• 9.373.638 stemmen

Four Rooms (1995)

Komedie / Actie | 98 minuten

Genre: Komedie / Actie

Geregisseerd door: Allison Anders, Alexandre Rockwell, Robert Rodriguez en Quentin Tarantino

Met onder meer: Tim Roth, Madonna en Antonio Banderas

Releasedatum: 7 augustus 1997

Plot Four Rooms

"Twelve outrageous guests. Four scandalous requests. And one lone bellhop, in his first day on the job, who's in for the wildest New year's Eve of his life."

Op oudjaarsavond in hotel Mon Signor in Los Angeles staat bediende Ted (Tim Roth) er helemaal alleen voor. Plotseling raakt hij dan verwikkeld in vier vreemde situaties. Als eerste komt hij in een kamer waar een groep heksen een ritueel willen uitvoeren, maar ze missen sperma. Vervolgens komt Ted in een kamer terecht waarin een gewapende man zijn vrouw op het bed heeft vastgebonden. Daarna wil een gangster dat Ted voor zijn vervelende kinderen zorgt terwijl hij en zijn vrouw naar een feest zijn en als laatste wil Hollywoodster Chester Rush de hotelbediende gebruiken voor een nogal vreemd spelletje.

avatar van gotti

Eerste twee waren aardig, de vierde was stukken beter, maar die van Rodriquez was duidelijk het beste. Heb in een deuk gelegen om de heerlijk schmierende Banderas (en ook Roth was hier veruit het leukste, op zijn lollige nichterige loopje bij Tarantino's stukje na dan...)

Overall 3*...

avatar van Drs. DAJA

Drs. DAJA

Four Rooms

Kamer I

Totaal oninterresant en ongeloofwaardig verhaal waar verder weinig over te zeggen valt en waar ook weinig gesproken over moet worden. Madonna's naam word misbruikt en Tim Roth speelt één van de meest irritante typetjes. Alles komt ongeloofelijk overdreven en nep over en hij kan geen moment stil staan. Bovendien is het wel een heel slap aftreksel van mr. Bean. Alles wat hij doet is bovendien ongeloofwaardig. Los daarvan ongeispireerd camerawerk.

Kamer II

Leuk geprobeert, vervalt alleen in ongeloofelijke pulp en het is duidelijk een Tarantino-wannabe. Het verhaal(tje) is niet te volgen en ik heb letterlijk de hele tijd met mijn tenen gekromt gekeken. Tim Roth is hier zowaar nog irritanter (de regiseurs hebben hier veel invloed op hem).

Kamer III

This is where the fun begins. Rodriquez begint met een leuk verhaaltje in Home Alone stijl en eindigt zeer sterk. Het begrip "kort verhaal" word goed begrepen en hij is daarom heel erg leuk. Tim Roth is nog steeds irritant, daar Rodriquez hem voor een groot deel van de humor wil gebruiken, wat met Roth's type absoluut niet lukt. Banderaz speelde trouwens geweldig.

Kamer IV

Heerlijk Tarantino en het maakt een bult van de troep goed. Heerlijk vermakelijke dialogen en Quentin steelt weer schitterend de show. Hij laat de camera weer heel mooi door de kamer draaien en hij is prettig aan het woord over films, drank en een ziekelijk spelletje. Zelfs Roth is acceptabel (daar hij hier meer geleid word door de andere acteurs).

dat is gemiddeld dan een 2,5.

Maar laten we eerlijk zijn vier verhaaltjes bij elkaar brengen brengt niet een film. Het zou dan in mijn ogen ook niet eerlijk zijn om het puur door te delen te beoordelen. Als een komedie film loopt hij niet lekker en is hij bijzonder oppervlakkig en absoluut niet komisch. Zo maak je nou eenmaal niet een film.

2,0* (voor Tarantino & Rodriquez)

avatar van Reinbo

Irritante Roth verpest de eerste twee verhaaltjes. In de laatste twee stoort hij minder. Vond de eerste twee verhaaltjes wel aardig en de laatste twee best leuk. 3,5*

Film kent ook een van de meest vervelende openingscredits die ik ken.

avatar van Bram v. L.

