Genre: Komedie / Actie
Geregisseerd door: Allison Anders, Alexandre Rockwell, Robert Rodriguez en Quentin Tarantino
Met onder meer: Tim Roth, Madonna en Antonio Banderas
Releasedatum: 7 augustus 1997
Plot Four Rooms
"Twelve outrageous guests. Four scandalous requests. And one lone bellhop, in his first day on the job, who's in for the wildest New year's Eve of his life."
Op oudjaarsavond in hotel Mon Signor in Los Angeles staat bediende Ted (Tim Roth) er helemaal alleen voor. Plotseling raakt hij dan verwikkeld in vier vreemde situaties. Als eerste komt hij in een kamer waar een groep heksen een ritueel willen uitvoeren, maar ze missen sperma. Vervolgens komt Ted in een kamer terecht waarin een gewapende man zijn vrouw op het bed heeft vastgebonden. Daarna wil een gangster dat Ted voor zijn vervelende kinderen zorgt terwijl hij en zijn vrouw naar een feest zijn en als laatste wil Hollywoodster Chester Rush de hotelbediende gebruiken voor een nogal vreemd spelletje.
- Trailer (YouTube)
- Four Rooms (MusicMeter)
Ted the Bellhop
Elspeth
Eva
Raven
madonnagirl3
Aan de andere kant erg vaag zeker de eerste kamer maar ja ik vond wel leuk om Madonna even voorbij zien te komen!!!
De andere kamers heb ik echt plat gelegen van het lachen.
Een
3,5
Thomas83
Tegenvallende film. De eerste twee kamers/verhalen vind ik vrij saai, vooral de eerste dan. Het wordt allemaal steeds iets beter, en Rodriguez en vooral Tarantino hebben er nog wel wat aardigs van gemaakt.
Af en toe herken je wel wat Tarantino-elementen in de film, niet alleen in het laatste deel. Tim Roth vind ik erg irritant acteren. Hij ging me al vrij snel irriteren.
De muziek in de film is wel aardig. Wel leuk om nog wat bekende gezichten in de film te zien zoals Bruce Willis, Antonio Banderas, Madonna, Quentin Tarantino (die ik liever niet zie acteren in zijn films, in elk geval niet in belangrijke rollen. Alleen in Pulp Fiction vond ik hem nog wel leuk. Als hij zichzelf speelt/parodiëert is er ook geen probleem wat mij betreft.) en Selma Hayek.
Het sfeertje in de film is wel apart, en ook wel geinig hoe die vier verschillende verhalen met elkaar worden verbonden door de piccolo. Alleen de laatste twee vond ik wel aardig, maar de eerste twee zijn niet echt de moeite waard om te moeten 'doorstaan' voordat je aan de interessantere delen toekomt.
LikeMovies
Dit was werkelijk de meest stomme en vervelende film die ik ooit heb gezien, wat een onzin. Niet leuk, niet spannend, dat die bekende acteurs daaraan hebben meegewerkt snap ik echt niet. Ik heb hem echt afgekeken, om hier te kunnen roepen dat ik er echt NIETS aan vond... 0,5 * omdat lager niet kan...
filmanalist
echt een neppe film wat een ramp van een film olieslecht heb spijt dat ik die heb gezien, waren grote namen daarom keek ik die maar echt een slechte film
IcU
Tim Roth speelt echt enorm irritant. Vreselijke film. En ik heb hem gewoon gekocht
Het komt inderdaad bij mij ook door de namen. Bagger bovenste plank.
Castor Troy
Ik vond Roth in het begin nog wel te pruimen, had een paar aardige grappige momenten, in de zin dat ik kon glimlachen, maar op een gegeven moment had ik het wel met dat irritante mannetje gehad.
De verhaaltjes vond ik vrij slap, soms wel vermakelijk maar niet geheel geslaagd, veel bekende acteurs is dus duidelijk geen voorbode voor een goede film, merk ik opnieuw.
Pastichio Rocker
Het eerste verhaal met de heksen was stompzinnig en sloeg nergens op. Een slecht begin. Het tweede verhaal was maf en mijns inziens best geinig, maar het beste was Rodriguez's verhaal. Ook Tarantino sloeg de plank flink mis met zijn verhaaltje, hoewel het einde ervan best grappig was. Jammer genoeg is de rest vrij saai en onsamenhangend. Alleen meenemen als je een fan bent van Tarantino en/of Rodriguez en deze film in de budgetbak ziet liggen voor niet meer als 2 euro. 2*
Halcyon
onsamenhangend.
Laat dat nu net het uitgangspunt zijn van Four Rooms. Voor de rest heb je overschot van gelijk, erg saaie bedoening allemaal.
sinterklaas
Aaaah room 1!
Ik kreeg weer even een terugval. Als die fokking room 1 een echte film was dan zou die echt in mijn baggerfilm top staan. Echt zo humorloos 0% Humor zit erin. Zelfs de aller maar dan ook de aller domste grap is om van in je broek te pissen vergeleken met room 1. Dat is van om in je broek te schijten.
