The Island (2005)
Releasedatum: 11 augustus 2005
Bekijk via Netflix
Plot The Island
"Your time will come..."
2019. Lincoln Six-Echo (McGregor) rent voor zijn leven, een leven waar hij niets van afweet. De gezaghebbers van de strengbewaakte instelling waar hij voor zijn veiligheid verbleef, hadden gezegd dat hij ooit in een paradijs zou leven, het laatste bewoonbare plekje op aarde. Maar alles wat ze zeiden was een leugen. Samen met Jordan Two-Delta (Johansson), zullen ze in een totaal onbekende buitenwereld op de loop moeten gaan voor hun dodelijke achtervolgers. Naderhand ontrafelen ze een mysterieuze intrige rond een brandend actueel thema. "U bent uitverkoren. Het eiland wacht op u."
Lincoln Six Echo / Tom Lincoln
Gandu Three Echo
Community Announcer
Lima One Alpha
fractalis
Michael Bay, wat moet je d'r mee? Ben nooit een groot fan van deze man geweest (en zal het wellicht ook nooit worden) en was daarom nogal sceptisch toen ik uit meerdere bronnen vernam dat Bay ditmaal niet alleen zichzelf overtroffen had, maar zelfs simpelweg eindelijk een behoorlijke film met enige diepgang had afgeleverd... :shock:
To the point, niets bleek minder waar. Gisteravond heb ik 'm dan eindelijk gezien en kan niet anders zeggen dan dat ik er behoorlijk van heb genoten. Onder de indruk was ik zelfs. Ok, de morele kwesties (kloonprobleem, identiteitsvraagstuk etc) die Bay gebruikt om toch wat inhoud te geven aan zijn werkstukje zijn natuurlijk allesbehalve origineel. Toch weet Bay met name gedurende de eerste helft, waarin hij zijn verhaal uiteenzet, een diepgang te bereiken en vooral een spanning op te bouwen waar menig blockbuster uit dit bouwjaar toch wel behoorlijk jaloers op mag zijn. Het plezier dat de eeuwige jongeling kennelijk heeft gehad tijdens het maken van deze film spat werkelijk van het scherm af; prachtige plaatjes, bloedstollende actie-scenes (dat rode ding dat van dat flatgebouw naar beneden flikkert.. :shock: ), maar vooral de bij vlagen virtuoze, haast avant gardistische montage (!). Werkelijk een lust voor het oog!
Wat de cast betreft, McGregor toont zich wederom een acteur van niveau, Sean Bean speelt een keurige bandiet en Buscemi zorgt wederom op zijn eigenzinnige wijze voor enkele hoogst komische momenten. Tegenvaller vond ik Johansson die duidelijk nog een beetje moet wennen aan producties van dit formaat.
Al met al vond ik dit absoluut een hoogst entertainende film, echter er zijn natuurlijk ook enkele punten van kritiek. Het script vertoont hier en daar wat gaten en ondanks de kritische sneer die Bay uitdraagt richting consumerend Amerika wens ik zelfs Michael Schumacher de in de film gebruikte hoeveelheid sluikreclame nog niet toe op zijn race-overall...Ook het verhaal en de thematiek leunde bij vlagen wel erg veel op voorgangers als The Matrix en vooral Bladerunner (denk bijv. aan het replica-verhaal van inspecteur Deckard!). Het interessante, lichtelijk pretentieuze startconcept blijkt tevens uiteindelijk niet heel veel meer dan een inleidinkje op wederom een hoop bombastisch en iets te lang durend spektakel, maar biedt toch voldoende draagvlak om The Island te doen resulteren in een behoorlijk goed uitgebalanceerde mix van actie en inhoud. Een verloren raket die toevallig doel treft? Een eenmalig schot in de roos? Wat mij betreft krijgt Bay het voordeel van de twijfel en ik ben vanaf nu oprecht benieuwd wat hij ons in de toekomst nog gaat voorschotelen...
patrick17
wel een mooie film,goed acteer werk,vind ik in ieder geval
3 ***
gsusboy_tibor
hey
the island is echt super goed
ik heb hem gezien in de bioscoop
en als ie uit is ga ik hem zeker kopen
frans bouwhuis
Ik vind de film best goed maar als je denkt dat het toekomt is !
kijk maar naar de echte orgaan handel die vaak nog ruiger is dan in de film.
ik geef 41/2 ster
Freak
fractalis, als je zegt "Niets bleek minder waar", dan bedoel je juist dat de eerste stelling (film met diepgang) niet waar is, maar uit je context kan je aflezen dat je dat juist wel vind (film met diepgang).
Je gebruikt die zinsnede verkeerd.
a.r.t.
