• 9.378.870 stemmen

Met onder meer: Tom Cruise, Justin Chatwin en Dakota Fanning

Releasedatum: 29 juni 2005

Plot War of the Worlds

"They're already here."

Ray Ferrier (Tom Cruise) is een arbeider, wonend in New Jersey. Hij is vervreemd van zijn gezin, zijn leven verloopt niet goed en hij is te veel met zichzelf bezig. Zijn eenvoudige leven wordt echter op een buitengewone en gewelddadige manier verstoord, wanneer allesvernietigende indringers hun opwachting maken. Buitenaardse wezens, die in grote aantallen zijn gekomen om de aarde te vernietigen. Terwijl zij zich een weg banen door het land en een spoor van vernietiging achter zich laten, moet Ray zijn kinderen zien te beschermen.

avatar van eRCee

eRCee

• 1979 stemmen

Beste goeie film eigenlijk. Geen superheld als hoofdpersoon of overdreven actie, ook niet de over-the-top sentimenten van The day after tomorrow bijvoorbeeld. Het einde is natuurlijk bijzonder matig maar over die paar minuten kan ik me wel heenzetten na een avondje vermaakt te zijn door Spielbergs sfeer en spectakel. Meer kan je niet verwachten van zo'n blockbuster.

avatar van jumpstylemovie

jumpstylemovie

Prima SF-film. Cruise speelt een keer goed en Chatwin is een stuk beter als in Dragonball Evolution. Verhaal liep wel lekker alleen het einde was wat kortaf. Maar als je daar even over nadenkt is het best wel netjes. Special Effects lieten absoluut niets te wensen over.

avatar van Chimpz

Chimpz

Destijds in de cinema liet hij een bittere nasmaak achter, gisteren opnieuw gezien en eigenlijk ben ik verrast: helemaal niet zo slecht als ik me herinnerde. War of the Worlds is simpelweg een degelijke actie/rampenfilm geworden waar verder totaal niks te halen is. Van het moment dat de eerste tripod verschijnt (moet zowat een kwartiertje zijn) tot de laatste minuut zit de film vol met explosies en achtervolgingen, die alleen afgewisseld worden voor suspense. Op enkele visuele trucjes na is het een routine-opdracht voor Spielberg: de eerste tripod scène doet denken aan Schindler's List, de auto-achtervolging aan Saving Private Ryan, de scène in de kelder van Tim Robbins is bijna een kopie van de velociraptors in de keuken in Jurassic Park, etc. Er zit duidelijk niet veel hart in deze film (zelfs John Williams levert eens niets memorabel); de personages zijn er puur en alleen om iemand te kunnen volgen en zijn te cliché voor woorden: de slechte vader die uiteindelijk een goede vader wordt en zijn kinderen (de rebelse tienerjongen en het schreeuwende meisje) voor zich moet winnen. Nogal rare keuze om Tom Cruise te casten voor zo'n rol, want door mister-goodguy Cruise voelt het eerder aan als twee onbeschofte tieners die papa het leven zuur willen maken. Achja, de film is gewoon een verzameling sterke scènes zonder een bindmiddel.

avatar van huVILEub

huVILEub

Super film. Geweldige acteurs en orachtige special effects. De spanning en emoties komen goed over. Ook mooi camerawerk.

avatar van Vinokourov

Vinokourov

"IIEEEEEKKKSKSSSS". Dakota Fannings gekrijs heeft deze film natuurlijk een flinke smet gegeven. Terecht, want het werd op den duur wel erg irritant. Voor de rest wel een vermakelijke rampenfilm die weinig om het hemd heeft.

avatar van rep_robert

Zo ver zit je niet boven de onderwaardering ja?

Verder een redelijke tot matige film.
Een aantal jaar geleden toen de film nog niet uit was, was ik zo onder de indruk van de teaser trailer, ik moet en zou die film zien.

