Genre: Actie / Horror
Met onder meer: Kate Beckinsale, Scott Speedman en Tony Curran
Gesproken taal: Engels, Frans en Hongaars
Bekijk via CANAL+
Plot Underworld: Evolution
"My God. Brother, what have you done?"
Selene de vampier en Michael, de hybride Lycan proberen hun bloedlijn te traceren. Het doel hiervan is de geschiedenis en daarmee het geheim van de eeuwige vete tussen de beide kampen te vinden.
- Trailer (YouTube)
- Underworld: Evolution (MusicMeter)
- Kijk op meJane
Amelia
William Corvinus
Samuel
blondegod8
Net als deel 1 een erg goede film! het is trouwens wel een aanbeveling om eerst deel 1 te kijken............bij mij was het alweer een tijdje geleden en wist daarom niet precies meer hoe alles zat. Je moet trouwens ook wel van het genre houden........4,5 * !!!
Olivia
Smaken verschillen blijkbaar. Misschien erg cliché, maar als je niet van vampieren, weerwolven, etc houdt, dan kan je deze film maar beter gewoon niet kijken.
Ik hou zelf weer wel van dat soort thema's en heb me met deze film goed vermaakt. Okay, de nieuwigheid van deel 1 is er natuurlijk af, dus moet men met nieuwe plots en karakters aan komen zetten die net zo cool zijn als in het eerste deel.
Ik vond het verhaal wel wat onsamenhangend, ik moest toch (en ik ben daar toch al niet zo goed in)echt m'n hoofd erbij houden. Het was ook al zeker een half jaar terug dat ik deel 1 had gezien, ik moest er toch bij deel 2 nog even over nadenken hoe 't nou allemaal gegaan was.
Pluspunt waren de scenes in 't begin, de fantasy/middeleeuwse stukken. Maar daar hou ik gewoon van.
En de mannen mogen Kate dan aantrekkelijk vinden in haar strakke pakje, mij valt dat dan niet zo op (behalve dat ze er goed uit ziet, maar ik ga daar geen extra punten voor geven). Vond Scott/Michael wel wat meer overkomen als actiefiguur(hoewel ik hem in strak pakje niet hoef te zien).
Maar, na deze film hoop je toch weer op een vervolg, het hele gegeven en de strijd blijft interessant. Naar mijn smaak hebben ze dit deel iets te episch gemaakt door er de de allereerste figuren, die vleermuis en die wolf, en hun papa, erbij te betrekken, maar aan de andere kant moest men ook wel weer met iets spectaculairs komen aanzetten
Een 3,5*
Strangeways
A&L, woon jij soms in een parallel universum waar films die "zeker niet slecht" zijn tegelijkertijd "k** films" kunnen zijn? Of loop je gewoon achter Charles M. aan, die een film verschrikkelijk vind en vervolgens (uiteraard nog steeds volkomen open minded...) toch het andere deel uit de serie gaat kijken?
Het verhaal is geen berg onsamenhangend geneuzel (voor een Fantasy/Horror film gaat het zelfs behoorlijk diep, met de hele voorgeschiedenis van Marcus, Lucian, Victor en Selene's ouders) maar ik kan me voorstellen dat het lastig is een film te recenseren als je hem maar half kijkt.
Het begin van de film is wellicht wat moeilijk te volgen, het gaat allemaal nogal snel, maar later in de film had ik hier geen last meer van. De special effects zijn gewoon goed, en met acteurs als Bill Nighy en Derek Jacobi in de bijrollen zit het met het acteerwerk ook wel snor.
Ik vind het niet meer dan logisch dat er een groep mensen is aan wie dit soort films totaal niet besteed zijn, maar een 0,5* geven aan een productie waar toch aan vrijwel alle onderdelen veel aandacht is gegeven getuigt van weinig objectiviteit, en dat is jammer.
U:E is een vermakelijke, duistere actiefilm en biedt een (vrijwel) gegarandeerd avondje plezier als je hem huurt, en voor de liefhebbers van vampieren- en weerwolven actie is het een waardevolle aanvulling voor de collectie, vergelijkbaar met de Blade cyclus. Zorg wel dat je vooraf het eerste deel hebt gezien. 3,5*.
Tijgerdraak
Heb er van genoten, zeker aan te raden !!!
Wel voor liefhebbers van het genre.
metaledje
