A Love Song for Bobby Long (2004)
Geregisseerd door: Shainee Gabel
Met onder meer: John Travolta, Scarlett Johansson en Gabriel Macht
Releasedatum: 2 juni 2005
Bekijk via Videoland
Bekijk via Prime Video
Plot A Love Song for Bobby Long
"The heart is a lonely hunter."
Wanneer ze hoort dat haar moeder overleden is, gaat de eenzame tiener Pursy Will (Scarlett Johansson) naar New Orleans om haar ouderlijk huis op te eisen. Ze verwacht een verlaten woning, maar het blijkt bewoond te zijn door twee vrienden van haar moeder: Bobby Long (John Travolta), een voormalig docent literatuur, en de jongere Lawson Pines. Deze twee gebroken mannen wonen al jaren in het vervallen huis, en het enige wat ze op de been houdt is Lawsons ambitie om een biografie over Bobby Long te schrijven. Aangezien niemand van plan is te vertrekken, moeten Pursy, Bobby en Lawson voorlopig samenwonen. Begraven onder persoonlijke geheimen, blijken hun levens op een ingewikkelde manier met elkaar verbonden te zijn.
Bobby Long
Earl
Ruthie
Ray
FisherKing
Maf, maar ik vind het er wel veelbelovend uitzien.
Diesel
Travolta ziet er inderdaad behoorlijk maf uit ja.
donnie B.
Trailer op imdb ziet er wel interessant uit..
tweeling2005
heb effe de trailer bekeken en tis misschien wel wat voor een saaie zondagmiddag...
maar verder kan het mij niet zo boeien om hem dadelijk in me dvdrek te hebben, dus ik laat hem deze keer maar lekker voor wat ie is.
Grample
Net gezien en ik moet zeggen dat ik wel tevreden ben. In het begin lijkt het een saaie film maar is het niet. Travolta zit er idd mof uit maar zijn acteerwerk is fantastisch net zoals die van Scarlett Johansson. Een dikke 3.5 !
Prachtige rol van Travolta en een hele wulpse Scarlett Johansson.
Ook een werkelijke prachtige locatie voor deze mooie film over het leven van twee mannen die besloten hebben om uit de werkelijke wereld te ontsnappen....
savi_7
Travolta speelt erg sterk in deze film. en Scarlet Johansson zet opnieuw weer een goede rol neer. Travolta speelt deze rol met geen enkele schaamte, zijn kennis van boeken is ongewoon in deze film, maar leeft toch liever het vrije leven met zijn vrienden, Gabriel Macht speelt erg goed naast Travolta en Johansson, hij schrijft het levensverhaal van Bobby Long, maar dat wil niet echt lukken door het alchol gebruik van de twee vrienden. en de decors in de film zijn erg mooi past ook goed bij de sfeer van deze film. deze film is een beter film dan be cool van John Travolta #4,5#
m44r73n
Prachtige film. Mooie muziek, geweldig geacteerd door de 3 hoofdrolspelers.
btw, in de algemene film omschrijving zit volgens mij een toch wel erg grote spoiler. Gelukkig maar dat ik er niet aan gedacht had tijdens de film.
doeze
Gisteren in de sneak gezien. Film komt erg traag op gang. Veel mensen verlieten dan ook de bios. Ik heb hem wel uitgezeten. Hoe langer je blijft kijken, des te meer de film je begint te boeien. Verhaal is niet echt spectaculair en einde was natuurlijk erg voorspelbaar, maar al met al best een mooie film.
John Travolta's acteerprestaties in deze film waren wel geweldig. Verder ook goede muziek.
***
madelon25
Inderdaad erg jammer van de spoiler in het kopstukje!!
Mooie film! en weer een geweldige Travolta.
Lord Vader
allereerst:
FOEI Moviemeter!!!
er staat een knoepert van een spoiler in de omschrijving!!!!!
ik heb deze film afgelopen dinsdag in de Sneak gezien.
een erge mooie film.
mooie personages, een mooie verhaal dat de tijd heeft om zich te laten vertellen.
goed acteer werk.
Travolta als oude alcoholist is geweldig.
een erg goeie film!
TheRisingSun
allereerst:
FOEI Moviemeter!!!
er staat een knoepert van een spoiler in de omschrijving!!!!!
Ik heb de film nog niet gezien maar wat is de spoiler dan,want zoveel schokkends staat er toch niet?
