• 9.374.150 stemmen

Robin Hood: Men in Tights (1993)

Komedie | 104 minuten

Genre: Komedie

Oorsprong: Verenigde Staten / Frankrijk

Geregisseerd door: Mel Brooks

Met onder meer: Cary Elwes, Roger Rees en Eric Allan Kramer

Gesproken taal: Spaans en Engels

Releasedatum: 23 december 1993

Plot Robin Hood: Men in Tights

"The legend had it coming..."

Robin van Locksley komt na een lange veldslag eindelijk thuis in Engeland en ontdekt dat er weinig over is van zijn thuisland. Zijn kasteel is weggesleept en het land wordt inmiddels geregeerd door de incompetente prins John en de kwaadaardige sheriff van Rottingham. Robin van Locksley besluit het op te nemen tegen de prins en de sheriff en tijdens zijn reis komt hij verschillende figuren tegen die zich bij hem aansluiten, om zo samen het gevecht aan te gaan.

avatar van NERD

NERD

Is alweer 8 jaar geleden dat ik deze gezien heb ofzo, maar kon er toen best wel om lachen. 8 jaar geleden kon ik echter ook nog heel erg om Naked Gun lachen en daar vind ik nu ook niet zo bijzonder veel meer aan en aangezien deze film een beetje in een vergelijkbaar genre valt durf ik niet te zeggen hoe waarheidsgetrouw mijn beoordeling is....

Ik zou nu zeggen 3 sterren, maar aangezien het geval Naked Gun haal ik er toch maar 1/2 ster af (snappie??)

2,5 sterren dus

avatar van Jos2

Jos2

Uit de bios gelopen. Wat is Brooks ver gevallen...

avatar van Blindfold

Blindfold

Vergeleken met History of the World en Spaceballs is het inderdaad erg treurig.

mazdalfa

Vergeleken met History of the World en Spaceballs is het inderdaad erg treurig.

Nou, ik vond Spaceballs al diep triest. History was nog wel een sterke. Maar inderdaad: Men In Tights haalt geen moment het vroegere niveau van Mel Brooks.

Blazing Saddles, High Anxiety, Young Frankenstein: dat zijn pas goede Brooks-films.

GerwinF

Zal wel aan mij liggen, maar ik blijf dit een lache film vinden. Vooral de Godfather imitatie en die blinde zijn goed!

avatar van Jos2

Jos2

Het ligt aan jou...

Het ligt aan jou...

Hahaha! Moet wel zeggen dat het een hele tijd geleden is dat ik deze film heb gezien Ik vindt nu humor zoals bijvoorbeeld in The Big Lebowski of Lock Stock & 2 Smoking Barrels heerlijk.

mazdalfa

[Ik vindt nu humor zoals bijvoorbeeld in The Big Lebowski of Lock Stock & 2 Smoking Barrels heerlijk.

Oeh Gerwin, dit doet echt pijn aan mijn ogen. Hoe kun je de onderbroekenlol van Mel Brooks in vredesnaam gelijktrekken met een film als Lock Stock..etc?

D'r zit toch echt een levensgroot verschil in het soort humor. Bovendien kun je bij de gemiddelde Brooks-film niet echt spreken van een verhaallijn. Het is gewoon een aaneenschakeling van sketches. Dat in tegenstelling tot Lock Stock..etc.

GerwinF

Ik bedoel dat ik die flauwe mel brooks humor nu niet meer leuk vindt. Maar meer de LS&2SMB en TBL humor zie. Ik vergelijk dus niet. Sorry voor het misverstand

mazdalfa

Ok, effe verkeerd begrepen.

avatar van neo

neo

ongelooflijk flauw.

avatar van BS

BS

Toen ik hem voor de 1ste keer zag lag ik helemaal dubbel van het lachen.De humor is geweldig en gewoon leuk.

De grappen zijn op het "hot shots" niveau en denkwijze en zijn nu niet meer echt actueel.Maar mocht je hem nog niet hebben gezien kan ik hem je zeker aanraden om in een melige bui te bekijken.

avatar van jacom

jacom

ik heb toch af en toe goed gelachen met deze film

***1/2

avatar van Quido

Quido

Deze film hebben mijn buikspieren goed gedaan, ik kreeg gewoon buikpijn van het lachen. Ik heb zeer veel moeite gehad om deze film in de winkel te vinden, maar het is me gelukt. Maar weet iemand misschien of deze film ook op DVD is uitgebracht, want mijn VHS begint een beetje te slijten!

avatar van Melkor

Melkor

Het is alweer een eindje dat ik hem gezien heb, maar destijds heb ik me ziek gelachen !! Zoals al eerder vermeld, die scene met de Godfather imitatie is gewoonweg hilarisch !

3,5 sterren

PS: die blinde, is dat niet dezelfde acteur die Baldrick speelt in Blackadder ?

avatar van WB

WB

Ook zo'n zeer flauwe film weer! Heb errug gelachen ook weer Veelal met die blinde, met zijn 3d-Playboy Haha...

3 sterren...

avatar van Keezz

Keezz

Stond deze film niet pas geleden nog hoog in de flop 100???

De GeuS

Erg grappige film. Flauwer dan flauw, maar dat moet ook....

avatar van Beejeej

Beejeej

zeer vermakelijke comedie

avatar van tims

tims

Walgelijk slecht. Beter gewend van Brooks. Niet veel beter, maar een beetje beter.

avatar van Scully

Scully

zeer super grappige film, ik heb er echt om gelache.

avatar van Purmerend

Purmerend

Heerlijke film. 3,5*

En dan die scene dat ze hun oren naar Robin Hood gooien. En die blinde die op de uitkijk gaat staan. Super!

De GeuS

Deze blijft stukken beter houdbaar dan Mel Brook's "Space balls"; leukere hoofdpersonages en flauwere, maar betere grappen; 3,5 ster....

avatar van Freud

Freud

Over het algemeen vond ik de film bedroevend on-grappig, maar er zaten een aantal leuke dingen in, en ik heb soms wel best moeten lachen. Hij haalt absoluut niet het niveau van Brooks góede komedies, maar ik had erger verwacht. 2,5 sterren dus nog.

avatar van Ozarklynch

Ozarklynch

Damn, hoe kijk je zo'n film uit ???

De GeuS

Relaxed op de bank hangen en lachen....

avatar van as

as

De GeuS schreef:

Relaxed op de bank hangen en lachen....

Laat dat laatste maar weg...

De GeuS

Alleen relaxed op de bank hangen dan....

avatar van Kobayashi

Kobayashi

Lang geen slechte film, maar met Blazing Saddles was Brooks inderdaad beter op dreef. 2.5*

avatar van Flipman

Flipman

Ik heb deze film jaren geleden gezien en me suf gelachen. Ik was toen een jaar of tien, ofzo. Geweldige film vol melige humor, maar misschien kan ik er nu helemaal niet meer om lachen.

Maar omdat ik er destijds zo dol op was (gewoon een beetje jeugdsentiment!), en er zo ontzettend om heb gelachen, krijgt deze film van mij een 4!