Genre: Drama / Romantiek
Met onder meer: Paz Vega, Tristán Ulloa en Najwa Nimri
Gesproken taal: Duits, Engels, Frans en Spaans
Releasedatum: 15 augustus 2002
Plot Lucía y el Sexo
Lucía, een jonge serveerster in een restaurant in het centrum van Madrid, vlucht naar een rustig, verlaten eiland in de Middellandse zee wanneer ze hoort dat haar vriend, een schrijver met wie ze al zes jaar samenwoont, verdwenen is. Daar, badend in de ontspannen atmosfeer van frisse lucht en de hete zon, ontdekt Lucia de donkere hoeken van hun relatie. Alsof het de verboden passages uit een boek zijn waarvan de auteur haar nu, vanuit de verte, toestemming geeft ze te lezen.
Lucía
Pepe
Jefe
Nurse
BoordAppel
Geen peil op te trekken die beoordelingen van jou NW.
Voor een ieder die een beetje oplet is deze film perfect te volgen. Dat onnodig moeilijke snap ik niet helemaal. Zelden ook een film gezien waarin seks mooier (en erotischer) wordt getoond.
Naomi Watts
Ik weet het.
De film is ook goed te volgen maar het was imo onnodig. Ik heb het niet over de vertelstructuur maar mijn kritiek geldt voor het plot zelf. En ja, over de sex, daar heb ik al genoeg woorden aan vuil gemaakt.
Bas17
Ik vind sex in films vaak ook niet erg. Het vreselijke Baise-Moi of Romance zijn dan weer wle erg matig, maar het geniale Ken Park, Lucia y el sexo etc zijn echt mooi. Als je dan toch sex behandeld, wat gewoon een mooi thema is ga dan geen krampachtige camerabewegingen maken.
BoordAppel
Baise-Moi en in mindere mate Romance gebruiken seks ook als middel om zoveel mogelijk mensen naar de film te lokken. Ze hebben ook niets meer te bieden dan de seksscene's. Dat is hier duidelijk niet het geval.
jordybeukeboom
Erg mooi in elkaar geknutseld, maar voor mij persoonlijk veels te veel toevalligheden. Dat is totaal onrealistisch en ligt mij niet. Verder vind ik de film hier en daar behoorlijk vervelend worden, ik mis interessante gebeurtenissen of ontwikkelingen, het staat allemaal veel stil. Er wordt wel veel gesekst (sterk gedaan, want opwindend) en geouwehoerd (wat teveel van het goede). Daarnaast is het wel een mooie film, mooie beelden, met als hoogtepunt de in de klei gelegen Carlos die opeens voor mij onverwacht tot leven komt
Maar voor mij te weinig boeiend, te weinig emoties oproepend en te onrealistisch voor een hoge beoordeling
2,5 sterren
jordybeukeboom
Medem wil een beetje onnodig moeilijk gaan doen
Ik vind de film ook wat te gekunsteld in elkaar zitten. Uiteindelijk is het allemaal goed te volgen, maar het is te toevallig en mijns inziens had de regisseur beter zijn moeite kunnen verleggen naar het verhaal in plaats van zich te richten op de samenkomst van de verschillende verhaallijnen/toevalligheden
xenne
beetje een tegenvaller voor mij, mijn verwachtingen waren te hoog wellicht. de vergelijking met Lynch houdt geen steek. probleem voor mij was het verhaal, het kon mij niet echt boeien en voelde me te weinig betrokken bij de personages. het simpele verhaal werd wel op een originele manier verteld en op't einde viel de puzzel mooi in elkaar, al had ik soms wel de indruk dat het onnodig moeilijk werd gemaakt en dat de ingewikkelde vertelstruktuur uiteindelijk maar weinig toevoegde. ook nogal wat toevalligheden en vaagheden in het scenario, wat de geloofwaardigheid niet ten goeie kwam. dus ik hou het maar bij 3 sterren. van deze film zal ik vooral de bloedmooie Elena Anaya onthouden ... 't was een aangename kennismaking
Poisonthewell
Het eerste uur vond ik niet veel aan. Sex, sex, sex en dan nog een beetje meer sex. Op zich niks mis mee maar ik houd mijn sex en mijn films liever gescheiden
Het tweede uur vond ik een stuk beter, en het mooie einde (ook al zag je het van mijlenver aankomen) maakte veel goed. Toch 3,5*
KrisV
ik houd mijn sex en mijn films liever gescheiden
Dan heb je toch perfect gekregen wat je wou : een uur sex en een uur film
SiSsY bOY
mooie shots, mooie vrouwen, mooie film. maar ik moet hem nog maar eens kijken, kon het einde toch niet helemaal volgen.
maxcomthrilla
Originele film die het vooral van zijn mooie shots moet hebben. Lucia en Elena zijn dan natuurlijk ook geen straf om naar te kijken!
Het verhaal vond ik minder boeiend en erg verwarrend. Nou hoeft dat geen probleem te zijn maar nu wel, omdat ik niet meeleefde met de hoofdpersonen en er geen leuke actiescènes of grappige scènes zaten die het leed enigzins verzachten.
Misschien dat ik hem bij een herziening meer leer waarderen maar vooralsnog heb ik daar weinig zin in, kleine tegenvaller, deze Medem. 3*
