• 9.374.732 stemmen

Gesproken taal: Engels, Nederlands en Spaans

Releasedatum: 10 oktober 2002

• Videoland Bekijk via Videoland

Plot Volle Maan

De film vertelt het verhaal van zeven schoolverlaters die op een kruispunt in hun leven staan. Na het eindexamen gaan ze tijdens een zeiltocht op zoek naar een geheime Full Moon Party. Stuk voor stuk nemen ze belangrijke beslissingen, die hun leven zullen veranderen.

dttom

Het enige wat ons dus rest is zin geven.

Ja maar dat is nou juist het punt, dat is toch nutteloos, bedoel uiteindelijk heeft het toch allemaal geen zin, dus je kunt nooit zin geven aan iets dat uiteindelijk nutteloos is. Je kunt er hoogstens nu op dit moment van genieten, maar zinnig zal het nooit zijn.

cornelis

Ja maar dat is nou juist het punt, dat is toch nutteloos,

Nutteloos en zinloos zijn twee heel verschillende zaken. Als je dat niet ziet, houdt het een beetje op vrees ik.

dttom

Tja in mijn ogen komt het op hetzelfde neer maar goed het is natuurlijk wel 1 van de belangerijkste regels bij de filosofie dat alle begrippen duidelijk moeten zijn.

Ok ik zal het kort maar krachtig houden. Niks heeft zin als je toch dood gaat, aangezien dan alles wat je hebt gedaan zinloos was.

cornelis

Jij bedoelt: Niets heeft nut en alles is nutteloos.

Zin is iets anders. Zin kun je geven. Kwestie van waarde en waarden.

Zoals jij redeneert kun je er net zo goed mee ophouden. Als je leeft, doe er dan iets mee.

dttom

ik zeg ook het leven is nutteloos/zinloos, maar zolang ik er toch ben kan ik er net zo goed van genieten

avatar van hugohei

hugohei

Een film die aanleiding geeft tot zo'n diepe discussie, moet wel goed zijn.

Ik ga er onmiddellijk naar toe deze week.

avatar van shayed

shayed

persoonlijk zal ik nooit plezier beleven aan een film waarin ik naar Verbaan moet kijken, dus verwacht er ook niets van

Kijk zo denk ik er nou ook over: ik weet nu al zeker dat ik me mateloos aan dat kind ga irriteren.

Cas Jansen, Ellen ten Damme en Daan Schuurmans kunnen wel goed acteren vind ik. Ik heb gisteren een stukje van de 'making of' gezien. Wel grappig, die Twents sprekende acteurs.

avatar van narva77

narva77 (crew films)

He, dan moet je Adrenaline es kijken. Speciaal toegevoegd

Waarom ?

avatar van narva77

narva77 (crew films)

Geen idee

EmDee

Wel grappig, die Twents sprekende acteurs.
Geen grapjes over Tukkers, hè?

Maar serieus, hoezo Twents?

Wat ik zeg. Twents sprekende acteurs.

Maar wie dan?

In ieder geval Cas Jansen en Daan Schuurmans. En volgens mij ook Georgina Verbaan.

avatar van Jordy

Jordy

allemaal toch?

EmDee

Heb ik iets gemist? Deze film speelt zich toch niet af op het kanaal Almelo-Nordhorn?

Nee, ze zijn op vakantie in een warm buitenland.

allemaal toch?

Als ik de synopsis lees, dan moet dat zo zijn ja.

avatar van Jordy

Jordy

een groep Twentse jongeren (Nijenhuis komt uit Twente, deels autobiografisch deze film) gaat op vakantie naar Mallorca

EmDee

Maar waarom neem je dan geen Twentse acteurs?

Nu praten als ik het goed begrijp al die Gooise soapsterretjes met een Twents accent. Weer een reden om de film niet te kijken.

avatar van Macmanus

Macmanus

Ja en ik hoorde op tmf dat een georgina verbaan een gothic iemand speelt en een spijkerbroek aan heeft en dat blijkt helemaal niet te kunnen als je van gothic houd, dus dat is niet echt goed onderzocht.

cornelis

Maar waarom neem je dan geen Twentse acteurs?

Zoals????

En vooral: wie in dit land gaat er dan nog een kaartje kopen?

Ooit gestoord aan het Engels van Renee Zellweger in Bridget Jones? Ooit gestoord aan het accent van Nicolas Cage in Raising Arizona? Allemaal non-native accenten.

avatar van Wouter

Och, in Costa zagen we dansers die niet konden dansen, dus blijkbaar doet dat er niet toe...

Zoals????

Hmmm, wie hebben we allemaal hier in Twente?

- Johanna ter Steege (wellicht iets te oud )

- Eddy Zoey

- Daphne Bunskoek

- Tooske van Breughem

- en wellicht ander talent als je er naar op zoek gaat.

Maar ik begrijp wel dat er dan geen geld in het laatje komt en men daarom kiest voor de soapies. Maar verander dan het script in Gooise jongeren. Was toch niet zo moeilijk geweest?

Leuk artikel, tot 'ie het over Naar de Klote gaat hebben.

avatar van Macmanus

Macmanus

Aha niks verrassendst onder de horizon.

Dacht al dat het zo een film zou worden, gewoon slecht dus, ik mag Nijenhuis al niet sinds ik hem in een interview zag op AT5 geen greintje fantasie, en hij houdt alleen van happy end nou dan verklap je dus alle eindes van je films.

avatar van Jos2

Jos2

Wat zei/deed hij dan?

avatar van Jos2

Jos2

Is Chantal Janzen echt zo slecht als iedereen beweerd?