• 9.378.920 stemmen

xXx: State of the Union (2005)

Actie / Avontuur | 101 minuten

Genre: Actie / Avontuur

Alternatieve titels: xXx: The Next Level / xXx 2: The Next Level

Geregisseerd door: Lee Tamahori

Met onder meer: Ice Cube, Samuel L. Jackson en Willem Dafoe

Releasedatum: 28 april 2005

Plot xXx: State of the Union

"Prepare for the next level"

NSA-agent Augustus Gibbons (Samuel L. Jackson) heeft na het succes van de vorige missie weer een buitenstaander nodig voor een geheime operatie in het speciale xXx-programma. De keuze valt op Darius Stone (Ice Cube) die een gevaarlijke militaire splintergroepering moet zien op te sporen. Onder leiding van George Deckert (Willem Dafoe) probeert deze groep de Amerikaanse overheid omver te werpen.

Darius Stone / xXx

Lola Jackson

Lt. Alabama "Bama" Cobb

avatar van dje-em

dje-em

vinnie jones wellicht voor XXX3? haha het was allemaal onmogelijk maar een prima actiefilm hoor

avatar van Eazyfan

Eazyfan

Ice Cube met een best leuke rol.

avatar van bduits

bduits

djelle schreef:

"Wars come and go, but my soldiers stay eternal."

"I like that." "Who said it? Jefferson? Patton?"

"Tupac."

Dit en meer van dat soort grapjes zijn rijkelijk verdeeld in deze blitse sequel. Helaas zijn ze niet altijd zo grappig en soms wat geforceerd. Maar wat vooral storend is, is de constatering van een licht irritante, aanslepende trend in filmland. The new Triple x is...

Ice Cube.

...........etc

Thumbs up.......copycat

Mij te veel onmogelijkheden; kijk hem zeker geen tweede keer.

avatar van kArIzMa_TuRk

kArIzMa_TuRk

goeie vervolg van de eerste deel. met goeie acteurs. verdiend een 3*

avatar van Chr!Zzle

Chr!Zzle

The new triple X has gotta be more dangerous.

DEADLIER. More ATTITUDE.

i like that

goeie vervolg film zeg super met ice cube en xzibit

mooier kan niet goeie cast dus

met goeie muziek bij de juiste posities

ik hou van deze films echt te gek kan er geen genoeg van krijgen verheug me al erg op deel 3

er gingen eerst geruchten dat hij de nieuwe X werd

en nu wordt beweerd dat het een meisje wordt

en dat wordt het ook

het wordt Michelle Rodrigeuz of Michelle Yeoh

kom maar op

avatar van Chattingforum

Chattingforum

Deze film heb ik gezien, echt een megantische super film!

avatar van code9

code9

Simplisme ten top in deze zoveelste doodvermoeiende patriottistische draak van iets dat voor een film moet doorgaan. Een slechte videoclip met het niveau van een vijfstuiverstripverhaaltje voor kleine jongetjes die nog met waterpistooltjes spelen -hoeveel stompzinnigheid kun je in anderhalf uur op het scherm vertonen (in dat opzicht een 'compliment' voor de regisseur...). De ongeinteresseerde Jackson (waarom verlaagt die man zich zo?) wordt gelukkig 'weggespeeld' door IceCube, wiens gezichtsuitdrukking gedurende de hele film welgeteld 2x wisselt van 'heel boos' naar 'een beetje boos' en daardoor zijn naam ten volle eer aandoet. Goed, tel hierbij op de op de zenuwen werkende soundtrack en het belachelijke verhaal dat nog belachelijker is uitgewerkt, en het resultaat mag met recht één van de slechtste actiefilms ooit gemaakt genoemd worden.

avatar van seth gecko

seth gecko

men neme een dwaas infantiel scenario dat eigenlijk nauwelijks van plotholes kan beschuldigd worden omdat het plot anorectisch is om te beginnen.

voeg daar een resem oninteressante assopersonages aantoe met als hoofdvogel een hoofdrol die totaal ongeloofwaardig en onsympathiek is.

kruid dat met de meest schreeuwerige hiphopmuziektrack die je kunt bedenken en de lelijkste cinematografie in jaren en je krijgt een draak van een film.

een misbaksel waar enkel jonge pubers nog enig entertainment uit kunnen halen.

hoe slecht kan een film worden?

wel...een film die het enkel van zijn luidruchtige actiescenes moet hebben...waarin de actiescenes er ontzettend lelijk en chaotisch uitzien dankzij slecht camerawerk en montage...das wel erg slecht.

omdat er altijd nog grotere draken kunnen komen waar ik mijn 0.5 voor wil gebruiken

dat Tamahori vroeger nog een film als once where wariors wist te maken en nu met zulke zaken de cineplexen vervuilt is echt onbegrijpelijk.

avatar van dafoefan

dafoefan

Een goede film.