Toen werd de film zo slecht ontvangen en heb hem vandaag pas voor het eerst op BBC gezien.
En ik ben het roerend eens met de kritieken.
De film ziet er grafisch natuurlijk bijzonder uit(voor 2005 begrippen) en is zeker zeer mooi om naar te kijken.
Maar al dat Tom Cruise gedoe met zn gezin was gewoon irritant na een tijdje.
Ik dacht eerst dat die dochter van hem verstandig was, ze gedroeg zich heel volwassen in de film. Maar na een tijdje ging ze maar herrie schoppen en schreeuwen en janken. Bijzonder irritant.
Tom Cruise vond ik in het begin wel leuk als ongeïnteresseerde vader, alleen op een gegeven moment verliest het toch z'n geloofwaardigheid.
Naar het einde toe raakte ik ook minder geïnteresseerd in de film, gewoon zoveel onlogische dingen. En inderdaad, waarom zou je robots in de grond stoppen om vervolgens (duizenden?) jaren later de boel nog is uit te moorden, weinig logica!

Jammer, er had wel meer ingezeten. De film moet het alleen teveel hebben van de zeer indrukwekkende special effects en chaotische toestanden in een verwoest Amerika!

avatar van powerman

powerman

War of the worlds is een film vol actie en special effects. De film heeft echter bijna geen verhaal en het eind is ronduit slecht.

Het begint allemaal leuk en veelbelovend. Maar na een tijdje zijn de hoofdpersonen alleen nog maar op de vlucht en gebeurt er verder niets. Er wordt bijvoorbeeld niet naar een oplossing gezocht voor het probleem in de film: het afslaan van de buitenaardse aanval. En als de situatie echt hopeloos schijnt te worden, dan vallen alle aliens ineens dood neer.

avatar van schram101

schram101

Redelijke spannende film met een opnieuw fantastische Dakota Fanning in één van de hoofdrollen. Ook Cruise is zoals altijd weer goed. Of die man nou speelt als samurai, autoverkoper of gewone werkman met een verscheurd gezin als in deze film, altijd weet hij te overtuigen. De rol van Tim Robbins is tevens heel sterk gespeeld. Wist niet van zijn meespelen af maar werd blij verrast

Het verhaal is vrij goed en ook het einde is best wel sterk. De spanning is soms om te snijden, denk hierbij aan bijvoorbeeld de scene's in de kelder en ook de scene's in de achtertuin van Ray aan het begin van de film vond ik sterk opgezet.

Ook de special effects zijn sterk gemaakt. Uiteraard halen ze het niet bij Transformers en 2012 maar de film is tenslotte al weer bijna 5 jaar oud.

Ten slotte vond ik de muziek niet helemaal top. Stoorde me regelmatig aan de keuze hiervan. Ook het feit dat de zoon van Ray het hele gebeuren overleeft is wat vreemd.

avatar van Insignificance

Insignificance

Sterk begin, mooie shots van de stad en de buitenaarde aanval, maar ergens halverwege vond men het kennelijk weer eens nodig om een overdosis familiedrama door je strot te duwen. Hopeloos. Alsof Dakota niet genoeg op de zenuwen werkt.. De tweede helft is ok, maar de ontsnappingsscene en het slot verpesten veel. Al met al veel te braaf en te sentimenteel.

avatar van DVD-T

DVD-T

Spielberg en Cruise bleken een goed duo zoals te zien was in het fantastische Minority Report. Dit keer slaan ze de handen in een om een een verhaal van H.G. Wells opnieuw te verfilmen. Bij herziening beginnen toch wel enkele minpunten zichtbaar te worden, anderzijds is het nog altijd spectaculair in beeld gebracht, en is ILM toch het beste visual effects huis ter wereld.

