Genre: Actie / Avontuur
Releasedatum: 28 april 2005
Bekijk via Netflix
Bekijk via Viaplay
Plot xXx: State of the Union
"Prepare for the next level"
NSA-agent Augustus Gibbons (Samuel L. Jackson) heeft na het succes van de vorige missie weer een buitenstaander nodig voor een geheime operatie in het speciale xXx-programma. De keuze valt op Darius Stone (Ice Cube) die een gevaarlijke militaire splintergroepering moet zien op te sporen. Onder leiding van George Deckert (Willem Dafoe) probeert deze groep de Amerikaanse overheid omver te werpen.
Darius Stone / xXx
Charlie Mayweather
Lola Jackson
Lt. Alabama "Bama" Cobb
dje-em
vinnie jones wellicht voor XXX3? haha het was allemaal onmogelijk maar een prima actiefilm hoor
bduits
"Wars come and go, but my soldiers stay eternal."
"I like that." "Who said it? Jefferson? Patton?"
"Tupac."
Dit en meer van dat soort grapjes zijn rijkelijk verdeeld in deze blitse sequel. Helaas zijn ze niet altijd zo grappig en soms wat geforceerd. Maar wat vooral storend is, is de constatering van een licht irritante, aanslepende trend in filmland. The new Triple x is...
Ice Cube.
...........etc
Thumbs up.......copycat
Mij te veel onmogelijkheden; kijk hem zeker geen tweede keer.
kArIzMa_TuRk
goeie vervolg van de eerste deel. met goeie acteurs. verdiend een 3*
Chr!Zzle
The new triple X has gotta be more dangerous.
DEADLIER. More ATTITUDE.
i like that
goeie vervolg film zeg super met ice cube en xzibit
mooier kan niet goeie cast dus
met goeie muziek bij de juiste posities
ik hou van deze films echt te gek kan er geen genoeg van krijgen verheug me al erg op deel 3
er gingen eerst geruchten dat hij de nieuwe X werd
en nu wordt beweerd dat het een meisje wordt
en dat wordt het ook
het wordt Michelle Rodrigeuz of Michelle Yeoh
kom maar op
code9
Simplisme ten top in deze zoveelste doodvermoeiende patriottistische draak van iets dat voor een film moet doorgaan. Een slechte videoclip met het niveau van een vijfstuiverstripverhaaltje voor kleine jongetjes die nog met waterpistooltjes spelen -hoeveel stompzinnigheid kun je in anderhalf uur op het scherm vertonen (in dat opzicht een 'compliment' voor de regisseur...). De ongeinteresseerde Jackson (waarom verlaagt die man zich zo?) wordt gelukkig 'weggespeeld' door IceCube, wiens gezichtsuitdrukking gedurende de hele film welgeteld 2x wisselt van 'heel boos' naar 'een beetje boos' en daardoor zijn naam ten volle eer aandoet. Goed, tel hierbij op de op de zenuwen werkende soundtrack en het belachelijke verhaal dat nog belachelijker is uitgewerkt, en het resultaat mag met recht één van de slechtste actiefilms ooit gemaakt genoemd worden.
seth gecko
men neme een dwaas infantiel scenario dat eigenlijk nauwelijks van plotholes kan beschuldigd worden omdat het plot anorectisch is om te beginnen.
voeg daar een resem oninteressante assopersonages aantoe met als hoofdvogel een hoofdrol die totaal ongeloofwaardig en onsympathiek is.
kruid dat met de meest schreeuwerige hiphopmuziektrack die je kunt bedenken en de lelijkste cinematografie in jaren en je krijgt een draak van een film.
een misbaksel waar enkel jonge pubers nog enig entertainment uit kunnen halen.
hoe slecht kan een film worden?
wel...een film die het enkel van zijn luidruchtige actiescenes moet hebben...waarin de actiescenes er ontzettend lelijk en chaotisch uitzien dankzij slecht camerawerk en montage...das wel erg slecht.
omdat er altijd nog grotere draken kunnen komen waar ik mijn 0.5 voor wil gebruiken
dat Tamahori vroeger nog een film als once where wariors wist te maken en nu met zulke zaken de cineplexen vervuilt is echt onbegrijpelijk.
dafoefan
Een goede film.
