• 9.375.400 stemmen

Robin Hood: Men in Tights (1993)

Komedie | 104 minuten

Genre: Komedie

Oorsprong: Verenigde Staten / Frankrijk

Geregisseerd door: Mel Brooks

Met onder meer: Cary Elwes, Roger Rees en Eric Allan Kramer

Gesproken taal: Spaans en Engels

Releasedatum: 23 december 1993

Plot Robin Hood: Men in Tights

"The legend had it coming..."

Robin van Locksley komt na een lange veldslag eindelijk thuis in Engeland en ontdekt dat er weinig over is van zijn thuisland. Zijn kasteel is weggesleept en het land wordt inmiddels geregeerd door de incompetente prins John en de kwaadaardige sheriff van Rottingham. Robin van Locksley besluit het op te nemen tegen de prins en de sheriff en tijdens zijn reis komt hij verschillende figuren tegen die zich bij hem aansluiten, om zo samen het gevecht aan te gaan.

avatar van Roodhaartje

Roodhaartje

Vind het een geweldige film. Veel humor.

4.5 sterren!!!

euroburger

Kun je hem niet waarderen, wil dat niet zeggen dat ie niet goed is hoor.

Het valt op hogere leeftijd alleen niet mee om spontaan en onbevoordeeld te reageren.

Het is een juweeltje, slechts voorbehouden aan hen die hun jonge geest nog niet aan de kant hebben gezet, TOP!

avatar van Ellen116

Ellen116

Jaaa, yes gevonden! Heb hem ooit eens gezien, maar wist de titel van de film niet. Ik vond hem echt ontzettend grappig en echt de moeite waard! De humor is wat overdreven, maar niet op een verkeerde manier. Deze verdient toch wel vier sterren!

avatar van Thomas83

Thomas83

Jaren geleden, ik denk toen deze film nog niet zo lang uit was, heb ik deze film eens gehuurd. Ik weet nog toen ik hem als 10 of 11-jarige ofzo erg grappig vond. Ik lach echt om een deuk om de grapjes in deze film.

Of ik hem tegenwoordig ook nog zo grappig vind, of juist heel flauw en slecht weet ik niet, ik heb hem al zo lang niet gezien. Misschien zou ik daarom ook deze film niet moeten beoordelen na al die tijd, maar omdat ik er zo'n mooie herinnering van vroeger aan heb doe ik het toch maar.

3 sterren voor deze Robin Hood parodie.

@Thomas83

You just missed it! hij is net een half uur geleden(!) afgelopen op RTL7, maar toen jij je bericht schreef had je bovenin de pagina kunnen zien dat de film uitgezonden werd en in het laatste kwartier zat...

avatar van Max99

Max99

Hahaha Slaat nergens op echt droog da's wel grappig 3,5

avatar van deppfan

deppfan

Grappige film, leuk vermaak. Een stoere Robin Hood..

avatar van dollie

dollie

Ik heb hier echt wel mee kunnen lachen, leuk voor een avondje fun thuis in de zetel!

avatar van Fran

Fran

• 1953 berichten

Leuke film voor een melige bui.

avatar van wanda*v

wanda*v

Dielie schreef:

nergens uit op dvd deze?

dat vraag ik me ook af, ja... ...

avatar van rens_1993

rens_1993

wanda*v schreef:

dat vraag ik me ook af, ja... ...

Volgens mij niet, want ik kan hem nergens vinden.

avatar van tsjidde

tsjidde

rens_1993 schreef:

... ik kan hem nergens vinden.

Echt niet? Kijk eens o.a. hier: Amazon, Blah! of Play.

avatar van WB

WB

Heel flauw... maar wel grappig Heb veelal gelachen om deze film...

avatar van PollyPeachum

PollyPeachum

Ik weet dat de recensies heel slecht waren, maar ik heb dubbel gelegen. Mijn vriendin die naast me zat, heeft niet eens kunnen glimlachen

euroburger

Veel mensen beoordelen deze film helemaal niet: Ze komen louter het genre afkraken. Altijd maar aangeven dat het flauw is enzo. Aan hen die het verschil niet zien tussen een 'naked gun' en 'de boezemvriend'..... laat ons nou toch lekker genieten van een apart soort humor en ga je bezighouden met films die je wel liggen.