Destijds in de bioscoop mogen zien, en net als de geweldige trailer, zag het er in de bioscoop werkelijk erg mooi uit. Nu een aantal keren herzien en het wordt toch telkens een stukje minder. Het begin is nog steeds erg goed. Erg onheilspellend opgezet en lekker mysterieus. Je weet niet precies wat er aan de hand is, en de film weet je, ondanks dat je de ontwikkelingen al kent, een tijdje in spanning te houden. Het begint al bij de bliksem storm. Erg mooi in beeld gebracht, en dankzij de belichting van Kaminski, die in deze film zijn beste werk voor Spielberg aflevert, erg sfeervol. Dan komt de scène bij de kerk. Een erg enerverende actiescène die een beetje een wrange afloop kent. De effecten in die scènes is adembenemend om aan te zien, en lijken erg realistisch. Het moment dat de snelweg wordt opgeblazen is ook al fantastisch.

Dan neemt de film een ommekeer en gaat het tempo iets naar beneden. We krijgen nog enkele spannende scènes, maar nergens haalt Spielberg meer het niveau als in de eerste helft van de film. Ook komen er wel erg veel toevalligheden voorbij waarbij je denkt dat het echt op Cruise en zijn familie gemunt is. toevallig dat een vliegtuig op het huis van zijn ex vrouw neerstort waarbij alles in dat stuk aan gort is behalve hun auto, toevallig dat de aliens het huis van Robbins bezoeken toevallig dat er net waar zij lopen een gevecht gaande is. Etc. etc. . Wat de film echter een beetje de das om doet is, is dan wel het einde. Komt zo uit de lucht vallen. Het laatste stuk is een beetje afgeraffeld. Erg jammer verpest veel van de spannende en vermakelijke film wat aan die momenten is voorafgegaan.

Acteerwerk van Cruise is degelijk zoals we van hem gewend zijn. Fanning is bij vlagen erg irritant, Chatwin doet het dan wel weer goed. Robbins heeft ook een leuke rol. De rest van de cast en dan vooral Otto is niet echt noemenswaardig. Zoals gezegd levert Kaminski puik camerawerk. Oogt gewoon erg realistisch, met af en toe mooie overbelichting. Williams score is dan weer niet heel bijzonder.

Nog steeds een vermakelijke film, al beginnen de gebreken toch wel te storen na een aantal kijbeurten die de film dan tekort gaan doen. Een halfje eraf.

avatar van Ceeda7

Ceeda7

De opbouw van de film vond ik wel sterk, qua spanning dan. Het verhaaltje van een sukkelvader die zijn kinderen moet beschermen moeten we er helaas weer bijnemen, en ja het belachelijke einde zorgt dan voor een anticlimax. Maar hoe moeten ze het anders oplossen? Op zijn "Knowing" 's?

Al bij al een redelijke blockbuster in die tijd. Ik zag er naar uit de film in de cine te zien, en was al bij al tevreden dankzij het donkere sfeertje. Leuke cameo ook voor Tim Robbins, die een akelig ventje neerpoot.

Fanning daarentegen blijft een ambetant kindje, ook haar rol in Twilight 2 (wat een ***film) duidt op geen beterschap.

avatar van scorsese

Spectaculaire en spannende sci-fi film. Eerste half uur is het beste gedeelte van de film, met ook de meest overtuigende special effects. Daarna zakt het allemaal wat in en wordt het verhaal van H.G. Wells wat minder gevolgd. Mooi camerawerk. De rol van Tim Robbins is nogal irritant, maar Tom Cruise blijft een prettige acteur om naar te kijken.

avatar van Zandkuiken

Zandkuiken

Hehe, geweldig als Cruise die boterham met pindakaas keihard tegen het raam aangooit. Dat ik vroeger zelf al eens een boterhammetje (met choco dan) aan de muur durfde plakken, verklaart waarschijnlijk veel.

Deze film keek nog vlot weg. Tom Cruise zie ik altijd wel graag aan het werk, en ook hier draagt hij het gebeuren met gemak. Poot daar een of andere zoutzat eerste klas neer, en het werkt plots al een stuk minder. De rest van de cast deed me minder, hoewel Tim Robbins (normaal nochtans de uitstraling van een brave hond) hier best creepy voor de dag komt.