Of is het er ondertussen al uit gehaald....?
feyezuid
Ik heb hem net gezien, de titelsong speelt nog op het moment dat ik dit schrijf, ik kan niet anders zeggen, dan dat het een film is die ik binnenkort nog 1 of 2 keer ga of moet kijken. 4,5 * .......
balosa
mooie film, met een zeer goede Travolta, hij speelde sterk, naarmate de film vordert wil je meer gaan weten hoe het allemaal zit en zodoende verveelt hij geen moment, en de spoiler tja... wel jammer want toen ik hem ging kijken wist ik het al, en was er toch een stukje verrassing weg
Hannibal
Wat een heerlijke film.
Humor en ontroering....
Je wordt halverwege de film echt nieuwschierig naar wat er allemaal aan de hand is, en wat er allemaal is gebeurd.
En wat een sublieme acteerprestaties van de drie hoofdrolspelers. Met name John Travolta vind ik echt super in zijn rol zitten. Zo te zien is hij uitermate geschikt voor drama.
Ik had hem op 4.5* staan, maar ik verander hem nu al in 5*.
NB: Plot is inmiddels aangepast, stond inderdaad een vette spoiler in.
kittyklitty
Ik heb het genoegen gehad deze film vanavond in de sneak te mogen zien. Het is heel lang geleden dat ik sprakeloos in mijn bioscoopstoeltje zat toen de aftiteling over het doek rolde, niet denkend aan mijzelf of de mensen om me heen. Het gevoel dat ik deel uitmaakte van een schitterende gemeenschap waarin mensen nog echt om elkaar geven deed mij ook breken, misschien klinkt het heel zachtmoedig maar de traantjes biggelden treurig over mijn gezicht. Een werkelijk schitterende acteerprestatie van alledrie, Scarlett, John en Gabriel bedankt !
Hannibal
maar de traantjes biggelden treurig over mijn gezicht. 4,5*
Is dat geen 5* waard?
Naomi Watts
Scarlett kan dat halve sterretje er toch wel bij verdienen.
Hahahaha...
Ja dat zou ze inderdaad kunnen... wie weet de tijd zal het leren...
Naomi Watts
Geweldige film. Macht is sterk en Travolta en Johansson waren geniaal, vooral erg genoten van Johansson komt ook dat zij 1 van mijn favorieten is uit de filmwereld. Top acteer werk van haar, erg charismatisch en wat blijft het een mooie vrouw om te zien. Ontroerende scenes die goed worden afgewisseld met wat humor. De S.E. had ook erg veel leuke extra's. 4,5*
kittyklitty
Is dat inclusief je extra halve punt voor Scarlett of moet dat er nog bij komen
De GeuS
Mooie, rustige film met prima acteerprestaties van de drie hoofdrolspelers. Het einde had wel iets rustiger mogen worden opgebouwd, maar goed. De sfeervolle muziek maakt het tot een dikke 3,5*....
thepromise
Ik heb de film gezien en vond hem erg goed kan hem iedereen aanraden............
Redlop
De prachtige lokatie, het broeierige sfeertje, de muziek, Scarlett Johanson...de film heeft in potentie alles in huis voor een topper.
Helaas viel het toch een beetje tegen. Ik had weinig emotionele binding met de personages. Travolta overtuigde wel als alcoholist maar niet als verbitterde intellectueel. Hoe graag hij ook die oscar wilde (sorry voor de woordspeling), hij weet niet echt een onderhuidse spanning over te brengen. Maar ja...door Scarlett Johanson toch een bovengemiddelde film. 3,5*
Baileys
Per ongeluk op 2,5 gedrukt, maar het is een 4,5 . Ik vond het echt fantastisch. Travolta echt zoals ik hem nog nooit had gezien, prachtig. Heel geloofwaardig, alle 3 de hoofdrollen echt goed gespeeld. TOP!
En ja, de tranen biggelden bij mij ook.........
myss
Verwachtte erg veel van deze film, maar helaas viel het toch een beetje tegen. Travolta overtuigde niet, hij bleef steken in z'n maniertjes. Het bleef kijken naar een Travolta die doet alsof hij een aan alcohol verslaafde professor is, en niet naar een Travolta die een aan alcohol verslaafde professor IS. Scarlett Johannson acteerde wel voortreffelijk. Verder geweldige lokatie, heerlijke muziek, en vaak toch wel mooie, sublieme gesprekken. Erg jammer dat de personages niet écht raakten. Al met al toch 3,5*

We Own the Night
Misdaad / Drama, 2007