Bram v. L.

Snap niet waarom mensen deze film tot de grond toe afkraken. Ik vond het een zeer degelijke en amusante film. Lekkere bizare verhaallijnen (de laatste 2, de 3de was opzich ook wel aardig, segmenten waren uiteraard het best).

Ik vond het echt een absolute ramp in elk opzicht.

avatar van Quentin

Quentin

Allison Anders; erg slecht

Alexandre Rockwell; matig

Robert Rodriguez ; erg leuk

Quentin Tarantino; idem

Laat ik het op 3* houden.

avatar van daviddoelen

daviddoelen

Voor geïnteresseerden: de dvd ligt bij de Blokker voor maar €1.50.

avatar van miepke

miepke

Gelukkig maakt Tarantino nog veel goed bij deze film.

De film vond ik razendsnel gaan, maar ik ergerde me wel aan het personage van Tim Roth.

Maar, al met al, vond ik de film redelijk.

avatar van thomzi50

thomzi50

• 1991 berichten

Nee, nee en nog eens nee. Verschrikkelijk film, heb er werkelijk niets leuks aan kunnen ontdekken. Tim Roth is vréselijk irritant en verder stellen alle losse fimpjes ook helemaal niets voor. Tarantino's deel vind ik wel het beste, maar ik snap niet dat dat deel hier zo wordt bejubeld. Dat heeft waarschijnlijk zowel te maken met de naam van de goede man als de lage kwaltieit van de andere filmpjes. Ik vond dit het enige stukje waar ik nog wel door heen kwam, maar over het algemeen vond ik Four Rooms een misbaksel met een verschrikkelijke Tim Roth.

avatar van sju

sju

Voor 1 euro 50 bij de Blokker wilde ik deze film wel aanschaffen (immers goedkoper dan huren). Ik moest hem een keer zien, puur en alleen voor Rodriguez en Tarantino. En die verwachting bleek wel weer waar…

Also, wir fangen an:

“The Missing Ingredient”: Dit is dus echt een kut begin, ik kan het niet anders zeggen. Ik houd wel van een beetje vreemd, maar dit sloeg werkelijk nergens op. Slap acteren en slap verhaal. Tim Roth flink aan de over-acting…1,0* en waarom niet een 0.5*? Tja, voor de tieten?

"The Wrong Man”: Niet veel beter dan de eerste kamer, maar ik had zo nu en dan een glimlach om mijn mond. Maakt het misschien iets interessanter omdat het nog terugkeert in de 3e en 4e kamer, maar anders kon je bij het kijken van deze film de eerste twee kamers overslaan… 2*

"The Misbehavers": Opeens over een hele andere boeg! Banderas is werkelijk te strak voor woorden en waar Tim Roth in de eerste twee delen meer karikaturaal vervelend was, begin ik nu van hem te genieten (zet het beeld even langzaam als hij de lift in duikt ). Het verhaal is veel leuker, de grappen zijn veel leuker en de personages zijn veel leuker. Ik had Salma Hayek helemaal niet opgemerkt als tv-danseres (da’s natuurlijk niet gek als je haar hoofd niet ziet), maar ik zag bijvoorbeeld wel op de tv een stukje voorbijvliegen van “Bedhead”, een korte film van Rodriguez over een paar van zijn familieleden, die ook te zien is op de extra’s van El Mariachi. Deze kamer is gewoon veel beter! 4*

"The Man from Hollywood": Driewerf hoera! Tarantino weer op dreef (of zou men dit deel zo waarderen omdat je van tevoren al weet dat het door de grote cineast is gemaakt?)! Tim Roth’s overdreven acteren komt in dit deel trouwens pas echt in werking, want voordat hij deze vierde kamer bezoekt heeft hij een hoop idiotie meegemaakt. Dat verklaart zijn gedrag enigszins…