Tja, de met CGI overladen actie, het verhaaltje... Allemaal érg doorsnee, maar zoals gezegd is het nog redelijk onderhoudend.

Piepklein drietje.

avatar van goelian

goelian

Ik heb me toch wel mooi 112 minuten vermaakt met deze film. Sommige dingen in de film zijn inderdaad wel heel slordig, alles pakt precies goed voor hun uit, een beetje ongeloofwaardig inderdaad. Maar toch heb ik me zeer vermaakt met die bloeddorstige sadistische robots, en de mooie effecten in deze film. Amerika is veranderd in 1 groot bloedbad, met grote gewelddadige monsters.

Ondanks dit alles had er veel meer ingezeten in deze film. Een aantal kleine aanpassingen in het verhaal en dit was werkelijkwaar een topfilm geweest. Ik snap niet dat Steven Spielberg hier tevreden mee is, want zulke fouten kan je je als topregisseur niet veroorloven, en daar word je door velen op afgerekend.

Hoe dan ook, ik heb me zeer vermaakt. De effecten, de monsters, en de stad hebben deze film wel gered. Ik geef hem 4 sterren, maar ik begrijp best dat veel mensen dit laag beoordelen vanwege de fouten in deze film.

Gewoon kijken deze film, je kan je er prima mee vermaken.

Van goed naar slecht.

Het eerste kwartier was verreweg het beste. Nu vind ik dat al snel bij dit soort films, de eerste kennismaking is vaak leuk omdat de rest van de film dan nog volledig openligt. De verdere invulling gaat vaak van kwaad naar erger, en daar is deze film een perfect voorbeeld van.

Door een paar vreemde filmfouten heen (alle electriciteit weg maar de digicam werkt nog wel) weet ik nog altijd niet goed hoe het verhaaltje nu in elkaar zit. Er is blijkbaar een alien ras dat jaloers is op ons planeetje. Daarom verstoppen ze miljoenen jaren geleden tripods onder de grond - alsof wij miljoenen jaren geleden een speer onder de grond van Mars zouden gestopt hebben en daar nu oorlog mee zouden voeren - om dan te wachten tot de mens eindelijk de Aarde beheerst en dan pas hun aanval te plaatsen. Daarbij beginnen ze onze Aarde meteen helemaal te verbouwen wanneer ze aankomen (met dat rooie spul), dus waarom ze nu eigenlijk zo jaloers waren op onze groene planeet ... suggesties zijn altijd welkom.

Anyway, da's allemaal nog het minste. WotW is een spektakel film en z'n titel belooft dan ook wel wat. Veel "war" krijgen we echter niet te zien. Wat rondgeloop in desolate gebieden, actie achter heuvels of bovengronds wanneer de hoofdpersonages in de kelder zitten, en een 3-tal echte actiescenes om de andere 100 minuten op te vullen. Véél te karig.

Daarbij weet Spielberg helemaal niet goed de spanning op te bouwen. De scene in de kelder met het tentakel is gewoon te onnozel, dat je zo iets in zo'n dure film durft te steken. De aliens zelf zagen er ook niet al te best uit, de tripods waren oké maar ik val niet zo voor die 40s-50s sci-fi charme.

Hoe dichter de film bij z'n einde komt, hoe ridiculer alles wordt. Op 10 minuten zijn alle aliens zo'n beetje dood en tot overmaat van ramp blijkt dat broertje ook uit het niets helemaal tot in Boston geraakt te zijn (serieus Spielberg ?).

Als je kijkt voor de actie is het veel te karig, de soundtrack is zwaar overdreven, visueel soms best knap (dat wel) al heb ik het dan niet echt over de effecten zelf, spanning mist een beetje en uiteindelijk heb je na 15 minuten het beste wel gehad.

