• 9.374.464 stemmen

Back to the Future Part II (1989)

Avontuur / Komedie | 108 minuten

Genre: Avontuur / Komedie

Geregisseerd door: Robert Zemeckis

Met onder meer: Michael J. Fox, Christopher Lloyd en Lea Thompson

Releasedatum: 22 december 1989

Plot Back to the Future Part II

"Roads? Where we're going, we don't need roads!"

In dit vervolg moet Marty met Doc Brown naar de toekomst reizen om zijn toekomstige zoon uit de problemen te helpen. Zonder dat ze het weten 'leent' Marty's aartsrivaal Biff Tannen de tijdmachine om een gids met sportuitslagen naar zijn vroegere ik in 1955 te brengen. Als Marty er in het heden achterkomt dat Biff met gokken een fortuin heeft vergaard, moet hij terug naar 1955 om de zaken weer recht te zetten.

Marty McFly / Marty McFly Jr. / Marlene McFly

Lorraine McFly

Biff Tannen / Griff Tannen

Jennifer Parker

Strickland

avatar van Kr!kke

Kr!kke

Nadat ik pas deel 1 had gezien (wat ik een zeer amusante film vond), besloot ik maar om meteen dit tweede deel te zien. Vermits dit een echte vervolgfilm is, heb ik er duidelijk goed aan gedaan om ze zo kort op elkaar te zien: dan heb je tenminste een goed idee van het oog voor detail waarmee dit tweede deel moet gemaakt zijn. Back to the Future Part II zit dan ook (net als deel 1) enorm goed in elkaar. Ook wat betreft de cast, kan ik alleen maar positief zijn. Wederom een leuke film dus!

avatar van Sergio Leone

Sergio Leone

Ijzersterk vervolg op een al sterk eerste deel.

De basisidee is niet vernieuwend t.o.v. deel 1, maar het verhaal bevat een pak meer inhoud. We hebben periodes in 2015, in 1985 en tot slot wederom in 1955.

Elk deel heeft z'n charmes. Het is vooral erg tof om te zien hoe de scènes uit deel 1 (en dus 1955) hier verwerkt worden. Echt geweldig goed gedaan.

MJ Fox is beter dan in deel 1 en zet een nagenoeg perfecte Marty McFly neer. Ook Christopher Lloyd is weer top als Doc.

De SE zien er weer goed uit en ook bij dit deel had ik niet het gevoel naar een film van meer dan 20 jaar geleden te kijken.

De tijdperiodes bevatten allemaal hun charmes. Het geheel wordt sfeervol voorgeschoteld.

Had ik geweten dat dit deel zo hard met het vorige verwikkeld ging zijn, had ik ze vlak naeen gekeken. Nu zitten er enkele weken tussen. Niet zo erg, maar toch. Deel 3 zal ik niet lang meer laten wachten.

Geweldig vermaak.

avatar van TMP

TMP

Aardig vervolg op het eerste deel, maar kwalitatief toch een stukje minder. Het is voornamelijk meer van hetzelfde en het originele is er daarom toch een beetje af. Het blijft echter een zeer vermakelijke film, die ook goed gebruik maakt van de gebeurtenissen uit deel 1. Acteerwerk was weer prima, zeker bij Fox en Lloyd.

avatar van jacobine_rodijk

jacobine_rodijk

Het heeft een tijdje geduurd maar ze zijn eindelijk op de markt, de sneakers als gedragen door McFly (zonder elektronische straps, helaas).

Ze zijn gelimiteerd tot 1500, gaan haast niet weg voor minder dan $10,000 per paar en worden alleen verstuurd binnen de Verenigde Staten, dus sla je slag

avatar van bozzy

bozzy

jacobine_rodijk schreef:

Er was maar 1 paar te koop in Nederland en die is geveild voor maar liefs 5000 eurootjes.

En over deze film jazeker wel een sterk vervolg op de eerste.

Puur jeugdsentiment voor mij deze film.

avatar van Al DeNiro

Al DeNiro

Beste deel van de trilogie, al komt deel drie wel erg in de buurt.

Zeer leuke / mooie toekomst en een fantastisch plot (reizen van de ene tijdperk naar andere om alles weer in orde te maken)

Geweldig dat de film weer in the picture staat door de sneakers + de nieuwe wetenschappelijke ontdekking.

avatar van Woeke

Woeke

In 1 woord geweldig...net de hele trilogie opnieuw bekeken. Wat een vette films zijn het toch. Zeker voor die tijd, zo worden ze nog zelden gemaakt Genieten geblazen....

Ze krijgen allemaal 5 sterren

avatar van K. V.

K. V.

Een leuke film, maar iets minder dan de eerste. Dit deel vond 'k wel donkerder dan z'n voorganger. Vooral het begin met het deel in de toekomst is heel leuk gedaan, met de leuke gadgets zoals een zwevend skateboard of de zelfsluitende schoenen , maar het deel met Biff vond 'k dan weer wat minder.

