• 9.380.134 stemmen

The Shawshank Redemption (1994)

Geregisseerd door: Frank Darabont

Met onder meer: Tim Robbins, Morgan Freeman en Bob Gunton

IMDb beoordeling: 9,3 (3.154.036)

Releasedatum: 2 maart 1995

Plot The Shawshank Redemption

"Fear can hold you prisoner. Hope can set you free."

Andy Dufresne (Tim Robbins) wordt beschuldigd van de moord op zijn vrouw en haar minnaar. Hij houdt vol dat hij onschuldig is, maar krijgt toch tweemaal levenslang in de strenge gevangenis Shawshank. Hij raakt bevriend met de zwarte medegevangene Ellis Boyd Redding (Morgan Freeman), die voor iedereen spullen kan regelen en de bijnaam 'Red' heeft. En er zijn nog twee dingen die Andy op de been houden: hoop en een poster van Rita Hayworth.

Andy Dufresne

Brooks Hatlen

avatar van HeresJohnny

HeresJohnny

In een smiley:

Geweldig verhaal, inderdaad beter dan het boek, desalniettemin van Stephen King , en sommige geweldige scenes.

Als de directeur pissig in een lege cel staat en dan die gang ontdekt,
Als die directeur tegen het einde in zijn kluis kijkt, een bijbel vindt, die openslaat en leest:
'U had gelijk meneer, mijn verlossing ligt hierin.' Gaat hij naar de pagina waar de boeklegger ligt, ziet hij het plaatje van een beitel.

avatar van HoRRoR-Freak23

HoRRoR-Freak23

HeresJohnny schreef:

Helemaal met je eens een dikke 5 dus

avatar van timburton

timburton

HeresJohnny schreef:

Hoe goed is dat?
Wat de fok? Is het boek van King?

timburton schreef:

Wat de fok? Is het boek van King?

Hahaha zoek maar in de bibliotheek naar het boek "De Ontsnapping"

avatar van stem100

stem100

een van de zeldzame keren dat de film beter is dan het boek!

avatar van Jeroentjuhw

Jeroentjuhw

Dit is echt een van mijn top 10 films.

Het Verhaal Is Dan Ook Meesterkijk

Een Film Die Je Moet zien!!!

avatar van HeresJohnny

HeresJohnny

Het verhaal is inderdaad van Stephen King, mijn favoriete schrijver.

Het heet 'De ontsnapping' en is verschenen in verschillende bundels.

Frank Darabont doet magie met King-boeken, bv: The Green Mile

avatar van maurickcollege

maurickcollege

Mooie film, maar ik vind dat ie niet kan tippen aan The Green Mile, een andere film van Darabont.

***1/2

avatar van Colombo

Colombo

Goeie film tog maar of hij nummer 1 waard is ,,,,,

avatar van lucien1990

lucien1990

Ik heb deze film nu voor de 3e keer gezien, en pas na 2 of 3 keer begin je te begrijpen wat de boodschap is achter de film.

Bijvoorbeeld: 'Hope is very dangerous in here'...

Ik vind dit echt een meesterwerk!

*****

avatar van lucien1990

lucien1990

superbassie schreef:

Bij Shawshank Redemption, The (1994):

Tja, maar dat is met elke film de hoeveelheid sterren van anderen is vaak van inlvoed op jouw aantal.

Geef zelf btw nooit 5* omdat een film nooit perfect is.

Maar dan ben ik wel benieuwd naar wat jij denkt dat beter had kunnen zijn... Ik vind dit qua verhaal en fouten een perfecte film!

Hij word ook niet vervelend, wat je met de meeste films wel hebt.

En ik vind dat je wel gelijk hebt hoor...

De meeste mensen geven te vaak 5 sterren weg.

Misschien omdat ze nog niet zoveel films hebben gezien of omdat ze 5 minuten na de film, vol enthousiasme een stem gaan uitbrengen.

Ja, dan zou ik ook wel veel 5en uitgeven...

