• 9.113.616 stemmen

Met onder meer: Robert De Niro, Dakota Fanning en Famke Janssen

Gesproken taal: Engels en Duits

Releasedatum: 3 maart 2005

Plot Hide and Seek

"Come out, come out, whatever you are."

Dr. David Callaway probeert zijn leven weer op te pakken, nadat zijn vrouw zelfmoord pleegt. Zijn dochter heeft het erg moeilijk met de dood van haar moeder, maar vindt een troostende vriend. Na enige tijd neemt deze 'vriendschap' echter heel bizarre vormen aan.

avatar van Minyahilwen

Minyahilwen

Lady_Farah schreef:
Leuke film. niet echt horror naar mijn mening. alleen de film laat te veel vragen achter. zoals wat doet dat meisje op het eind in een kliniek of hoe dat ook mag heten. En waarom in hemelsnaam is die vader gek geworden ?? alleen omdat zijn vrouw vreemd ging ? wel een beetje overdreven om dan meteen je eigen dochter gek te maken met '' Charlie '' . Ik had er meer van verwacht. maar toch heeft de film mij een bonkend hart bezorgd met name de badkamerscene's . En toen die vrouw die langs kwam in die kast ging kijken en zo uit dat raam werd gemikkerd. Wauw ! dat was wel even schrikken , alhoewel je het wel zag aankomen.

Verder onwijs goed geacteerd door Dakota & Janssen ! De niro trouwens ook maar minder in deze film.

Die vader heeft MPS. Dus zodra hij een situatie niet aankan neemt een andere persoonlijkheid het over van hem. Helaas een psychopaat. Ik vond het zelf een goede film, in het begin lekker raadselachtig en het wekt allerlei vermoedens op. En op het einde spannend!
Ik vond de acteurs overtuigend en petje af voor Dakota Fanning

avatar van aburex

aburex

Best aardige thriller en het einde had ik helemaal niet verwacht. De alternatieve eindes heb ik niet gezien en kan er dus geen oordeel over geven. Heb mij al bij al niet verveeld.

Redelijk flauw.

Erg by the numbers allemaal. De twist voel je aankomen, het enige vreemde was dat de twist niet meteen het einde van de film betekende, maar een nogal saai en langgerekt einde inluidde. De laatste 15 minuten hadden best wat compacter gekund. De twist zelf was redelijk effectief, maar weinig memorabel.

Verder een erg braaf thrillertje, horror kan best weg als genre aanduiding. De Niro baggert op automatische piloot doorheen de film, Fanning kan niet helemaal overtuigen en de rest van de cast weet er ook niet veel van te maken.

Visueel ook erg braaf. Een hoop bekende shots, je kan een film als deze bijna zelf bij elkaar dromen. Kan dan nog wel als genrefilmpje werken maar daarvoor mist de film een hoop spanning, niet al te best voor een thriller natuurlijk.

Eerste uur was nog wel aan te zien, daarna gaat het iets te snel bergaf met deze film.

avatar van Franza

Franza

dit soort films zijn mijn favoriete films,

toch viel hij mij een beetje tegen.

ik zat met hoge verwachtingen te kijken en was ook heel benieuwd wie charlie was.

Maar ik heb me geen moment verveeld dus een

avatar van Titatiko

Titatiko

Erg goed verhaal, prima film! snap de lage beoordeling niet...

avatar van Svenniboyke

Svenniboyke

Erg goede film.snap het lage gemiddelde niet...

avatar van aniss1

aniss1

hoe kan je die film kijken waar staat start ofzo

avatar van scorsese

Tegenvallende film waarin een man samen met zijn dochtertje naar het platteland verhuist nadat zijn vrouw zelfmoord heeft gepleegd. Een trage opbouw waarin ook maar weinig gebeurd. Ook de plot-twist kan dit niet goedmaken. Spannend wordt het nergens, maar saai wel. Het acteerwerk van de jonge Dakota Fanning is vrijwel het enige positieve aan deze film.

avatar van Daan258

Daan258

Na jaren weer is opgezet en heeft me dit keer veel beter vermaakt.

