Genre: Drama / Sport
Met onder meer: Kuno Becker, Alessandro Nivola en Marcel Iureș
Gesproken taal: Engels en Spaans
Releasedatum: 20 oktober 2005
Plot Goal!
"Every Dream Has A Beginning"
Santiago is een jongen met een ongelooflijk voetbaltalent. Net als miljoenen andere jongens, wil hij graag een profvoetballer worden. Levend in de barrios van Los Angeles lijkt dit echter nooit meer dan een droom te worden. Tot er op een dag iets bijzonders gebeurt.. en Santiago op proef mag komen spelen bij het grote Newcastle United in de Engelse Premier League.
Santiago Munez
Erik Dornhelm
Hernan Munez
Mercedes
Beek
Ben benieuwd, redelijk goede recensies over gelezen. Zo maar even kijken..
Beek
Ik heb me heel erg vermaakt met het kijken van deze film! Heel erg cliché maar ook heel erg het kijken waard. Voor mij 4* dus..
mod0671
Voor mij ook 4*. Zoals veel reacties hier voornamelijk door het feelgood gevoel.
Beek
Leuk is dat deze film nog 2 vervolg delen krijgt. In het volgende deel dat uitkomt gaat Santiago naar Chelsea FC en het deel daarop speelt hij mee op het WK..
Uier
- 2006 berichten
Goal: The Kickoff is deel 1 van een trilogie, maar staat op zichzelf. Het is inderdaad een vat vol clichés, maar het kijk lekker weg. Prima feel-good movie, waarbij het inleven in Santiago automatisch gebeurd.
Kom maar op met deel 2 en 3.
***.
BenBen
Iedereen zeurt altijd over een clichee film. Maar hoe wil je een film dan laten verlopen. Ik vond het een nette goede amuserende film.
Acteerprestaties waren ook goed. Verhaal was leuk. Ik zat helemaal in het verhaal, en de emoties kwamen ook goed over op mij.
Enige minpuntje wat misschien beter had gekunt, waren de voetbalwedstrijden, dat het iets realistischer had gekunt, of iets uitgebreider.
Voor de rest kijk ik uit naar de 2de film!
Exaya
Leuk voor de kleine jongetjes die er allemaal van dromen ooit een prof te zijn. Dat Santiago in de laatste minuut zou gaan scoren zag je ook bepaald niet aankomen
Leuk vermaak, maar verre van bijzonder. Morgen ben ik zijn naam in ieder geval alweer vergeten
maxcomthrilla
Ach, dan denk je gewoon aan de hoofdstad van Chili
beunhaas
Pff wel heeeeeel voorspelbaar maar je kijkt lekker weg.
Leuk meisje trouwens
Niet zo'n mega fotomodel en dat bevalt me wel
3,5* dan maar, voor het meisje dan
verpa
goede film maar dit is eigenlijk de enige voetbalfilm met zo'n hoog budget. Vind het eigenlijk slecht dat er niet meer voetbalfilms uitkomen. Alleen maar van die honkbal en rugby films :s. Komt natuurlijk doordat dit allemaal uit amerika komt. En waarom er ook altijd een amerikaans tintje aan het verhaal zit is ook irritant. Net als bij hooligans. 3.5 *
IcU
Eindelijk eens gezien. Ik had hem al even op dvd, maar het is er nu toch van gekomen. Ik vond het echt een geweldige film met een goed verhaal dat perfect is uitgewerkt. Het zit helaas wel een beetje vol met onnodig veel clichés. De voetbal sfeer zit tot in de details en de stadion scénes ogen heel realistisch. Er zit goeie drama in dat erg goed is geregiseerd. De manier waarop fragmenten uit echte wedstrijden gemixt werden tussen de shots van de acteurs is heel knap gedaan.
Het verhaal opzich is goed verzonnen en mooi uitgewerkt, hoewel er veer clichés in zitten en het soms overbodig voorspelbaar is. Kuno Becker speelt de sterren van de hemel, niet alleen op het veld, maar ook zijn acteer prestaties zijn ijzersterk. De drama stapelt zich op tot zijn hoogte punt. Helaas gaan ze daar net iets te ver mee. De problemen worden ook iets te makkelijk opgelost, en dat is een minpunt van de film. Helaas eindigt het voetbalsprookje natuurlijk met het winnende doelpunt in blessuretijd.
Al met al vind ik het een goede film met een aantal kippenvel momenten. De film heeft iets te veel minpunten en makkelijk heden. Leuke rolletjes van de voetbal sterren, die totaal niet kunnen acteren (ookal waren ze maar 2 seconden in beeld.) Voetbal fans zullen er zeker van genieten, en dat heb ik dan ook gedaan. 4½*
animalkrullie
Ik vond het een goede film wat natuurlijk puur fictie is.
