• 9.374.065 stemmen

Gesproken taal: Engels, Nederlands en Spaans

Releasedatum: 10 oktober 2002

• Videoland Bekijk via Videoland

Plot Volle Maan

De film vertelt het verhaal van zeven schoolverlaters die op een kruispunt in hun leven staan. Na het eindexamen gaan ze tijdens een zeiltocht op zoek naar een geheime Full Moon Party. Stuk voor stuk nemen ze belangrijke beslissingen, die hun leven zullen veranderen.

avatar van gotti

Wat was dit een ongeloofelijke baggerfilm zeg! Een ongeloofelijk slecht, flinterdun en cliché verhaal, belabberd geacteerd; het leek net een ongeloofelijke slechte GTST aflevering.

En dan die cliché matige en irritante typetjes: Een stoere bink met plankenkoorts die verliefd wordt op een zangeres; het domme blondje; de jongen met de rijke pa die met het domme blondje gaat, de jongen die al vanaf de derde op het onzeker meisje verliefd is, de barbaarse belg waarvan een ander onzeker meisje door haar vriendje van gered wordt en de gestoorde hippy die met de loser van de school gaat. HALLO!! Maak eens iets orgineels!!

Het enige pluspuntje aan de film, was de muziek van Skik en Van Dik Hout. Maar dat was ook het enige pluspuntje.

1* (en dan ben ik nog heel coulant)

avatar van otherfool

otherfool

Iets beter dan het walgelijke Costa, maar daar is dan alles mee gezegd. Eéndimensionale karakters, onbegrijpelijk duffe dialogen, non-acteurs... deze film heeft het allemaal.

1,5* voor de charmante Janzen.

avatar van Montorsi

Montorsi

puur afval, typisch Nijenhuis, vraag me niet waarom ik de film uberhaupt ben gaan kijken, dat vraag ik mezelf ook nog steeds af..

avatar van 606

Roowland schreef:

deze moet eigelijk op nummer 1 in de flop 100

Belachelijk slechte film

zeker niet te pruimen zoooo saaaai

avatar van jumpstylemovie

jumpstylemovie

verdient zijn plaats in de flop 100 echt niet.

accenten zijn inderdaad achterlijk , vooral bij chantal , want das echt nep. maar georgina verbaan speelde erg sterk vond ik.

3***

avatar van Theunissen

Mijn god wat was dit een afgrijselijke slechte film. Behoort zeker tot 1 van de slechtste films ooit gemaakt zo niet de slechtste. Georgina Verbaan zag er vreselijk nep uit als zogenaamde gothic chick en haar acteer prestaties waren zelfs nog slechter dan haar uiterlijk in deze film. Daan Schuurmans was ook vreselijk slecht (toen hij begon te zingen ging ik spontaan huilen). Wat een vreselijk slecht acteur is die Daan Schuurmans trouwens kunnen ze niet zijn acteer licentie intrekken. Die gast acteert zo nep en zo onnatuurlijk, hij is gewoon een schande voor alle Nederlandse acteurs. Net zoals Cas Jansen die ook niet om aan te zien was. Chantal Janzen is best een mooie meid maar ze moet wel niet praten.

Buiten de abominabele slechte acteer prestaties was de film ook gewoon vreselijk slecht. Het verhaal was triest en 100 minuten is gewoon veel te lang voor deze film waardoor het een ware marteling wordt om hem uit te kijken. Als ze deze film hadden ingekort tot 1 minuut dan was het misschien nog een redelijke film geweest (en daar heb ik nog mijn twijfels over). Het is dat ik deze film niet kan belonen met een nul want dat verdient deze film eigenlijk alleen maar.

avatar van Zinema

Maansverduistering.

Alhoewel? Die zijn wèl mooi om te zien...

Door de zaadfilm Costa werd ik helaas ook herinnert aan dit clichématige en zwakke filmpje vol doldwaze accenten.

Van de verschrikkelijke Nijenhuis uiteraard. Maar ditmaal met zulke slechte acteerprestaties dat het lachwekkend wordt.

Troep.

avatar van xxc

xxc

In tegenstelling tot iedereen hier vind ik het nog lang niet z'on slechte film.

Ja, het is een beetje een romantische tienerfilm, zoals veel films. Maar wat maakt dat uit? Elke film kan mooi zijn, wat voor genre dan ook, zolang er maar goed geacteerd word.

Het enige negatieve, en hetgene waar ik me echt aan ergerde, aan de film was Georgina verbaan. Haar zwarte haren, haar neuspiercing, haar fred of rat (whatever it was), nee.. Jammer.

Er zaten wel een paar acteurs/actrices in die van mij vervangen mochten worden. Zoals Lieke van Lexmond, en zoals ik net al zei, Georgina verbaan. Zij wisten me niet echt te overtuigen.

Maar al bij al, een mooie film! Gewoon even je gedachte ergens anders zetten en kijken maar!

avatar van Fran

Fran

• 1953 berichten

Ik vond het geen wereldfilm maar echt superslecht vond ik het ook weer niet. Het is gewoon een simpele feel good movie zonder al te veel poespas. Qua acteerwerk vond ik het wel wat minder. Alleen Cas Jansen ging wel maar de rest vond ik niet echt overtuigend overkomen. Vooral betreffende de zelfmoordscène vond ik hem wel goed. Maar ach, het sfeertje was wel lekker. Het gaf me echt een beetje een vakantiegevoel. De accenten in de film vond ik ook wel origineel gevonden. Ik vind hem niet geweldig maar ik zou hem ook niet helemaal afraden.

avatar van Spetie

Een behoorlijk belabberde film van eigen bodem, in de stijl van Costa!, die niet geheel toevallig ook door Johan Nijenhuis geregisseerd is. Het is moeilijk te zeggen welke film beter is, of beter gezegd minder slecht, want ook Volle Maan is zeer matig.

Het acteerwerk is in ieder geval van een bedroevend laag niveau. Alleen Verbaan doet het nog enigszins redelijk, de rest is van de cast gewoon zwaar onvoldoende. Ook behoorlijk irritant is dat de acteurs op het ene moment een zwaar accent hebben en bij de volgende scène helemaal weer niet. Verder is het verhaal matig, de personages oppervlakkig en valt er om eerlijk te zijn maar heel weinig te genieten.

Typisch voorbeeld van hoe het duidelijk niet moet.

avatar van zzz_dafnuh_zzz

zzz_dafnuh_zzz

Na costa kregen we volle maan. Leuk om destijds gezien te hebben, maar het slechte acteerwerk is een feit.

avatar van Ste*

Ste*

• 2071 berichten

Vreselijk slecht, en niet eens op een vermakelijke manier. Ik schaam me dat ik dit destijds in de bioscoop op mijn 14e hartstikke leuk vond. Zie het nu voor het eerst weer terug, en mijn god, vreselijk. Saai verhaal, gemaakt drama, gemaakte spanning (die bootrace in het midden van de film, gaap), om nog maar niet te spreken van het accent waar die arme acteurs noodgedwongen mee moeten werken; wordt natuurlijk niks.

Ga er verder geen woorden aan vuilmaken, broddelwerk.

1*, al weet ik eigenlijk niet echt waar hij dat halve puntje nog aan verdient.