• 9.369.458 stemmen

A Love Song for Bobby Long (2004)

Geregisseerd door: Shainee Gabel

Met onder meer: John Travolta, Scarlett Johansson en Gabriel Macht

Releasedatum: 2 juni 2005

Plot A Love Song for Bobby Long

"The heart is a lonely hunter."

Wanneer ze hoort dat haar moeder overleden is, gaat de eenzame tiener Pursy Will (Scarlett Johansson) naar New Orleans om haar ouderlijk huis op te eisen. Ze verwacht een verlaten woning, maar het blijkt bewoond te zijn door twee vrienden van haar moeder: Bobby Long (John Travolta), een voormalig docent literatuur, en de jongere Lawson Pines. Deze twee gebroken mannen wonen al jaren in het vervallen huis, en het enige wat ze op de been houdt is Lawsons ambitie om een biografie over Bobby Long te schrijven. Aangezien niemand van plan is te vertrekken, moeten Pursy, Bobby en Lawson voorlopig samenwonen. Begraven onder persoonlijke geheimen, blijken hun levens op een ingewikkelde manier met elkaar verbonden te zijn.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van JorritS

JorritS

Erg mooie film, raakt je wel degelijk. De soundtrack was prachtig en meer dan toepasselijk, super.

Travolta zet een fantastische rol neer en ook Johansson mag er wezen.

avatar van rojemi

rojemi

Erg mooie film...vanaf het begin door heel de film heen pakt het je

zeer goede cast en wederom goed acteerwerk van John Travolta.

Daarom ook van mij een dikke 5*

avatar van thomzi50

thomzi50

• 1991 berichten

Jammer van het voorspelbare en dramatische einde , (maar) verder een prima film. Mooi, rustig opgebouwd, helaas dus wel een anti-climaxje, maar verder degelijk gespeeld door Travolta en Johansson (niet meer dan dat) en zoals ik al zei wordt het sfeertje erg sterk en mooi opgebouwd. Nipte 3,5*

avatar van Mc

Mc

• 2092 stemmen

Als het alleen aan de acteerprestaties zou liggen was het niet moeilijk en kreeg deze film van mij de volle 5* Scarlett Johansson is werkelijk magistraal en John Travolta volgt haar op de voet met een prachtig ingetogen personage. Ook de supporting cast liegt er niet om. Helaas is een film meer dan dat. Hier en daar vervalt de film in een beetje standaard melodrama, nou is daar nog wel overheen te komen, maar als de film dan eindigt in een werkelijk ongelofelijk slap-min of meer-happy end is voor mij de lol er toch wel wat af. Vandaar wat puntjes minder...

avatar van johnboer

johnboer

Ai,na al die goede kritieken durf ik nauwelijks de minpunten op te schrijven.

Eerst het goede maar.115 minuten vlogen voorbij,dus....ik heb me kostelijk geamuseerd.

Storend voor me bleef de hele film het bijna witte haar van Bobby (Travolta).Stoppelbaard niet echt wit,borsthaar ook niet.Rara.Leek een beetje een Alien.Dan toch elke keer weer de Hollywood lach van Travolta.Beetje handelsmerk van Travolta.Weg was Bobby en daar was Travolta.Bobby was doodsbang voor doktoren maar scheen elke dag de duurste tandarts van New Orleans te bezoeken!! Stralende Hollywood smile.Voor het honorarium van Travolta hadden ze minimaal een tandje eruit moeten trekken toch?

Lukte het Travolta een alcoholist neer te zetten.Nee.Is ook moeilijk,maar er zullen ongetwijfeld acteurs zijn die het iets meer benaderen.

Bobby loopt mank.Sleept een been achter zich aan.En ineens staat Bobby te dansen? Als kijker denk je:" ah,zijn been is genezen".Welnee,de rest van de film sleept het been er weer achteraan.Er zal eens een film zijn waarin Travolta niet mag dansen.

Zou een verstokte,manke alcoholist nog dansen trouwens?

Dus,pakweg,op het uiterlijk na is Travolta de halve film een geweldige vertolker van Bobby.De andere scenes hadden moeten worden overgedaan.Er had geen Travolta lach in gemogen.

Een goed New Orleans sfeertje? Ach welnee.Stukje rivier met brug,verveloze planken hout en een paar donkere mensen met trompetten in een slecht bar-decor maken toch geen New Orleans sfeertje? De regisseur probeerde het wel.Dom.Had het gewoon in een neutrale omgeving moeten laten afspelen.Ik kreeg trouwens heel erg het gevoel van goedkoop studiowerk en soms zelfs een soort toneelstuk.(niks mis mee hoor) Een soundtrack had dan overigens erg veel jazz moeten worden.(New Orleans!!) Zit niet iedereen op te wachten.