Eigenlijk een goede samenvatting waarom ik dit soort Hollywood filmpjes meestal wat teleurstellend vind. Jammer, want heb er vooraf meestal wel redelijk zin in.

avatar van Fran

Fran

• 1953 berichten

Het viel me een beetje tegen. Ik had er toch iets meer spanningsopbouw in verwacht. Het was allemaal een beetje op de vlakte waardoor ik nou niet bepaald in spanning heb zitten kijken. Daar had Spielberg toch wel veel meer mee kunnen doen.

avatar van tristanrc1

tristanrc1

Soms best spannende SF-film, met als grootste minpunt het einde. Voor de rest vond ik Cruise helemaal niet slecht, maar het is toch Fanning die hier de grootste ogen gooit. Ook de actie is erg spectaculair, en de CGI is erg sterk. Het hoogtepunt van de film is toch wel de scene in de donkere kelder, met een spanningsopbouw zoals alleen Spielberg dat kan maken. Helaas valt de film voor de rest wat tegen, zeker voor een Spielberg film, en dat komt naar mijn menig door het afgezaagde eind.

avatar van DonPeliculón

DonPeliculón

Heerlijke spektakelfilm. Het verhaal is redelijk simpel en bevat een aantal ongeloofwaardigheden en clichés, vooral het einde vond ik minder. Het begin is erg spannend door de donkere sfeer die er hangt. Later hebben we nog de scènes met Tim Robbins die voor mij het beste van de film waren. Tom Cruise haalt ook een voldoende, de kinderen en het hele subplot dat daar aan vast hing voegde weinig toe. Het sterke aan deze film vind ik de special effects en de chaos en spanning die er heerst rondom de aanvallen van de buitenaardsen. Geen topper, wel een zeer vermakelijke film.

avatar van K. V.

K. V.

Deze eens na zoveel jaren eens her bekeken en als rampenfilm blijft hij toch goed overeind. De special effects zijn overtuigend en overweldigend. Ook het geluid wil 'k wel even aankaarten, zeker met zo'n surround systeem, is hij de moeite waard.

Het verhaal is niet echt bijster origineel (het blijft een rampenfilm), maar verveeld niet. De cast deed het goed, al vond 'k dat Dakota Fanning wel heel veel schreeuwde.

Een rampenfilm die wel eens de moeite is om te bekijken.

avatar van martijn011

martijn011

• 2034 berichten

Zelden een film gezien met zo een grafische kwaliteit als deze. Heb genoten van de prachtige setting en CGI waarmee Spielberg bewijst op een enorme hoogte te staan. De special effects zijn erg goed waardoor de film zeker niet onderdoet voor andere invasie- en rampenfilms.
Ook de eerste kennismaking met de buitenaardse wezens mag er zeker zijn. Uiteraard is de eerste ontmoeting altijd nieuw en weet je nooit wat je kan verwachten, maar dat de opening staat als een huis is zeker.

Helaas hebben we dan al het positieve wel gehad. De film kent een enorm aantal slordigheden, blunders en ongeloofwaardigheden. Zo valt, wanneer de invasie begint, alle electriciteit uit, geen auto doet het meer, zelfs horloges staan stil, maar er staat wel vrolijk een man met een digitale camera het hele gebeuren te filmen. En wat me steeds meer begint te irriteren in dit soort films is dat de buitenaardse wezens in grote getalen mensen wegzuigen en doden, maar wanneer ze dicht bij de hoofdpersonen komen zien ze net iets niet of loopt het allemaal weer goed af, zoals bijvoorbeeld de scene in de kelder. En waarom zoekt zo'n wezen zo'n ruimte af met een tentakel? Eén zuigbeweging en het hele gebouw staat er niet meer.

