- Home
Gesproken taal: Engels en Duits
Releasedatum: 3 maart 2005
Bekijk via Disney+
Plot Hide and Seek
"Come out, come out, whatever you are."
Dr. David Callaway probeert zijn leven weer op te pakken, nadat zijn vrouw zelfmoord pleegt. Zijn dochter heeft het erg moeilijk met de dood van haar moeder, maar vindt een troostende vriend. Na enige tijd neemt deze 'vriendschap' echter heel bizarre vormen aan.
David Callaway
Laura
Steven
Mr. Haskins
bioscoopzaal
Wat een ontzettend duffe thriller was dit. Zowat alle thriller-cliché's komen in revue voorbij, de spanning is mijlenver te zoeken en de shocks zo goedkoop dat ik er onwillekeurig om moest grinniken. Zelfs de obligate twist zag ik al anderhalf uur voor het einde aankomen. Alleen de geloofwaardige acteerprestatie van Dakota Fanning maakt de film nog enigzins dragelijk. DeNiro slaat dan weer een echt modderfiguur; Hide and Seek is ongetwijfeld de meest schabouwelijke acteerprestatie uit z'n carrière.
1 ster.
remorz
Allesbehalve voorspelbare film. Ik verwachtte in ieder geval niet dat er nog filmmakers waren die het lef hebben een dergelijke, enorm flauwe en simplistische plottwist als climax te presenteren. Herkauwde troep zonder toegevoegde waarde. 1,5* voor Dakota Fanning, die ik nog nooit had gezien.
Ik snap er geen bal van:
'Charlie' had dus die vrouw van David vermoord, maar hij geeft daar David de schuld van of zo
(wat ie op de muur schrijft dus zeg maar).
En wat heeft die buurman er in vredesnaam mee te maken?
En waar is die politiewagen met zwaailichten gebleven als die agent is vermoord
Erg matig allemaal.
Rianneke_Dan
ja ik vond het wel een goeie film ondanks alle voorspelbare stukjes die erin zaten.
als horror freak word je hier niet bang van.
maar Dakota is wederom weer geweldig respect voor haar
Mug
Horror-thriller waarin 'de oplossing' na vijf minuten al glashelder is. Dodelijk dus, weg mysterie, de aanwijzingen blijven maar komen en komen, slecht script dus.
Voldoende schrikmomenten die met name door geluids-effecten flink ondersteund worden. Dakota Fanning laat zien waarom ze een veel gevraagd kindsterretje is, prima rol. Maar ja, de (spanning)clichés vliegen weer in het rond.
sinterklaas
Weer een mooie film van deNiro. Hij speelde weer erg goed zoals altijd. Dit is overgens ook de 2de film van Dakota Fanning en ze word echt een topactrice later. Ook onze Famke Jansen zorgde voor een prima aanwezigheid. Voor de rest is het verhaal erg mooi en zeer onverwacht. Je bent erg lang aan het puzzelen bij de film en uiteindelijk schijnt dat (voor mensen die de film nog niet gezien hebben lees de spoilers niet) Robert deNiro gewoon al die tijd het denkbeeldige vriendje Charlie te zijn. En in de film zelf verwacht je dat echt niet. Hij beseft zelf dat er iets ergs aan de hand is met zijn dochter en de denkbeeldige vriendje terwijl hij het uiteindelijk zelf allemaal is.
Het creepy sfeertje zit er ook erg goed in. Echt een horrorfilm is het niet maar hij is wel erg spannend. Goed acteerwerk. DeNiro kan op zijn oude dag nog steeds uitstekende films maken. Trouwens wat had die tekening van Fenning aan het einde nou voor boodschap met die kind met die twee hoofdjes?
Dakota Fanning kan wel eens een toekomstig topper zijn. Ze speelt overtuigend in de meeste van haar films die ze nu al heeft gemaakt. Ook in deze doet ze het goed als meisje met waanideeen. Of zijn het geen waanideeen?