Scarlett.Na Lost in Translation was ik ook wel onder de indruk.Nu,na 115 minuten gezichtjes trekken moet ik The Island en Girl with a Pearl Earring (die ik al heb gekocht) even een half jaartje laten wachten voor ik ze bekijk.Ik heb nu de pruilgezichtjes van Scarlett wel voor eventjes gezien.Effies niet meer.Of het een goede actrice is weet ik niet.Laat ik even aan anderen over.Ik was eerst bevooroordeeld en vervolgens nu na 2 uur uitgekeken op het gezichtjes trekken van haar.Kan daarom geen mening geven over haar acteerwerk op dit moment.

Het einde van de film.Vind ik niet zo gek.Ach.Het einde van de film is voorspelbaar en het gevolg van...........! Moest wel zo,denk ik. De film liet ook verder niets aan duidelijkheid te wensen over.Vind ik een plus.Pas wat spul van regisseur Francois Ozon bekeken.Nou,geef mij dan maar dit soort films.

Ben je een fan van Travolta,dan is het een fantastische film.

Ben je fan van Scarlett,hetzelfde.

Ben je wat meer neutraal,dan zie je een film die erg goed is,maar op veel punten veel beter had gekund.

En toch heb ik genoten.Mooie film die in een vloek en een zucht voorbij was.Dat zegt toch wel wat.

avatar van missl

missl

ik vind het niet echt een goede film, maar ook geen slechte film. het keek makkelijk weg, goede acteerprestaties en mooi script.

wat me echter irriteerde is dat het niet zo mooi uitgewerkt is, de enkele plots in deze film gingen ineens heel snel terwijl de rest van de film rustig is, waardoor het de kracht miste want het zijn wel goede plots.

2,5

avatar van nightbreed

nightbreed

Prachtige dramafilm met prachtig acteerwerk.

Dit soort films vind ik echt prachtig, realistisch en aangrijpend.

Scarlett Johansson is weer eens yummie in deze film.

Cijfer: 4,5

avatar van kort0235

kort0235

Had hem al een tijdje geleden gezien. Ik was niet erg kapot van deze film. John Travolta heb ik in veel betere rollen gezien en Scarlett Johansson is een verhaal apart, erg mooi en sexy, maar acteerprestaties laten te wensen over. Het verhaal boeide me ook niet.

Een 2.5*

avatar van theresia

theresia

Prachtige film..... drama op zijn best...

avatar van veron35

veron35

kort0235 schreef:

Een 2.5*

Gedeeltelijk mee eens. John Travola heeft idd betere rollen gespeelt, maar dit was toch ook zeker niet slecht en ik vond het een erg goed een mooi verhaal. En zo slecht acteert Scarlett nou ook weer niet.

avatar van matthijs_013

matthijs_013

korykory schreef:

Een echte feelgood movie? Ik werd hier niet bepaald gelukkig van. Ik snap niet hoe je hier een vrolijk verhaaltje in ziet. Maarja, na herziening vind ik de film wel beter. Bovenmaatse acteerprestaties en Scarlett in een van haar beste rollen uit haar carrière. Het "trage" kon ik nu beter waarderen.

avatar van knunk

knunk

Indrukwekkend. Toch jammer van Scarlett Johansson, laat haar maar commercials doen, als filmactrice vind ik haar teleurstellend.

avatar van veron35

veron35

knunk schreef:

Ze is wel hier voor genomineerd voor een golden globe.

avatar van Mochizuki Rokuro

Mochizuki Rokuro

Ik vond Scarlett Johansson hier juist nog wel weer aardig (alleen in Lost in Translation en Ghost World kon ze mij ook bekoren). Verder een teleurstellende film.

Vooral door een verschrikkelijk lelijke belichting gedurende de hele film (net zoals overdreven muziek een film kapot kan maken kan dit ook een hele film om zeep helpen): hard lichtblauw, duidelijk artificieel licht voor extra kleur en schaduw effecten. Ik vond het gewoon niet mooi en heb me daar de hele film aan geërgerd.

Ik vond John Travolta ook niet passen in zijn rol. Tempo, locaties, ontwikkeling waren op zich best OK (hoewel dat einde... en dan zeker die vriend van Scarlett zo ontzettend cliché....). Maar goed. Ik heb m met moeite uitgezeten en ben toch duidelijk minder enthousiast dan de anderen hier.