Zelfs Tom Cruise begint me een beetje de keel uit te hangen. Dat vervelende lachje aan het begin van de film gebruikt hij zowat in iedere film. Dat me dat nu pas begint op te vallen, vind hem veelal op dezelfde manier acteren.
Het einde van de film had veel goed kunnen maken, maar helaas is dat zelfs het zwakste punt van de film. Enorm ongeloofwaardig en snel einde. Jammer, een misser van Spielberg, vooral verhaaltechnisch gezien.
Voor de uitstekende beelden blijft de score nog draaglijk..

avatar van Dreiecke

Dreiecke

Een rampenfilm waarin constant dreiging blijft zitten, spanning dus, en veel achtervolgingen en vluchtwerk.
Af en toe erg ongeloofwaardig, wat dat betreft leek het regelmatig op de film 2012, de verwoesting bleef steeds een halve meter achterop.
En vooral het gedrag van mensen (en kinderen) ging hier soms ook best over de top.
Prachtig uitgevoerd qua CG en effecten, mooie buitenaardse wezens en attributen..

avatar van YouDrunkGoHome

YouDrunkGoHome

Geweldige film! Het heeft in mijn optiek alles wat ik van een actie/scifi verwacht; goede actie, top special effects, goede acteurs, een verhaal dat blijft boeien (ook al is het natuurlijk pretty straight forward) , genoeg drama & vond de interactie tussen zoon vader en dochter ook prima! Het einde was wel een tegenvaller, maar dat vergeef ik de film, aangezien alles wat er voorkwam tiptop in orde was!

Maar goed, dat is uiteraard slechts mijn mening. Ik kan 'm in ieder geval keer op keer weer kijken!

avatar van baspls

baspls

Erg goede film. Een van de latere Spielbergs die zo'n rustig en dramatisch sfeertje heeft, persoonlijk kan ik zijn wat chaotischere films zoals Raiders of the Lost Ark beter waarderen maar dit is ook erg mooi.

Waarschijnlijk de enige remake die Spielberg ooit maakte (als het dan een remake is van de eerdere film). De film vloog werkelijk voorbij, het was erg snel. Het is ook een beetje onduidelijk, waarom vallen de aliens ons aan? Hoe kan het dat ze door bacteriën allemaal ineens dood gaan?. De film heeft een echte apocalyptische sfeer en niet echt een Sceince-fiction sfeer.

Wel een erg mooie film. Met goede effecten. Goed acteerwerk en een goed verhaal.

avatar van swenbos

swenbos

Goede film, maar wat wil je ook met een budget van 138 miljoen dollar. Een aantal scènes waren ongelooflijk sterk neergezet, denk dan bijvoorbeeld aan de vliegtuicrash aftermath. Dat het acteerwerk uitstekend is verwacht je al als je de cast leest. Ook licht, camera en special effects waren ontiegelijk mooi.

Ondanks dat lakt het verhaal aan enige vorm van logica, en dan bedoel ik met name het einde, want god allemachtig hoe hollywood wil je het maken. De wezens, natuurlijk komen die van een andere zonnestelsel, kunnen wel sneller dan het licht reizen en succesvol hun tripods plaatsen een aantal miljoen jaar eerder maar falen dan uiteindelijk toch omdat ze niet tegen het leven op aarde kunnen? Please. En de machines zijn zo geavanceerd maar beschikken niet tot infrarood?
Verder nog wat scènes die ver van de realiteit afwijken. Einde van de wereld en je durft als 8 jarig meisje uit zicht van je vader je behoefte te doen? Oh en ben ik vergeten dat de hoofdpersonen natuurlijk alles wonderbaar overleven?
Daarnaast zitten er ook een aantal amateuristische montagefouten in.

Wel een vermakelijke film natuurlijk. 2,5*

avatar van Filmkriebel

Filmkriebel

Spielberg zorgt voor een vrij grimmige SF film, waarin een buitenaards ras de aarde wil overnemen. Zo'n films verwacht je eerder van Emmerich... gelukkig weet Spielberg net dat ietsje meer te geven... ik vond de FX erg indrukwekkend, zoals de omslaande ferryboot. Ook de spannende scènes worden niet vergeten, met de sonde die met bewegingen van een anaconda haar prooi zoekt. Het idee achter het uitsterven van de aliens is knap gevonden waardoor WOTW zowaar nog levensbeschouwelijk overkomt. Wie twijfelde er aan dat Cruise met zijn gezinnetje herenigd zou worden? Dat zelfs Robbie het tot thuis haalde is een misser van formaat . Een deftige remake met de nodige schoonheidsfoutjes, die wel heel grandioos oogt.

