• 9.376.792 stemmen

Actie / Thriller | 131 minuten

Genre: Actie / Thriller

Geregisseerd door: John McTiernan

Met onder meer: Bruce Willis, Alan Rickman en Bonnie Bedelia

IMDb beoordeling: 8,2 (1.021.631)

Gesproken taal: Engels, Duits en Italiaans

Releasedatum: 3 november 1988

Plot Die Hard

"Twelve terrorists. One cop. The odds are against John McClane... That's just the way he likes it."

De enige reden waarom de New Yorkse agent John McClane in Los Angeles zit, is dat hij tijdens de kerst bij zijn kinderen wil zijn. Hij bevindt zich op een feestje van het werk van zijn ex-vrouw als een stel Duitse terroristen controle over de wolkenkrabber neemt om een kluis met zeven sloten te openen. Door zijn verdekte positie weet hij de groep gijzelaars te ontlopen om zo de terroristen uit te schakelen en hun plan te saboteren.

John McClane

Harry Ellis

Joseph Yoshinobu Takagi

avatar van GuirY Rose

GuirY Rose

I Love Bruce!!! Heerlijke actie... hoewel... Riggs & Murtaugh kunnen er ook wat van!!

The One Ring

Ik heb 'm gisteravond herzien, ditmaal op een veel helderder scherm dus ik had nou geen last te veel duisternis op het beeld. Nu viel me dan ook veel meer dan 2-3 jaar geleden op hoe goed deze actiefilm is.

Ik verhoog naar 4 sterren.

avatar van mister blonde

mister blonde

ik betwijfel of er ooit een betere actiefilm is gemaakt. elke scene is zo effectief, zelden eerder gezien. elke keer als ie op televisie kijk ik hem weer en als ie een keer een paar maanden niet op TV is (gebeurt gelukkig niet zo vaak), mik ik die dvd er weer in. heb geen een andere film waarbij ik dat heb. ik verhoog naar 5 sterren.

avatar van sedje

sedje

de film valt behoorlijk mee zo'n standaard super held verhaaltje

avatar van Sannepan

Sannepan

sedje schreef:

de film valt behoorlijk mee zo'n standaard super held verhaaltje

Standaard superheld verhaaltje??? Deze film was het voorbeeld voor alle standaard superheld verhaaltjes. Maar ze hebben geen van allen deze topper ooit ge-evenaard. John McClane is trouwens niet vanzelfsprekend een superheld, want hij kan niet iedereen redden en ook hij maakt fouten.

De humor in deze film is trouwens echt geweldig en biedt de film echt wat extra's.

avatar van Doom

Doom

Volkomen mee eens Sannepan, wil zelf deze film binnenkort nog is herzien want hij was gewoon geweldig toen ik hem destijds keek!!

Sannepan schreef:

Ik denk dat Die Hard op zijn beurt eigenlijk weer veel van Dirty Harry heeft. Ik vind die twee films best wel vergelijkbaar, maar Dirty Harry heeft die positieve punten van jou naar mijn mening net iets beter.

avatar van bvonk

bvonk

natuurlijk een superheld verhaaltje. maar vind het wel allemaal mooi en spannend in elkaar gezet!

voor iemand die van actie houd zeker een aanrader!

4.5

avatar van mister blonde

mister blonde

The One Ring schreef:

Ik denk dat Die Hard op zijn beurt eigenlijk weer veel van Dirty Harry heeft.

ik vind die films in niets op elkaar lijken... vreemde vergelijking.

mister blonde schreef:

ik vind die films in niets op elkaar lijken... vreemde vergelijking.

Hoezo niet? Zijn beide een zelfde soort actiefilms.

avatar van gemaster

gemaster

De titel bestaat uit 2 woorden. Het 1e woord begint met een -D en het 2e woord met een -H.

Zo dat zijn de overeenkomsten.

avatar van djelle

djelle

The One Ring schreef:

Hoezo niet? Zijn beide een zelfde soort actiefilms.

In welk opzicht dan? Ik zie werkelijk niks van gelijkenis. (buiten het feit dat beide hoofdrolspelers een wat nonchalante, cynische houding aannemen dan; maar ook dit is nog totaal anders gedaan hier...) Misschien heeft hij een klein beetje inspiratie gehaald uit het figuur dirty Harry, dat kan eventueel. Maar Die Hard is een heel ander soort actiefilm hoor, dat erg uniek en verfrissend voor zijn tijd was zelfs. En het werkt als geen ander, nu nog. Aaah, Die Hard... Een van de heerlijkste actiefilms aller tijden...

avatar van FisherKing

FisherKing

Dirty Harry is compleet anders, Die Hard is alleen maar bekend geworden door de locaties. Alles op 1 locatie dus.

avatar van CAPIpsv

CAPIpsv

zonder meer een topper in het genre actie, erg goede film, met dus veel actie, en dat is dan ook erg goed uitgevoerd.

Mooier dan het vervolg deel hiervan. Uitstekend bijpassende rol van Bruce Willis.

