Genre: Sciencefiction / Komedie
Bekijk via Netflix
Bekijk via Disney+
Bekijk via SkyShowtime
Plot Back to the Future
"He was never in time for his classes. He wasn't in time for his dinner. Then one day...he wasn't in his time at all."
Marty McFly (Fox) reist terug naar 1955 met een tot tijdmachine omgebouwde DeLorean van Doc Emmett Brown (Lloyd). Hij zorgt er per ongeluk voor dat zijn moeder verliefd op hem wordt in plaats van op zijn vader. Om ervoor te zorgen dat hij nog geboren zal worden, moet hij ze weer verliefd op elkaar laten worden. Ondertussen moet hij ook nog met hulp van de Doc. Emmett Brown uit 1955 een weg terug naar de toekomst vinden.
- Trailer (YouTube)
- Back to the Future (BoekMeter)
- Back to the Future (MusicMeter)
- Back to the Future (MusicMeter)
- Kijk op Netflix
Linda McFly
Sam Baines
Stella Baines
Karl van H.
Het eerste halfuur bevat wel wat al te doorzichtige opzetjes voor de rest van de film, maar voor het overige is Back To The Future gewoon een terechte klassieker. De scène waarin Marty gitaar speelt op het bal is klassiek, maar het grappigste moment is wat mij betreft als hij aankomt in de jaren '50 en een stel boeren denken dat hij een marsmannetje is
Kronos
Toffe film. De onmogelijkheden die ontstaan door het tijdreizen vormen enkel op het einde van het verhaal wat schoonheidsfoutjes. Voor de rest overheerst (nog steeds) de betovering en ook de humor.
Eny
maar het grappigste moment is wat mij betreft...
Dat vind ik juist de flauwste grap en wat mij betreft wat overbodig en overdreven.
Er zitten zo veel andere originele grappen en doordenkertjes in de film die ik veel meer waardeer. Zoals Doc's gedachtenlezer of de gitaarscene's. Maar ik zal nu niet gaan opsommen, heb er in elk geval van genoten.
Natuurlijk kun je in deze film dingen vinden die niet kloppen gezien het tijdreizen, oorzaak en gevolg worden onduidelijk. Desondanks is er genoeg om over na te denken en zijn de gebeurtenissen spannend en ook wel aannemelijk.
Erg leuke, originele film met een aparte soort humor, goeie muziek en een geweldige gekke Doc. Ongelofelijk dat de film al zo oud is! Ik heb echt het gevoel van, waar zat ik al die jaren zonder de film te hebben gezien?! Het is een onvergetelijke ontdekking en ik ben blij dat ik hem weer heb bekeken, want als klein kind begreep ik er weinig van.
Karl van H.
Hij is wat meer in your face dan bijvoorbeeld de gitaarscène, ja. Die laatste is beter geschreven, dat zal ik zeker toegeven, maar ik lag echt in een deuk toen ik de eerste zag.
mnrk
If my calculations are correct, when this baby hits 88 miles per hour... you're gonna see some serious shit....
Het begin van een heerlijke triology door Robert Zemeckis....
Het verhaal is een heerlijke combinatie van sf/avontuur en humor...ook de gehele aankleding en setting is in orde waardoor er ook een lekker sfeertje aanwezig is...
En dan is er nog het prima acteerwerk van Michael J. Fox en Christopher Lloyd , zij zorgen voor leuke momenten in deze film...
bozzy
Vaak gezien deze film,kijk hem nu weer en wat is het toch een Heerlijke film.
Sterk van het begin tot het eind.
Ik doe eens gek en gooi er gewoon een halfje boven op.
4,5* Hoppa!!
