• 9.377.028 stemmen

Gesproken taal: Engels en Spaans

Releasedatum: 20 oktober 2005

• meJane Bekijk via meJane

Plot Goal!

"Every Dream Has A Beginning"

Santiago is een jongen met een ongelooflijk voetbaltalent. Net als miljoenen andere jongens, wil hij graag een profvoetballer worden. Levend in de barrios van Los Angeles lijkt dit echter nooit meer dan een droom te worden. Tot er op een dag iets bijzonders gebeurt.. en Santiago op proef mag komen spelen bij het grote Newcastle United in de Engelse Premier League.

Santiago Munez

Roz Harmison

Mal Braithwaite

Hughie McGowan

Barry Rankin

Erik Dornhelm

Hernan Munez

Je kunt van alles opmerken over het matige acteerwerk, het simpele verhaal en de cliche's, maar feit is dat ik me 2 uur goed vermaakt heb. Leuke feelgood-movie.

avatar van Rianneke_Dan

Rianneke_Dan

Wat een mooie en ontroerende film!

Had er eerst mijn twijfels bij, maar achteraf totaal geen spijt dat ik deze gezien heb.

Wat een verhaal, en wat een personages.

Hoofdrol werd uitstekend geacteerd door Kuno, je kon bij hem erg goed de emoties zien, zijn gezichtsuitdrukkingen vond ik echt heel goed.

Verhaal loopt mooi in elkaar over, het voetbal en de emoties en alles.

En toch bij sommige scene's ook even een traantje moeten laten!

Deze film was veel en veel meer dan ik verwacht had!

avatar van maxcomthrilla

maxcomthrilla

Leuke film, die wel voorspelbaar is. Maar een fijn feel good sfeertje over zich heeft. Lekker luchtige gebeurtenissen waarbij ik regelmatig moest lachen. De gebeurtenissen in het leven van Santiago gaan up and down and up.

Toch stoorde ik mij dus geen moment aan de film, ik hou van van de gedachte dat iedereen zijn droom kan verwezenlijken als je jezelf er maar 100% voor inzet. De ultieme film als je op zoek bent naar een happy end, alleen om dat happy end te bereiken worden soms wel eens offers gedaan....

Verder vond ik de film ook fris qua beelden, L.A. zag er lekker zonnig uit met veel goudbruine tinten en in Newcastle veel regen en veel groene kleuren. Verder zou ik ook graag vlak bij de zee willen wonen, dan wordt trainen pas echt een feest! 4*

avatar van Madecineman

Madecineman (moderator films)

Al maar liefst 29 jaar zijn er voorbij gegaan sinds het verschijnen van Rocky en toch moeten de makers van deze film in een nogal inspiratieloze bui gedacht hebben; "Never change a winning concept".

Gevolg; Underdog met talent en een droom vind zijn weg in de topsport met vallen en opstaan en op het eind lacht het meisje naar hem en krijgen we een full frontal overwinningsschreeuw van de sportman in kwestie in beeld. Tja, waar hebben we dat nou eerder gezien... Ik durf er ook een aardige cent onder te verwedden waar de vervolgen over zullen gaan; Aj, aj de pijn van de roem... Inderdaad, aan inspiratie een groot gebrek hier.
Ook is het volgens mij een feit dat de meeste voetballers gewoon vervelende verwende nesten zijn met kapsones nog groter dan hun overgepimpte SUV of sportwagen. Echt veel met het lijdend onderwerp van de film heb ik dus niet (en ja, ik kijk ook naar voetbal op TV ). Des te opvallender dat ik me allemaal nog best redelijk vermaakt heb. De sportscènes, vooral die van de wedstrijden zijn behoorlijk sterk en mooi uitgevoerd en ook de rest van de film is best te pruimen (al moet je zo nu en dan wel flink op de tanden bijten bij de nogal dik aanwezige sentimentele muziekkeuze).

Voorspelbaar, weinig origineel maar verder wel aardig vermaak (beetje zoals de eredivisie zeg maar )...

avatar van Sportingerke

Sportingerke

Na een opruimronde vond ik deze dvd vandaag ongeopend in de kast. Blijkbaar een prijs die mijn vader van de ene of de andere voetbalquiz heeft meegebracht.

Direct gekeken na de lovende reacties en hoewel ik Madecineman gelijk moet geven dat de plot niet bijster origineel is, vond ik het toch een erg boeiende film.

Voetbalscènes mooi in beeld gebracht, mooi verloop van het verhaal en af en toe ontroerende momenten.