maandje terug zag ik hem nog in de bioscoop lijst staan en nu al op dvd ? wat is dat toch voor gekloot hehe
Jazzthieve
Ajax&Litmanen1 weet blijkbaar niet wat hij zelf denkt. Eerst had de film zijn interesse, dan weer niet en dan is het een kutfilm. Pffff
Kaffeefiltjer
Ik heb gehoord dat hij nooit een bioscoop release heeft gehad. gewoon straight to DVD-film, maar wel met de originele cast !
Ik was een liefhebber van de eerste, alhoewel dat ook niet echt een topfilm was. Deze film brouwt gewoon verder op het succes van deel 1 ipv een beter scenario op te bouwen. De verhaallijnen worden gesponnen uit de eerste film, aangevuld met wat actiescenes en special effects. Gewoon leuk om eens te zien, maar meer ook niet.
LOTR-lover
Vol goede moed dit deel opgezet en heb weer genoten van de aktie die het eerste deel van Underworld ook al bracht. De mystiek rond de vampiers en lycans is fantastisch en wordt ook in dit deel in stand gehouden.
Het is allemaal wat gehaast in het begin, wat jammer is, want ik had graag nog meer info willen hebben over de hele voorgeschiedenis. Inderdaad, je moet je kop erbij houden want voor je het weet ben je de verhaallijn aardig kwijt.
Het acteerwerk is aardig in orde, alhoewel ik Scott Speedman opnieuw niet dé man vind in deze rol. We moeten het er maar mee doen. Kate Beckinsale heeft iets fantastisch en mocht er een deel 3 komen, dan absoluut met haar in de hoofdrol opnieuw en niemand anders.
Goeie film, aardig wat vermaak en een diepgaand plot (vooral in dit genre). 3,5* wat mij betreft.
sinterklaas
Zo, ik heb een nachtje geslapen en nu ga ik mijn mening nuanceren:
Nee, ik vind hem nog steeds BAGGER!
Ik stoot liever heel erg hard mijn grote teen dan dat ik hem nog eens moet zien.
en prototype vind je een klassieker????
Blanky
Het is een kwestie van smaak maar deze film hoort beslist niet bij mij. Ik vond het verhaal onduidelijk. Misschien vond ik het onduidelijk omdat ik er mijn gedachten niet bij kon houden.......ik weet het niet maar mij boeide hij niet. Vandaar die ene * van mij.
Charles Manson
en prototype vind je een klassieker????
nee, dat was (uiteraard) een grapje, iets dat volgens mij ook wel meer dan duidelijk was.
Ronhart
Ook in dit tweede deel is de wat geheinzinnige sfeer van de "Underworld" weer prachtig getroffen. Kate zet opnieuw een schitterende onderkoelde en sexy Selene neer. Het verhaal is behoorlijk helder, je moet dan wel deel 1 gezien hebben.
In zijn soort is dit weer een hele sterke film.
Op een enkel punt duurden wat mij betreft de gevechten net wat te lang daarom van mij 4** ipv 4,5**
Tarkus
Prachtig vervolg op de eerste film.
En ook deze keer zit de prent weer boordevol actie en spanning.
Knappe special effects, nog meer weerwolven dan in het eerste deel, met nog meer bloederige scenes.
Kate Beckinsale is prachtig in haar rol, net zoals in het eerste deel. Mooie rol ook van Derek Jacobi.
Kortom goed gemaakte horrorprent om eens een avondje te huiveren en voor mijn part mag er nog gerust een vervolg op komen.
iivan
Ik heb hem gisteravond bekeken, en ik heb me erg goed vermaakt. Deel 1 vond ik al geweldig, mede door Selené ( Beckinsale ) en dit deel was wederom een geslaagd succes. In het begon kon ik het even niet volgen aangezien ik Viktor weer zag, aangezien hij in het eerste deel dood ging maar dat werd later wel duidelijk.
Eigenlijk had ik wel een transformatie willen zien, verwacht, nadat Selene het bloed had gedronken van Alexander Corvinus maar dat zijn bijzaken.
Een 4, omdat ik toch op bepaalde momenten echt zoiets had van 'wauw'.
bytheway, ik zag bij IMDB staan, dat Len Wiseman de director van Underworld en Underworld Evolution, in voor producties een film gaat maken met een erg bekende naam erin!
'Untitled Underworld Prequel (2009) (announced)'
Kan iemand mij vertellen, of dit ( hopelijk! ) het vervolg is op het laatste deel?
metaledje