Dreiecke
"your name is Calvin, it's written all over your underwear" lol
Deze heb ik weer eens te lang geleden gezien, dus nu maar even afkijken
3bdelilah
Had deze film voor het laatst een jaartje of vijf geleden gezien en toen vond ik het een standaardfilmpje (2,5*) en niet meer. Maar na een herziening vanavond ben ik deze film toch meer gaan waarderen. Komedie is goed en dat tijdreizen heb ik altijd interessant gevonden. En even over het einde (spoilers ahead), Doc overleeft die schietpartij nadat Marty hem een brief in het verleden heeft gegeven (don't open until 1985), maar heeft Doc dat briefje toen niet gescheurd en weggegooid? Ik kan me niet voorstellen dat de makers van de film zoiets groots over het hoofd hebben gezien...
Dreiecke
Een erg komische film, vaak hilarisch zelfs, bomvol met grappen en luchtig verteld.
Een keigoede klassieker die eigenlijk tijdloos is, omdat het gros van de film zich toch weer in een andere/oudere tijd afspeelt (de fifties). Een erg goede performance van Michael Fox.
Meerdere dingen riepen vragen op bij mij, waardoor ik de film ook wel als droomsequence zou kunnen beschouwen, naast dat het als SF te boek staat.
Het is in elk geval een erg leuke avonturenfilm.
Dreiecke
Volgens mij was sowieso bijna alles (in het 'heden') veranderd door het reizen in het verleden, dus dat die uitkomst ook anders was past wel in het plaatje.
RuudC
Een typisch familiefilmpje dat voor mij op een bepaald punt vergelijkbaar is met bijvoorbeeld E.T.: The Extra-Terrestial. Het is wel leuk, maar eigenlijk vind ik het verhaal niet zo bijzonder als dat ik gehoopt had. De nostalgische gevoelens ontbreken van mijn kant, omdat ik deze tot voor kort nog nooit gezien had. Gelukkig zijn daar dan goedkope boxsets die dat eenvoudig verhelpen.
Wat betreft Back To The Future was het jammer dat de humor bji mij grotendeels niet aansloeg. Was dat wel het geval geweest, dan had ik de top 250 notering terecht gevonden. Het verhaal zelf vond ik best amusant. De situaties zelf vond ik nog wel komisch, zeker wanneer Marty er per ongeluk voor zorgt dat zijn eigen moeder verliefd wordt op hem. Het enige echt leuke verder vond ik de rol van de geflipte professor door Christopher Lloyd echt gaaf. Verder, tijdreizen of niet, is Back To The Future voor het overgrote deel een tienerdrama. Hier en daar pakken de vreemde momenten wel leuk uit, maar wat de gevolgen van veranderingen in het verleden betreft zijn inmiddels betere films verschenen.
Op Internet circuleert een plaatje dat 27 juni 2012, vandaag dus, de toekomstdatum van deze film was. Is een hoax, pas in oktober 2015 is de grap in orde.
Today Is Not the Future; 'Back to the Future' Hoax Fools the Web - mashable.com
Jointz
Dat komt omdat hij de brief weer aanelkaar geplakt heeft. Dat kun je later in de film ook zien.
Madeliefje
Dat ik deze nog nooit eerder gezien heb is me een raadsel, maar na het bekijken kan ik niet wachten op de rest van de delen. Wat een film! Heerlijk humor, leuke personages en een fijn verhaal. Beetje voorspelbaar op sommige punten, bijvoorbeeld dat zijn hele gezin er anders uitziet als hij terugkomt uit de toekomst, maar dat maakt het niet minder leuk. Wat leuke one-liners en heerlijke scènes zoals Marty met z'n elektrische gitaar maken de film fantastisch om naar te kijken.
*4,5
DBTim
Ben het eens met Madeliefje, had hem ook nog nooit eerder gezien. Maar heb nu wel zin om de rest van de delen te kijken! Trouwens wel grappig dat Doc er in 1955 even oud uit ziet als in 1985 haha. Voor de rest echt top vermaak!