Zoals Gizzmann elders schreef: de poster is heel fraai en helaas veel mooier dan de film zelf.

Ik had toch het meest moeite met het gekunstelde verhaal.

Lelijke belichting is mij niet opgevallen.

Vond het over het algemeen een aangename film. Kan me er niet zoveel meer van herinneren, vond de sfeer wel goed getroffen en goed voor 3,5 sterren.

avatar van Mochizuki Rokuro

Mochizuki Rokuro

kappeuter schreef:

Lelijke belichting is mij niet opgevallen.

Persoonlijk denk ik. En een trauma: ik worstel ook al bijna een jaar met goede verlichting in mijn nieuwe huis

avatar van starbright boy

Mochizuki Rokuro schreef:

avatar van Gizzmann

Gizzmann

Heh heh, ben het helemaal met je review eens Mochizuki Rokuro Alleen ben ik net wat milder, ik geef er nog een 2,5* voor. Er zaten echt wat mooie scenes tussen (vooral wanneer er niet zo gek veel gebeurde, onder het afdakje zitten in de regen of wanneer er even werd gezeten terwijl Bobby wat op zijn gitaar speelt), maar het is als geheel niet interessant genoeg en het einde voelde niet zo goed aan (niet feel-bad, eerder te zoet).

De mooie Scarlett zorgt er nog net voor dat deze film inplaats van 2* nog een halfje erbij krijgt

avatar van Respekked

Respekked

De film moest even op gang komen, maar na het eerste reclameblok werd het een aardige film. Toch wel behoorlijk stoffig en saai op sommige momenten, maar door zeer behoorlijke acteerprestaties en wat grapjes her en der toch 3*

avatar van nele

nele

Vond hem heel mooi. Je ziet ze evolueren, je ziet ze dichter bij elkaar komen. Het einde vond ik wel wat minder. Ik had ook wel gehoopt dat Lawson en Pursy bij elkaar zouden komen, hoewel dat wel voorspelbaar zou zijn dan. Als je graag drama's ziet, is deze film een echte aanrader.

avatar van Mat_

Mat_

Tijdens het kijken had ik het gevoel dat ik het allemaal al eens eerder had gezien.

Mensen die elkaar niet kennen komen met elkaar in aanraking. Eerst hebben ze een hekel aan elkaar, daarna groeien ze meer naar elkaar toe en uiteindelijk blijkt dat ze met elkaar meer te maken hebben dan eerst gedacht. Vrij origineel kun je dat niet noemen.

Alhoewel het verhaal niet erg origineel is, is het mooi in beeld gebracht en zijn de acteerprestaties ook wel degelijk.

Deze film is een aanrader voor wie van drama's houdt, maar het is zeker en vast geen topfilm

avatar van gentenaar

gentenaar

Heel goed verhaal dat boeit. Schitterende acteerprestaties, alleen dat witte haar van Travolta.......

avatar van B100!

B100!

Een mooi drama. Goede acteurs!

avatar van asays

asays

Leuke film om naar te kijken. als je van Drama's houdt raad ik je deze zeker aan! Wil m'graag weer zien

* 4

avatar van Gromule

Gromule

Mooie film!

avatar van hkoster16

hkoster16

ik snap niet dat mensen hier een 5 voor geven. ik vind het een middelmatige film. niet super toch goed. bewaar hem toch

avatar van niethie

niethie

Het is alweer een tijdje geleden maar ik kan me herrineren dat ik het een erg mooie film vond, prachtig en somber portret van twee verloren personen wonend in een klein en saai stadje waar vrijwel iedereen elkaar kent.

Travolta en Johannson acteerde bijde geweldig en waren geknipt voor hun rollen, verder een paar zeer mooie scenes en een prima soms wat sfeertje maken dit tot een klein maar prachtig filmpje dat wel wat meer aandacht verdien. 4 sterren

avatar van Mat_

Mat_

klein stadje? Bij mijn weten speelt de film zich af in New Orleans.

avatar van niethie

niethie

Weet ik ook wel, ik bedoel hiermee dat de film op een prachtige sombere en rustige manier een aantal personages volgt en de sfeer die daaraan te pas komt is het net alsof het zich in een klin stadje afspeeld (misschien een beetje vaag maar zo heb ik het ervaren en kan het ook niet anders verwoorden)

avatar van homerjay

homerjay

Aardige film. Ik vond het verhaal niet echt aangrijpend en op filmisch gebied was het ook niet altijd even sterk (een duidelijk oud gemaakte inrichting), maar het acteren was wel goed.