Ik vond het best een spannende film met een totaal onverwacht einde. Prima wegkijkertje. Alleen speelde De Niro wel een beetje op de automaat. Hij kan beter lijkt me...
killerfreak
matig filmpje dat ik met veel goede wil afgerond een 3* kan geven. Film begint goed, en de weg-naar-bad om 2u06 is in het begin best wel creepy, maar de film loopt naar het einde toe volledig fout. Plot krijgt een ongeloofwaardige wending met vele fouten (vb als op het einde die vrouw aanbelt ziet ge de vader met hoofdtelefoon op, en even later zit ie blijkbaar in kast verstopt, maar dan als Charlie zijnde natuurlijk. Hoe komt ie daar ineens terecht. Gespleten persoonlijkheid of niet, het blijft toch dezelfde persoon...; hoe kan bvb het licht uitgaan als het dochterke voor de eerste keer Charlie gaat zoeken in de kelder terwijl de vader, opnieuw, gekrijs door z'n hoofdtelefoon hoort, enz).
Jammer, maar helaas zat hier veel meer in, en dus ook geen geweldig hoge score van mij. Maar door het behoorlijke acteerwerk van Dakota toch nog een 3*
italian
Kindertrauma's. Een interessant uitgangspunt dat in Hollywood nog niet al te veel geëxploiteerd is geweest.
Dit kon een aardig sterke thriller worden en in het begin leek dit ook zo: dit duister familiedrama wordt met de minuut macaber en geschifter (weliswaar zonder te overdonderen...) en het zag ernaar uit dat het verhaal en de karakterontplooiingen op de goede weg aan het gaan waren... Maar ik had al te vroeg gejuicht want Hide and Seek verzandt al snel in de gebruikelijke genreclichés en voorspelbare wendingen. Het einde is voorspelbaar, overdreven en banaal en de spanning valt volledig weg. Jammer, zelfs de goede vertolinkingen konden niet beletten dat dit in een fiasco uitmondde.
Het grootste probleem aan deze zeer clichématige thriller is dat hij nergens echt spannend is. Wederom heeft DeNiro zich in de luren laten leggen door in deze film op te draven. Zeer gemiddeld allemaal.
tommykonijn
Mooie horrorfilm. Robert DeNiro en Dakota Fanning acteren beiden erg goed, en het verhaal wist me zeker te boeien. Niet echt zo'n goede horrorfilm als bijv. The Ring maar toch zeker vermakelijk genoeg.
Jezus wat een voorspelbare film was dit, na een paar minuten wist je al wie het was. De film werd ook nergens spannend. Dakota Fanning en Famke Janssen speelden nog wel aardig in deze film maar Robert De Niro stelde zwaar teleur.
Teleurstellende film. De film kent een hele trage opbouw, en een raar en onbevredigend einde. Ook de spanning is er niet echt, omdat als je goed oplet, toch zeker wel halverwege de film al weet, hoe de vork nu eigenlijk in de steel zit in deze film. Robert de niro acteert routinematig, terwijl Dakota Fanning het overigens wel goed doet en laat zien, waarom ze zo veelgevraagd is. Het lijkt alleen wel alsof het kinderlijke er bij haar al op heel vroege leeftijd is afgegaan. De film is verder ergclichématig en zakt naarmate hij vordert steeds verder als een kaartenhuis in elkaar, tot de uiteindelijke voorspelbare ontknoping. Zeer matig allemaal!
Tonypulp
Wel oke, dakota zet een goede rol neer, verhaaltje is wat simpel maar valt niks op aan te merken, de twist is wel leuk maar erg simpel en zeker niet origineel.
Verder is het een redelijk trage film waarin weinig gebeurd maar die toch op sommige momenten heel erg boeiend kan zijn.