machtige film, geweldige special effects,lekker duister sfeertje en beelden,goed koud acteerwerk,leuk verhaal voor dit genre, de lycans zijn best goed ontworpen en een film die van begin tot eind vermaakt.. need i say more? 4*
thunderball
ja, want dit is exact dezelfde recensie die je bij deel een hebt getypt. Dus ja, je moet meer zeggen!!!!
DarkDuuvel
heel goede film,
ik houd meestal niet zo van dit soort films met demonen enzo. maar deze film heeft me toch wel geboeid in de meeste opzichten goede special effects ook...
4.5 sterren
metaledje
hehe nee weet niet meer toe te voegen, beide films zitten op hetzelfde niveau, dus ik dacht dan maar hetzelfde erneer pleuren
t-rex
Echt een vette film!!! Erg goed geacteerd, mooie special effects en waanzinnig goed verhaal!!! Een waardige Fantasy/horror film!
Cijfer: 4,5
CaptainNadine
SUPER FILMS! Allebij! Vind ze echt geweldig. Hou wel van vampier... heel erg zelfs. Vind Blade I II en III ook zo goed... valt hier ook een beetje onder.
Heb ze lekker allemaal op DVD!
een vette 5 natuurlijk
thunderball
ik heb deze film ca twee maanden geleden gekocht en toen bekeken, maar hij heeft zo weinig indruk gemaakt dat -behalve het begin- ik me er helemaal niks meer van kan herinneren.
Spoedig maar weer eens bekijken. Al was het maar voor de spannende pakjes van lekkere Kate!
Mc
- 2092 stemmen
Ontstijgt ruim het niveau van de eerste film -dat kan nog eens wat worden bij een volgend vervolg. Maar blijft de oppervlakkige actiefilm die Underworld ook was. Verbeteringen liggen vooral in de vormgeving; alles lekker donker en mooi gestileerd, het verhaal; gaat ietsje verder dan het 'iemand met een 'evil' plan waarbij vervolgfens blijkt dat iedereen meedoet', en het acteren; het lijkt of Beckinsale een beetje in haar rol begint te komen, het vampierpersonage past heel wat beter bij haar dan in deel 1. Verder zijn er hier en daar wat leuke rolletjes van b.v. Bill Nighy en Derek Jacobi, en natuurlijk de heerlijk mooi gefilmde actiescenes. Kortom, een verbetering van het concept van deel 1 dat helaas nog steeds op het 'standaard actiefilm-niveau' blijft hangen.
0,5 hoger dan deel 1 --> 3,0*
christoph1984
Het eerste deel was een fantastische film , deze is nog beter.Niet veel maar toch dat ietsje beter.
Deze heeft ook weer diezelfde leuke donkere gothic-achtige sfeer dat het zo goed deed in de eerste.Het is allemaal ook spectaculairder dan het eerste deel , maar dat moet ook natuurlijk.
Goeie actie , goed verhaal en schitterende CGi.
Met nu nog een 3de film in de maak kan dit een van de beste trilogieen worden die er zijn.
Terug ook alle krediet aan regisseur Len Wiseman , als deze man zo verder doet kan hij een van de beste regisseurs van de toekomst worden.Hij is nu in ieder geval al een van mijn favorieten.
Underworld:Evolution is een waardige opvolger en een van de beste films van 2006.Misschien wel de beste!
Maar ja ieder zijn smaak natuurlijk.Ik heb er in ieder geval van genoten.
MovieMeter : 4,5/5 , IMDb : 9/10.
lordsnoopy
Weet iemand toevallig of van deze film ook een 2-disc editie DVD gaat verschijnen?
BlueSword
erg vette film alleen vond deel 1 toch wel een stuk beter, weer lekkere actie, goeie sfeer, wel stuk minder leuke personages!
vond het rond het einde steeds ietjes beter worden maar zaten wel wat eentonige stukken in, maar dat komt allemaal wel weer goed!

Underworld: Blood Wars
2016

Underworld: Awakening
2012

Underworld: Rise of the Lycans
2009

Underworld
2003

Netflix gooit ook de geprezen oorlogsfilm 'Platoon' uit het aanbod

Nederlandse komedieserie 'Moedermaffia' scoort op Videoland

X-Men: The Last Stand
Actie / Sciencefiction, 2006

Butterfly on a Wheel
Drama / Thriller, 2007
budapest, hungarykeyvampierverboden liefdelightrivaliteitweerwolfgothicevolutiondark fantasyvampire vs vampire lycanthropeurban gothic妖夜尋狼 2:魔間叛徒