Een lekkere thriller met een mooi verhaal, goede sfeer, hier en daar spannend en erg goed acteerwerk van De Niro maar vooral van Dakota Fanning.

De twist op het einde vond ik zeker leuk gedaan, al moet ik wel zeggen dat je het toch redelijk snel voelt aankomen.

Al met al heb ik me met het 2e keer kijken van deze film erg goed mee vermaakt.

net aan een 3,5*

avatar van Corcicus

Corcicus

Bijzonder goed geacteerde thrller met een indrukwekkend plot.

avatar van Antonev

Antonev

Aardige thriller, die het hoofdzakelijk moet hebben van een creepy sfeertje en een nare onderhuidse spanning. Het plot is aardig bedacht en ik zag het persoonlijk niet helemaal aankomen, hoewel de mogelijkheid wel aan mij voorbij schoot.

Liet me zelfs nog verassen door een schrikmomentje (in de kelder als opeens het licht uitgaat).

avatar van taal1955

taal1955

Helemaal eens met Onderhond

Ik snap niet dat Robert de Niro zich voor zo'n flauw verhaal leent. Hij heeft wel meer films gemaakt waarbij ik dat denk, maar hier was het toch wel erg....

avatar van dvdfreak123

dvdfreak123

Jaren geleden dat ik deze zag en heb me weer vermaakt. In begin een beetje traag, maar je wilt gans de film ook weten hoe het in elkaar zit. De plottwist is goed en ja wist het nu nog van vroeger maar de eerste keer was ik verrast. De niro en Fanning vond ik beiden zeer goed spelen. Geeft natuurlijk ook minpunten, maar is zeker en vast goed vermaak en verveelt niet. 7/10

avatar van Rodger

Rodger

Wel een aardig filmpje, beetje erg voorspelbaar, maar prima vermaak.

Alleen mis ik de echte schrik momenten in de ze film.

2.5 **

avatar van Decec

Decec

Een goede drama/horror/mysterie/thriller film...

Prima verhaal...

Prima acteerwerk...

Bekende acteur Robert De Niro...

Jonge bekende actrice Dakota Fanning (ze is nu groter geworden)...

Mooi HD kwaliteit breedbeeld...

Prima achtergrond geluid/muziek

(Dolby Digital)...

Prima camerabeweging...

Spannend laatste slot...

avatar van Shadowed

Shadowed

Goed.

Hide and Seek lijkt een beetje verschillende genres te mengen, zoals de spookhuis horror,
enge kelders en enge dochters
. En dat kan zijn momenten hebben. Fanning speelt beter dan de Niro in mijn mening hier. Kwam gewoon iets meer overtuigend over.

De film heeft een heel naar sfeertje, moet het niet zo van schrikmomenten hebben maar gewoon van sfeer. Dus voor mensen die van zo veel schrikmomenten mogelijk houden is dit niet echt een aanrader. De film is een beetje saai op z'n momentjes maar af en toe zit er dan opeens een hele goede scene in. Met als hoogtepunt de badkamerscenes.

Na de twist lijkt de film in een te harde vaart te gaan waardoor alle spanning wegvalt. Ook de twist zelf was een beetje voorspelbaar. Maarja, uiteindelijk is hij me wel bevallen. Prima.

avatar van SmackItUp

SmackItUp

Net niet.

En dat komt eigenlijk door het laatste deel. Het eerste uur is een fijn thrillertje, al brengt het verder weinig nieuws. Fanning speelt sterk, maar haar rol is bij tijd en wijle erg vervelend. De Niro vond ik wat tegenvallen. Sfeertje is aangenaam, al heeft de film zijn setting wel mee. Niet dat we dit soort settings nog niet 1000 keer eerder hebben gezien, het werkt gelukkig wel. Het laatste halfuur maakt de film echter een ommezwaai en verzand de film in nog grotere clichés dan daarvoor. Vervelende clichés. Daardoor gaat de film uiteindelijk als een nachtkaars uit.

