• 9.369.453 stemmen

A Love Song for Bobby Long (2004)

Geregisseerd door: Shainee Gabel

Met onder meer: John Travolta, Scarlett Johansson en Gabriel Macht

Releasedatum: 2 juni 2005

Plot A Love Song for Bobby Long

"The heart is a lonely hunter."

Wanneer ze hoort dat haar moeder overleden is, gaat de eenzame tiener Pursy Will (Scarlett Johansson) naar New Orleans om haar ouderlijk huis op te eisen. Ze verwacht een verlaten woning, maar het blijkt bewoond te zijn door twee vrienden van haar moeder: Bobby Long (John Travolta), een voormalig docent literatuur, en de jongere Lawson Pines. Deze twee gebroken mannen wonen al jaren in het vervallen huis, en het enige wat ze op de been houdt is Lawsons ambitie om een biografie over Bobby Long te schrijven. Aangezien niemand van plan is te vertrekken, moeten Pursy, Bobby en Lawson voorlopig samenwonen. Begraven onder persoonlijke geheimen, blijken hun levens op een ingewikkelde manier met elkaar verbonden te zijn.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van makwild

makwild

makwild schreef:

Moet 'm nog steeds kijken, ken alleen de muziek dankzij Grayson Capps. Wanneer de film net zo goed is als de muziek....

Gisteravond rustig bekeken en een mwah-gevoel blijft me bij. Zoals al eerder aangegeven zijn de acteerprestaties dik in orde, maar is het verhaal en de verhaallijn dun. Een kabbelend, statisch middengedeelte dat ietwat gemaakt naar een einde gebracht wordt.

Was leuk om Grayson Capps te zien spelen, maar dat was alleen de aanleiding om deze film te bekijken. Nogmaals, .... mwah, 3 sterren.

avatar van Leo1954

Leo1954

• 2073 berichten

John Travolta is de slechtste acteur die ik heb zien roken, dat irriteert wel. Echt roken of niet roken, echt slecht gedaan. De film is zo slecht nog niet, maar slecht gespeeld. Dit soort sfeerfilms hebben een kleine speelruimte en hier ging een hoop mis. Toch 2 sterren voor het proberen, want het kan zo waanzinnig goed zijn.

avatar van Tarkus

Tarkus

Tarkus schreef:

Mooie film met prima acteerwerk van Travolta en Johansson.

Maar wat de film zeker de moeite waard maakt om te zien, is de manier waarop New Orleans in beeld is gebracht, werkelijk prachtig. Zelden zulk een mooi camerawerk gezien.

Opnieuw deze film bekeken, en ondanks de wel heel slechte recensies die je hier en daar leest vind ik dit wel een goede film, zoals ik al in mijn eerste bericht schreef.

Wat me nu ook nog meer opviel is de prachtige muziek ook die in deze film aan bod komt.

En het scenario is bij lange na niet zo slecht als sommigen mogen beweren, maar ieder zijn smaak natuurlijk.

Ik heb van deze film genoten en zal dat zeker bij een derde of vierde keer, vermits ik hem heb aangekocht, weer doen.

avatar van K*D

K*D

Vanavond op TV, ben er erg benieuwd naar.

avatar van TragieStar.*

TragieStar.*

Je word dood gegooid met die stomme reclame elke keer van deze film gister toen ik een andere film aan het kijken was, maar de film lijkt me buitengewoon goed en leuk en wil hem graag zien. Dus ga hem vanavond kijken

avatar van mikey

mikey

Ondanks de geweldige acteerprestaties van Johansson een saaie film. Johansson is natuurlijk ook een van de saaiste actrices ooit. Verder typisch American on the road-achtig gelul over drank en blues en wat vervelende Amerikaanse boeken waar je onmogelijk door heen komt over mannen die overal (bekende en onbekende) kinderen hebben rondrennen en een fles whiskey naast een handwapen.

Gelukkig brengt Purcy een vleugje feminine in deze mannenwereld.

avatar van Eric07

Eric07

"See what is invisible and you will see what to write..."

Mooiste Quote uit de film.

avatar van *stella*

*stella*

Ik vond het helemaal geen saaie film. Het was juist een heel mooi, emotioneel verhaal. Ik dacht, zou Bobby nou haar vader zijn of niet? Uiteindelijk dus wel, toch wel verrassend. Het is mooi hoe het verhaal zich ontwikkelt, en werd soms sentimenteel maar niet té.

avatar van vanzelfsprekend

vanzelfsprekend

Ik werd meegenomen in verhaal.

Naar mijn mening ook door de acteurs.

Alleen moet ik het een keer zien zonder reclames!

Want dat haalt je wel uit de emotie.

avatar van AjaxRulezzz

AjaxRulezzz

• 2085 berichten

Goede film, met een mooi verhaal. De acteerprestaties waren goed en je wist niet wat je kon verwachten waardoor je heel aandachtig zat te kijken.

avatar van TragieStar.*

TragieStar.*

Gisteren gezien en ik was duidelijk verrast. Na het vage en saaie begin kwam ik eindelijk na 20 minuten in de film.

De acteerprestaties waren buitengewoon hoog, en vooral Johansson wist me te boeien, ze zette een hele goede rol neer. Ook John Travolta kwam overtuigend en leuk over.

Het verhaal was een beetje raar en vooral bij het einde zit ik nog met vragen.

En dat hoort niet zo te zijn.