Ik had nog nooit van deze film gehoord (en blijkbaar is het binnenkort zelfs een trilogie), maar ik sta nu al te popelen om deel twee te bekijken. Ook een pluim trouwens voor de voor mij nobele onbekende Kuno Becker die het zeker erg goed doet!

Voetbalfilms spreken me altijd wel aan, zeker in tijden dat mijn eigen voetbalploeg (Sporting Lokeren) niet het meest attractieve voetbal brengt, maar deze steekt er voorlopig wel bovenuit.

Een aanrader!!

avatar van gotti

Alhoewel Goal natuurlijk zo voorspelbaar als al zijn genre broeders en zusters is, weet het toch met fris spel (zowel van de acteurs, alswel het gedoe op het gras) en visuele pracht te overtuigen. Zo heerlijk feel good, dat je de mankementen wel voor lief wil nemen.

avatar van Decec

Decec

Prima film en prachtig verhaal...
Gelukkig mag hij mee doen, ondanks astma. Zijn vader ook moeilijk mee om te gaan met zijn zoon...
Prima sportfilm...

avatar van moviemafketel

moviemafketel

• 19752 berichten

Heerlijke sportfilm weer. Het zijn elke keer dezelfde recepten, maar dat maakt me niks uit. Leuk de scenes op het veld. Helemaal niet zo slecht gedaan eigenlijk. Leek soms echt even of de acteurs met Shearer en Kluivert op het veld stonden. Beetje sentimenteel verhaaltje eromheen natuurlijk, maar dat hoort erbij. Ik heb er van genoten.

avatar van Spurs12345

Spurs12345

Leuke film. Ook al je geen voetbalfan bent.

Is de droom van elk jongetje die profvoetballer wilt worden

avatar van DonPeliculón

DonPeliculón

Niet heel goed, niet heel slecht, maar een leuke film. Het verhaal is simpel en voorspelbaar maar weet toch te boeien. Hoofdrolspeler Kuno Becker doet het aardig, het beste is echter zijn medespeler Alessandro Nivola. Absoluut geen film die je gezien moet hebben en waarschijnlijk zijn de volgende delen van deze trilogie dat ook niet, maar ik ga ze zeker nog een keer zien.

avatar van Leip0

Leip0

Goede film.

Het verhaal is niet echt geloofwaardig, maar de film keek lekker weg

avatar van patrick17

patrick17

De film is prima te doen.

Als je gewoon van voetbal houdt dan is dit een film om zeker een keer gezien te hebben.

Geloofwaardig is de film niet qua camerabeelden maar het verhaal vind ik toch wel geloofwaardig.

Ik vermoed dat er zeker jonge gasten zijn die hun droom willen waarmaken vanuit Zuid Anerika willen slagen in Europa.

De verhalen eromheen van asma, en zoveel kansen natuurlijk niet. Z|eker in de hedendaagse voetbal is zo'n uitstap met de foto niet mogelijk.

Montage was leuk gedaan met de eerste elftal spelers zoals Shearer / Carr / Dyer. Alleen niet geloofwaardig want met het veld oplopen zie je andere personages, afijn dat is zeiken om iets

terwijl het niet anders kan.

Wat mij betreft gewoon een vermakelijke film en een mooie vriendin

3.5 *

avatar van Movsin

Movsin

Naast het verhaaltje rond Santiago, dat behoorlijk aangenaam wegkijkt, raakt de film toch wel enkele aspecten van het voetbalwereldje aan : het aangeboren talent en de harde weg naar het prof zijn, het beheer van een club, de rol van de makelaars, de onderlinge naijver van de spelers op het veld, de emoties, het sukses en het gevaar ervan naast het veld...

Zekerlijk te pruimen voor een voetbalfreak met cameos van enkele vedetten.

In zijn geheel echter wel wat ongeloofwaardig.

avatar van NRT

NRT

Mooi verhaal. Leuk om die sterren te zien en natuurlijk is het stadion van Newcastle ook een mooi decor. Trouwens leuk dat ze niet meteen een grote club nemen. Nu wil ik niet zeggen dat Newcastle geen 'grote' club is, maar op het vlak van prijzen en prestaties toch niet. Wel zeer jammer van de voetbaltechnieken die ze gebruiken. Er zaten dingen bij die Ronaldinho nog niet eens kon doen. Laat dat toch eens realistisch zijn i.p.v. die onzin. Iedereen die voetbalt ziet dat dit niet kan.