Jessen0wnt
Leuke horror met een mager-verhaal. Je word heel erg opvallend misleid door de gebeurtenissen, wat de film juist weer zo voorspelbaar maakt en een stuk minder spannend. Ze hebben zoveel cliche-horror-elementen gebruikt in een film die juist onderscheid kon, ja KON, maken, een gemiste kans in vooral het verhaal.
Met het acteerwerk is niks mis, Robert vond ik maar een creep. De beelden mochten van mij wel iets donkerder, en iets grauwer maar alsnog redelijk vermaakt.
2,5 sterren
De niro als psycho is erg goed gedaan,
Dakota was ook helemaal niet slecht.
Verhaal prima en schrik momenten ook.
Toch had het allemaal wat beter gekund en misschien nog meer creepy.
thunderball
Deze gisteren bekeken.
Film begint behoorlijk sfeervol en zelfs intrigerend.
Je vraagt je als kijker toch af waar gaat dit heen en wat/ wie zit er achter?
Even dacht ik nog dat dit eindelijk eens een recente De Niro film zou gaan worden die WEL de moeite waard was.
Helaas..... na ongeveer drie kwart film wordt het steeds minder en na de onthulling van de clou (die teleurstellend middelmatig is) gaat de film regelrecht de beerput in.
Wat een middelmatig standaardwerkje.
Hier zou De Niro zo'n 15 jaar geleden niet eens het script van gelezen hebben, laat staan de hoofdrol er in spelen.
Positieve punten:
Dakota was goed, altijd leuk om Famke te zien en de sfeer was op zich, zeker de eerste helft van de film, goed neergezet.
Meer dan een vijfje, ofwel 2,5 ster, kan ik niet geven.
1 ding nog: de laatste scene snap ik niet. Dochtertje zit in gevangeniscel, of psycniatrische inrichting. Why? Feitelijk had ze toch zelf helemaal niks gedaan, of zich verbeeld?
Lee1985
Nee snapte ik ook niet!! Echt vaag, kan iemand mij dit vertellen??
Verder redelijke film, maar toen de clou kwam vond ik het maar vreemd worden..... en idd wat doet De Niro in hemelsnaam in zo'n film????
Zal hem niet nog eens kijken...
DVD-T
Grote misser van een film.
Verhaal is best interessant, maar het is gewoon erg jammer dat de grote clue al heel snel duidelijk wordt en daarmee het niveau van de film helemaal naar beneden haalt. Ook mist de film alle spanning wat getracht wordt te bereiken. Het is dan meer een ergerlijke zit dan een aangename. Het is gewoon wachten op het einde, wat ook nog eens teleurstellend in beeld is gebracht. Camerawerk is af en toe wel goed, maar nergens echt heel bijzonder. De muziek is futloos en zorgt er ook niet voor enige spanning te brengen.
DeNiro heb ik nog nooit zo slecht zien acteren, Fanning is zoals altijd erg irritant en ook de rest van de cast kan weinig inbrengen.
Al met al een film die snel weer is vergeten.
Elineloves
'' Can you see now, Daddy? ''
Ah joh, zo slecht is ie toch niet? Prima acteurs, goed onderwerp, creepy en donker sfeertje... en hier en daar een plottwistje. Dakota Fanning speelt de sterren van de hemel, Robert DeNiro doet het zoals altijd goed en Famke Janssen is ook een fijne, natuurlijke verschijning.
Dakota schittert. De ene keer een klein, aandoenlijk meisje en enkele seconden later een griezel met grote ogen. Ze krikt het clichématig niveau aardig op met haar acteerwerk. Want ja, het is iets wat we al vaker hebben gezien. Maar dat hoeft niet per definitie slecht te zijn, toch? Af en toe is een vermakelijk filmpje als deze, die eigenlijk niet echt eng is maar wel spannend precies wat je nodig hebt.
Al zijn 4 alternative endings wel wat veel van het goede....
