• 9.377.362 stemmen

Million Dollar Baby (2004)

Drama / Sport | 132 minuten

Genre: Drama / Sport

Geregisseerd door: Clint Eastwood

Met onder meer: Clint Eastwood, Hilary Swank en Morgan Freeman

Gesproken taal: Engels en Iers

Releasedatum: 24 februari 2005

Plot Million Dollar Baby

"Beyond his silence, there is a past. Beyond her dreams, there is a feeling. Beyond hope, there is a memory. Beyond their journey, there is a love."

De bokstrainer Frankie Dunn (Clint Eastwood) heeft al heel lang niemand meer toegelaten tot zijn persoonlijke leven, totdat Maggie Fitzgerald (Hilary Swank) zijn trainingszaal binnenstapt. Getekend door een zwaar bestaan heeft de jonge Maggie zich met puur talent en wilskracht een weg naar de boksring weten te knokken. Nu heeft ze meer dan ooit iemand nodig die in haar gelooft, maar het laatste waar Frankie op zit te wachten is de verantwoording te dragen voor Maggie. Toch, door Maggies wil en vastberadenheid, gaat Frankie haar trainen. Gaandeweg ontdekken de twee dat ze een gemeenschappelijke passie delen en er ontstaat een gevoel van onderlinge verbondenheid.

Maggie Fitzgerald

Earline Fitzgerald

Mardell Fitzgerald

avatar van Asmahan

Asmahan

Clint Eastwood is zo'n acteur die voor mij altijd Clint Eastwood blijft. Als hij in een scene moet huilen, denk ik: goh, Clint Eastwood doet zijn best om gevoel over te brengen. Of als hij teder glimlacht: Clint Eastwood tovert nu een zachtaardig lachje op zijn gezicht. Hij weet me nooit mee te trekken in zijn rol.

Hilary Swank en Morgan Freeman slagen daar wel in. En omdat ik de film onderhoudend vond en zelfs een oogje dicht kneep wat betreft de vele gemeenplaatsen, toch drie sterren.

avatar van wapper

wapper

mooie film, maar het was allemaal nogal voorspelbaar wat er ging gebeuren

wapper schreef:
mooie film, maar het was allemaal nogal voorspelbaar wat er ging gebeuren

Zou het niet meer voorspelbaar geweest zijn moest ze wereldkampioen zijn geworden i.p.v een ongeluk te krijgen?

avatar van wapper

wapper

voor mij niet nee

avatar van matthijs_013

matthijs_013

Briljante film met een van de beste voice-overs ooit. Top prestaties van drie topacteurs (Eastwood, Freeman en een nadruk op Swank). Verhaal boeide van begin tot eind. Ik kijk niet vaak 2 uur lang zonder afleiding geïnteresseerd naar een film, maar dit was er zeker een. De 4 oscars zijn terecht binnengesleept. Einde was ronduit perfect. Dit is nou een film

avatar van dirkmoras

dirkmoras

mmm hoe werkt dat top 250 systeem is die niet helemaal zeuver ofzo deze film heeft meer stemmen en hogere waardering dan nummer 250 hoe komt dat??

avatar van lowhusky

lowhusky

zie top 250:

"Films die in de afgelopen 2 jaar in de bioscoop zijn gaan draaien komen nog niet in aanmerking voor deze lijst."

en million dollar baby is van 24 februari 2005 dus op 25 februari 2007 zal hij er misschien in staan.

avatar van *Nientjah*

*Nientjah*

Prachtige film, heeft me erg aangegrepen. Geweldige acteerprestaties en een verrassend (dramatisch) plot.

avatar van %%%%%%

%%%%%%

mooie film goed geacteerd en het einde is het best dat maakt de film netjes af 4,5

avatar van ViggøJøhnny

ViggøJøhnny

mooie film en prachtig verhaal

het einde is best wel zielig dat had ik niet meteen verwacht !

goed geacteerd!

een mooie film die een dikke **4,5**verdiend

avatar van Irene_

Irene_

Een geweldige film.

Prachtig gemaakt en geacteerd.

Jammer van het einde maarja.

• 1991 berichten

Ik vroeg me af, waarom wordt degene waarvan Maggie Fitzgerald verliest in haar laatste wedstrijd niet achteraf gediskwalificeerd, als de beelden worden bekeken

avatar van helleke

helleke

thomzi50 schreef:

Daar hebt ge wel een punt,maar het is film hé.
In het echte leven ging dit wel zo geweest zijn.