Dit verhaal is gewoon de origineelste, tofste en grappigste van de hele film. Om het einde heb ik me werkelijk kapot gelachen, hoe onverwachts dat eruit komt! Schitterend! En Bruce Willis stond hier ook niet op de credits, net als bij Grindhouse nu, geloof ik…

Het enige waar ik me aan stoorde was de rol van Jennifer Beals. Waar ze bij "The Wrong Man” ook al niet kon overtuigen, doet ze het hier niet veel beter. Op een moment zegt ze iets tegen Ted wat een mooie one-liner zou moeten zijn, en dan draait ze zich om met de rug naar het beeld (ze heeft namelijk geen tekst meer), en dan draait ze weer terug! Het lijkt wel slappe tv-serie-hap acteren

Gemiddelde hiervan afgerond naar 3*, maar als ik hem weer zal kijken, ga ik wel in één keer door naar de derde kamer. Voor liefhebbers van Rodriguez en Tarantino een must, zeker voor €1,50!!

avatar van dutchtuga

dutchtuga

Eerste kamer:

Erg slap verhaaltje en meteen al spijt dat ik de film opgezet heb. Toch ff doorgezet.

Tweede kamer:

Minimale verbetering, wat betere dialoog, maar verder weinig interessant.

Derde kamer:

Flinke verbetering en geweldige entertainment. Banderas in vorm en ook de kinderen waren goed op dreef.

Vierde kamer:

Gaat door met dezelfde kwaliteit als het derde verhaaltje en bevat een hilarische ontknoping.

1+2+4+4* / 4= 2,75

3* dus, maar kijkend naar de laatste twee kortfilms verdient dit toch wel een halfje meer.

avatar van Erik Dekker

Erik Dekker

In het begin was het beetje saai, maar ik vond het einde echt meesterlijk

die 10 x op rij had ie nog makkelijk kunnen halen, alleen de eerste lukte niet, als hij daarna 10 keer op rij zou doen en het zou lukken, zou het voor mij ook nog wel tellen

3,5 door de laatste 2 kamers

avatar van chucknorris

chucknorris

• 1905 stemmen

broddelwerk. Voorbeeld van een film waarbij het eindresultaat duidelijk een stuk minder is dan som der delen.

met name de eerste 2 kamers zijn niet om aan te zien. Rodriquez en tarantino redden zich net op het droge, maar al met al dus een stevige onvoldoende.

avatar van fabbyke

fabbyke

Kamer 1: was zo slecht dat ik de dvd al bijna had afgezet, het was een heel slap verhaaltje en dat eigelek heel de film al verpeste en Roth acteerd hier echt slecht.

Kamer 2: dit stukje viel dan weer ietsje beter mee maar was nog altij heel zwak en maakte de film nog niets beter al zat er wel al betere humor in als in het eerste deel?

Kamer 3: vanaf dit deel begon de film pas goed te worden, je zag dat het door een betere regisseur was gemaakt en hier heb ik wel wat mee gelachen en Banderas acteerde ook schitterend.

Kamer 4: ik ben al een grote tarantino van dus ik had al wel grote verwachtingen en natuurlijk, dit was het beste stukje van de film. De dialogen deden mij weer wat terugdenken aan Pulp Fiction en Reservoir Dogs. Roth is hier weer helemaal anders en hier acteerd hij dan weer wel goed.

Als ik de eerste twee delen bekijk zou ik zeggen 1ster maar als je dan de laatste 2 delen bekijkt toch wel een 4. Het is één film dus dan geef ik zoals de meeste hier een 3.

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Animatie/voorfilmpje was grappig.

