• 9.369.453 stemmen

A Love Song for Bobby Long (2004)

Geregisseerd door: Shainee Gabel

Met onder meer: John Travolta, Scarlett Johansson en Gabriel Macht

Releasedatum: 2 juni 2005

Plot A Love Song for Bobby Long

"The heart is a lonely hunter."

Wanneer ze hoort dat haar moeder overleden is, gaat de eenzame tiener Pursy Will (Scarlett Johansson) naar New Orleans om haar ouderlijk huis op te eisen. Ze verwacht een verlaten woning, maar het blijkt bewoond te zijn door twee vrienden van haar moeder: Bobby Long (John Travolta), een voormalig docent literatuur, en de jongere Lawson Pines. Deze twee gebroken mannen wonen al jaren in het vervallen huis, en het enige wat ze op de been houdt is Lawsons ambitie om een biografie over Bobby Long te schrijven. Aangezien niemand van plan is te vertrekken, moeten Pursy, Bobby en Lawson voorlopig samenwonen. Begraven onder persoonlijke geheimen, blijken hun levens op een ingewikkelde manier met elkaar verbonden te zijn.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van neo

neo

Ik hoor het al, jij werkt niet bij DFW.....

avatar van Stanlytookie

Stanlytookie

Inderdaad. Ik ben het helemaal met SSL-Gladiator eens. Dit is een geweldige film met een fantastisch verhaal. 1 van de beste, misschien wel DE beste rol van John Travolta. Ook Scarlett Johansson en Gabriel Macht spelen hun rol ijzersterk. 1 van de beste films die ik heb gezien. Ik heb hem dan ook in mijn dvd collectie. Zeker weten een 5 ster.

avatar van kort0235

kort0235

Ik vond Travolta in deze film helemaal niet zo overtuigend! Scarlet echter wel, die heeft het van nature in bijna elke film.

De film behoort niet tot mijn favorieten, ik had er meer van verwacht!

avatar van Paøsk Inaüke

Paøsk Inaüke

kort0235 schreef:
De film behoort niet tot mijn favorieten, ik had er meer van verwacht!

Niet overtuigend? Ben ik het totaal niet mee eens. Vooral de reactie op dat Pursy zij dochter is, vond ik erg knap, je ziet dat hij haar anders benadert dan eerst, maar niet overdreven.
Hij heeft een heel andere rol dan waarin je hem gewend bent te zien en ik vind dat hij niet John Travolta is maar Bobby Long.

avatar van Siemen

Siemen

nu 5 euro bij Free Record Shop

avatar van The_Game

The_Game

Een sterk verhaal, dat blijft boeien tot het eind. Travolta is goed in elke rol die hij maar heeft. Scarlett en Macht zijn beiden ook erg sterk. Ik heb hem dan wel niet orgioneel, maar ga hem wel kopen voor die 5 euro.

avatar van kirsjuh

kirsjuh

Siemen schreef:

nu 5 euro bij Free Record Shop

ook 5 euro plusmarkt hehe

heerlijke film btw.. 5.0

avatar van Edie

Edie

Hele mooie film, geweldige acteurs, en idd; de drie hoofdpersonage's spelen hun rol geweldig. Ontroerend tegen het einde aan, af en toe ook grappige momenten.

4*, misschien nog een verhoging.

avatar van Rianneke_Dan

Rianneke_Dan

Mooie ontroerende film.

Het verhaal was mooi uitgewerkt, en het acteren was heel goed.

Het heeft mij tot het einde toe wel geraakt.

Ik had deze op de gok gekocht ook voor 5 euro, maar ik heb er zeker geen spijt van

avatar van sn@ke

sn@ke

• 2077 berichten

Verrassende film met Travolta in z'n beste rol van de laatste jaren. Acteerwerk is hier erg goed, muziek werkt goed, karakterontwikkeling is in orde. Spijtig genoeg verzuipt de film soms wat in z'n traagheid. Niettegenstaande de moeite waard om zien.

avatar van tevelenco

tevelenco

Redelijk goede dramafilm.

Die een goede soundtrack heeft en erg mooi en sfeervol in beeld wordt gebracht.

En ook de akteerprestaties waren dik in orde.

De film deed me wel iets denken aan "An unfinished life".

De film heeft echter 1 groot nadeel, en dat is dat de film wel erg langzaam is.

Als eenmaal de verborgen geheimen uit het verleden naar boven komen is de film al anderhalf uur bezig.

Wat ik erg jammer vond want er had volgens mij nog wel meer in gezeten als deze geheimen wat eerder naar boven waren gekomen en nog wat verder waren uitgewerkt.

avatar van otherfool

otherfool

Alweer Nada Surf's Blonde on Blonde in een film, na het ook al uitstekende Sommersturm. Blijft een erg mooi nummer.

