• 9.374.749 stemmen

Robin Hood: Men in Tights (1993)

Komedie | 104 minuten

Genre: Komedie

Oorsprong: Verenigde Staten / Frankrijk

Geregisseerd door: Mel Brooks

Met onder meer: Cary Elwes, Roger Rees en Eric Allan Kramer

Gesproken taal: Spaans en Engels

Releasedatum: 23 december 1993

Plot Robin Hood: Men in Tights

"The legend had it coming..."

Robin van Locksley komt na een lange veldslag eindelijk thuis in Engeland en ontdekt dat er weinig over is van zijn thuisland. Zijn kasteel is weggesleept en het land wordt inmiddels geregeerd door de incompetente prins John en de kwaadaardige sheriff van Rottingham. Robin van Locksley besluit het op te nemen tegen de prins en de sheriff en tijdens zijn reis komt hij verschillende figuren tegen die zich bij hem aansluiten, om zo samen het gevecht aan te gaan.

avatar van dualcia

dualcia

DE GRAPPIGSTE FILM OOIT!
I love love love love it. Ik heb hem echt al minstens 20 keer gezien, maar de grappen blijven allemaal perfect.
Echt de beste komedie ever.
Wanneer Achoo de sheriff wordt blijft nog wel echt een supersupersupergoede grap. *Nou ja, het zijn allemaal hilarische grappen* "A black sheriff?" Blinkin: "Is he black?"

avatar van The Oceanic Six

Wat een belachelijk flauwe film, maar dan wel in positieve zin. Ik heb hier toch wel meermaals om gelachen. Het is niet van dat poep en plas niveau als in pakweg Epic Movie of Meet the Spartans. Dit is de meer flauwe humor, zoals bijvoorbeeld bij The Naked Gun.

Er zaten echt een paar goede grappen in de film die gewoon melig waren. Typisch een filmpje waarmee ik me wel kan vermaken.

avatar van EspenSGX

EspenSGX

Geweldig melig!

avatar van kimmie131195

kimmie131195

deze film is top heb hem gezien met me zusje en we lagen steeds helemaal dubbel maar de tekenfilm is ook heel grappig

avatar van Katharina

Katharina

Echt een uber over de top film maar hij is wel ontzettend grappig!!

avatar van Roodkapje

Roodkapje

Ook deze staat op de site dus. In een ver verleden gezien en ik herinner me nog leuke de onderbroekenlol. Scenes als die besnijdenis, dat schaduwenspel en natuurlijk de kuisheidsgordel en de drilboor blijven je gewoon bij en je ligt dan ook vaak op de grond van 't lachen. Wat mij betreft een van de beste robin hoods.

avatar van lesnar

lesnar

Geweldige film, veel meesterlijke grappen!! Het blinde hulpje was ook zeer goed. De prins of thieves, Walt Disney uitvoering en de parodie zijn allemaal toppers!!

avatar van Zinema

Wederom een mindere Brooks die helaas nooit meer het niveau van zijn eerste films heeft kunnen evenaren. Deze komedie is erg mager maar bevat gelukkig wel een paar sterke grappen. Gemiddeld.

avatar van m1701

m1701

SUPER VETTE FILM

Deze is zo ontzettend lachen gewoon.

En oh zo flauw.

Elke keer kijk ik em weer

4,5*!!!

avatar van Nooiert

Nooiert

Topic nog eens doorgelezen, maar volgens mij is er nog steeds geen Nederlandse dvd release (dat wil zeggen, met Nederlandse ondertiteling)? Ook al is dat bij dit soort films niet echt nodig, als je hem met wat andere mensen kijkt, vraagt een enkeling er af en toe toch om.