Room 1

Een ongelofelijke kutfilmpje. Er zit totaaaal geen humor in en alles slaat nergens op. En dan moet die graftak van een Madonna weer met zijn tieten bloot dansen En dan de hele tijd dat gezeik over die sperma. Echt.. Het-slaat-wer-ke-lijk-nergens-op. Ik kreeg er gewoon racekak van. Zoooo dom.
0,5

Room 2

Ook dit was een zeer matig filmpje. De grappen sloegen nergens op en waren ver te zoeken. Wat wel leuk was was die vent die bijna over die bellboy heen kotste maar voor de rest ook niet veel soeps.
1,5

Room 3

Deze was wel leuk. En ook echt over de top en grappig. Antonio Banderas maakt alles goed als vader/gangster en die twee kids daarvan zorgen voor een hele hoop chaos. Waneer je echt in een deuk ligt is waneer die kids een lijk onder hun bed vinden en vooral als de ouders van die twee kinderen terug komen en dat hun hele kamer in de fik staat en de lijk zien en och noem maar op... Dit was al een hele vooruitgang van Four rooms. Maarja..hij is dan ook van Rodriguez
4,0

Room 4
Deze was ook wel leuk Tarantino maakt het weer helemaal goed en
is deze ook wel eens grappig. Dit was ook al een hele vooruitgang. Gespeeld en geregiseert door Tarantino dat werd gewoon een feest. De film leek saai maar dat was het uiteindelijk niet. Vooral niet toen ze dat vinger-afhak spel deden. En die razende vent met die toeter en die vent die steeds ruzie krijgt met zijn vrouw via de telefoon vond ik ook erg goed. Ook dit was een geslaagt filmpje
4,0

Conclusie: Die eerste twee filmpjes waren van die onbekende regiseurs en zijn gewoon floppers. Maargoed dat Tarantino en Rodriguez ook een kamer mochten doen anders was dit zonder twijfel een wanproduct geweest. Tom Roth deed het wel erg goed.

avatar van sinterklaas

sinterklaas

daviddoelen schreef:

Voor geïnteresseerden: de dvd ligt bij de Blokker voor maar €1.50.

+ nog vier dvd's erbij maakt 5 euro. (ook bij Bart Smit)

avatar van Stuntman_Jasper

Stuntman_Jasper

Tsja, ik weet nooit goed wat ik van deze film moet vinden. Ik vind het Rodriguez stukje redelijk leuk, maar de 2 ervoor zijn een beetje vervelend. Volgens mij is de reden dat Tarantino op het laatst zit dat je de film afkijkt. Ik bedoel, volgens mij is zijn naam (en die van Rodriguez) de enige reden dat mensen de film zullen kijken. in feite moest ik in het Tarantino stuk slechts een keer lachen, en dat was op het eind. Maar toen kwam ik ook niet meer bij. Ik houd het op *3,5, dankzij de input van RR en QT, en de leuke performance van Tim Roth, en de performance van Quentin himself, die volgens mij gewoon zichzelf speelt.

avatar van Dennis Evahi

Dennis Evahi

Ik heb deze film gekocht bij de Action voor €1.89. Ben heel erg benieuwd, ik dacht nog: "de film huren is duurder!". Aan de prijs ligt het niet.

avatar van geronimo

geronimo

• 1955 berichten

Alleen room #1 vond ik niets, voor de rest geweldig genoten! KROM gelegen om Tim Roth!

avatar van emiellios

emiellios

Zeer slechte film. Je verwacht meer als je het aantal bekende namen tussen lijst met acteurs ziet staan. De verhaallijn is minimaal: 4 verschillende verhaaltjes bijeengehouden door een piccolo.

Het betreft een comedy, dus stel ik me de vraag "heb ik moeten lachen?". Antwoord: nou hooguit een glimlach toen de piccolo vastzat tussen het klapraam en de bovenbuur moest overgeven...wat eigenlijk niet eens grappig was, maar je niveau daalt als je de film aan het kijken bent dus ok. Maar is de film komisch? Nee, totaal niet. Is de film dan vermakelijk (want je hebt natuurlijk films die je niemand wilt aanraden maar die je toch een anderhalf uur vermaakt hebben)? Nee dat is hij ook niet. Omdat ik hem gekocht had (5 films voor 5 euro) heb ik hem ook maar afgekeken, maar betrof het een t.v.-uitzending dan had ik zeker gezapt.

