• 9.377.161 stemmen

The Chronicles of Narnia: The Lion, the Witch and the Wardrobe (2005)

Avontuur / Fantasy | 143 minuten / 150 minuten (extended dvd version)

Genre: Avontuur / Fantasy

Speelduur: 143 minuten / 150 minuten (extended dvd version)

Alternatieve titel: De Kronieken van Narnia: De Leeuw, de Heks en de Kleerkast

Oorsprong: Verenigde Staten / Verenigd Koninkrijk

Geregisseerd door: Andrew Adamson

Met onder meer: Georgie Henley, William Moseley en Skandar Keynes

Gesproken taal: Engels en Duits

Releasedatum: 21 december 2005

Plot The Chronicles of Narnia: The Lion, the Witch and the Wardrobe

"The beloved masterpiece comes to life."

Vier Britse kinderen worden naar het buitenhuis van een professor gestuurd, waar ze veilig zullen zijn tijdens de Tweede Wereldoorlog. Ze vinden een magische garderobe, waarmee ze in het mysterieuze land Narnia kunnen komen. Het land wordt overheerst door een slechte heks en om haar te kunnen verslaan, moeten de kinderen leeuwenkoning Aslan vergezellen.

Peter Pevensie

Mrs. Beaver (stemrol)

avatar van Rosicky

Rosicky

Fonzie schreef:

Ik heb me prima vermaakt met deze film, al is het dan een kinder-fantasiefilm, maar goed, dat is Harry Potter ook. Geen meesterwerk maar zeker een aanschaf waard. En Rosicky hierboven, een 1 geven voor een 'net-niet'-film zoals je het zelf noemt is echt belachelijk laag. Een 1 of 0,5 geef ik aan de grootste troep die er te krijgen is, en daar valt deze film echt niet onder.

Nou dat zie ik anders..

Ten eerste bedoel ik met een "net-niet-film" een film die op alle vlakke tekortschiet. Dat is dus al heel slecht.

Ten tweede is het goed mogelijk dat jij en ik een heel andere manier hebben van stemmen, ik heb bijvoorbeeld pas één keer 0,5 sterren gestemd, en wat vaker 1,0. Dat geef ik dus ook niet zomaar aan de eerste de beste filmflop.

Dat deze film een hele dikke 3 sterren staat toont wat mij betreft ook wel aan dat er een hoog gehalte kinderen op moviemeter stemt, al mag ik met mijn 17 jaren jong daar misschien niets over zeggen.

avatar van dikkop

dikkop

In deze genre gewoon een goede film! Zeker de moeite waard, vooral samen met de familie en kids. Maar je moet sowieso van deze genre houden en in alle rust na deze film kijken.

Hoezo duurt deze film te lang???

LOTR duurt nog langer.

Sprookjesachtige fantasy films moeten lang duren.

Ben geen meeloper hoor maar die 86731 mensen hebben samen zeker zomaar een 7,1 gegeven.....

avatar van Legan

Legan

Een aardige familiefilm vooral gericht op een publiek van 3+. Als het daarbij was gebleven had ik er waarschijnlijk minder problemen mee gehad, maar er gaat zo'n grote pretentieusheid schuil achter deze film (waarschijnlijk in een poging een zo groot mogelijk doelgroep te bereiken), dat het gewoonweg irritatie opwekt. En dat is gelijk mijn grootste kritiek.

Verder is het verhaal pover en zoetsappig uitgewerkt, stemt het acteren je gewoon treurig, zijn de effecten zwaar ondermaats terwijl de studiodecors er onrealistisch uitzien. Wat betreft sfeer of iets soortgelijks... Nooit iets van gemerkt. Alleen maar verveling welke weleens de grens met irritatie overschreedt.

doodah

Ben ik het helemaal mee eens Legan.

avatar van Don MN

Don MN

Geweldige muziek, maar voor de rest makkelijk verhaal, niet spannend.

avatar van Kevin13

Kevin13

Ik denk niet dat dit soort kinderfilms moet scoren op makkelijk verhaal.

avatar van Alfred Mok

Alfred Mok

Recensie: Narnia.

De Poster zegt al genoeg, deze film moet ik gaan kijken.

Niet dat ik van kleurenposters houd maar ik vind de poster wel mooi gemaakt. Kon ik dat ook maar zeggen over de film...

Het verhaal van Lewis staat als een huis, is orgineel maar hoe kan je dit nou mooi op beeld krijgen? Adamson dacht het te weten en vond het eens tijd om een film over Narnia te maken. Hij begon met The Lion, The Witch and the Wardrobe, een perfecte keuze natuurlijk. Het aparte van Lewis was dat hij de boeken niet in chronologische volgorde schreef (dacht ik). Verder heb ik de boeken niet allemaal gelezen, ze spaken me niet echt aan. Hopelijk lukte het Adamson om er net zo'n spektakel van de maken als Peter Jackson...

