• 9.369.453 stemmen

Met onder meer: Robert De Niro, Dakota Fanning en Famke Janssen

Gesproken taal: Engels en Duits

Releasedatum: 3 maart 2005

Plot Hide and Seek

"Come out, come out, whatever you are."

Dr. David Callaway probeert zijn leven weer op te pakken, nadat zijn vrouw zelfmoord pleegt. Zijn dochter heeft het erg moeilijk met de dood van haar moeder, maar vindt een troostende vriend. Na enige tijd neemt deze 'vriendschap' echter heel bizarre vormen aan.

Jordy schreef:

haha, denk het ook

De woorden van DeNiro.

Zoals DeNiro ook aangaf in de Late Night Show van Craig Ferguson:"It's really amazing to see such a young actress doing such a great job. I felt really intimitaded by her acting. When i saw "I Am Sam" i thought that girl has some skills but she has proven within the years she is a consistent, professional actress. It was a honour working with Hannah and i hope my tips and experience are some use to her"

Gelijk heeft hij altijd leuk om zo een jong talent in aktie te zien.

avatar van Jordy

Jordy

Ik heb hier tientallen dvd's in de kast staan met daarop making-ofs waarin de acteurs precies hetzelfde zeggen. Het gaat er bij mij ECHT niet in (je was blijkbaar serieus) dat De Niro een film speciaal uitkiest omdat er één of ander kindsterretje inspeelt.

Naomi Watts

Ik was semi-serieus. Ik snap je punt, ik geloof ook niet dat hij een rol uitkiest om dat zij erin speelt maar dat kan wel begrijpen dat het leuk is om haar aan het werk te zien. Een andere reden zie ik niet in deze produktie om die rol aan te nemen.

avatar van jassonn

jassonn

Misschien nog wel de enige geloofwaardige reden om hieraan mee te werken

avatar van BoordAppel

BoordAppel

Naomi Watts schreef:

Een andere reden zie ik niet in deze produktie om die rol aan te nemen.

$$

avatar van djerk

djerk

bioscoopzaal schreef:

Wat een ontzettend duffe thriller was dit. Zowat alle thriller-cliché's komen in revue voorbij, de spanning is mijlenver te zoeken en de shocks zo goedkoop dat ik er onwillekeurig om moest grinniken. Zelfs de obligate twist zag ik al anderhalf uur voor het einde aankomen. Alleen de geloofwaardige acteerprestatie van Dakota Fanning maakt de film nog enigzins dragelijk. DeNiro slaat dan weer een echt modderfiguur; Hide and Seek is ongetwijfeld de meest schabouwelijke acteerprestatie uit z'n carrière.

1 ster.

Een van de ergste titels alleszins. Na de plottwist, die zich ongeveer na een uur bevindt, was bij mij de fun ervan af. Mijn gouden regel: als je film begint te kijken, kijk je hem ook uit maakte me het moeilijk. Het laatste half uur heb ik gekeken met ongeloof. Robert, how could you.....:-(

avatar van Pedor

Pedor

Op zich wel een goede film. Jammer dat het eigenlijk al vrij snel voorspelbaar is, hoe eea in elkaar zit. Leuk om Famke weer s te zien acteren.

avatar van djeebee

djeebee

goeie opbouwende thriller, alleen de ontknoping was iets minder en onwaarschijnlijk. vind het geheel toch 4 punten waard.

avatar van zeuteke

zeuteke

vond het een zeer geslaagde triller en robert de niro blijft steengoede acteur,en dat kleine actricje kan er ook wat van, we zullen er nog veel van horen

avatar van Tim Burton

Tim Burton

die Dakota Fanning is iets van 10, maar ze praat alsof ze 16 is. Dat kind is echt slim!!!!

avatar van starbright boy

Ze praat als een kind waar een mediatrainer alles wat kind is zorgvuldig uit heeft verwijderd.

avatar van GerwinF

GerwinF

starbright boy schreef:

Ja ik vond het nogal beangstigend hoe dat kind zat te praten bij The Making Of...heb zowieso een hekel aan "wijze" kinderen.

avatar van DEBRÛ

DEBRÛ

Zeer onderhoudend. Famke blijft boeien hoewel ze weinig in beeld is. De moeite waard! Verrassend slot dus tot het einde boeiend.

een 3.5

avatar van stinissen

Jammer van de goede cast.