Goed geacteerd door Ice Cube & Willem Dafoe.
g_unitboy
een van de zaligste films die ik ooit heb kei muziek zoals get xxx messiah en nog zo veel die moet ge echt zien
olsenfreakie
echt he!! groot gelijk!!
Clifford
Ik vondt deze film matig. 2,5 * krijgt deze film, deel 1 was veel beter! Deze film is (qua stunts) te overdreven...
Ik weet nog steeds niet waarom Vin Diesel xXx 2 niet heeft gedaan.
En wanneer komt xXx 3 eigenlijk? Komt er wel een?
%%%%%%
Vond geen leuke film. En de acteer werk was ook helemaal niks. Aleen het begin vond ik aardig.En het einde was helemaal slecht. 1 ster
aerogp1
Special effects waren om te huilen, vooral aan het eind met die trein. Man, man dat moet toch niet meer mogen anno 2005. Leek net Need for Speed
En Ice Cube weet ook niet echt te overtuigen. De heldenattitude ligt hem niet zo. Als je hem ziet denk je ook meer aan de Friday serie en Barbershop e.d.
Toch nog 3* voor Jackson en Dafoe......
Wassup !
Deze moet ik zien op 18 mei, misschien was er niet veel verhaal in de eerste, maar zat bomvol met actie. Kijk uit naar dit deel
!
De prent geeft overigens wat ie beloofd: non-stop actie, waanzinnige stunts, snelle wagens en fantastische effecten. Zoals gezegd is alles dan nog eens erg puik gefilmd, veel is er niet te klagen. Het gaat ook helemaal over-the-top met allerlei halsbrekende toeren dat geen levende ziel mogelijk acht: zalig dus. Je weet dat het onrealistisch is, maar wat heerlijk om naar te kijken! Bovendien heeft het tevens geen hogere ambitie: nergens zal xXx2: State of the Union de indruk geven geen onzinfilm te zijn, integendeel.
seanpuffy
goede film vond alleen spijtig dat ze een vervolg hadden gemaakt zonder vind diesel. ice cube doet het ook goed maar het had beter geweest met vin.
Erik Dekker
Ice Cube is echt te kansloos, hopelijk acteert ie nooit meer, zelfs Jean-Claude van Damme kan beter acteren
Het verhaal is ook echt te bagger.
voor de special effects toch nog een 1,5
skipy05
vondt het een goede film. ik heb aleen de 1ste film nog niet gezien.
Wezze
Ice cube, de te dikke aktie-held die voor geen reet kan acteren.. Komt niet eens in de buurt van Vin Diesel, deze film is te kansloos voor woorden..
nickie14
ik vond het wel een goed vervolg ...
ik vind het wel goed dat ze niet weer vin diesel hebben gebruikt maakt het wat leuker om naar te kijken... anders krijg ik dat james bond gevoel
haraldadekraker
Helemaal eens met Wezze, Ice Cube is een waardeloze acteur en verneukt het werk van Vin Diesel, hij kan niet eens in zijn schaduw staan.
En eens met Erik Dekker, van Damme acteert nog beter!
Bovendien is het verhaal ook minder goed.
Te kansloos voor worden is perfect uitgedrukt
mafiaferzeti
2,5* voor het goede verhaal en 1* voor Icecube
goede film en goed geacteerd
JTV-kijker
- 2017 stemmen
pff, wat een baggerfilm, er waren af en toe goede stukken in maar het verhaal was goed bedacht maar ongeloofelijk slecht uitgewerkt, ze hadden veel meer met deze film kunnen doen
Ach, best vermakelijk maar dat kwam doordat Samuel L. Jackson mee deed, die ik echt altijd subliem vind. Ook Ice Cube zet tegenwoordig best redelijke rollen neer. Verder natuurlijk doodzonde dat Vin Diesel ontbrak. Hij maakte XXX 1 toch tot het grote succes dat het was. Hier zaten ook best goede actiemomenten in maar het was allemaal niet zo cool zoals de 1e.

xXx: Return of Xander Cage
2017

xXx
2002

Netflix gooit ook de geprezen oorlogsfilm 'Platoon' uit het aanbod

Scratch

Badla
Mystery / Misdaad, 2019

Tsotsi
Misdaad / Drama, 2005
washington dchelikopterpresident van de verenigde statengeneralcoup d'etatmilitary prisoncoup agentinsurgentsecretary of defensepotus