Helaas, daar ging het even mis.

Ik vond de sfeer wat kinderlijk over komen en wat nep. Wat ik bij de Lord of the Rings wel had was dat ik spanning voelde, kippenvel en de mooie dialogen. Hier kon ik alles vinden behalve sfeer. Misschien komt het wel omdat ik niet van pratende bevers houd maar deze film is geen topper. De Cast valt ook zwaar tegen, vooral die oudste jongen denkt dat hij het helemaal is. Ik ga voor de rest geen vergelijkingen maken met The Lord of the Rings...deze film kent jammer genoeg iets te veel nadelen.

Gelukkig zijn er wel wat voordelen, zo vind ik vele delen van het verhaal wel leuk bedacht, vooral het begin (door de kast bij de lantarenpaal) en de versteende beelden. Maar daar blijft het helaas bij. Ik kom neer op een krappe 3*.

avatar van Fingquality

Fingquality

Is en blijft natuurlijk een kinderfilm, maar typisch een film die bij mij frustratie en ergernis opwekt. Ik ergerde me aan enkele van de hoofdpersonages en dat is natuurlijk cruciaal voor een film. Telkens weer die blèrende eigenwijze kinderen in beeld.

Als kinderfilm misschien niet slecht, maar ik zat me rot te ergeren.

avatar van donnie darko

donnie darko

donnie darko schreef:

Ik heb hem dan dus ook gezien en hij viel eigenlijk nog wel mee. Veel mooie landschappen en sommige scenes redden de boel echt wel.

Vooral het acteerwerk had ik veel slechter verwacht. Alleen Lucy was irritant, maar de oudste jongen speelde eigenlijk echt wel goed en Tilda Swinton was heerlijk als the White Witch. Ze zorgde meestal ook voor de beste scenes.

Het walgelijk melige einde zorgt ervoor dat de beoordeling niet meer wordt, maar toch 3*

Hoe heb ik mij ooit zo kunnen vergissen? Gruwelijke film!!

avatar van Sjoerdow

Sjoerdow

Goed vermaak!

Heb me geen moment verveeld met deze film, leuke personages en mooie beelden afgewisseld met aardige visuele effecten.

Cast doet het ook behoorlijk!

avatar van R1992

R1992

Kevin13 schreef:

Ik denk niet dat dit soort kinderfilms moet scoren op makkelijk verhaal.

En ik denk niet dat jij LOTR Return of the King met 2,5 stem moet verlagen naar een 2.5... en een 3.5 geven voor dit prul? Misschien is the Return of the King wat te serieus en kies je liever voor deze peuterfilm;)?

avatar van rep_robert

Minpunten

- CGI(special effects)
- Fouten in de film(vb. in ijswater zwemmen en het niet koud hebben? )
- De stem van Aslan, had wat zwaarder verwacht bij een leeuw, hij klinkt echt gay met dat pussystemmetje van hem. Het allerergste is nog wel: hoe Aslan weer tot leven komt; "Als de heks werkelijk wist wat een offer is...had ze de verborgen kracht anders opgevat. Als iemand zich opoffert om te sterven voor een verrader zal de stenen tafel breken. En zelfs de dood zal worden teruggedraaid."
Echt serieus! Wat is dit voor ontzettende lame excuse, je houd alleen kids hiermee voor de gek

-Die Edmund; hij is een echte mini nsb-er. Ontzettend irritant.
- Narnia dat niet zo groots overkomt waar het idee er wel is

Pluspunten

-avontuur/fantasie
-buitenscenes in het groene landschap
- het idee
- de bevers(ondanks hun slechte cgi)

Ik had eigenlijk meer verwacht van deze film, ook omdat hij zo is gehyped met al die dure dvd boxen e.d.
Verder blijft er niet meer over dan vrolijk disney vermaak voor de kleinde kids!

avatar van G to the J

G to the J

Godver wat een irritante kinderen..

OEW!!!

Ik kan ze wel iets aan doen..

Geen greintje talent in die mensen..

AAAAAAAAAAAAAAAAAA...

Wat een irritante film..

Zelf mun zusje vond er geen niks aan...

Die kinderen.... DOE MAAR NIET..

