• 9.378.150 stemmen

Gesproken taal: Arabisch, Engels, Perzisch, Urdu, Frans en Mandarijn

Releasedatum: 2 maart 2006

Plot Syriana

"Everything is connected."

Terwijl CIA agent Robert Barnes (George Clooney) de verontrustende waarheid achter het werk ontdekt waaraan hij zijn leven gewijd heeft, krijgt een jonge oliehandelaar (Matt Damon) te maken met een familietragedie en zoekt zijn heil in een vennootschap met een idealistische Arabische prins. Een zakelijke advocaat komt voor een moreel dilemma te staan tijdens de fusie van twee machtige Amerikaanse oliemaatschappijen, terwijl aan de andere kant van de wereld een Pakistaanse tiener ten prooi valt aan de rekruteringsmethodes van een charismatische geestelijke. Allemaal spelen ze een kleine rol in het immense en complexe systeem achter de olie-industrie, onwetend welke explosieve impact hun levens op de wereld zullen hebben.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Bryan Woodman

Bennett Holiday

Jimmy Pope

Julie Woodman

Prince Nasir Al-Subaai

Mohammed Sheik Agiza

obuma schreef:

Nog even en we zullen zien: George Clooney for president.

En wat als hij dat zelf stellig ontkent?

avatar van sydney

sydney

Enorme tegenvaller. Het verhaal was los zand en op veel punten ongeloofwaardig. Het geheel lijkt meer op een statement. 2,0*

avatar van iNSaNiaC

iNSaNiaC

Ik vind het wel erg duidelijk worden dat het een boekverfilming is..

karakters die nauwlijks goed geintroduceerd worden krijgen toch een belangrijke rol in het verhaal. Ik ga denk ik toch het boek maar eens lezen. Want op zich is het wel een interessant verhaal.

iNSaNiaC schreef:

Ik vind het wel erg duidelijk worden dat het een boekverfilming is..

De film is eerder losjes gebasseerd op het boek denk ik, dus of de personages ook letterlijk overgenomen zijn betwijfel ik sterk... (boek van Robert Baer - See No Evil: The True Story of a Ground Soldier in the CIA's War on Terrorism) en aangzien IMDb er nog "(suggestion)" aan toevoegt betwijfel ik of scenarist Gagham het boek wel zo nauw heeft genomen... Weet het me in elk geval eens te zeggen...

avatar van tevelenco

tevelenco

Ingewikkelde en lastig te volgen film over list en bedrog in de wereldhandel en politiek.

De film kent verschillende verhaallijnen waarbij voor mij niet helemaal duidelijk wat alles met elkaar te maken had.

En wie nou wie belazerde en wie nou verantwoordelijk was voor wat.

Waar ik andere films met verschillende verhaallijnen zoals "crash" en "traffic" wel kon waarderen was deze film voor mij wat te vaag en zodoende niet echt geslaagd.

tevelenco schreef:

Zoals reeds eerder gezegd, de raakpunten zijn schaars...

avatar van notsub

notsub

Het was maar goed dat ik geen zin had in snelle aktie toen ik aan deze film begon. Het kruipt allemaal voort en de verschillende verhaallijnen komen nergens echt bij elkaar. Het is leuk om wat inzicht te krijgen in de olie-business en politiek daar omheen, maar voor de rest is dit geen aanrader. 2.0 voor een paar aardige scenes.

avatar van holmes

holmes

ik denk dat ik hem de 2e keer beter zal vinden, dat is vaker met dit soort films. moeilijke film omdat je goed moet weten hoe het allemaal in elkaar steekt met de olie business en de politieke achtergronden.

holmes schreef:

Moeilijke film omdat je goed moet weten hoe het allemaal in elkaar steekt met de olie business en de politieke achtergronden.

Juist niet, dit is een soort inleidende cursus (< gewone

(su)(o)bjectieve weergave)...

avatar van Modar

Modar

Vond hem zelf ook best ingewikkeld was er gister bij in slaap gevallen net afgekeken vond er nietzo heel veel aan eerlijk gezegd.

2 sterren!

avatar van No-zem

No-zem

Ik krijg deze film niet afgekeken, 2x 20 minuten heb ik gezien.