Filmkriebel
Ja, ik vond dit ook een sterke thriller en ben het met de meeste recensies oneens. Niet de meest originele film, dat wel, maar wel één die de spanning er de hele lengte in weet te houden. Wist me ook lelijk te misleiden met de vreemde buren van David en Emily waardoor ik dacht dat Charlie misschien de geest van hun overleden dochtertje kon zijn... en dat niet alleen. Eigenlijk had ik geen idee met welke ontknoping de film zou afkomen. De acteurs spelen geweldig. De Niro geeft minder intensiteit aan zijn personage dan anders en zet geen tweede Jack Torrance neer maar veel moeite moet hij niet doen om overtuigend te zijn. Elizabeth Shue blijft een lekkere vrouw... dit moest ik ook even kwijt
Goede Halloween film ook want ondanks de afwezigheid van gore en scares is het een film die voor een onheilspellende spanning zorgt.
Redelijk flauw.
Erg by the numbers allemaal. De twist voel je aankomen, het enige vreemde was dat de twist niet meteen het einde van de film betekende, maar een nogal saai en langgerekt einde inluidde. De laatste 15 minuten hadden best wat compacter gekund. De twist zelf was redelijk effectief, maar weinig memorabel.
Verder een erg braaf thrillertje, horror kan best weg als genre aanduiding. De Niro baggert op automatische piloot doorheen de film, Fanning kan niet helemaal overtuigen en de rest van de cast weet er ook niet veel van te maken.
Visueel ook erg braaf. Een hoop bekende shots, je kan een film als deze bijna zelf bij elkaar dromen. Kan dan nog wel als genrefilmpje werken maar daarvoor mist de film een hoop spanning, niet al te best voor een thriller natuurlijk.
Eerste uur was nog wel aan te zien, daarna gaat het iets te snel bergaf met deze film.
Tegenvallende film waarin een man samen met zijn dochtertje naar het platteland verhuist nadat zijn vrouw zelfmoord heeft gepleegd. Een trage opbouw waarin ook maar weinig gebeurd. Ook de plot-twist kan dit niet goedmaken. Spannend wordt het nergens, maar saai wel. Het acteerwerk van de jonge Dakota Fanning is vrijwel het enige positieve aan deze film.
Decec
Een goede drama/horror/mysterie/thriller film...
Prima verhaal...
Prima acteerwerk...
Bekende acteur Robert De Niro...
Jonge bekende actrice Dakota Fanning (ze is nu groter geworden)...
Mooi HD kwaliteit breedbeeld...
Prima achtergrond geluid/muziek
(Dolby Digital)...
Prima camerabeweging...
Spannend laatste slot...
Shadowed
Goed.
Hide and Seek lijkt een beetje verschillende genres te mengen, zoals de spookhuis horror,
enge kelders en enge dochters. En dat kan zijn momenten hebben. Fanning speelt beter dan de Niro in mijn mening hier. Kwam gewoon iets meer overtuigend over.
De film heeft een heel naar sfeertje, moet het niet zo van schrikmomenten hebben maar gewoon van sfeer. Dus voor mensen die van zo veel schrikmomenten mogelijk houden is dit niet echt een aanrader. De film is een beetje saai op z'n momentjes maar af en toe zit er dan opeens een hele goede scene in. Met als hoogtepunt de badkamerscenes.
Na de twist lijkt de film in een te harde vaart te gaan waardoor alle spanning wegvalt. Ook de twist zelf was een beetje voorspelbaar. Maarja, uiteindelijk is hij me wel bevallen. Prima.
SmackItUp
Net niet.
En dat komt eigenlijk door het laatste deel. Het eerste uur is een fijn thrillertje, al brengt het verder weinig nieuws. Fanning speelt sterk, maar haar rol is bij tijd en wijle erg vervelend. De Niro vond ik wat tegenvallen. Sfeertje is aangenaam, al heeft de film zijn setting wel mee. Niet dat we dit soort settings nog niet 1000 keer eerder hebben gezien, het werkt gelukkig wel. Het laatste halfuur maakt de film echter een ommezwaai en verzand de film in nog grotere clichés dan daarvoor. Vervelende clichés. Daardoor gaat de film uiteindelijk als een nachtkaars uit.