Desondanks blijft het zeker de moeite om te bekijken en een mooi vervolg.

avatar van Filmkriebel

Filmkriebel

Goede sequel. Vooral de manier waarop de vorige film terugkeert als decor voor deze film, en dat zonder in de fout te gaan, is een staaltje vakmanschap. Sterk script ook, waar een geloofwaardige logica aangehouden wordt wat het tijdsreizen betreft. Er waren ook enkele domme scènes zoals wanneer Marty luid door de walkie talkie gaat praten van op de achterbank van Biffs auto. Maar dit blijft een vlotte film vol spitsvondige ideeën.

avatar van Kronos

Kronos

Daar waar de eerste film vooral charmant is werd van deel II een debiele dol dwaze rit gemaakt vol karikaturen. In deel III zakt het nog verder af tot een niveau van aflevering zoveel, waarin onze helden het in een ander tijdperk alweer tegen dezelfde booswichten moeten opnemen. Spannend hoor.

avatar van SnakeDoc

SnakeDoc

Jeetje, deel 1 moet je nog wel naar de geest staan om deze goed te begrijpen. En er zat nog al een poosje tussen het zien van deel 1 en 2.

Jammer, want daardoor was dit wat moeilijk te volgen. Christopher Lloyd in ieder geval weer in zijn helden rol en nog altijd die heerlijke '80's sfeer.

Jammer dat die rol van Biff zo over-acting is.

avatar van mnrk

mnrk

The time-traveling is just too dangerous. Better that I devote myself to study the other great mystery of the universe: women!

Deze 2e BTTF film is ook weer een leuke film...

Het verhaal is wederom leuk bedacht en wordt ook op een prima manier gebracht...weer is de gehele aankleding in orde en zorgt dit alles weer voor een leuke sfeer..

Michael J. Fox en Christopher Lloyd zijn weer van de partij en zorgen wederom voor prima vermaak....

Ook leuk zijn de gadgets die gebruikt worden ( Nike schoenen,zelfdrogende jas, en Jaws )...

avatar van Dreiecke

Dreiecke

Net iets minder dan deel I, vind ik. Dat ligt voor mij in het feit dat onvermijdelijk dingen herhaald werden.
Weer de ouders die bij elkaar moeten komen bijvoorbeeld.
De actie vond ik iets meer overdreven, daar hou ik ook minder van.
Wel weer goed geacteerd en goede beelden.

ehs21

Ik vind het juist één van de sterke punten dat deel 1 er zo mooi in verweven zit. Ik erger me dan weer mateloos aan de scenes dat Marty op de achterbank van Biff ligt. Hij moet zich verstoppen maar schreeuwt ondertussen in de walkie talkie en komt telkens zo ver overeind dat een blinde hem nog wel zou zien in de achteruitkijkspiegel. Maja dat mag de pret ook weer niet teveel drukken want het blijft een heilige film en vooral de Doc is een held!

avatar van bozzy

bozzy

#ehs21

Spoiler allert!

ehs21

mwa dit is nou niet echt iets bepalends uit het plot oid dus vind het wel meevallen met de spoiler. Bovendien vind ik het bij een film die al 80.000x op tv is geweest sowieso minder belangrijk qua spoilers.

avatar van VforVictor

VforVictor

gister gezien en kan niks anders zeggen dan; leuke film! bter als deel 1, hier zit iets meer verhaal in. binnenkort maar ff deeltje 3 checken

avatar van Beertje45

Beertje45

ietwat té dol vervolg op de klassieker, maar toch een weloverdachte voortzetting van één der beste trilogie's uit de filmgeschiedenis. Beetje jammer dat Crispin Glover voor deze en het derde deel bedankte. Top amusement!

avatar van PEN15

PEN15

Glover vond dat hij vergeleken met de rest van de originele cast te weinig verdiende. Hierdoor besloot men George mcFly te laten spelen door Jeffrey Weissman met een hoop make-up en plastic op zijn gezicht. Dit weet elke BTTF fan vast al tijden, maar wat mij verbaast is dat ik sinds kort heb ontdekt dat Glover de rechtzaak heeft aangspannen omdat er is geprobeerd hem na te doen. Ik dacht namelijk dat het om gebruikte footage ging uit BTTF part I: Je ziet George namelijk ook nog dansen op het feest enchantment under the sea als ze weer terug gaan naar 1955.

avatar van Kronos

Kronos

Volgens Crispin Glover was de reden waarom hij niet in deze film zat wat complexer. Hier zijn uitleg.

ehs21

Wel wat complexer idd maar ook wat tegenstrijdig. Aan de ene kant zegt ie namelijk dat geld een slechte drijfveer en slechte boodschap is, maar aan de andere kant wil ie niet meewerken aan de sequel omdat ie te weinig geld krijgt. Ik snap dat het scheef is als collega;s 2x zoveel krijgen voor een zelfde soort rol, maar je hebt principes of je hebt ze niet. En 150k was toen best veel voor een filmrol denk ik.

avatar van SENGOK

SENGOK

Beste deel van de trilogie met fantastische plot en toekomst.