The island is een prima film
- goede doordachte special effects
- goed verhaal, maar erg matig einde! Voral het einde van de film is zwak, maakt het daarom niet een echte topper
tomthumb
Minder slecht dan ik had verwacht, maar ik werd wel een beetje misselijk van de Nazi-achtige praktijken van die kloners. Een aantal gave special effects, een gekunsteld einde, genoeg lekkere achtervolgingsscenes.
Captain Pervert
Wat mij betreft DE verrassing van 2005. Ik vond het plot stom klinken en verwachtte er niks van, maar de film zat goed in elkaar, er werd goed geacteerd, humor, actie, kleurfiltertjes, en vooral: de film kakt geen moment in.
Sean Bean speelt, nadat ik heb als sympathieke piloot in Flight Plan had gezien, eindelijk weer eens zoals we hem kennen. Een echte eikel.
4.5 sterren!
Ericjuh
Gezien in de bioscoop..
Ik ga met Captain Pervert mee.. De film kwam voor mij als een verrassing en heb hierdoor ook weinig gelezen over de film. Toen ik in de bios zat had ik een soort futuristische "The rock" film..
Tijdens de eerste paar minuten kwamen er al lekker veel vragen in de film die geleidelijk beantwoord werden.
De film speeld lekker vlot, dus weinig saaie stukken.
Van mij ook een verdiende 4 ster!
jacksparrow
Beetje uitgekauwd thema toch op een frisse manier gebracht. Heb me dus prima vermaakt !
janah
Een verhaal met een gekende moraal. Sloom begin maar naderhand knappe aktiescéne(s) die de film naar een hoger niveau tornen. 3,5 *!
Captain Pervert
Uitgekauwd thema? De enige andere kloon-film die ik ken is The 6th Day. De moraal daar was trouwens hetzelfde.
3 paginas geile praat over Scarlett's borsten en dan niemand die zich afvraagt waar ze gebleven zijn ? Ik heb ze in ieder geval niet gezien, en op dat gebied is ze nochthans best begaafd
Wat opviel was de mooie belichting, en het prachtig vormgegeven eerste uur. Zo'n tafel met constant veranderende patronen zegt mij wel wat. Jammer dat Bay qua pacing en editing redelijk stroef overkomt. Doe het snel of doe het traag, maar aan dit tempo heb ik niks. Te snel om lekker bij weg te zakken en weg te dromen in de shots. De traag om enige deftige ritmiek te ontwikkelen. Hollywood actie fodder maw. Verder is het verhaal basic, maar aardig genoeg om volgen. Tel daarbij op een erg coole actiescene (die met de truck en de crashes) en je hebt een best vermakelijke actiefilm.
Kleine 3.5*, maar dat laatste half uur ? Waarom ? De film is afgelopen en dan moet die vent nog helemaal terug om z'n medeclones te redden Echt een half uur te lang, erg saai en nodeloos. We maken er dus maar een kleine 3* van. Wel vermaakt, zeker wat leuke dingen gezien, maar niet de film waarin het allemaal feilloos werkt.
Bulletproof
Ik vond het echt een topfilm ik heb me continu vermaakt. Echt een aanrader. Mooi special effects, goed lopend verhaal, blijft spanned. Voor mij is het een dikke 4,0* waard! En omdat die scarlett zo'n ontzettend lekkerwijf is een 4,5*!!
rodyvansambeek
Vond het geen onaardige film, leuke film voor een keertje 'savonds doordeweeks te kijken...
Rody van Sambeek
stan
Scarlett is een geweldige actrice en vooral in deze film
en is tot nu toe de knapste vrouw op aarde
ToNe
Wat mij opviel was dat de film op een aantal momenten had kunnen beginnen of eindigen zonder afbreuk te doen aan de beleving.
De momenten vòòrdat McGregor over zijn situatie gaat nadenken hebben weinig met moodsetting te maken en meer met product-placement. En er zijn voldoende eindpunten vanaf dat moment.
Vanaf het moment dat de kids in de 'realiteit' komen viel mij op dat het Michael Bay's realiteit was. Bijna een omarming van datgene waar hij [en zijn MTV-generatie] voor staat. Het is niet een billboard waar je in terechtkomt, maar een eigen leven leidende commercial.
Hoe moet je anders cosmetica-vervangende klonen plaatsen.
Stel je eens voor dat een L'Oreal Out of Bed of Hi Bling Bling commercial de 'realiteit' zou zijn.
Mijn punt bij The Island.
Ik geef het 3*, dus een voldoende, vanwege de bovengenoemde punten.