Kortom: een afrader.

avatar van AmazingPP

AmazingPP

Middelmatige komedie waarvan de opzet op zich leuk is bedoeld en ook erg origineel is. Maar komisch wordt ie echt nergens. Ik heb de DVD gekocht voor 1 Euro bij Bart Smit en dit alleen, omdat Madonna in de film speelt. Het is ook echt weer zo'n typische rol voor Madonna, die het trouwens niet slecht doet, maar ook weer niet goed genoeg om boeiend naar te blijven kijken. 2,5 *.

avatar van Usual Suspect

Usual Suspect

Kamer 1: Waardeloos.

Kamer 2: Waardeloos.

De overige 2 kamers waren zeer vermakelijk, maar die waren dan ook van de 2 beste regiseurs van de film.

Totaal: 2,5.

avatar van nightbreed

nightbreed

Heel apart filmpje waavan ik het jammer vond dat Tim Roth zo irritant (slapstick-achtig) moest acteren.

Cijfer: 2,5

avatar van Rafke Pafke

Rafke Pafke

Op zich is dit een film met een leuk en origineel concept, maar het geheel had wel stukken beter gekund.

Zoals vele mensen hierboven al geschreven hebben zijn de eerste 2 kamers ondermaats en Tim Roth acteert er nogal irritant.

De laatste 2 kamers waren beter, maar eigenlijk was het alleen bij het Tarantino verhaal dat ik geboeid bleef kijken omdat ik benieuwd was naar wat zou volgen. Maar dat ligt misschien meer aan zijn naam, want schitterend geacteerd was het ook al niet.

avatar van Chainsaw

Chainsaw

Grappig om te zien hoe bijna iedereen hier flink zeikt over de eerste twee verhalen, maar die laatste twee juist weer de hemel in prijst. Weet niet of dat nu puur door de namen Tarantino en Rodriquez komt, maar ik vond Four Rooms in het algemeen niet meer dan een onvoorstelbaar zielige vertoning. Snap echt niet hoe dit meer dan twee sterren gemiddeld kan hebben.

Meteen bij het eerste verhaal van regisseur Allison Anders is het al raak; een waardeloos plot en de meest verschrikkelijke acteerprestaties (en oh mijn God, wat is Roth zwaar irritant). Verder een totaal niet-grappig verhaal en een belachelijk einde. En als klap op de vuurpijl zitten er de meest waardeloze effecten in dit segment. Het leek soms wel een mislukte Power Rangers aflevering. 0,5 sterren.

En dan denk je toch al snel dat je het ergste gehad hebt. Vergeet het maar, want het tweede verhaaltje van Alexandre Rockwell is wonder boven wonder nóg slechter. Het lijkt erop dat een script compleet ontbrak en de acteurs maar gewoon wat moesten doen. En als ze dan iets leuks deden oké, maar geen van allen bakt er ook maar iets van. Sterker nog, Roth begint alleen maar vervelender te worden. 0,5 sterren.

Dan moet ik toegeven, het derde filmpje brengt inderdaad een klein beetje licht in de duisternis en is het leukste van de vier. Maar gezien de kwaliteit van de andere filmpjes is dat nu niet bepaald een prestatie op trots op te zijn. Met heel veel moeite weet Rodriquez misschien één á twee klein glimlachjes op m'n gezicht te toveren, maar daar blijft het wel bij. Verder een hoop niet-leuke momenten en opnieuw bijzonder slecht acteerwerk. Met moeite toch nog 1,5 sterren.

Het laatste filmpje van Tarantino had een aardig uitgangspunt, maar de uitwerking is echt te beroerd voor woorden. Ten eerste snap ik niet waarom hij zichzelf de hoofdrol gaf en niet gewoon achter die camera is gebleven. Verder is het filmpje niet meer dan een verzameling zogenaamd 'coole quotes en one-liners' en begint het filmpje dus al erg snel te vervelen. En dat is toch knap voor een segment van maar een kwartier. 1 kleine ster.

