Genre: Actie / Avontuur
Releasedatum: 28 april 2005
Bekijk via Netflix
Bekijk via Viaplay
Plot xXx: State of the Union
"Prepare for the next level"
NSA-agent Augustus Gibbons (Samuel L. Jackson) heeft na het succes van de vorige missie weer een buitenstaander nodig voor een geheime operatie in het speciale xXx-programma. De keuze valt op Darius Stone (Ice Cube) die een gevaarlijke militaire splintergroepering moet zien op te sporen. Onder leiding van George Deckert (Willem Dafoe) probeert deze groep de Amerikaanse overheid omver te werpen.
Darius Stone / xXx
Charlie Mayweather
Lola Jackson
Lt. Alabama "Bama" Cobb
;)
in vergelijking met deel 1 is dit een ramp.
Ice Cube vind ik echt geen acteur voor dit soort films zie hem liever in komedies, acties zijn echt niet zijn ding.
charmed one
dit was wel leuk vervolg. .dit deel was ook wel spannend. maar ik vond het eerste deel beter.
Weertenaar
Was dit nu een aflevering van West Coast Customs, of wat? 1.00 (1.20)
Je zou er haast in gaan geloven, zeker als op een gegeven moment Xzibit himself voor de camera wordt getrokken... Ach, het is tekenend voor de situatie waarin deze productie verkeerde voordat er ook maar een seconde was opgenomen. Het ontbreekt de prent aan inspiratie om moeite te doen voor een aardig plot, kan de afwezigheid van DE ster uit het eerste deel natuurlijk niet zomaar eventjes weggepoetst worden, zeker niet als de eerste de beste rapper cool komt doen, tracht men te redden wat er te redden valt door interessant te lopen doen met wat gepimpte auto's en heeft men een regisseur uit de spelonken van Hollywood opgeduikeld die de James Bondreeks ernstige schade heeft berokkend met Die Another Day. Zeker niet de ingredienten waarvan je als producer zegt: daar zie ik wat in, maar daar dacht Moritz blijkbaar toch iets anders over.
Maar goed, er is uiteindelijk toch nog wat van gekomen, maar de film flitste zo snel voorbij dat ik de helft alweer ben vergeten, en gelukkig maar, want wat ik nog weet is zeker niet best. Zo zag ik een ploeterende Dafoe die zich werkelijk geen raad weet wat hij met deze rol aan moest. Het is me overigens sowieso al een raadsel wat hij hier deed tussen al die gehypte types, maar goed. En datzelfde geldt trouwens voor Samuel L. Jackson. De dialogen zijn van een beschamend niveau, het scenario zit zo mogelijk nog onevenwichtiger in elkaar dan het Ajax onder van Basten, en is de gehele cinematografie een aanfluiting met als dieptepunt uiteraard de laatste treinscene. Grappig overigens, eerder heb ik een dergelijke treinscene ook al een film zien verpesten; check Mission Impossible 1. Al bleef in die film het geheel wel overeind, in tegenstelling tot wat ik deze avond zat te aanschouwen. Zelden heb ik zulks prutswerk gezien in deze moderne tijd, om het woord realisme helemaal maar niet in de mond te nemen, want daar had al helemaal niemand op de set ooit van gehoord. En wat er overblijft? Ik moet het antwoord helaas schuldig blijven. xXx: The Next Level doet regelrecht afbreuk aan zijn voorganger, maar ja dat is met Tamahori aan het roer inmiddels eerder regel dan uitzondering aan het worden.