En het hield niet op. Als je voldoende vintage cheesy sci-fi gezien hebt, dan is een bekend thema de aanpassing met het onbekende.
Zelfs Kim Basinger had nog zoiets in My Stepmother... Aanpassen aan die rare wereld met rare gewoontes.
Arme McGregor en Scarlett, hoe zij zo verdwaald door het wild lopen in hun unisex pakje. Net twee marsmannetjes die van de ene explosieve sitiuatie in de andere terechtkomen.
Als de explosieve momenten muzikale intermezzo's waren, was het een musical. Plek A: Explosie..ontsnapping, hand in hand naar plek B: explosie enz. Bay en zijn gechoreografeerde explosies...
Heerlijk, die meta-data bij een film als deze. Maakt het meteen interessanter.
Aangezien er de ethische kwesties onderschikt zijn aan de vrijheid om te consumeren is het einde wel extra grappig, als een ieder vrij is, niet om te overleven, maar nu ook mooie spulletjes kunnen kopen.
Gek genoeg werkt dat nog goed ook, gezien de eindshot met de Latijnse naam die ik niet onthouden heb.
SSeagal
Ontzettende vermakelijke snelle en zeer mooi in beeld gebrachte actiefilm, en nog best een aardig verhaaltje er omheen. Zeer aan te raden voor de actiefan. De film verveelde nergens, toppertje! ****
Jivis
Het eerste uur van deze film vond ik erg goed. Alle gebeurtenissen in die onderaardse bunker, het mysterie van "het eiland", enzovoort.
Het tweede uur overheerste de actie en werd er naar mijn mening minder aandacht aan het verhaal geschonken. Erg slecht vond ik de scène waarin (spoiler) de twee hoofdpersonages van een wolkenkrabber flikkeren en het nog overleven ook. Zeer ongeloofwaardig en zeer Michael Bay.
Ondanks het mindere, laatste uur en de voorspelbare afloop wist deze film me aardig te vermaken.
***
Keutul
***
Hier heb ik weinig aan toe te voegen; alleen krijgt de film bij mij nog een half puntje erbij vanwege het goede verhaal.
jasmyn
Ik vond het ook zeer zeker een goede en spannende film en heb me er prima mee vermaakt, alleen vond ik het soms qua aktie scenes een beetje rommelig en chaotisch overkomen, maar toch zeker 4*
Crazy~Dutchman
Vond de film op veel punten tegenvallen.
Erg warrig camerawerk, waardoor ik eerder hoofdpijn kreeg dan iets anders.
Een menselijke broedkamer en snelwegscene wel erg nagedaan van "The Matrix".
Actiescenes waarbij alles en iedereen ontploft maar onze helden lopen amper een schrammetje op. Ik bedoel, natuurlijk mag je een beetje mee gaan in de fantasie van de film maar die scene waar ze op die vallende letter 100 mtr naar beneden storten, onderweg een helicopter raken en vrolijk heelhuids weglopen
gaat toch echt te ver voor mij.
Alles bij elkaar een magere 2,5 *
goldberg
deze film vind ik super slecht als je de voor stukjes ziet dan denk je toppertje maar dan heb je ook alles al gezien
een hele slechte film maar ja ik las al dat een heleboel hem goed vonden.ik geef hem een 0,5 voor sommige spelers.
Na The Rock de beste film (tot nu toe) van regisseur Bay. Je kunt van hem zeggen wat je wilt, maar zijn films zien er altijd schitterend uit en ditmaal heeft hij zelfs de beschikking over een redelijk interessant script. De eerste helft is beter dan de tweede, maar de film zakt nergens echt in en het geheel blijft dan ook de volle twee uur overeind. Prachtig camerawerk, sublieme montage, geweldige aktiescenes en superieure special effects. De meevaller van het jaar wat mij betreft.
Wendy_tjuh87
Goeie film, lekkere actie en niet te onwaarschijnlijk... En dat vind ik wel belangrijk, het is de toekomst en ze hebben niet echt onverzonnen dingen toegevoegd. Wat ook wel goed is want het klonen is natuurlijk al raar!
Ook vind ik er goede acteurs inzitten die goed acteren! En de regiseur Micheal Bay maakt goede actie films zoals bv ook Bad Boys met Will Smith.

Dystopische sciencefictionfilm 'The Island' met Ewan McGregor vanavond (18 maart) op televisie

'The Island' van Michael Bay vanavond op SBS9

V for Vendetta
Thriller / Actie, 2005

The Illusionist
Mystery / Romantiek, 2006
clonetransplantationliefde voor iemands levendystopiegeneticsvrijheidontsnappencloningfalse memory plaguehuman cloningorgan harvest 2010s