Goed geacteerd door Ice Cube & Willem Dafoe.

avatar van Wezze

Wezze

Een pijniging voor het oog.. Krappe 1*

avatar van g_unitboy

g_unitboy

een van de zaligste films die ik ooit heb kei muziek zoals get xxx messiah en nog zo veel die moet ge echt zien

avatar van olsenfreakie

olsenfreakie

echt he!! groot gelijk!!

g_unitboy schreef:

avatar van Clifford

Clifford

Ik vondt deze film matig. 2,5 * krijgt deze film, deel 1 was veel beter! Deze film is (qua stunts) te overdreven...

Ik weet nog steeds niet waarom Vin Diesel xXx 2 niet heeft gedaan.

En wanneer komt xXx 3 eigenlijk? Komt er wel een?

avatar van P8rb

P8rb

toch wel een redelijke actiefilm.

3,0

avatar van %%%%%%

%%%%%%

Vond geen leuke film. En de acteer werk was ook helemaal niks. Aleen het begin vond ik aardig.En het einde was helemaal slecht. 1 ster

avatar van aerogp1

aerogp1

Special effects waren om te huilen, vooral aan het eind met die trein. Man, man dat moet toch niet meer mogen anno 2005. Leek net Need for Speed

En Ice Cube weet ook niet echt te overtuigen. De heldenattitude ligt hem niet zo. Als je hem ziet denk je ook meer aan de Friday serie en Barbershop e.d.

Toch nog 3* voor Jackson en Dafoe......

avatar van Witch-king

Witch-king

Stukken beter dan 1 hier zit meer verhaal in

avatar van Wassup !

Wassup !

Deze moet ik zien op 18 mei, misschien was er niet veel verhaal in de eerste, maar zat bomvol met actie. Kijk uit naar dit deel !

djelle schreef:

De prent geeft overigens wat ie beloofd: non-stop actie, waanzinnige stunts, snelle wagens en fantastische effecten. Zoals gezegd is alles dan nog eens erg puik gefilmd, veel is er niet te klagen. Het gaat ook helemaal over-the-top met allerlei halsbrekende toeren dat geen levende ziel mogelijk acht: zalig dus. Je weet dat het onrealistisch is, maar wat heerlijk om naar te kijken! Bovendien heeft het tevens geen hogere ambitie: nergens zal xXx2: State of the Union de indruk geven geen onzinfilm te zijn, integendeel.

Ik had het niet meer verwacht, maar ik ben het hier toch wel eens met djelle.

avatar van nijme255@adsl

nijme255@adsl

onderhoudende vrijdagavondfilm.

niet meer, niet minder.

avatar van seanpuffy

seanpuffy

goede film vond alleen spijtig dat ze een vervolg hadden gemaakt zonder vind diesel. ice cube doet het ook goed maar het had beter geweest met vin.

avatar van Erik Dekker

Erik Dekker

Ice Cube is echt te kansloos, hopelijk acteert ie nooit meer, zelfs Jean-Claude van Damme kan beter acteren

Het verhaal is ook echt te bagger.

voor de special effects toch nog een 1,5

avatar van drgonzo

drgonzo

Ik vond hem beter dan deel 1

Ice Cube is meter dan vin Diesel

avatar van skipy05

skipy05

vondt het een goede film. ik heb aleen de 1ste film nog niet gezien.

avatar van Wezze

Wezze

Ice cube, de te dikke aktie-held die voor geen reet kan acteren.. Komt niet eens in de buurt van Vin Diesel, deze film is te kansloos voor woorden..

avatar van nickie14

nickie14

ik vond het wel een goed vervolg ...

ik vind het wel goed dat ze niet weer vin diesel hebben gebruikt maakt het wat leuker om naar te kijken... anders krijg ik dat james bond gevoel

Helemaal eens met Wezze, Ice Cube is een waardeloze acteur en verneukt het werk van Vin Diesel, hij kan niet eens in zijn schaduw staan.

En eens met Erik Dekker, van Damme acteert nog beter!

Bovendien is het verhaal ook minder goed.

Te kansloos voor worden is perfect uitgedrukt

avatar van mafiaferzeti

mafiaferzeti

2,5* voor het goede verhaal en 1* voor Icecube

goede film en goed geacteerd

avatar van JTV-kijker

JTV-kijker

• 2017 stemmen

pff, wat een baggerfilm, er waren af en toe goede stukken in maar het verhaal was goed bedacht maar ongeloofelijk slecht uitgewerkt, ze hadden veel meer met deze film kunnen doen

avatar van The Oceanic Six

Ach, best vermakelijk maar dat kwam doordat Samuel L. Jackson mee deed, die ik echt altijd subliem vind. Ook Ice Cube zet tegenwoordig best redelijke rollen neer. Verder natuurlijk doodzonde dat Vin Diesel ontbrak. Hij maakte XXX 1 toch tot het grote succes dat het was. Hier zaten ook best goede actiemomenten in maar het was allemaal niet zo cool zoals de 1e.