Als het zo makkelijk was om prof te worden zouden wel heel veel talenten een overstap naar een grote club maken.
De realiteit is dan ook heel anders.
Maar toch al met al een meer dan gemiddelde film.
mc ninja
voor de voetballiefhebbers zoals ik een zeeer leuke film
goede realistische voetbalscenes
daar blijft het ook bij maar ja meer verwacht je niet van een film die over voetbal gaat
kijk uit naar de volgend 2 delen
er zouden meer voetbalfilms gemaakt moeten worden
vanaf wanneer is hij te koop
en 8.5 voor de voetbal
Thomas
mierzoet.... en dat nog wel voor een kerelsfilm... wel aardig... 3 sterren
Meeslepend jongensboek avontuur, met subliem camerawerk en een leuk opgebouwd (hoewel natuurlijk wat voorspelbaar) verhaal. Nieuwkomer Becker is prima in de hoofdrol. Benieuwd hoe de makers deel twee interessant willen houden: de opkomst van iemand vanuit het niets tot een voetbal idool is toch leuker dan de stap van nationale naar internationale sterspeler zou je zeggen. Maar we zullen zien. Dit is in ieder geval een prima eerste deel van de beoogde trilogie.
Big_bazznizz
Ik kan niet helemaal begrijpen waarom deze film zo'n goede beoordeling krijgt. Het is zo onrealistisch als het maar zijn kan, want die vent die hem scout heeft eigenlijk totaal geen invloed bij de club. De dramatische muziek irriteerde me. Het aantal kansen dat die Santiago krijgt is veel te groot. De " slechterikken" die het hem moeilijk maken en die later ineens omslaan. Het verliefd worden op het mooiste meisje van Engeland en wederzijds. En dan ook nog eens een acteur die voor het opnemen van de film nog nooit een bal heeft aangeraakt (wat je duidelijk merkt bij zijn aanlopen enzo)
1 ster vind ik genoeg.
jaspertje3
Fantastische film! Als voetbal liefhebber heerlijk om naar te kijken. Echt van genoten.
4,5 ster
Mister_Movie
Aangename, vlotte film omnaar te kijken.
Die Santiago is een sympathieke jongen en dat is één van de redenen dat je zo met hem kan meeleven, meelijden en meevieren. Goed acteerwerk, aangrijpend en flink uitgewerkt verhaal.
crewke
Prachtige film die alles omvat wat een film moet hebben. Ik lees hier net dat het een nog maar het eerste deel van de 3 is, dat ze maar snel deel 2 uitbrengen dan. Ik zal er als de kippen bij zijn om de eerste respons erover te geven.
Santiago speelt een fantastische rol en dat engels voetbal erbij super gewoon.
Spineglass
vermakelijke film en goede acteer prestaties! bleef leuk om te kijke tot de laatste minuut.
Mister_Movie
Cliché achter cliché, maar toch een aardige film.
Ja kijk zeg: er zijn nu al zoveel films gemaakt dat het wel erg moeilijk wordt om een film zonder clichés te maken.
ThaMovieVoter
Die Beckham kan écht niet acteren.. Kluivert die voor het eerst speelde voor Newcastle
Max99
Schitterende film toch met spannende stukken maar ik heb een vraag aan jullie
Ineens komt de vader van Santiago ineens in een cafe met allemaal Newcastle fans waar is dat cafe lijkt me stug dat een cafe van Newcastle in Los Angelos is..
Rob82
Op het eind komt die granny en dochter ook in dat cafe, blijkbaar heeft newcastle united fans all over the world..(volgens een vs film dan)
Chavez
Echt een hele leuke film, het is geen meesterwerk maar wel super vermakelijk. Ik werd er op sommige momenten zelf emotioneel van (als ik dat word dan is dat toch heel wat).
eVRT
Erg voorspelbaar, maar het doet mij altijd wel wat dat soort films, aardige acteur die kuno becker. Overigens leuke cameos van beckham, zidane, shearer en raul. En ik sluit me aan bij Chavez hierboven, had ook een par momenten, vooral het einde waar ik ook een brok in de keel moment had, en dat heb ik ook zelden, laatste keer was Bambi
Naomi Watts
Leuke film. Een heerlijke vallen-en-weer-opstaan voetbal film. De acteerprestaties waren ok, een vermakelijk verhaal en ook een flinke dosis humor. Clichematig of niet, ik heb mij erg vermaakt en daar draait het om bij een film als deze.
Ook leuk dat er een guest appearance voor Raúl 'El Finidor' González Blánco was weggelegd. Ook kan ik niet zeggen dat het drama element mij niks deed.
Aangezien ik mij erg vermaakt heb een bovengemiddelde score. 4,5*

Coach Carter
Drama / Sport, 2005

Never Back Down
Actie / Drama, 2008
restaurantsportcoachvoetbalnewcastle unitedcomputer game newcastle upon tyne