Script / Verhaal:................ 1,00
Acteerwerk:....................... 1,00
Regie / Speelduur:.......... 1,50
Realisme:......................... 1,00
Cinematografie:............... 1,50
Positie: 350/366
xXx: The Next Level staat daarmee voor 'Driven' en achter '10.5: Apocalypse'
Ace Hanlon
wat is er goed aan deze film de boot scene en da wast op zoon momenten mis je vin Diesel
en wie word de volgende xxx silvester stalone na een tijd kan je mr bean als xxx laten door gaan
Hier past maar één reactie op: Huh?????
the.real.deal
Ik kon deze film absoluut niet waarderen vin diesel in deel 1 als badass en dan ice cube in deel 2 die nog gekker moet zijn zoals hun beweren. Ik heb zitten huilen en het is geen drama film. jammer dat een groot acteur als Sam L Jackson zich hier voor heeft laten strikken. Er zijn vast mensen die dit geweldig vinden dus ik wil niet meteen zeggen dat je deze film niet moet kijken, maar het deed pijn aan me ogen. Ik probeer dit nu nog te verwerken maar het lukt me maar niet. het kleine beetje waar ik me punten voor geef is Jackson.
BosmaniaK
Script / Verhaal:................ 1,00
Acteerwerk:....................... 1,00
Regie / Speelduur:.......... 1,50
Realisme:......................... 1,00
Cinematografie:............... 1,50
'
ik snap niet waarom je een film becijferd op realisme.
veel films zijn helemaal niet realistisch ("het kan niet in het echte leven gebeuren") en moeten daarom maar een laag cijfer krijgen?
AGE-411
ik snap niet waarom je een film becijferd op realisme.
Realisme is een literaire stroming die poogt de werkelijkheid zo authentiek mogelijk weer te geven. Deze stroming was een reactie op de Romantiek, waarin idealisering van de subjectieve beleving centraal stond.
movie acteurs
Middelmatige actie film met Willem Dafoe die voor de 1000ste keer een slechterik speelt. Voor de rest simpel, effecten die niet al te best zijn en Ice Cube is niet grappig. Het krijgt van mij een kleine 2,0.
DonOswaldo
- 1931 stemmen
Mwa redelijk werkje dat nergens echt verrast maar bovenal wel vermaakt.
Q Jones
Ze hadden geen vervolg meer moeten maken deel 1 was heel leuk en deel twee had ook leuk kunnen zijn mits ze vin diesel de hoofdrol weer had gespeeld, maar die wou niet dus hadden ze het voor mij daarbij moeten laten want er is voor mij maar 1 xxx en dat is Vin Diesel en hoe kan het nou dat er 2 mensen precies dezelde tatoeage in hun nek hebben, en slippen met een tank yea right.
pierrrke
deel 3 the return of xander cage op komst
hopelijk beter dan deze
mnrk
Deze 2 "xxx" film is niet zo goed als de 1e , maar deze film heeft nog wel genoeg actie en snelheid om lekker naar te kijken.
Ice Cube vond ik persoonlijk niet zo'n beste keuze voor de hoofdrol, maar gelukkig waren William Dafoe en Samuel L jackson er om dit op te vangen.
Wel waren de actie scene's erg goed in elkaar gezet en zagen er goed uit.
lagaiske
Komt niet in de buurt van deel 1.
En Ice Cube more badd ass???
Laat me niet lachen.
Vele actie scenes zoals de auto op de treinsporen zagen er zeer fake uit!
Elineloves
'' Did the President just quote Tupac? ''
Ach, deze sequel is zo slecht nog niet. Jammer dat zowel Diesel als oorspronkelijke regisseur Rob Cohen van dit tweede deel afzagen, maar ergens is dat best begrijpelijk. Gelukkig hebben we Samuel L. Jackson nog.
xXx: State of the Union is en blijft een actiefilm, en aan actie geen gebrek. Goede acteerprestaties? Nee. Goede soundtrack? Haha, eh.. NEE?! Boeiend verhaal? Ook niet, máár het kijkt wel lekker weg. Verstand op 0 en dit actiefilmpje is best te pruimen.
De one-liners vielen helaas wel een tikkeltje tegen. '' Who's your daddy? '' wordt er gesmakt terwijl hij een gigantische hamburger naar binnen werkt. Grappig? Niet echt, maar een flauw glimlachje kan er misschien wel vanaf.
movie acteurs
slechter kan haast niet
Op aarde bestaan slechtere films, en ook nog slechtere actie films
Q Jones
Ow ja dat zal vast wel je kan ook niet alles zien. Ik hoop altijd de slechte te vermijden maar helaas lukt dat niet altijd
Elineloves
Vond je er dan werkelijk niks goed aan Quincy? Zelfs niet af en toe een glimlachje gekregen van Jackson?
