• 9.375.082 stemmen

Met onder meer: Jack Lemmon, Walter Matthau en John Fiedler

Releasedatum: 2 september 1968

Plot The Odd Couple

"… say no more."

Felix Ungar (Jack Lemmon) is ten einde raad: zijn vrouw heeft een echtscheiding aangevraagd. Hij overweegt zelfmoord en daarom oordelen zijn vrienden dat het beter is, als er constant iemand in zijn omgeving blijft. Na lang aarzelen stemt Felix toe om te gaan inwonen bij Oscar (Walter Matthau), een gescheiden vriend. Maar Felix' obsessieve netheid en smetvrees is de slordige Oscar een doorn in het oog...

avatar van movie acteurs

movie acteurs

The Odd Couple is pas echt een geweldige komedie. Sowieso is Walter Matthau een van mijn favoriete acteurs en hier is hij echt geweldig. Net zoals Lemmon. Deze briljante komedie krijgt van mij een 5,0.

avatar van simonvinkie

simonvinkie

Inderdaad een zeer vermakelijk komedie dit. Tijd vliegt voorbij, en toen de aftiteling begon had ik geen flauwe benul dat ik al bijna twee uur naar de televisie aan het staren was. The Odd Couple is voornamelijk zo leuk door het geweldige acteerskoppel. Walter Matthau en Jack Lemmon deed het erg leuk met zijn tweeen. Lemmon begin ik dan ook steeds meer te waarderen. Erg leuke acteur! Ook op de rest van de cast was niets aan te merken trouwens.

De film kent natuurlijk een wat simpel verhaal, maar mede door de humor blijft het zeer vermakelijk. Sommige grappen zijn wat kinderachtig, maar ik heb me er erg mee vermaakt. De film kent bovendien ook een leuke soundtrack en een uitstekende regie. Ben zeker van plan om nog wat andere films van dit acteerskoppel te zien. Dit was in ieder geval erg leuk en ik heb het gevoel dat bij de herzienig de score wel eens wat omhoog kon schieten.

3,5 sterren

avatar van tsjidde

tsjidde

Zomaar weer eens herzien en meteen een half puntje verhoogd. Lemmon en Matthau was een koppel zoals je maar zelden zag/ziet. De chemie tussen die twee is ongevenaard. En wat een genie is Neil Simon toch, zie ook de paginalange lijst aan Quotes op IMDB. Hoe bedenkt ie het allemaal!?

avatar van wendyvortex

wendyvortex

Altijd fijn Jack Lemmon en Walter Matthau al wordt het niet zo geweldig als in "The Fortune Cookie" van 2 jaar eerder, soms lijkt het tempo wat teveel weg te zakken, de aanloop is iets te lang en de clou net wat te flauw. Tussendoor is het natuurlijk wel heerlijk genieten van de botsende karakters in het 8-kamer-appartement.

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

Vermakelijke film, met wederom leuk samenspel van Lemmon en Matthau. Toch had er wat mij betreft meer uitgehaald kunnen worden, vooral in de 2e helft van de film zakt het soms wat in. Het plot biedt zoveel potentieel; een leuk appartement als setting, met daarin 2 gasten die elkaar het leven zuur maken. Het smetvrees gegeven is fantastisch (en zorgt voor leuke scenes) en 'The Odd Couple' kent genoeg grappige momenten, maar ik had eerlijk gezegd meer verwacht van deze film. Maar heb me prima vermaakt, de tijd vloog voorbij en Matthau zijn gezichtsuitdrukkingen blijven heerlijk.

avatar van Duke Nukem

Duke Nukem

• 1985 stemmen

Eén van mijn favoriete komedies allertijden! Jack Lemmon als de neurotische OCD-lijder en Walter Matthau als de luie sloddervos zijn een geniaal duo. Terwijl ze eerst elkaar steeds in de haren zitten, worden ze naar het einde toe toch afhankelijk van elkaar want tegengestelden vullen elkaar aan. Elke scene in deze film is goed, maar vooral het stuk als Felix de kamer binnenkomt en niemand mag het hebben over 'zelfmoord', vind ik erg leuk! Ongelooflijk hoe deze film blijft boeien terwijl bijna uitsluitend in één kamer werd gefilmd.

avatar van Mescaline

Mescaline

De jaren 70 (serie)versie is al erg goed maar deze film blijft overeind zelfs na 3x kijken! De sfeer alleen is al voldoende maar als je daarbij ook nog de acteerprestaties van de 2 beste acteurs van hun tijd rekent is het helemaal genieten! Genoeg humor, maar tegelijkertijd ook ontzettend veel diepgang in de personages, Jack & Walter spelen niet alleen dit koppel, ze ZIJN dit (rare) koppel!

4,5 sterren blijven staan, wat dacht je anders?!! Its a damn shame dat deze film niet meer hedendaagse kijkers weet te veroveren.

avatar van scorsese

Aardige film over een man die gaat scheiden en ondertussen intrekt bij een goeie vriend van hem. Duidelijk gebaseerd op een toneelstuk (lange scenes die zich voornamelijk in het appartement afspelen). Door deze opzet wel wat eentonig (de openingsscène duurt ook wat te lang). Maar vanwege de uiterst vermakelijke samenwerking van Jack Lemmon en Walther Matthau nog met gemak 3.0 sterren.

avatar van Movsin

Movsin

Het duo Lemmon-Matthau is onbetaalbaar al vind ik deze keer niet all gezegden en dialogen zó geslaagd.

De beste scène is zonder twijfel deze met de twee jonge vrouwen waarbij het viertal werkelijk schittert in mimiek en woord.

Duidelijk gebaseerd op een toneelstuk, het beste scenario voor onze twee cracks als dialogen en replieken primeren.

avatar van Film Pegasus

De verfilming van het gekende toneelstuk. Met de opening zit je al helemaal in de sfeer. Technicolor kleuren, pastelkleurige 60s kostuums en een jazz score van Neal Hefti die een tijd samenwerkte met Count Basie. The Odd Couple is een heerlijke komedie waarbij de vertaling van theaterstuk naar film ideaal is. Hier hou ik echt van. Met het sterke spel tussen Walter Matthau en vooral Jack Lemmon, die wat mij betreft hier gerust een acteerprijs voor mocht krijgen. Groots wordt het nooit, maar de humor werkt, de sfeer zit goed en je amuseert je van begin tot einde.