2* tot dusver.

avatar van neo

neo

Zijn recentelijk wel meer films als deze gemaakt met een voor Amerikaanse begrippen gedurfd karakter. Vond deze beter als Traffic, waar ik een toch ietswat melodramatisch gevoel bij kreeg. Hier kwam dat enkel om de hoek kijken bij het Brian Woodman onderdeel van de film, en wat een overbodig karakter ook zeg. Werd er dan ook enkel bij gehaald om nog een kant te kunnen laten zien. Maar Damon's karakter is hier gewoonweg matig. Die uitdieping ook van andere had de film goed gedaan. Veel weg ook van The Constant Gardener, wel die prachtige karakters had. Uitermate goede score van Desplat ook weer. 4 sterren

Opvallend is het feit, werd er door niemand opgewezen, dat Clooney brabbeltaal spreekt.

avatar van james_cameron

Indrukwekkende film, subtiel en complex. Moet zeker meer dan eens gezien worden om alles volledig te begrijpen. Uitstekende cast, geweldig camerawerk en een prima score, die nu eens niet alle spannende scenes platwalst maar de film rustig en toch effectief ondersteunt. Minpuntjes zijn het ietwat saaie eerste uur en het soms onnodig ingewikkelde script. Verder een eersteklas film.

avatar van Brooklyn

Brooklyn

neo schreef:

waar?

avatar van sjob

sjob

zware kost prima te kijken

avatar van Hannibal

Hannibal

Er zijn zoveel verhaallijnen en de film gaat zo'n beetje de hele wereld over dat het moeilijk is om de film in één keer te snappen. Prachtige beelden, spannende momenten met opzwepende muziek, maar de logica is mij geheel ontgaan. Ik ga hem zeker herzien, want ik denk dat dat de moeite waard is, en mijn 3* zou dan wel eens wat meer kunnen worden.

avatar van cafe1900

cafe1900

Ik heb deze film twee keer gekeken om alle verhaallijnen goed in me op te kunnen nemen. Ga beslist over 'n tijdje 'n derde keer kijken want hier behoor je het koud van te krijgen. Dit is echt wat in deze film te zien is.

avatar van De_Hollander

De_Hollander

Vreselijke film, ze vliegen van een hak op een tak.

Erg verwarrend.

Ik zie totaal geen verhaal in zitten.

Slaap verwekkend 1.5 ster

avatar van Freddy12Q

Freddy12Q

Aangemane film. Vergt wel denkwerk om de verhaallijn op te pikken. Het is me allemaal niet helemaal duidelijk. Toch prettige film als je ervoor in de stemming bent. Heeft meer on(be)grijpbare stukken als Traffic. 3,5

avatar van white stealth

white stealth

Gaap, ik heb werkelijk nog nooit zo,n saaie film gezien............ oja toch wel. Gerry met matt damon

avatar van Shampoo

Shampoo

Deze film vertelt eigenlijk niets nieuws. Dit hoeft ook niet persé, maar het feit feit dat de film als los zand aan elkaar vasthangt maakt dat ik niet overtuigd ben. 2,5 ster, omdat de film ook goede punten heeft.

avatar van Sutherland

Sutherland

Niet echt mijn 'cup of tea' deze film. Het verhaal kon mij helaas niet echt boeien. Alleen het acteerwerk van George Clooney was goed te pruimen.

Ik heb het wel geprobeerd maar het kwam helaas niet goed over bij me.

2 *

avatar van Janssenrik

Janssenrik

kwellend saaie film....

net afgekeken na 3 dagen....

snap er nog steends geen %^%@#%&!! van...

1.5 ster voor de moeite

avatar van M.O.B

M.O.B

Prachtige film ook weergaloos acteerwerk van George Clooney (vandaar ook de oscar).

avatar van Matthis

Matthis

Prachtige film inderdaad. Wel ontzettend moeilijk om heel het verhaal te snappen.

Wie is nou die oude zwarte man steeds bij het huis van de advocaat?

avatar van Brooklyn

Brooklyn

Matthis schreef:

Wie is nou die oude zwarte man steeds bij het huis van de advocaat?

Vader van het personage van Jeffrey Wright....

avatar van M.O.B

M.O.B

JJ_D schreef:

En wat als hij dat zelf stellig ontkent?

Ik zou dan in ieder geval overwegen om naar de VS te emigreren om op hem te stemmen.

avatar van qu1nt3n

qu1nt3n

Tegenvaller, te veel verschillende dingen in een film samen proberen te stoppen, te erg een statement willen maken.

Zie South Park's Smug Alert.

avatar van Reinbo

Complexe broeierige thriller. Waar Clooney een oscar voor kreeg is me een raadsel, maar het was zeker een goede film over een hele dubieuze kwestie. 4*

avatar van kArIzMa_TuRk

kArIzMa_TuRk

vond het een leuke film voor 1 of 2 keer.. Damon en Clooney hebben heel goed geacteerd.. ik geef 3½* stem