Lola3

Nog 3 maanden en hij staat in de top (dik verdiend!)

avatar van lowhusky

lowhusky

2 maanden zal je bedoelen en inderdaad, dik verdiend .

lowhusky schreef:

2 maanden zal je bedoelen en inderdaad, dik verdiend .

Inderdaad 2 maanden

avatar van Misantro

Misantro

Mooie film met een zeer aangrijpend einde.

Heel goed werk van Hillary Swank en Morgan Freeman, maar vooral van Clint Eastwood, die op 70-jarige leeftijd (?) deze film regisseert én zelf meespeelt.

helleke schreef:

Daar hebt ge wel een punt,maar het is film hé.

In het echte leven ging dit wel zo geweest zijn.

Ja dat snap ik, maar ik vroeg me gewoon af hoe dat zat bij boksen want ik ken deze regels niet echt

avatar van Achilles1976

Achilles1976

Het maakt wederom niet uit of de film wel of niet voorspelbaar is. Was het nu een mooie film of was het dat niet. Ik had hier eerst een fout gevoel bij, maar toch maar eens geprobeerd. Ik weet nu niet waarom ik al die tijd gewacht heb. Prachtige film. Goede chemie tussen Hilary en Clint. Ik weet nog zo net niet of ze in het echte leven postum alsnog wereldkampioen was geworden. Daar gaat het ook niet om. Volgens mij gaat het om de symboliek. Ze is er voor gegaan en als ze het dan heeft verliest ze het weer, wordt ze alsnog geconfronteerd met haar familie, waarvoor ze het gedaan heeft. Daar blijf je toch over nadenken. Er zit uiteindelijk heel veel in.

Clint is een geweldig acteur, zonder extremen. Zijn minimalisme van emoties zorgen ervoor dat die emoties juist extra opvallen. Dit past zeker bij de rol die hij hier speelt. Goede cast, goed verhaal. 4,0

avatar van papaEd

papaEd

papaEd schreef:

schande

avatar van Ricker

Ricker

Zeer goede film. Binnenkort nieuw in de top 250!!

avatar van Niveath

Niveath

papaEd schreef:

al 2 jaar in de kast staan en nog niet gezien.

Ik had 'm ook al ongeveer een jaar, net pas gekeken. Ik verwachten namelijk een erg langdradig en vermoeiend verhaal (vraag me niet waarom).

Ik heb erg vergist. Deze film is echt goed. De 3 hoofdrolspelers zetten acteerprestaties neer waar je U tegen zegt. En een erg aangrijpend einde inderdaad.

Stom dat ik 'm niet eerder had gekeken.

4* met kans op verhoging.

• 1991 berichten

Ik vind het zo jammer dat Morgan Freeman hier een exacte kopie is van zijn rol in The Shawshank Redemption en dat hij sowieso zo'n uitgemolken "goede neger" is

thomzi50 schreef:

Hier vind ik dat zijn rol veel minder belangrijk is dan bij SR.

lowhusky schreef:

zie top 250:

Laat die twijfel maar terecht vallen

avatar van WB

WB

TOPFILM! Deze film heeft zoveel te bieden: Veel goeie en emotievolle drama, actie, beetje humor, topacteerwerk. Is het niet van 'jonkie' Swank, is het wel van 'ouwe rot' Eastwood.

Morgan Freeman speelt ook altijd erg goed en is ook nog es geknipt als "The Voice"! Dit deed ie al geweldig in March Of The Penguins en nu ook in deze topper.

Vond dit echt een 4,5 waard!

avatar van cocolamar

cocolamar

Ben zelf tegen geweld en niet iemand die daar voor vermaak naar gaat kijken. Toch voelde ik af en toe de adrenaline door me heen stromen en moest ik me inhouden niet plaastvervangend mee te stoten.

Het was zeker het bekijken waard en vond ook onze Nederlandse Rijker een coole rol spelen. Geef m drie en een halve * omdat ik ondanks al het goeie aan de film (inderdaad acteerprestaties en emotie verweven in een thema dat zich daar minder voor leent) toch nooit verrast werd door het verhaal.

avatar van papaEd

papaEd

Niveath schreef:

Stom dat ik 'm niet eerder had gekeken.

4* met kans op verhoging.

Ben het helemaal met je eens,wat een top film zeg.

Weinig toe te voegen aan jou reactie 4.0 *

avatar van Dhr K