Prima film dit. Bij Johansson had ik nog wat bedenkingen maar ze zijn helemaal weg: in A Love Song for Bobby Long speelt ze overtuigend een kruising tussen trailer trash en onbegrepen talent, zelfs haar accent is in orde. Prima rol.

Voor Travolta verder niets dan lof; na de scene waarin hij huilend naast het toilet zit is het onmogelijk nog een strakke en swingende Danny Zuko voor ogen te krijgen. Travolta durft dat aan en dat siert hem.

Een mooie karakterstudie met scherpe dialogen. Een kwaliteitsfilm zonder misschien echt op te vallen, maar om toch van te genieten. Bewaar deze voor een zondagmiddag en je zult niet teleurgesteld worden.

3,5*.

avatar van otherfool

otherfool

Redlop schreef:

Travolta overtuigde wel als alcoholist maar niet als verbitterde intellectueel. Hoe graag hij ook die oscar wilde (sorry voor de woordspeling)

Ik moest toch echt 3x lezen voordat ik de woordspeling doorhad

avatar van thibault14

thibault14

Prachtige, ontroerende film. 4*

Travolta vond ik in Pulp Fiction toch minstens even goed.

avatar van donnie darko

donnie darko

Ik vond de film eigenlijk niet zo traag als sommige andere mensen hier. De twee uren lang blijft hij moeiteloos boeien, en ik heb er echt wel van genoten. Mooie trip waarvan ik blij ben dat ik hem in mijn dvd-collectie nu heb.

Het verhaaltje is helemaal niet ingewikkeld. Nadat de moeder van Pursy is gestorven, gaat ze naar het huis van haar moeder, waar twee van diens vrienden leven. Ze moet nu met hen proberen te overleven.

Het is allemaal heel sfeervol in beeld gebracht, en iedereen staat ook zeer goed te acteren. Alledrie de hoofdacteurs(Macht, Johansson en Travolta) maken indruk, maar in deze film ging mijn lichte voorkeur eigenlijk naar Gabriel Macht. Ik denk dat we nog veel van deze man gaan horen. Voor de rest keek het, zoals al eerder gezegd, heel makkelijk weg, en heb ik mij geen moment verveeld.

De soundtrack is niet echt origineel, en het beginliedje is niet echt mooi, maar voor de rest stoorde het mij ook helemaal niet.

Dus 4* voor dit zeer mooi filmpje.

avatar van illMattie

illMattie

Bij iedere film met Scarlett Johansson die ik zie word ik een beetje meer verliefd op d'r

Mooie film, 4*

avatar van Eersel-Zuid

Eersel-Zuid

gaat die boby long nu dood aan het einde?

avatar van TheRisingSun

TheRisingSun

Ja, inderdaad.

avatar van matthijs_013

matthijs_013

Het was een zowel goede als leuke film. Hij weet me helaas niet te raken, wat volgens mij wel de bedoeling was.

Toch nog een welverdiende *3,5

avatar van bobleeuw

bobleeuw

Een film die hoog in de top 100 aller tijden thuis hoort. Geweldig vehaal, subliem geacteerd en prachtig gefilmd. Wat mij betreft 5*+.

avatar van nummervlinder

nummervlinder

Ik wil deze absoluut zien! Zeker omdat hij met Scarlett is!

avatar van korykory

korykory

Een echte feel-good movie met een - voor mij - iets te sentimentele ontknoping. Maar dankzij Travolta, Johansson en de sfeer van New Orleans is deze film toch zeer genietbaar.

avatar van matthijs_013

CasperH

ik had de ontknoping al door in scene 1

avatar van Tarkus

Tarkus

Mooie film met prima acteerwerk van Travolta en Johansson.

Maar wat de film zeker de moeite waard maakt om te zien, is de manier waarop New Orleans in beeld is gebracht, werkelijk prachtig. Zelden zulk een mooi camerawerk gezien.

avatar van magic32

magic32

Mooie 4* sterrenfilm, die er van mij nog een half sterretje erbij krijgt vanwege de muziek.

dus 4,5!!!

avatar van pjutter

pjutter

had hier wel wat beters van verwacht,

ik vond het allemaal erg standaard, en redelijk saai en langdradig.

de rest was wel goed 3*

avatar van Santino Corleone

Santino Corleone

Leuke film met een aardige verhaal. John Travolta en Scarlet spelen top ook Gabriel Macht doet het goed..

avatar van prometida

prometida

Goed in beeld gebracht.

En wauw! Wat een verhaal.

Echt, ik vond deze film super.

'plus' het acteren was ook erg goed en overtuigend.

Deze film die raakt je echt, en dan niet alleen op het einde, maar ook in andere stukken.

De muziek past echt bij het verhaal

Wordt een dikke 5*