3,5#

Verdomme

avatar van hannes64

hannes64

• 1926 berichten

Mijn mening: Dè beste actiefilm aller tijden.

1988...het jaar van de hightech actie/thriller genre.

Vernieuwend, verbluffend, slaat je ècht van de stoel af.

Schitterende muziek van de onlangs overleden Michael Kamen.

Subliem camerawerk van DeBont.

Perfecte casting .

Kon en kan nog niet stuk.

Nog steeds mijn nr 1.

5 sterren *****.

avatar van IcU

IcU

Geweldig goeie film. Goed geacteerd, Sfx zijn ook erg goed. Geen aanmerkingen, behalven op het einden als die terrorist ineens weer opstaat. Maar voorderest vond ik het een geweldige film. 4½* en een top 10 notering

avatar van iivan

iivan

echt een meesterwerk

bruce willis echt 1 van me favo acteurs!

5* omdat het niet meer kan anders...

avatar van Doom

Doom

Een behoorlijk tijd geleden had ik deze film gezien, stond me bij dat het in mijn ogen een goede film was die ik dus eens gauw weer eens moest gaan bekijken om een eerlijke beoordeling te geven. En dat heb ik nu gedaan.

Het is gewoon de beste actie film die ik momenteel heb gezien, steekt er echt boven uit in mijn ogen. De hele film is gewoon vanaf het begin tot eind zeer interessant en geweldig om naar te kijken.

Het karakter van John McLane vond ik geweldig, wat een gast! Een zeer goede rol dus door Bruce Willis neergezet. Elke scene die je in de film ziet is ook geweldig, vooral de actie scenes zijn ongelovelijk effectief. Keer op keer kun je het weer zien.

De special effects zijn goed te noemen, het ziet er allemaal mooi en strak uit. De humor die je in deze film aantreft is ook erg goed, heb meerdere keren gewoon in de deuk gelegen. De muziek is goed gekozen bij de actiescenes, het is gewoon puur vermaak vanaf de eerste minuut tot de laatste.

Het verhaal is mooi, verder uiteraard niet heel bijzonder maar dat hoeft dan ook niet bij een actie film zoals deze.

Kortom een 5 * voor de beste actie film die ik momenteel heb gezien!

avatar van jackie boy100

jackie boy100

coole film een van de beste films met bruce willis zeker als hij zegt jipie kay jee mother fucker een 5

avatar van Illuvatar

Illuvatar

Sannepan schreef:

Ben het eens met Sedje eigenlijk!

En het feit dat dit misschien het voorbeeld is geworden van de moderne actiefilm verandert er niets aan dat de film volgestopt zit met clichés

Ook de humor die hierboven aangehaald wordt vond ik op de meeste momenten erg cliché

avatar van Dylan Blanker

Dylan Blanker

Een heerlijke actiefilm van Bruce Willes die een typische heldenrol speelt (een beetje overdreven, en inderdaad een standaard superheld verhaaltje). De heeft de film een lekkere jaren 80 sfeer, met een spannend einde. En verder heeft de film een standaard actietempo, waardoor het boeiend en vermakelijk blijft. **** (4 sterren).

Echt de moeite waard om te kijken!

avatar van italian

italian

weer zo ene die dat een "standard verhaaltje "vindt...

nu is het wel standad omdat er al zoveel (slechte) kopieen va zijn gemaakt!

de film kon me tot op het einde boeien en Rickman is de perfecte bad guy

avatar van Sannepan

Sannepan

Illuvatar schreef:

Ben het eens met Sedje eigenlijk!

Hoe kan iets nou cliché zijn als het zo origineel is als deze film? Goed... honderduizenden actiefilms hebben de formule met al z'n grappen proberen te kopieren (meestal zonder succes) waardoor deze formule en deze grappen nu dus zogenaamd 'cliché' zijn. Maar Die Hard kwam hier als eerste mee. Die Hard was de trendsetter. En nou is de trend misschien cliché, maar de trendsetter blijft altijd origineel. De meeste na-aapfilms zijn cliché.

Dat Die Hard nog helemaal niet zo cliché is, blijkt wel uit het feit dat deze film nog steeds door veel mensen geweldig gevonden wordt. Veel actiefilms die de formule proberen na te apen, zijn dertien in een dozijn actiefilms geworden. En Die Hard is absoluut geen dertien in een dozijn

avatar van haai

haai

supergoeie actie film!

avatar van seth gecko

seth gecko

Die Hard,velen hebben hem willen herhalen,maar geen enkele heeft hem kunnen evenaren.
De reden daarvoor ligt in een paar factoren.om te behginnen is Mcclane gewoon een heerlijk personage dat meesterlijk wordt vertolk door Willis.Vloekend,soer maar ook angstig,stressed maar ook grappig.de wisecracks en one liners die hij uit zijn blote bloederige voeten slaat werken bij dit personage enorm hard wel,wat bij andere pogingen van copycats dus niet het geval was.neem er dan nog eens bij dat de film zoveel later er nog spectaculair uitziet en erg spannend blijft en je mag gerust spreken van een genreklassieker..4.5****..yipie kayee