avatar van tommykonijn

tommykonijn

Ik zag laatst weer een stuk van de film (de laatste drie kwartier ongeveer) toen hij op TV kwam. Krijg ik al direct weer zin om de complete reeks te zien

avatar van baspls

baspls

Deel 2 vind ik ook: Geweldig!

avatar van Fran

Fran

• 1953 berichten

Vaak ben ik redelijk teleurgesteld als ik een vervolg van een film zie maar dat was hier niet het geval. Het heeft nog dezelfde charme als deel 1. De tijdlijnen gaan nu wel wat meer door elkaar lopen en maar het blijft gewoon goed te volgen. Ik zie ook wel dat af en toe het acteerwerk wat overdreven is en de actiescène's nogal knullig. Vooral de momenten waarin hij Biff achtervolgt om die sportalmanac te bemachtigen. Maar dan nog blijft het zo'n leuke film om naar te kijken.

Ik heb trouwens deel 1 en deel 2 achter elkaar bekeken en dat is eigenlijk wel heel leuk. Als je ze apart bekijkt dan vergeet je misschien toch dingen uit het eerste gedeelte en nu liep alles achter elkaar door. Het leek eigenlijk meer 1 hele grote film in plaats van 2 films.

avatar van RuudC

RuudC

Eigenlijk toch niet veel meer dan een geinig familiefilmpje. Het is natuurlijk een voordeel dat het niet verveelt en dat ik dol ben op de eighties stuff, maar tot dusverre is dit niet een serie waarvan me compleet helder is waarom deze zo populair is. Het is wat mij betreft de zoveelste in de lijn van eighties blockbusters. Echt uniek is het niet, maar bijvoorbeeld de humor is gewoon erg zwak. En daar slagen veel concurrenten wel (of in elk geval beter) in. Michael J. Fox is nou ook niet bepaald een wereldster, maar dat heb ik wel vaker geroepen.

Part 2 is voor de helft een herhalingsoefening van het eerste deel. Eigenlijk bieden de scenes uit 2015 nog wel wat vermaak, maar verder zijn het weer dezelfde karikaturale typetjes die door het beeld wandelen. Voor velen ongetwijfeld een feest van herkenning, maar zelf had ik hier graag wat verbetering gezien. Dat is voor mij dan weer de pech dat de eerste film succesvol was. Never change a winning team. Dat betekent gewoon dat de sequel nadrukkelijk in de lijn van de eerste Back To The Future ligt. Ik blijf het jammer vinden. Ik had toch graag gezien dat Robert Zemeckis wat meer had gespeeld met de mogelijkheden van tijdreizen. Ik vind deze film eigenlijk een beetje overbodig.

avatar van Pelagatti

Pelagatti

Leuk vervolg - gewoon erg grappig bedacht en goed uitgevoerd!

avatar van Boneka

Boneka

Ik vond deel 2 toch minder dan deel 1. Natuurlijk de originaliteit is eraf, maar vooral het eerste futuristische stuk (een dik uur) verveelde me toch. Het was allemaal net even te futuristisch in 2015. Ondertussen weten we dat er over 13 maanden het er zo niet uit ziet. Meest lachwekkend was die vader die op de kop liep, omdat hij niet opnieuw wilde spelen in deze vervolg reeks. Maar ik moet zeggen het tweede deel van deel 2, kwam ie ijzersterk terug en belanden we gelukkig weer in de fitties. Grappig is dat de eerdere scenes in deel 1 niet verwerkt zijn in deel 2 maar "gewoon" nog een keer zijn gemaakt inclusief die beroemde gitaarscene. Leuk, maar het kostte M.J. Fox toch iets meer moeite.Het geheel vond ik voortreffelijk in elkaar verweven. Daarom een dikke voldoende voor het laatste uur, echter het eerste uur was voor mij niet te pruimen. Dubbel gevoel dus bij dit 2e deel.

avatar van bipolar

bipolar

Net deel 1 en 2 van deze, zeker voor hun tijd, geweldige films achter elkaar gezien. Leuk detail: Deel 2 begint met dezelfde scene waar deel 1 eindigt, althans dat lijkt zo. De actrice die Jennifer speelt in deel 1 (Claudia Wells) is vervangen door Elisabeth Shue die haar vervangt in deel 2.

avatar van Testa-Rossa

Testa-Rossa

Nog een paar jaar wachten, dan is het 2015 en kan ik ook een hoverboard kopen

Altijd leuk films die zich afspelen in de toekomst! En dan kijken (wanneer de tijd daar is) wat er uiteindelijk van blijkt te kloppen.

De diner scené van de familie McFly vind ik maar wat typerend. Oké, de smartphone is er niet gekomen in de vorm van een hippe zonnebril. Maar het beeld van een stel tieners die vlak voor het eten niet zonder telefoon kunnen had niet veel dichter bij de waarheid kunnen liggen anno 2013 (en dat zal in 2015 niet anders zijn).

De fax daarintegen

Prima film maar mist als vervolg het verassingselement van het eerste deel.