Gemiddeld, 2,5*.
joolstein
De cast met bekende namen als; Robert De Niro, Famke Janssen,Elisabeth Shue en een zeer jonge Dakota Fanning kunnen zelfs niet voorkomen dat dit een draak van een film is. Het is een nietszeggende doorsnee horrorfilm, een thriller met psycho-nonsens. Wie een beetje heeft opgelet bij het horrorgenre weet al vanaf het begin waar alles op uit zal draaien. Het is niets meer dan een bloemlezing uit het grote boek der griezelclichés. En het einde is ronduit teleurstellend. Ongeïnspireerd en routineus. Grote vraag was hoe regisseur John Polson het na het al even teleurstellende Swimfan (typisch voorbeeld van een slechte B-film) voor elkaar kreeg om een film te maken met deze bekende namen?
Peter Pan
Erg goede thriller, die naar mijn mening veel te laag beoordeeld is zo blijkt.
Te voorspelbaar, traag, saai etc, etc. Iedereen zijn mening maar wat mij betreft onzin!
Waarom moet een film(zeker in dit genre) altijd een hoog tempo hebben? Daarbij is voorspelbaarheid slechts een gok naar de afloop, door te veel van dit genre gezien te hebben.
De opbouw in de film is juist perfect, met veel spanning en de nodige schrik momenten.
Natuurlijk ga je het einde zelf invullen, dat is het idee achter dit genre, maar daarbij kan je nog zoveel kanten op: heeft Emily een dubbele persoonlijkheid? Is het een geest in het huis? Is het de geest van het overleden buurjongetje? Kwam het uit de grot? Is het de schizofrene buurman of weet de verhuurder meer van wat er gebeurt is? , het uiteindelijke einde zag ik in ieder geval niet aankomen. Wel was het na de plottwist een iets wat "Here is Johnnie" achtervolging, dat was wel jammer
Ook weer een erg sterk acterende Robert de Niro een leuke kleine rol voor Famke Janssen en een erg irritant, maar goed spelende Dakota Flanning.
Wel gaf het eindshot nog enige verwarring de hele film doet blijken dat Emily een dubbele persoonlijkheid heeft en achter de gruwelijkheden zit, maar uiteindelijk is het dus David zelf, maar in het eindshot zie je dat Emily op de tekening zich zelf getekend heeft met 2 hoofden, dus toch... Ook in 2 van de 3 alternatieve einde, komt dit nog sterker naar voren, waarin ze zelfs is opgenomen in een gesloten kliniek en behandeld wordt door Katherine. Het zou prettiger zijn geweest als hier iets meer op in was gegaan, aangezien dit einde nog veel beter was dan het huidige!.
Kortom een film met een prima opbouw, veel spanning, goed acteerwerk en een aardige plottwist.
teigertje
- 2075 stemmen
Nog steeds een voortreffelijke en sublieme thriller film.
Van hoog niveau.
Zinderend spannend en ontroerend met fantastische spelers.
Op het puntje van je stoel.
En met een bijzonder einde,let op.
Brabants
Hide and Seek is een film met wat aardige twists erin. De een ziet ze wat eerder aankomen dan de ander en zal daarom niet voor een ieder op het zelfde niveau te beoordelen zijn. De cast doet goed werk en dat is ook duidelijk zichtbaar. Prima film binnen het genre.

Netflix breidt komend jaar het Koreaanse aanbod flink uit

Slasher 'I Know What You Did Last Summer' plaatst zich hoog in de Netflix Top 10

Thriller 'A Time to Kill' met Matthew McConaughey morgen op televisie

Paramount deelt trailer van de Taylor Sheridan-serie 'The Madison' met Kurt Russell

Être et Avoir
Documentaire, 2002