Genre: Drama / Sport
Met onder meer: Kuno Becker, Alessandro Nivola en Marcel Iureș
Gesproken taal: Engels en Spaans
Releasedatum: 20 oktober 2005
Plot Goal!
"Every Dream Has A Beginning"
Santiago is een jongen met een ongelooflijk voetbaltalent. Net als miljoenen andere jongens, wil hij graag een profvoetballer worden. Levend in de barrios van Los Angeles lijkt dit echter nooit meer dan een droom te worden. Tot er op een dag iets bijzonders gebeurt.. en Santiago op proef mag komen spelen bij het grote Newcastle United in de Engelse Premier League.
Santiago Munez
Erik Dornhelm
Hernan Munez
Mercedes
Purmerend
Dit is het eerste deel van een serie van 3 films. Dit eerste project kost ongeveer honderd miljoen dollar, en draait op 15 september voor het eerst in de Nederlandse bioscopen.
Verschillende topspelers spelen erin mee, zoals Beckham, Raul, Shearer, Zidane en de goedmeekomede Kluivert.
jordybeukeboom
Wereldpremiere gezien in Londen (kaartjes gewonnen bij Veronica Magazine). Leuke film, maar geen top. Positief zijn de droge humoristische opmerkingen, negatief de vele toevalligheden
Leno
Dat was toch onderdeel van de prijsvraag, ik meen in de Veronica gids..
jordybeukeboom
Nee, dat is weer van een andere film. De prijsvraag van deze film stond een maand of wat geleden in de gids. Ik was al vergeten dat ik eraan had meegedaan...
kras van zwienen
Zie voor meer info:
in de maxime staat er een stukje over
erwindelfzijl
Zie voor meer info:
Een goedmeekomende Kluivert?? Hahaha goed voor het doel komend zeker. Je ziet hem 1.5 seconde wanneer hij een bal het doel binnen kopt. Voor de rest geen Kluivert te zien. Dus ik neem aan dat het 'goed meekomen' niet over zijn acteerprestaties gaat
Wolkenmeter
Een zoveelste zero-to-hero verhaaltje zonder verrassingen, zonder relativerende humor, zonder geloofwaardigheid en zonder kijkplezier. Wat er helaas wel in overvloed aanwezig was, was de productplacement. Dit is er ééntje om heel snel te vergeten.
...zonder relativerende humor...
...productplacement...
Ik vind dat er wel humor inzit, vooral in bepaalde droge dialogen. Wat bedoel je met productplacement?
Art
Uhm, Diego Luna en Stellan Skarsgård zitten toch niet in deze film?
Art
Dat zal best wel eens kunnen kloppen. Door die twee namen werd ik al een beetje nieuwsgierig naar deze film
Nu het inderdaad zo is dat zij er niet in meespelen, is de nieuwsgierigheid weer afgezwakt. Ik wacht wel tot ie in de videotheek ligt.
patrick17
Ik heb deze film nog niet gezien,maar ik zie weleens voor stukjes ervan..en dat ziet er veelbelovend uit.ik ben benieuwd.
Mask
Goede Film heb hem vandaag gezien in de bios er spelen veel goede voetballers in die film Bowyer Zidane Raul Beckham Shearer Dyer alleen jammer dat in de wedstrijd Newcastle-Liverpool die Liverpool spelers er zo nep uit zien
DeLaNuit
Als voetbal liefhebber lijkt me deze film veelbelovend
Mij ook
johanm3
Film zit met veel clichés. Maar als je dat niet stoort, dan is het een erg goede film om te zien. Ik leefde echt met de hoofdpersoon mee. De film verveelde geen moment.
4* omdat ik echt in de film zat. Ik ben erg benieuwd naar de andere 2 delen.
La dormeuse
Erg voorspelbare film. Maar ik heb me niet verveeld, en ik moet bekennen dat ik het niet helemaal droog heb gehouden. Af en toe kon ik er ook wel om lachen, om 'the Toon' en 'the Geaorgies' bijvoorbeeld. Verder kon ik m'n Spaans nog even oefenen, wat ik ook altijd leuk vind. Dat was het wel zo ongeveer. Niets om te onthouden dus.
james.dean
De sfeer van een jongen die zijn droom waar maakt zit er goed in. Verder een goede Feelgood movie, waar wel paar kleine voetbalfoutjes inzitten maar dat boeit niet zo.
Je kunt van alles opmerken over het matige acteerwerk, het simpele verhaal en de cliche's, maar feit is dat ik me 2 uur goed vermaakt heb. Leuke feelgood-movie.
Naatj
Ja ik heb hem net gekeken en zat al te bedenken wat ik op moviemeter zou zetten...
Ik vind het een top Feel-Good film..
De droge humor...de voetbal acties..de droom die uit komt(emotie)... de bekende voetballers die erin zitten ..
Zidane, Beckham, Raul, + andere Newcastle/liverpool spelers..
En dan hou je over dat de film aardig cliche is...
Boeiend
Heb me netzoals Kos 2 uur op en top vermaakt 3,5*
En ik zal deze film ook wel "maandje" herinnderen:P
Ik zou alleen wel willen weten hoe ze alles gemaakt hebben..
Iemand al een Making off gezien ..??
meneertjenilson
ik als grote voetballiefhebber wil hem ook erg graag zien, de reclames zien er veelbelovend uit
daveke
ik heb de film al gezien en is echt de moeite waard hij is zelfs op internet te halen
4 sterren bij mij
gantor
Een vat vol met cliché's! Maar wat zijn wij, mensen, voor dit soort cliché's gevoelig. Van een nobody to a somebody! Iedereen is blij...hoera...hoera...
En dat maakt dat de film toch de moeite waard is.
Anarchist
inhoudelijk redelijk zwak
van het voetbal werd er zeer weinig getoond en allemaal op een manier waar je nauwelijks ziet wat santiago werkelijk kan
* 1/2
Royo
Een hele aardige film. Ook erg leuk dat er bekende voetballers in voorkomen zoals Beckham, Raul, Zidane en de professionele teams. Aardige verhaallijn. Een 3.5!

Goal III: Taking on the World

Coach Carter
Drama / Sport, 2005

Never Back Down
Actie / Drama, 2008
restaurantsportcoachvoetbalnewcastle unitedcomputer game newcastle upon tyne