Al met al zo goed als geen positief woord te melden over Four Rooms. Het had best leuk kunnen zijn, maar de kwaliteit van de vier filmpjes is echt om te huilen en hoofdrolspeler Roth lijkt voor de Jar Jar Binks trofee te gaan met zijn irritante optreden. Ik had niet zulke hele hoge verwachtingen, maar dat het zo slecht was had ik niet kunnen bedenken. Verschrikkelijk.

1 ster.

avatar van Rancid

Rancid

Ik vond, na het lezen van de verhalen hier, juist deel één en twee nog wel meevallen en vooral deel 4 van Tarantino een beetje tegenvallen. Ik had, dus na het lezen, een absolute ramp voor ogen in deel 1 en 2, maar dat viel dus nog wel mee. Ok, het is niet goed, maar het duurde dan ook niet te lang en ik kwam er best doorheen.

Vervolgens deel 3 van Rodriquez, die ik wel echt leuk en goed vond, hier moest ik voor het eerst een paar keer echt hard lachen, vooral om de laatste 5 a 10 minuten.

En dan deel 4 van Tarantino. Tja, te hoge verwachtingen dankzij eerdere posts hier denk ik. Zo geweldig was het nou ook weer niet. Het acteerwerk was niet al te goed, vooral niet vanTarantino zelf. Wat is dat toch een irritante gast als hij iets anders doet dan regisseren. Ik vind dat er te weinig gebeurt en dat wat er gebeurt, redelijk om zeep wordt geholpen door een erg slecht acterende Tarantino. Alleen de laatste 10 seconden zijn echt leuk.

Wat me opviel was dat, ondanks al het afkraken van de eerste 2 verhaaltjes, je het geheel niet zonder die delen kan zien. Je ziet namelijk Roth steeds opgefokter en brutaler/grover worden en dat is wel leuk gedaan. Ik ergerde me trouwens niet zo aan Roth.

Deel 1: 2 *

Deel 2: 2*

Deel 3: 4*

Deel 4: 3,5*

Afgerond naar boven dus 3* in totaal.

avatar van paffy

paffy

Één van Roths meest vermakelijkste rollen.

avatar van matthijs_013

matthijs_013

Wat een humor! In elk deel lag ik weer in een deuk. Wat me echter verbaasde was dat ik juist van Tarantino's deel hoge verwachtingen had maar deze het meest tegenviel. Hij kan niet zo goed overweg met humor, waardoor het onhandig is zijn deel als laatste te vertonen (als je eenmaal op gang bent met de humor is het redelijk oninteressant aan te zien).

avatar van *__ANIME__*

*__ANIME__*

kamer 1: Niet grappig, erg slecht. 2*

kamer 2: Niet grappig, iets beter dan 1 maar nog steeds erg slecht. 2,5*

kamer 3: Grappig, goed. 3,5*

kamer 4: Grappig, goed. 3,5*

Naar boven afgerond 3*

Wat me opviel is dat Tim Roth in de laatste twee kamers heel anders en veel minder irritand was.

avatar van Vetje

Vetje

Hmmm nu een paar keer gezien (soms wat doorgespoeld tot de 3e of 4e kamer) maar de film komt een beetje over als een trein die net het perron in komt rijden terwijl je verwacht dat ie optrekt. oftewel...

in het beging vrij langzaam en valt dan toch stil, en zoals we gewend zijn komt het met vertraging veel te laat op gang. uiteindelijk op topsnelheid probeert ie de vertraging in te halen maar voor het totaalpakket lukt het niet meer.

een beetje een gemiste kans, rodriguez aardig en tarantino goed maar konden jammergenoeg de film niet redden.

2.5 ster

verder zet roth een aardige rol weg, weinig moeite met hem. in de 4e kamer vond ik juist tarantino slechter acteren dan roth. tarantino vaak in eigen films niet goed geacteerd. (RD te dominant aanwezig in de openingsscene maar in dusk til down een stuk beter bijvoorbeeld.....)