet waarom ik niet gegaan ben, want veel zou ik niet gemist hebben. Soaps zijn misschien nog wel geloofwaardiger met als dieptepunt Georgina Verbaan. Nijenhuis probeert een meer serieuze weg in te slaan als bij Costa, maar het verhaal is echt slecht... De optredens van Ellen ten Damme waren mooi, maar haar acteerwerk vond ik ook niet super. Leuke film voor iedereen onder de 16
'De cijfers van het NFC zijn binnen en het bewijs is opnieuw geleverd: Johan Nijenhuis is de box office koning van Nederland. Ruim 100.000 mensen kochten de afgelopen dagen een kaartje voor Volle Maan, voor een opbrengst van E 670.000. Daarmee staat de opvolger van Costa! glorieus op nummer 1 in de Bioscoop Top 20. Mogelijk volgend weekend als zal de film de grens van 200.000 bezoekers passeren en als eerste Nederlandse film van dit jaar een Platina onderscheiding halen.'
Bron: Oene Kummer Filmnieuwsbrief
cornelis
Vond het toch een minder dan matig geheel. Al dacht de 17-jarige doelgroep in de zaal daar heel anders over, kennelijk.
kittyklitty
Dat twents was leuk bedoeld als ze het goed gedaan hadden.... nu was het eerder irritant. Simpele film.... leuk voor de doelgroep waar die voor gemaakt is maar niet voor het volwassen publiek.
EmDee
ben ik het met je eens. Heb een stukje gezien en dat leek in de verste verte nog niet op Twents.
Fincher
Overal lees ik dat regisseur Johan Nijenhuis 'precies weet hoe hij het jonge publiek naar de bioscoopzalen moet trekken'. Dat er een bepaald publiek zit te genieten bij deze pulp is begrijpelijk, maar triest. Natuurlijk mag film leuk, luchtig en entertaining zijn, maar waarom lukt het maar niet iets 'leuks' te koppelen aan iets 'goeds'? Opnieuw zien we bordkartonnen 'karakters' die dan wel zichzelf dan wel een typetje neerzetten. Zo komen we tegen: de Nerd, de Freak, de Vrijbuiter (incl. lang haar), het Blondje, de Stoere en de Serieuze. Het inconsistent spreken in het Twents is een lachertje omdat de kijkers de acteurs al lang kennen. Nu mogen ze een beetje populair 'op zoek zijn' op een zeilboot ergens waar de zon schijnt. Twee sterren voor een paar mooie beelden (ook van de natuur
en enkele aardige scenes van Schuurmans en Jansen. Mag ik Verbaan vergeten..?
lorelei
wel een leuke film. Maar ik irriteerde me wel aan dat dialect.
Ik vond dat het verhaal niet vlot ging. Er zat ook bijna geen verhaal in.
Toen het pauze was zei iedereen: goh er is nog niks boeiends gebeurd. Maar na de pauze werd de film wel een stuk beter. Alleen komen de namen niet echt goed naar voren. Ik wist pas op het einde hoe iedereen heette.
En Verbaan vond ik wel grappig!
Jos2
Persoonlijk vind ik het een van de minst aantrekkelijke manieren van spreken die in Nederland gebezigd worden. Ieder zijn heug, natuurlijk.
Hobbes
't klinkt iig een stuk beter dan het arrogante amsterdams, of 't zeurderige limburgs.
zo.
en ajt nie kunt waarder'n muj't moar uutzeukn'

Jos2
Wat is er zeurderig aan een dialect? En hoe kan een dialect an sich arrogant zijn? Het zal wel weer het gebruikelijke minderwaardigheidscomplex van de provinciaal zijn dat spreekt.
en ajt nie kunt waarder'n muj't moar uutzeukn'

Zal ik zeker doen.
Leenos
Volle Maan=Heus wel Leujk!! Cas Jansen=Nog Leuker!!:-)
Twentse accent is 'n beetje overdreem zo erg ist hier nie-->moar wel leujk gedoan;)...maar 't is wel heul cool:) en ga em cker nog een x'tje kijk'n
(L)Casje--->woejj als ie aan die boot hangt:):):) mmm...
Jos2
(L)Casje--->woejj als ie aan die boot hangt:):):) mmm...
Zou dit het niveau zijn van de gemiddelde VM-liefhebber?
Go Hobbes Go
Proud to be a Tukker (dus geen minderwaardigheidscomplex)
Goodfella
LOL
(af en toe heeft ie best humor, die Jos
Hobbes
in de eerste plaats: da's geen generalisatie: ik doe een uitspraak over een dialect: niet over een bevolkingsgroep.
ik zeg niet dat mensen met een amsterdams accent arrogant zijn, ik vind 't arrogant klinken.
't is trouwens een pure gevoelskwestie. niet iets wat ik kan verklaren. gewoon iets wat ik vind
darkcity
Redelijk filmpje, allemaal wel grappig alleen die accenten werden wel heel erg slecht uitgesproken. Verder allemaal wel vermakelijke shit. ***
Sorry, maar dit is regelrechte lariekoek. Provinciaals geleuter.
FisherKing
Waarom en hoe ?