Sorry voor de terugval.
DevendraBan
De allereerste scène toverde een glimlach op m'n gezicht. Een vrij maffe Tim Roth en het voorgevoel van een bizar avontuur dat hem (en de kijker) te wachten staat.
Maar, God, wat is dat eerste segment slecht. En niet eens lachwekkend slecht. Daar lag het probleem.
Het tweede is niet veel beter maar is qua acteurs en regie wel sterker. Ook qua verhaal. Dus eigenlijk wel beter dan het eerste. Ook al heb ik nog altijd geen idee waarop dit stukje en hetgeen daarvoor op sloegen. De pointe was zoek en deze is een vrij cruciaal gegeven voor een film, dunkt me.
De twee laatste fragmenten waren beter en leuker.
In dat van Rodriguez zaten goede stukken maar helemaal lekker vond ik het niet lopen, wat jammer is.
Tarantino blijkt wederom een klasseregisseur te zijn. Zijn coolheid en sadisme spatten hier weer van het scherm af en met zijn personages, verwikkelingen en verhaal weet hij op het gelaat van de toeschouwer een brede grijns te toveren.
Ik begon met een glimlach en eindigde met een grijns. Jammer genoeg zat daartussen weinig boeiends.
EVIL '84
Leuke film!!!!
De beste scene vond ik dat Ted op de kinderen van een gangsterbaas (Antonio Banderas) moest passen.....GOUD!!!!!!
Scene met Madonna vond ik matig.....
verder een vermakelijke film. 3sterren.
HaanHoen
Inmiddels al weer een tijdje geleden. Weet nog dat ik het niet al te denderend vond, en vooral aan de eerste 2 verhalen heb ik me mateloos lopen irriteren. Ongelooflijk saai en flauw. De 2 daarop volgende fragmenten hadden wat meer te bieden, maar nergens werd het echt interessant.
GinolaEHV
Heerlijke film. De eerste scene valt wat tegen, maar de overige 3 scenes zijn schitterend.
Vooral de derde, met die kinderen, kan mij bekoren. De totale chaos die de gangster (Banderas) aantreft na een avondje uit met z'n vrouw: heerlijk.
Vermakelijke comedy, met een simpel doch sterk verhaal.
SanderSander88
Mijn favoriete film van QT. Ik vond elke kamer interessant en leuk om te zien behalve de kamer waar Madonna in speelt.
De laatste kamer is het hoogtepunt!
Pastichio Rocker
Deze film is niet van QT, alleen het laatste verhaal. Wel opletten he?
SanderSander88
Dat weet ik. Toch is het mijn favoriete QT film, hij staat officieel onder zijn naam met nog een aantal andere. Rodriquez ze stuk is na het laatste stuk het leukst.
STEN_91
hoe kan het toch dat deze film zo laag scoort? ik kan begrijpen dat het niet je smaak is, maar de film zit leuk in elkaar. toch?
unreallerke
Ik vond zowel kamer 1, als 2 echt slecht, maar omdat ik bij mezelf dacht dat het er alleen maar op kon verbeteren heb ik verder gekeken en daar heb ik geen spijt van gehad. Kamer drie en kamer 4 vier waren werkelijk fantastisch. Heel leuke en grappige verhalen. Ik zou normaal nog 3.5* geven , maar door het ongelooflijk irritante optreden van Tim Roth verlaag ik mijn stem naar 3*
guylopez93
eerst kamer 1*
tweede kamer 1,5*
derde kamer 4,5*
vierde kamer 4*
10,5* : 4 = 2, 625.........
ik rond het af op een 2,5*
de eerste twee waren gewoon rampzalig en sloegen totaal nergens op en de laatste twee waren meesterlijk
timburton
Deze film is niet van QT, alleen het laatste verhaal. Wel opletten he?
Dus is hij van QT. Onder andere uiteraard. Maar hij is welzeker van QT. Wel opletten he?
Pastichio Rocker
Kan wel zijn, maar in het bericht dat ik toen quote werd iets anders gesuggereerd. Wel opletten he?
GinolaEHV
10,5* : 4 = 2, 625.........
ik rond het af op een 2,5*
Rekenen blijft lastig...
1 + 1,5 + 4,5 + 4 = geen 10,5, maar 11.
SanderSander88
Mwah, misschien zie jij die quote wel verkeerd, er werd nergens gezegd dat deze film alleen van QT is. [insert "wel opletten he" here]
TonyMontana
Pastichio Rocker heeft gelijk.
De quote "Mijn favoriete film van QT" suggereert dat deze film alleen van QT is.
SanderSander88
Omdat jullie niet in een keer begrijpen wat ik bedoel:
Mijn favoriete film waar QT aan heeft gewerkt. Niet alleen,nee, ook met Rockwell, Rodriguez en Anders. Zo goed? Mooi, dan kunnen we het weer over de film hebben.
gaz
Weet iemand waar ik deze film kan kopen/bestellen(niet 2e hands).
Ben al bij veel winkels geweest niemand heeft hem.

Videoland verhoogt per 3 maart 2026 opnieuw de abonnementskosten

Gigantisch datalek legt bijna 3,4 miljoen Netflix-gegevens bloot: wat nu?

Reservoir Dogs
Misdaad / Drama, 1992