Film werd nooit spannend en al helemaal nooit eng, de vergelijking met de Shining, The en de Others, The is dan ook rond uit belachelijk.

Ik persoonlijk vond de film ook vrij voorspelbaar en op sommige momenten te donker...., jammer.

avatar van akkkia

akkkia

Een nogal beroerd bijeen gejat geheel,

waarbij de titelsong ook nog eens regelrechte belediging is.

agent smith

ik vond het echt een onwijs goeie film!, het eind vond ik erg goed, alleen erg jammer dat weer alle schrik cliche's voorbij komen.
de hele sfeer van de film vond ik goed neergezet, met steeds die dromen van de niro en die letters op de badkamermuur enzo.
het acteerwerk van dat kleine meisje was zoals eerder gezegt erg goed en famke en de niro deden het volgens mij ook wel goed...

avatar van Redlop

Redlop

...gezegt.

Kan niet he. Staat zo onnozel.

avatar van fritsy

fritsy

goede doorsnee thriller.

Heb wel betere thriller gezien dan deze maar voor een avondje vermaak kan deze er best mee door. Jammer dat de film op zommige momenten te donker is vooral aan end..

avatar van Jellos

Jellos

Schijnt dat er in Amerika en Australië alternatieve eindes in de cinema zijn. Een waar Emily in de instelling zit en een andere waar Emily een tekening maakt van Katherine (Famke) en zichzelf met 2 hoofden. De laatste versie is toch iets duidelijker vind ik en ik denk niet dat die hier speelt, iemand iets anders gezien dan het einde in de instelling?

Anyhow, film heeft enorme gaten in het verhaal. 'k vond hem niet echt voorspelbaar, maar echt goed was hij ook niet. Too bad.

max. 2 sterren

avatar van dennis_n

dennis_n

Ik had meer van deze film verwacht. Het verhaal is niet slecht, wel voorspelbaar helaas. Ze hadden er meer uit kunnen halen. 2* van mij

avatar van Patrickvanschaik

Patrickvanschaik

• 2096 stemmen

Een van de betere films die momenteel in de bios draait!! heb em gister gezien, en nu heb ik het gevoel wil em nog wel een keer zien, dat heb ik niet vaak!! kortom goed verhaal, zeer goed geacteerd vooral door Dakota Fanning maar dat vinden de meeste wel! vind dat de film juist wel goed in elkaar is gezet. volgens mij had het niet beter gekunt! de film is vooral niet voorspelbaar, wat ik wel had verwacht! voor mij een 5*

Jellos schreef:

volgens mij is er hier in nederland maar 1 einde en dat is die met die 2 hoofden, en dat is ook de enige versie die ik heb gezien.

avatar van snep

snep

ben echt benieuwd naar deze film ga hem vandaag of morgen kijken

avatar van [Preketero]

[Preketero]

Zou hem graag zien, is dat niet de film waar er reclame van is van: Charlie, Charlie, where are you? of soiets? Hopelijk want het klinkt me een leuke thriller!

avatar van Patrickvanschaik

Patrickvanschaik

• 2096 stemmen

ja is van die reclame

avatar van Jeremy_Sisto

Jeremy_Sisto

agent smith schreef:

ik heb in de bios niet het einde gezien met die 2 hoofden, maar gewoon dat famke de deur dichtdoet en dat dakota vraagt of die een stukje open magblijven, en famke zegt nee dat doen we hier niet, ze loopt weg en zegt dat ze haar nooit opgeeft en dat is het einde.

Jeremy_Sisto schreef:

wat raar dat ze dan de ene keer het ene einde laten zien en de andere keer het andere

avatar van Channa84

Channa84

Ik vond het een goeie film. Je verwacht niet wie charlie is. Voor de rest vind ik dat Dakota Fanning een erg goeie actrice is voor haar leeftijd.

avatar van salim

salim

saai, climax veel te snel en die einde slaat nergens op