Gemiddeld, 2,5*.

avatar van joolstein

joolstein

De cast met bekende namen als; Robert De Niro, Famke Janssen,Elisabeth Shue en een zeer jonge Dakota Fanning kunnen zelfs niet voorkomen dat dit een draak van een film is. Het is een nietszeggende doorsnee horrorfilm, een thriller met psycho-nonsens. Wie een beetje heeft opgelet bij het horrorgenre weet al vanaf het begin waar alles op uit zal draaien. Het is niets meer dan een bloemlezing uit het grote boek der griezelclichés. En het einde is ronduit teleurstellend. Ongeïnspireerd en routineus. Grote vraag was hoe regisseur John Polson het na het al even teleurstellende Swimfan (typisch voorbeeld van een slechte B-film) voor elkaar kreeg om een film te maken met deze bekende namen?

avatar van Grindhouse62

Grindhouse62

• 2064 berichten

Ja, het verhaal ging allemaal wat langzaam en op zich vind ik dat niet erg, als het maar niet vervelend wordt. En dat werd het voor mij niet, ook niet bij deze herziening. Mijn vrouw had deze nog niet gezien en heb deze film dus weer mee gekeken, met ondertussen klooien op de laptop. Wist de clue nl toch al. Al met al een voor redelijke film, maar ga hem nu niet weer herzien. 2.5

avatar van Roel_

Roel_

• 2024 stemmen

Het was al vanaf het begin duidelijk wie Charlie was.

avatar van Peter Pan

Peter Pan

Erg goede thriller, die naar mijn mening veel te laag beoordeeld is zo blijkt.

Te voorspelbaar, traag, saai etc, etc. Iedereen zijn mening maar wat mij betreft onzin!
Waarom moet een film(zeker in dit genre) altijd een hoog tempo hebben? Daarbij is voorspelbaarheid slechts een gok naar de afloop, door te veel van dit genre gezien te hebben.

De opbouw in de film is juist perfect, met veel spanning en de nodige schrik momenten.
Natuurlijk ga je het einde zelf invullen, dat is het idee achter dit genre, maar daarbij kan je nog zoveel kanten op: heeft Emily een dubbele persoonlijkheid? Is het een geest in het huis? Is het de geest van het overleden buurjongetje? Kwam het uit de grot? Is het de schizofrene buurman of weet de verhuurder meer van wat er gebeurt is? , het uiteindelijke einde zag ik in ieder geval niet aankomen. Wel was het na de plottwist een iets wat "Here is Johnnie" achtervolging, dat was wel jammer

Ook weer een erg sterk acterende Robert de Niro een leuke kleine rol voor Famke Janssen en een erg irritant, maar goed spelende Dakota Flanning.

Wel gaf het eindshot nog enige verwarring de hele film doet blijken dat Emily een dubbele persoonlijkheid heeft en achter de gruwelijkheden zit, maar uiteindelijk is het dus David zelf, maar in het eindshot zie je dat Emily op de tekening zich zelf getekend heeft met 2 hoofden, dus toch... Ook in 2 van de 3 alternatieve einde, komt dit nog sterker naar voren, waarin ze zelfs is opgenomen in een gesloten kliniek en behandeld wordt door Katherine. Het zou prettiger zijn geweest als hier iets meer op in was gegaan, aangezien dit einde nog veel beter was dan het huidige!.

Kortom een film met een prima opbouw, veel spanning, goed acteerwerk en een aardige plottwist.

avatar van teigertje

teigertje

Nog steeds een voortreffelijke en sublieme thriller film.

Van hoog niveau.

Zinderend spannend en ontroerend met fantastische spelers.

Op het puntje van je stoel.

En met een bijzonder einde,let op.

avatar van Brabants

Brabants

• 2050 stemmen

Hide and Seek is een film met wat aardige twists erin. De een ziet ze wat eerder aankomen dan de ander en zal daarom niet voor een ieder op het zelfde niveau te beoordelen zijn. De cast doet goed werk en dat is ook duidelijk zichtbaar. Prima film binnen het genre.

avatar van Jokkie

Jokkie