Wel een erg leuke film, hoewel Spaceballs beter geslaagd is qua parodie.

avatar van film_kaza

film_kaza

Weer herkeken. Deze film heeft mij 5 jaar geleden, de hardste lachpartij ooit gegeven samen met mijn neef. Maar nu is de humor er deels vanaf. Het heef zeker een paar erg grappige momenten, maar het is allemaal niet zo leuk meer als ik me herinnerde.

avatar van jwpriemis

jwpriemis

die guillotine kapot grappig

avatar van maerk

maerk

Een heel erg flauwe film met een overdaad aan saaie en voorspelbare grappen. Maar gelukkig zitten er ook een paar erg leuke tussen. Het nadoen van The Godfather en die blinde vent (Blinking?) zijn wel erg leuk. De personages zijn wel oké alleen ik kon die vent die Robin speelde niet uitstaan.

avatar van m1701

m1701

De film blijft echt geweldig

Ik kan de films zelfs helemaal napraten! Super

Elke keer weer zie ik een nieuwe grap of woordspeling

Super!!!!

Heb mijn stem met een 0,5 verlaagd, vond de vorige toch iets te hoog

dus 4* voor deze super film

avatar van Mr_White

Mr_White

• 2067 berichten

Blijft een grappige film. Oké, soms bij vlagen wel echt gruwelijk flauw maar eveneens zitten er schitterende scènes in, zoals de geslaagde parodie van The Godfather, bijzonder knap omdat de meeste Godfather-parodieën normaal juist om te janken zijn.

avatar van MindFucker

MindFucker

Dit soort humor moet je liggen en ik moet toegeven dat ik er wel om kan lachen evenals de Lesley Nielsen films.

maar ik kan me ook voorstellen dat mensen dit afschuwelijk vinden

avatar van aerts007

aerts007

Zinema schreef:

Idd.

avatar van Cosworth

Cosworth

Deze film omg die is zo grappig en hersenloos,

Omdat hij zo simpel,dom en grappig is is hij uniek in zijn soort,

Met een enigsins gejat verhaal,toch een zeer vermakelijke film die op de lachspieren werkt,maar wel een kratje bier naast je zetten:)

Voor deze film een 4,0

avatar van dualcia

dualcia

Enigszins gejat verhaal?

Ja dat heb je met parodieën

avatar van Cosworth

Cosworth

wijsneus

avatar van schelley

schelley

Deze film is echt mega! Nog nooit zoveel gelachen om een film

Deze geraakt niet beu gezien!

avatar van master-rens

master-rens

Echt een vermakelijke film

avatar van tijn79

tijn79

Wat een geweldig leuke onzin film is dit zeg.

Niet eens zo geweldig grappig, maar je lacht hoe dan ook om de meest onzinnige dingen.

Aanradertje!

avatar van horrorfreak7

horrorfreak7

Ongelofelijke onzin film.

Ik heb nog nooit zo hard moeten lachen als bij dat stokgevecht met Little John.

Alleen de film had wel wat korter gemogen.

avatar van Ker

Ker

Super grappig echt de hele film lag ik in een deuk

avatar van Thieuke

Thieuke

Deze film is alleen overtroffen door Hot Shots, part Deux.

Verder een geweldige film en dat voor maarliefst 1 uur en 40 minuten.

Meesterlijke grappen en humor, in die setting kan je ook hele orginele grappen maken natuurlijk.

Jammer dat deze film nog in mijn collectie mist, zou niet weten waar ik die vandaan zou kunnen halen......

Ook deze krijgt van mij 5 sterren, maar natuurlijk alleen omdat het een van de besten in dit genre is!

avatar van JTV-kijker

JTV-kijker

• 2017 stemmen

Echt over het algemeen een rotfilm, maar er zitten echt briljante grappen in die de film toch bekijkbaar maakt.

avatar van RSmovie91

RSmovie91

Ik lig elke keer bij het kijken helemaal in een deuk. Echt mijn humor dit _O-
Sommige momenten zijn gewoon te flauw.
Bijvoorbeeld in de gevangenis. Eerst wil iedereen iets hebben, worden geslagen met de zweep en dan geve ze allemaal de middelvinger
Gewoonweg geniaal!

avatar van krosnicky

krosnicky

deze spelen ze met oudjaars avond op 2Be

avatar van Kr!kke

Kr!kke

Zéér flauwe film, op enkele grappen na een zwakke film...