Lawson kon ook aardig acteren maar ik zat heel de tijd te ergeren aan zijn kraakstem

De chemie tussen hun 3 was heel erg mooi en goed neergezet, dus de film moet het vooral hebben van hun verbindingen met elkaar.

Verder vrij gewone film waar niet al te veel gebeurd.

Ik zat te twijfelen of ik de film 3,5 of 4* zou geven maar ben uiteindelijk toch op 3,5* blijven haken.

Dus 3,5*

avatar van The Almighty

The Almighty

Geweldige acteerprestaties, maar het was een trage, saaie film met een verhaal dat niet boeiend was.

Mooie film, ik vond alleen het begin erg warrig en het einde iets te traag. Kon nog beter!

avatar van mer1973

mer1973

Wat een acteerprestaties van de gehele cast. WAUW.

snel kijken!!!!!!!!!!!!!!

avatar van Triple G

Triple G

Zalige film. Buitengewoon aangename acteerprestaties van de hele cast met Travolta en Johansson in het bijzonder. Verveelt geen moment (sommigen onder ons schijnen dit saai te vinden... ) mits je natuurlijk een beetje van de sfeer houdt. En die sfeer, daar op die plek, met de juiste muziek, aanraking van warmte en liefde maakt er een heerlijke film van. Je moet 't wel een beetje willen zien.

avatar van Lonesome Crow

Lonesome Crow

Een buitengewoon prettige verschijning is niet hetzelfde als een buitengewoon goede acteerprestatie

avatar van Triple G

Triple G

Lonesome Crow schreef:

Jouw woorden, niet de mijne. Echter, ben 't volkomen met je eens. Maar een mooie verschijning hoeft niet per definitie slecht te acteren. Dat zijn mijn woorden, niet de jouwe.

avatar van Lonesome Crow

Lonesome Crow

In die paar films die ik gezien heb met Scarlett Johansson speelt ze vooral zichzelf.

Soms is dat voldoende, zo ook in deze film maar ik kan het geen buitengewoon goede acteerprestatie vinden wat ze doet.

Is vooral de schuld van de scenarioschrijvers trouwens, ik had al eerder mijn mening over deze film gegeven.

Jammer want de opnames zijn schitterend, tsja ieder zijn mening.

avatar van BBarbie

BBarbie

Een dijk van een film, met glansrollen voor Scarlett Johansson en een a-typische John Travolta. Prachtige, zeer herkenbare sfeerbeelden van de rand van New Orleans en de mensen, die daar wonen. De saamhorigheid en de onderlinge spanningen zijn allemaal schitterend in beeld gebracht, ondersteund door fraaie muziek. In één woord: geweldig!

avatar van eavymetal

eavymetal

Dijk van een ontroerende film over een jonge vrouw die opzoek is naar haar biologische vader.

avatar van IceTigerGhost

IceTigerGhost

Een film die niet verveelt, maar nergens ook boeit.

avatar van Boneka

Boneka

Nog niet bekeken, maar ik zie hier Scarlett Johansson........kwijl...wat een stuk is dit.

avatar van Mescaline

Mescaline

A Love Song for Bobby Long heeft op het eerste gezicht een vrij simpel plot maar weet daarmee goed te overtuigen door de sterke rollen van Travolta & Johansson.

Het einde was misschien wel een beetje te geknutseld en te snel, maar de rest van de film voelde wel realistisch aan.

Wat ik bijna 4 jaar geleden ook al zei in mijn recensie is dat Travolta letterlijk alle rollen wel aankan, dat bewijst hij hier weer dubbel en dwars.

Kortom: Een drama film die zeker de moeite waard is geworden, maar omdat ik toch wat meer moeite had met het geknutselde einde in tegenstelling tot me eerste kijkbeurt, toch een halfje eraf.

avatar van supermovieman

supermovieman

Mocht het iemand interesseren, dit is de favoriete film van Johan Derksen.

avatar van Mescaline

Mescaline

supermovieman schreef:

Mocht het iemand interesseren, dit is de favoriete film van Johan Derksen.

Hij kan zich zeker goed in leven in de rol van Travolta

avatar van Oriana

Oriana

Gabriel Macht.

avatar van shrink

shrink

Aangename film om te kijken. John Travolta is volgens mij de meest veelzijdige acteur die ik ken. Volgens mij zou hij alleen niet in een horror-movie passen. Scarlett Johansson speelde een rol die bij haar past en ze is een genot om naar te kijken.

avatar van terschelling

terschelling

Allesbehalve saai! Het is juist dat men er in is geslaagd die saaiheid, want zeg nou zelf, zo´n leven is saai, neer te hebben gezet.

Travolta is echt los van Grease!

Mensen die het tegendeel beweren dat het geen goed film is zouden zich eens meer moeten verdiepen in hoe het in die streek waar het zich afspeelt echt toe gaat, daar slepen de dagen voor vele uitzichtslozen zo voort!!

Kijken dus, het pakt je.

avatar van De zonderling

De zonderling

makwild schreef:

Dat dus ja... mwah

avatar van scorsese

Goeie film waarin een tienermeisje intrekt in het huis van haar overleden moeder, waar nu twee vrienden van haar moeder wonen. Een aardig verhaal met drie goed uitgewerkte hoofdpersonages. Een fijn rustig tempo en de hele sfeer van New Orleans komt goed over. Scarlett Johansson zet haar rol goed neer en heeft bovendien een uitstekende screen pressence.