Geregisseerd door: Frank Darabont
Releasedatum: 2 maart 1995
Bekijk via Prime Video
Bekijk via HBO Max
Plot The Shawshank Redemption
"Fear can hold you prisoner. Hope can set you free."
Andy Dufresne (Tim Robbins) wordt beschuldigd van de moord op zijn vrouw en haar minnaar. Hij houdt vol dat hij onschuldig is, maar krijgt toch tweemaal levenslang in de strenge gevangenis Shawshank. Hij raakt bevriend met de zwarte medegevangene Ellis Boyd Redding (Morgan Freeman), die voor iedereen spullen kan regelen en de bijnaam 'Red' heeft. En er zijn nog twee dingen die Andy op de been houden: hoop en een poster van Rita Hayworth.
Andy Dufresne
Brooks Hatlen
1946 D.A.
Skeet
Travolta_Jackson
had hem in een week een keer 4x gezien. Blijft constant boeien.
darkjaap
heb hem gezien prachtige film maar of hij nou op nummer 1 moet staan..
Hayabusa
De beste gevangenis film die er bestaat. Het is ook geen wonder dat Stephen King er zo van onder de indruk was om maar nog een gevangenis film te schrijven, namelijk The Green Mile.
Vooral Tim Robbins, maar ook Morgan Freeman springen eruit. Een van de weinige films die mij tot huilen heeft gebracht.
Een leuk weetje is dat deze film tot de beste film die géén Oscar won is gekozen.
Joyy
kheb um ooit gzien, ik verbaas me er ten zeerste over dat deze op 1 staat
heb ik hier iets gemist?
ik vond hem namelijk wel goed, maar niet zo goed dat ik hem een 5 zou geven
3,0 - iets in die orde
wat me vooral is bijgebleven, dat het zo ontzettend langdradig is allemaal, veel snelheid zit er nie in
wellicht moet ik hem nog eens gaan bekijken
Inartie
Ik vond het een goede film maar niet zo goed om hem op 1 te zetten. Kan wel een paar (nog) betere films bedenken.
stevy
vond ik dus ook.
markCL007
WOW!!! Wat een film.
Ik heb werkelijk geen commentaar op deze film.
Scorpio11
Vandaag weer eens gezien en mijn stem 0.5 punten omhoog gedaan naar 5*
Geweldige film.
Leland Palmer
GEWELDIGE film, nu MOET ik The Green Mile zien!!!
doe DAT....!
Johnlo
Met alles respect maar ik snap niet waarom sommige film liefhebbers 5 sterren geven.., is dit dan de de ''perfecte'' film? Wat nou als er een betere film op de markt komt?
Dit is een geweldige film inderdaad, al een hele tijd terug gezien en gelezen maar zeker de moeite waard.., blijft ''hangen''.
Waarom zou je alleen 5* aan ' de perfecte film' geven. Ik geef aan veel films 5* omdat ze me op een of andere manier weten te raken. Heeft perfect zijn geen donder mee te maken. Deze film en hoofdpersoon is op veel vlakken misschien wel 'te perfect'. Ik vind 'm echter overdreven in zijn streven daar naar en veel te veel mikken op de groots gemene deler. Weinig origineel ook en veel te braaf.
opperkonijn
Van het begin tot het eind boeiend, zelfs na meerdere keren kijken.
Een echt meesterwerk!
Filminspecteur
Van het begin tot het eind boeiend, zelfs na meerdere keren kijken.
Een echt meesterwerk!
george
Echte mooie film.. SekeSs de moeite waart om naar te kijken
Beste film Ooit
Dikke *5
chandor
Goede cast goede verfiming van het boek. Stephen is absuluut de meester in Horror. 4.5 ster is net niet goed genoeg voor mij om 5 sterren te krijgen
Leland Palmer
Ehhhhh... Horror? Stephen?
De film is geen horror nee
Wat hij daar mee bedoeld weet ik niet, maar het boek komt zeker van Stephen King.....! Stephen King is de meester van horror, maar daar komt deze film niet bij in de buurt.....
Egyptix
Nummer 1 in de lijst en daarom viel hij mij toch tegen omdat hij naar mijn idee de green mile op geen punt weet te overtreffen.
De film is zeker niet slecht en zeker wel nummer 1 waardig, maar toch stelde hij mij een tikkeltje teleur omdat ik miscchien wel verwachte dat hij de green mile zou overtreffen.
toch een goede film met een naar tevredenheid stemmend einde een 4
by_the_way
Een film die van jou een 4 krijgt vind jij wel nummer 1 waardig?
Minotaures
Zeer interessante film, het bouwt zich zeer mooi op. De feit dat Andy als nieuweling zoveel indruk heeft achtergelaten is ook mooi. Ook mooi was z'n manier van wegkomen. Zag ik toch niet aankomen, ik dacht meer aan zelfmoord.
Misantro
Prachtige film, die goed opgebouwd is en vele momenten van spanning bevat. De mooiste scène vind ik wanneer Andy die muziek in de hele gevangenis laat spelen
Volgens mij heeft Prison Break hier wel wat ideeën van gepikt
*4.5
joeri15
vandaag de film nog eens herzien, en de film is gewoon geweldig. de simpele dingen in het leven komen duidelijk naar voren, terwijl we tegenwoordig verdrinken in deze consumptiemaatschappij waarin niks meer waarde lijkt te hebben! 5*
horned_reaper
1 van de beste films die ik ooit heb gezien.
geweldig geacteerd en top verhaal
Spookje
Geweldige film met waanzinnig goed spel van Morgan Freeman en Tim Robbins. Goed script, mooie scenes, verrassend mooi plot en erg mooi verteld door Morgan als de verteller. 5*****
bawimeko
Hier ook al op nummer 1! Vast geen toeval!
Meeslepend verhaald, goed geacteerd. Een klassieker!
****

'The Shawshank Redemption' is vanavond te zien op tv: 'Meesterlijke film'

'The Shawshank Redemption' is binnenkort te streamen: 'Subliem, keihard en realistisch gevangenisdrama'

Legendarische film 'The Shawshank Redemption' vanavond (10 juni) te zien op televisie

The Godfather
Misdaad, 1972