Ook in dit sub-humor genre kan een film een flop zijn, sterker nog, de laatste jaren zijn er velen bijgekomen, maar om het subtiele onderscheid tussen 'maken' of 'kraken' openbaar te verkondigen zul je toch eerst dit type film an sich moeten kunnen waarderen.

avatar van Frax

Frax

Opvallend hoeveel verschillende reactie deze film oproept. Persoonlijk sluit ik me aan bij degenen die de hele avond met de slappe lach op de bank hebben gehangen. Wat een heerlijk flauwe film. Atchou!

avatar van s1moon

s1moon

Paar droge grapjes, maar veel kon ik er niet om lachen.

avatar van Pires

Pires

Verstand op nul en kijken. Zeer vermakelijke film, zelfs na 10x blijft het leuk!

avatar van joe black

joe black

volledig akkoord. Ik vind die film gewoonweg lachen! Vooral de nabootsing van the godfather is gewoonweg briliant!

avatar van veron35

veron35

Wederom een meesterlijke komedie van Mel Brooks. Ik Heb een paar grappen uit andere films van hem opgemerkt. MIjn soort komedie.

avatar van timburton

timburton

"I'm not blind anymore! I can see!" (boem) "Damnt, I Can't..." Meesterlijke komedie gewoon! Tranen rolde over mijn wangen! Dikke 4,5

avatar van Mr_White

Mr_White

• 2067 berichten

Niet één van Brooks' sterkste films maar toch zeer vermakelijk.

avatar van garlic senior

garlic senior

Er zitten wel een paar leuke grappen in, maar als er dan weer een grap wordt gemaakt die niet leuk is, is gelijk het plezier weg.

avatar van Sportingerke

Sportingerke

Tja, inderdaad erg veel onnozele grappen afgewisseld door een enkele goeie.

Volgens mij daalt het aantal grappen dat je goed vindt bij het bekijken van deze film bij het ouder worden.

Als je jong ben, lach je nog met alles, als je daarentegen iets ouder bent, moeten de pointes al iets minder voor de hand liggend zijn.

Toch kon ik de film ook nu weer (het was al een tijdje geleden dat ik hem gezien had, wat ik pas doorhad bij de dode goudvis en ook de kuisheidsgordel kwam mij bekend voor) smaken.

avatar van Sonny2

Sonny2

Echt superdroge film met de lameste grappen ooit, super.

avatar van fanaat

fanaat

Die zogenaamde Godfather scene, ik kwam niet meer bij.

avatar van Spiny

Spiny

fanaat schreef:
Die zogenaamde Godfather scene, ik kwam niet meer bij.

Ja, inderdaad.

Sheriff of Rottingham: Don Giovanni, if I may say so, your lizard looks limp.
Don Giovanni: [holding lizard] Yeah, well, when you get to be my age... Oh! My lizard! Oh yeah!

Prachtige film. Een dikke 5 van mij

avatar van elnouk

elnouk

echt geweldige film ^^ maar goed niet iedereen heeft de zelfde humor.... Het is echt heel erg droog .. Misschien moet je ook een paar andere robin hood films hebben gezien om sommige dingen te begrijpen....

Dikke 5

avatar van veron35

veron35

Mel Brooks vind dit en Spaceballs zijn beste films omdat (zo zegt hij het) de kinderen het leuk vinden en de volwassenen het snappen.

avatar van wwelover

wwelover

Echt een hilarische film. Al 1000x (RTL 5 herhaalt hem heel vaak) gezien ofzo en blijft geweldig.

Mel Brooks is een held, en ik zou een moord doen voor nog een film van hem. Maar dat zit er ben ik bang niet meer in.

De flauwe grappen doen het hem.

Zoals in de gevangenis. En natuurlijk Achoo. En die blinde hulp. Maar vooral als het kasteel wordt weg getrokken.