Q Jones
Ik herinner me eigenlijk alleen de slechte dingen, en de film nodigt eigenlijk ook niet uit voor een herziening, maar zaten er echt leuke stukjes in dan?? Ik heb hem op dvd dus misschien waag ik me er dan nog een keer aan
Ravenstein
Ne keer leuk om te zien, maar niet meer dan dat. Spijtig dat ze met 87 miljoen dollar niet beter konden dan dit....
Dennissssss
Deze film heeft de potentie om een grote film te zijn, de uitvoering is alleen zeer matig. Niet overtuigend acteerwerk, slechte special effects, zelfs met het verstand op nul lukt het nog niet om sommige stunts te waarderen zo ongeloofwaardig!
Nee dit is nog minder dan deel 1.
DragQueen
Nog steeds wel aardig popcornvermaak. Maar in alles minder als het voorgaande deel. Ice Cube is een tegenvaller vergeleken met Vin Diesel. De actie is dan bij vlagen nog te genieten. Maar de uitwerking is bij deze opvolger gewoon beduidend minder. 2 sterren.
Donkerwoud
Ziet eruit als een film die een decennium eerder gemaakt is. De speciale effecten zijn namelijk beneden elk niveau.
MatthijsGr00t
Het tempo maakt deze film tot redelijk vermakelijk. Verder stelt dit eigenlijk vrij weinig voor. Het verhaal is voor een film als deze prima maar in principe is het niets. De acteerprestaties zijn ook vrij matig. Ik vind het jammer dat Cube in plaats van Diesel is gekomen. Ook al is Vin Diesel niet de beste acteur, ik vind hem toch altijd wel stoer en overtuigend overkomen. Bij een film als deze is het je verstand op nul zetten en genieten van fijne actievolle momenten. 2,5*
RuudC
Honderd minuten autogeilerij, verschrikkelijke actie en een barslecht script. Ice Cube mag met recht een van de slechtste acteurs genoemd worden die momenteel in Hollywood rondbanjert. Het enige talent waar ik hem op kan betrappen is dat hij de hele film zijn kop strak kan houden en dat hij kan praten. Vechten kan hij ab-so-luut niet. Zelfs Steven Seagal is vandaag de dag in betere vorm. De actie is zo over de top, dat het zelfs niet meer grappig is. Humor is trouwens sowieso in geen velden of wegen te bekennen. Sterker nog, ik kan eigenlijk helemaal niks positiefs bedenken. Samual L. Jackson en Willem Dafoe scoren even makkelijk wat geld. Het zijn zware tijden, dus ik vergeef het ze. Van de andere acteurs mag ik hopen dat ze er niks aan verdiend hebben. Wie hier op het idee is gekomen om een live actionfilm van Pimp My Ride te maken, mag spreekwoordelijkgewijs aan de hoogste boom geknoopt worden. Zulke stupide films zijn zeldzaam.
PriestMaiden
Minder als de éérste film, maar Ice Cube en Xzibit eens terugzien brengt toch altijd een smile op mijn gezicht.
filmfreak 101
Het verhaal was erg eenvoudig maar makkelijk te volgen maar dat stoorde me nooit echt superveel vooral toffe actie en de humor kon ik ook wel smaken.....Realistisch was hij natuurlijk ook niet maar dat is normaal bij zo'n films.....een dikke 3...ik heb me best geamuseerd.....Best een goeie film maar uiteraard gene hoogvlieger..
Frodootje
Deze valt mij toch zwaar tegen nadat ik volop genoten had van deel 1 met Vin Diesel.

xXx: Return of Xander Cage

Badla
Mystery / Misdaad, 2019

Tsotsi
Misdaad / Drama, 2005
washington dchelikopterpresident van de verenigde statengeneralcoup d'etatmilitary prisoncoup agentinsurgentsecretary of defensepotus