Maar goed, ik hoor het wel als je een verbetering hebt op deze film.

avatar van Travolta_Jackson

Travolta_Jackson

Zo drama fan ben ik niet maar deze film vond ik echt geweldig staat tweede in mijn top 10 films. Het is zo knap dat een reggiseur of scriptschrijver. op een plaats die gevangenis zo boeiend vehaal kan maken. dat is gewoon een meesterwerk. Bijvoorbeeld Lock Up met Stallone daar boeit het niet de hele tijd. (om maar een voorbeeld te noemen

errr

[quote="Travolta_Jackson" Het is zo knap dat een reggiseur of scriptschrijver. op een plaats die gevangenis zo boeiend vehaal kan maken.[/quote]

avatar van Travolta_Jackson

Travolta_Jackson

okee Errr.

avatar van Dstalker8

Dstalker8

Het is een prachtige film, ik kon niet slapen dus dacht ik kijk ik deze nog een keer en het blijft mijn favoriet. Goed geacteerd en een boeiend verhaal.

Goed in elkaar gezet niet te lang of te kort. Dit is een film die ik nooit zal vergeten, toen ik hem voor het eerst zag was ik acht jaar, en deze film bleef altijd in me hoofd zitten. En nu kijk ik hem negen jaar later voor de tweede keer, en voelt alsof ik hem voor het eerst keek. Ookal wist ik hoe de film zou verlopen.

Goed geacteerd vooral door Tim Robbins en Morgan Freeman, alhoewel Freeman mijn favoriet is in deze film. Als je hem nog niet hebt gezien zou je hem zeker moeten kijken, ik gegarandeer niet dat je hem goed zal vinden, want ik betwijfel dat mensen met "Baby Geniuses" (Dit is maar een van de vele voorbeelden van slechte films) in hun top 10 deze film zullen waarderen.

Die 5* sterren blijven er en nummer 1 in mijn top tien blijft het ook!

avatar van maxB

maxB

echt een goede mooie film, toen die op het laatst zn cel niet uitkwam dacht ik, dat ie zich op had gehangen,

5 sterretjes, meer hoef ik niet te zeggen

avatar van DieGo

DieGo

errr schreef:

Eerder Darabont hoor.

DieGo schreef:

Eerder Darabont hoor.

Dat is ook zo, maar ik vind het jammer dat bij films heel vaak de schijvers van het verhaal worden weg gecijferd en dat de regisseur met alle glory er vandoor gaat.

avatar van brymj

brymj

Ja, ik weet niet precies hoe ik mijn enthousiasme moet uiten over deze film, zelden zo onder de indruk geweest van een film, en het is ook de eerste keer dat een film uit het niets op nummer 1 kwam te staan in mijn top 10. Ik begrijp he-le-maal waarom hij op 1 staat in de Top 250.

avatar van XsuzzX

XsuzzX

Van het begin tot het eind boeiend, zelfs na meerdere keren kijken.

Een echt meesterwerk!

avatar van brymj

brymj

ja, dat viel mij ook op, geen enkele saaie scene, na twee uur zat ik nog steeds zo geinteresseerd te kijken als aan het begin.

avatar van Mr. M

Mr. M

Pas weer eens gezien op DVD, en het blijft een topfilm met een erg goede cast. Naast Tim Robbins vind ik toch vooral ook Morgan Freeman perfect gecast als 'Red' en de verteller van het verhaal.

De twist op het einde zag ik de eerste keer totaal niet aankomen, erg goed, maar wat de film zo mooi maakt zijn toch vooral de sfeer en het verhaal wat ondanks de lengte en de toch wat eentonige setting constant blijft boeien. Mooie film.

Persoonlijk vind ik de numer 1 positie in de top 250 wat teveel van het goede, maar dat neemt zeker niet weg dat het een topfilm is. 4,5 ster.

avatar van N811

N811

5200 stemmen, nice!

avatar van neles24

neles24

gisteren pas voor de eerste x gezien .. een goede film mae een onverwachte wending aan het einde maar ik vind het zeker niet de nummer 1 positie waard daarvoor is de film ietswat te eentonig maarja dat is mijn mening ... Gewoon een leuke film 3,5 sterren

avatar van Dn!S

Dn!S

wow staat deze hier op nummer een? Ik heb hem nog nooit gezien (schaam)\

Zal ik maar eens gaan doen dan

avatar van Bartel

Bartel

N811 schreef:

5200 stemmen, nice!

vind je? toch is het maar 9,6% van alle members op moviemeter...

avatar van cummie

cummie

leuke film voor tussendoor . geef hem een 3

avatar van Nielz

Nielz

Superfilm! Een van de beste films die ik in mijn leven gezien heb.

avatar van delquick

delquick

Ik heb deze film nog niet gezien. Ga ik zeker binnenkort doen, dan zal ik gelijk mijn mening geven