avatar van Tarkus

Tarkus

Tarkus schreef:
Best aardige film. Maar ik had er eerlijk gezegd wat meer van verwacht. Het verhaal wordt niet heel duidelijk verteld. En zeker op het einde niet... waarom sterven de monsters plots ?? Iedereen die het originele verhaal kent weet dat, maar in de film wordt dit niet echt duidelijk verteld. Wel een pluim voor Cruise en zeker voor Dakota Fanning, zij spelen hun rol beiden prachtig. Ook de special effects zijn fantastisch. Dat maakt de film zeker het bekijken waar.. Maar hij verliest dus een half puntje door het ontbreken van een duidelijk einde. Men had Morgan Freeman misschien meer van het verhaal op de achtergrond moeten laten vertellen. Ook de muziek die Jeff Wayne ooit maakte bij dit verhaal was veel beter dan de muziek uit deze film.

Het verhaal van H.G. Wells werd wereldberoemd toen Orson Welles het in de jaren '30 op de radio zo goed vertelde dat half Amerika het geloofde dat er een buitenaardse invasie aan de gang was.
Deze film van Spielberg is hetzelfde verhaal, maar het komt zeker niet zo indrukwekkend over als Welles' zijn interpretatie.
Ondertussen heb ik ook de DVD gezien van de bewerking van Jeff Wayne en ook die vond ik indrukwekkender dan deze prent.
Het is en blijft wel een mooie film, daar niet van, maar toch een van de mindere films van de hand van Spielberg.

avatar van John Barry

John Barry

War of the Worlds is een spannende en donkere film, maar het einde doet de film een beetje de das om. Toch is deze film wat mij betreft wel een aanrader.

In deze film krijgen we de invasie van aliens te zien vanuit het perspectief van een gezin. Je ziet wat het gezin doormaakt tijdens de invasie. Dit is interessant. Het gezin wat in deze film centraal staat komt geloofwaardig als gezin over. Tom Cruise zet op een overtuigende manier een vader neer, die vooral aan het begin van de film, niet altijd de dingen met zijn kinderen aanpakt zoals het zou moeten. Ook de kinderen van het gezin worden overtuigend neergezet. Het dochtertje vond ik wel soms een beetje irritant. Maar over het algemeen vond ik het dochtertje wel schattig.

De film heeft een goede spanningsopbouw. Het gedeelte dat de aliens op aarde komen met de bliksem en die machine die uit de grond gaat is briljant. Heel mooi gefilmd dit stuk en je zit op het puntje van je stoel. Het beste stuk van de film wat mij betreft.

Hierna krijgen we een hoop spektakel voor onze kiezen. Gelukkig heeft de film voldoende rust momenten waardoor je als kijker op bepaalde momenten even op adem kan komen. De film houd de spanning er goed in en je verveelt als kijker dan ook geen moment. Op bepaalde momenten zit je op het puntje van je stoel. De muziek van John Williams maakt het geheel nog spannender. John Williams heeft mooi werk afgeleverd voor deze film.

De special effects in deze film vond ik over het algemeen goed. Die grote ruimtetuigen zien er echt mooi en indrukwekkend uit. Ik ben wel wat minder te spreken over de aliens. Want die zien er niet echt eng uit. Dat had beter gekund. Maar op de vormgeving van de aliens na ben ik tevreden met de effecten in deze film.

Het einde van de film vond ik dan weer helemaal niks. Opeens sterven overal de Aliens omdat ze niet tegen de aardse bacteriën kunnen. Op zich niet eens zo hele rare verklaring voor de massa sterfte van de aliens, maar dit kwam wel heel onverwachts. De filmmakers hadden meer tijd moeten nemen voor dit stuk. Nu kwam het een beetje afgeraffeld over.