Is er ook nog deel 2.. NOOOOOOOOO

avatar van skipy05

skipy05

heel goede film. Ik had hem veel slechter verwacht maar heb hem toch maar gezien door de hoge score hier. Her verhaal is niet slecht. De omgeving is heel mooi gefilmd. De speciaal effect waren voor mij een groot plus punt. hij is goed uitgewerkt. Het enige minpunten, soms werd het toch iets te kinderachtig, maar voor kinderen heel goed. Lucy en Edmund irriteerde mij vreselijk. Daar hadden ze toch andere personen voor mogen nemen.

Voor mij is de film 3.5* waard. Maar door de schitterende muziek van Harry Gregson-Williams geef ik hem 4* wand de muziek maakt het nog eens zo goed.

avatar van Masterkeeltie

Masterkeeltie

Prachtige film.. ongelooflijk mooi de muziek is prachtig en avontuur het is erg goed dit is nou avontuur/fantasy op zijn best.. prachtig gemaakt..

5.0

avatar van Timothyvdmeer

Timothyvdmeer

Hele leuke fantasiefilm! Met een mooie voice over van Neeson. Mooi gemaakt de film neemt je helemaal mee naar Narnia. Zeker benieuwd naar het volgende deel.

4*.

doodah

Neemt je echt niet mee naar Narnia...

avatar van Minotaures

Minotaures

rep_robert schreef:

Dit is een verfilming van het boek. Ik denk dat Aslan dat ook in het boek gezegd heeft en dus zal het zin in de film ook niet veranderen. Lijkt me het meest logische.

doodah

Ja, maar daarom hoef je het nog niet goed te vinden.

avatar van Minotaures

Minotaures

Daar doel ik ook niet op. Ik probeer zijn quote te verbeteren door uit te leggen dat dat stuk niet door de makers is verzonnen.

Als je niets van een film verwacht en het toch behoorlijk tegenvalt doet de film iets verkeerd. Het begin is best sterk, maar eenmaal door de kast wordt het allemaal erg onevenwichtig. Dat is op zich niet erg in een kinderfilm, maar wel als alles zo slordig wordt uitgevoerd als in Narnia.

avatar van MecG

MecG

Het is een aantal jaren geleden dat ik hem heb gezien in de bios. Maar ik vond de film destijds schitterend.

Mooie scenes en een leuk sprookjesverhaal.

avatar van polopolo150

polopolo150

Ik vond het een leuke en vermakelijke film die tot op de dag van vandaag in mijn hoofd is gebleven... dus zeker een 4* waard.

Ik weet nog dat ik zo graag deze film wou zien, maar dat niet mocht omdat ik nog geen 12 was. :/ of was het 16... ik weet het niet meer, te lang geleden.

avatar van misterwhite

misterwhite

Een mooie geslaagde film.

Ik was onder de indruk van deze film, hij had leuke momenten, zielige momenten, spannende en ook feel good momenten.

Ik vond het verhaaltje ook volledig de moeite waard, mooi gevonden.

De acteerprestaties vielen ook wel in de smaak.

4 sterren is het zeker waard

avatar van iris.vessem

iris.vessem

Sjoerdow schreef:

Goed vermaak!

Cast doet het ook behoorlijk!

dat vond ik juist minder! de cast deed het juist niet echt goed vond ik, edmund dan nog redelijk maar de rest niet echt..

avatar van charmed one

charmed one

echt een geweldige film. hij was echt spannend. ik heb me geen moment verveeld.en een van de beste fantasy films die ik heb gezien. de tweede was ook heel mooi. ik kijk al uit naar het derde deel. die word wel weer geweldig denk ik.

avatar van Thom1994

Thom1994

Waarom van die lage beoordelingen voor een goede film als dit?

Nadat ik het boek had gelezen wilde ik hem ook in de Bioscoop zien, en hij was heel erg goed. Een disneyfilm die zowel voor de kinderen als voor de volwassenen erg leuk en spannend is. De film heeft mij geen moment verveeld, en ik heb hem nog een aantal keren herzien.

Conclusie : 4,5* voor een hele goede film, die erg laag beoordeeld is.

avatar van xHIHIx

xHIHIx

kei mooiie film

da klein meiske kan echt goe acteren he !!

hihi

avatar van moviemafketel

moviemafketel

• 19752 berichten

Vond de soundtrack eigenlijk het enige echt mooie aan deze film.

Hij kwam verschrikkelijk traag op gang en er werd niet al te best geacteerd. Ik was juist best benieuwd naar deze film, omdat het mijn genre is. Ik kon me met geen 1 karakter vereenzelvigen en het verhaal voelde als los zand aan. Nee, jammer, maar ja het kunnen niet allemaal lotr-achtige pareltjes zijn.

avatar van Kevin13

Kevin13

R1992 schreef:

LOTR Return of the King is gewoon saai. Vandaar men 2.5*. Dit vind ik nu eenmaal niet saai maar ontspannend.