vincentclaesen
super mooie film. Een film die goed is om ideeen op te doen :d
Jorick
Een erg mooie,originele en boeiende film. Het verhaal zit goed in elkaar en wordt mooi uitgewerkt. Visueel gezien komen er erg fraaie scenes in voor. De seksscenes worden overigens ook erg fraai in beeld gebracht. Verder is de film erg sfeervol en wordt er sterk geacteerd.
tarkovski
al heb ik ken park noch romance gezien, ik snap het punt van Bas17 wel en volg hierin ook
Al is er inderdaad een (misschien soms wat overdreven veel) grote hoeveelheid seks aanwezig in de film, toch werkt dit niet storend. het is voornamelijk de manier waarop het in beeld gebracht wordt wat de film voor mij kraakt of maakt. Baise-moi was ronduit walgelijk, to-the-point en erg direct, terwijl het hier eerder passioneel en speels wordt gebracht. voornamelijk de cameravoering en alle ideeën die worden gebruikt maken het boeiend.
Los daarvan een erg sterk verhaal met een tamelijk ingewikkelde structuur dit voor de aandachtige kijker toch goed te volgen is.
Best wel een aanrader zodus, zeker niet van het mindere spaanse werk!
*3.5 al twijfel'k met een *4
Badalamenti
Heel mooi in beeld gebracht, mooie muziek van Iglesias; veel passie en natuurlijk Paz Vega
Verhaal vond ik persoonlijk iets te geknutseld...........maar zonder meer een aangename kennismaking met Julio Medem ! 4*en benieuwd naar meer van deze regisseur
FisherKing
Alberto Iglesias is hier echt briljant, naast de fantastische cast. De zoveelste herziening haalt weer tranen naar boven, dat lukken maar weinig films, eigenlijk.
Blijft natuurlijk op 5*
Madecineman (moderator films)
Toch grappig om te lezen dat de discussie bij deze film iedere keer weer op sex uitdraait en dat er nog steeds mensen zijn die zich daar aan kunnen storen. Voor mijzelf is het eigenlijk wel duidelijk. Ik vind het erg mooi en sensueel in beeld gebracht met vooral veel aandacht voor passie en liefde en niet zozeer voor de daad zelf. Van mij mag dat in een liefdesgeschiedenis. Tja, en als er mensen zijn die zich al storen aan een bosje schaamhaar of een piemel...
Lucia y el sexo, mooie film. Sfeervolle, zwoele warme dromerige scenes met mooie mensen en geschoten in een land waar ik altijd graag vertoef (zou dit jaar naar italië gaan maar begin nu weer te twijfelen
Met het toeval in de film kan ik wel leven, geloofwaardig is het allemaal niet maar als je daar over heen stapt is het toch wel een lekker plot wat zich langzaam maar zeker ontvouwt. Een plot waarbij de fantasie, dromen en verlangens mooi verweven zijn met de realiteit. Het zorgt voor de juiste sfeer van mysterie, verbazing en vervreemding. Perfect om de wereld om je heen even te laten voor wat ie is en je lekker te verliezen in de film.
Klein minpuntje is misschien dat door het wat geknutselde plot ik soms wat minder betrokken was bij de emotioneele staat van de hoofpersonen. Dacht daarom eerst een 3.5* te geven maar nu ik zo achter m'n pc zit te typen merk ik toch wel dat ik erg genoten heb van de mooie beelden. En van schoonheid kan je nooit genoeg hebben in deze wereld. 4* wordt het.
En Medem bevalt me gelukkig een stuk beter dan die andere spaanse regiss(z)eur.
De GeuS
Aardige film, begint leuk met (iets teveel) sexuele scenes maar naar het einde toe toch wat te traag en langdradig. Ook alle lijntjes die uiteindelijk keurig op één plek uitkomen had voor mij niet gehoeven:
synesthesia
't Is jammer dat ik pas halverwege de film erachter kwam dat hij erop was.
Toch maar uitgekeken, en geprobeerd de eindjes aan elkaar te knopen. Dat is me nog aardig gelukt, ondanks het redelijk fragmentarische verhaal (het begint een hobby te worden, ik kijk vaker halve films).
Zou hem graag eens helemaal zien. Wanneer zou ik die kans krijgen?
93.9
Blijft natuurlijk op 5*
Dan heb jij vast ook de dubbelcd "Film Works" van A. Iglesias met filmmuziek van voor Lucia en natuurlijk de soundtrack van Lucia y el Sexo????
neo
Zou ik liever iedere volledige cd aanschaffen ipv van die Film Works compilatie (hoe goed die ook is op zich).
boerenpummel
In het begin was het me allemaal een beetje onduidelijk, maar gaandeweg werd dit toch een zeer aangrijpende film. Jammer van het vele "toeval" en die onnodige sexbeelden.
boerenpummel
Nou ja, onnodig is het niet, maar het was voor mij wel wat te veel.

Netflix-hit 'Finding Her Edge' zeker van een tweede seizoen

Het aankomende derde seizoen van 'Knokke Off' krijgt een eerste teaser

Mar Adentro
Drama, 2004