Wat me ook een beetje tegenstaat is dat alle hoofdpersonages het gewoon uiteindelijk allemaal overleven. Het is wel een beetje ongeloofwaardig dat alle personages het overleven. Voor het drama was het misschien beter geweest als bijvoorbeeld die zoon van Ray die zo nodig wilden vechten, was omgekomen. Ik vond het einde wat nu krijgen niet zo passend bij zo donkere film die we voor de kiezen hebben gehad. Een wat somberder einde was passender geweest.

Al met al vond ik dit een goede film. Jammer van het einde en van de aliens die er niet zo eng uitzagen. Maar verder rest vond ik dit een goede film.

3,5 ster voor deze film.

avatar van mister blonde

mister blonde

Eigenlijk een prima blockbuster. Inderdaad een film die een remake verdiende. Spielberg is fan van het origineel van Byron Haskin en dit is ook de enige remake die hij tot nu toe maakte. Prima sfx, visueel is het weer prima verzorgd en Spielberg weet natuurlijk als geen ander hoe hij een scène op moet bouwen. Die ingrediënten zorgen ervoor dat dit prima de moeite waard is. Jammer dat de regisseur de neiging heeft te vervallen in te veel sentiment. En dan is er het eind. En dat is teleurstellend. Complottheorieën die het Pentagon, 9/11 en scientology behelzen zijn nogal absurd, maar verhaaltechnisch is het wel zwak. Jammer, het kost de film een halfje. Maar het is verder prima en goed gemaakt vermaak. En dat is precies waarin Spielberg goed is. Dikke drie sterren.

avatar van Kondoro

Kondoro

War of the Worlds

Dit is toch gaaf? Ogh, wat kan ik uren genieten van War of the Worlds! Destijds in 2005 zat ik als hele kleine Wesley met mijn vader War of the Worlds te kijken. Hij had de film gedownload en wou hem graag samen met mij kijken. Ik weet nog wel dat de versie die hij gedownload had erg donker was dus wij geen ene hand voor ogen zagen. Toch, vond ik hem toen al chill maar, wel erg spannend en 'eng'. Nu was ik gewoon opzoek naar een leuk filmpje op Netflix. Ik kwam War of the Worlds weer tegen en dit leuk me wel een goede keuze. En wat heb ik toch erg genoten van deze film! Tom Cruise speelt een heel sterk en goede rol. Dakota Fanning was me potverdorie toch irritant. De robot aliens zagen er erg vet uit en ze maken echt een creepy geluid, haha! Het verhaal was vet en het concept ook. Zeker een aanrader voor een film avondje en vooral als je Sci-Fi fan bent!

avatar van Glennekeeeee

Glennekeeeee

Nog eens herbekeken, en ik blijf bij mijn 8.

De film is één grote rit vol spanning waarin Tom Cruise naar mijn gevoel éen van zijn beste prestaties aflevert (in een blockbuster bedoel ik dan). Het verschil met andere rampenfilms en alien-invasies en deze film is dat war of the worlds niet echt naar hoogtepunten toewerkt en ook de personages niet onderdrukt voor de actie. zelfs in de actiescènes zijn de personages belangrijk en hoe ze zijn. De cast doet het voortreffelijk al ligt de nadruk toch op Cruise's personage en zijn 2 kinderen wat ook wel het beste was. De actie is van topniveau, er zijn films uit die tijd die al gedateerd zijn maar dat is bij deze niet het geval. Ook de kleine spannende momenten zonder groteske actie zijn echt een topper en geeft een ander niveau tegenover andere gelijkaardige films. Toch is de film zeker niet volmaakt. De relatie tussen Cruise en zijn zoon is wat warrig bijtijd (de relatie met de dochter is beter uitgewerkt) en het happy end van de zoon is een domper, een happy end mag, maar zijn zoon nog levend en wel was raar en werd ook niet uitgelegd dus blijft het onlogisch .

War Of The Worlds is een blockbuster zoals hij moet zijn. Spanning van begin tot eind met een uitstekende cast waarin actie en personages perfect samensmelten zonder elkaar te onderdrukken.