Jan W
Moet mijn eerdere 4* toch maar eens verhogen naar 4,5*. Net de bluray box gekocht en, man, wat een geweldige versie is dat toch. Zeer gedetailleerd beeld voor films uit 1985 en wat later (deel II en III) en een geweldig geluid. Ook heel veel leuke extra's waaronder een FAQ (de frequent asked questions) waarin een hoop vragen die er bestaan over de films wordt uitgelegd.
Indertijd heb ik alle films in de bios gezien en later ook weer teruggezien op tv en dvd. Nu, bij herkijken op bluray, valt me des te meer op hoe geweldig deze films in elkaar zijn gezet. Het verhaal, de effecten, de wijze van filmen en het goede spelen door de acteurs. Vooral allerlei kleine verwijzingen naar latere scenes zijn erg knap gedaan. Prachtige serie!
Eraser2
Achter elkaar? Dat zal wel een dikke marathon worden als je alle reclames meerekent. Hoe dan ook erg gaaf dat deze meesterlijke trilogie weer eens vertoond gaat worden op de Nederlandse televisie.
derk4all
Echt een van de beste trilogiën ooit. Deel 1 is goed voor zijn tijd, mooiste in de trilogy is de verwijzingen naar elkaar. Erg vernuftig
Testa-Rossa
Had deze ik denk >15 jaar terug voor het laatst gezien op Telekids, Carlo en Irene hadden toen ook een DeLorean in de studio en alles
En toen sloeg ik van de week de gids open en zag ik dat ie weer op TV was. Tijd voor een herziening, en ik moet zeggen, ik vond hem toch minstens zo goed als vroeger. Geweldige humor en al die verwijzingen 'I'm Darth Vader' en dan Lloyd als geflipte professor.
Heerlijk als jeugdsentiment niet teleursteld bij een herziening
DarkElement
Geweldig jeugdsentiment, 4,5 dikke vette sterren en een top 10 notering voor mij!
Pelagatti
Wat een leuke, gezellige en komische science fiction film (dat is het eigenlijk niet echt) is dit zeg! Christopher Lloyd is geweldig! Michael J. Fox wat minder, hij komt regelmatig irritant uit de hoek :S
Boneka
Onlangs de mooie BD trilogie gekocht van Back to the Future. Een gok, want ik ben an sich geen fan van Michael J. Fox. Vond hem alleen sterk spelen in Casualties of War. In Family Ties was ie maar een vervelend jong. Afijn zojuist het eerste deel bekeken en moet zeggen dat ik me best heb vermaakt. Grappen zijn over het algemeen leuk en het geheel zit goed in elkaar. Had alleen wat moeite met die toch wel hele flauwe vader. Vooral in het begin aan de tafel. De gitaarscene is uniek en leuk. In de extra's zag ik dat hij ooit gitaar speelde, maar niet genoeg talent had. Dus hij kon wel degelijk gitaarspelen. De akkoorden zijn hem verder geleerd door een leraar. Leuk! Ook de jaren vijftig vond ik een leuke tijd. De klok op het eind vond ik zeer geslaagd en het geheel is mooi in beeld gebracht. Beeld en geluid is verder uitstekend verzorgd op blu ray.
Grappig is ook dat Michael J. Fox eigenlijk helemaal deze rol niet had. Hij was al aan een ander toebedeeld, maar na een paar scènes is ie vervangen door M.J. Fox. Dat ie daardoor weinig meer sliep heeft misschien ook zijn ziekte ingeleid.
didier.depuydt
Beertje45
Laten we de context even omdraaien, wat moet Marty in hemelsnaam in de jaren `50 doen?! Zijn ouders in hun jeugdperiode tegen het lijf lopen. :het was toch helemaal Marty's bedoeling niet om in dat bepaalde jaartal terecht te komen? Bekijk de film eens opnieuw en aandachtig, zou ik zeggen. Marty probeert te ontsnappen aan de Libieers en reist per ongeluk door de tijd
Je beweert letterlijk het volgende:
Hiermee zeg je indirect dat je ik er geen verstand van heb, als ik zeg dat Back to the Future een fantasiefilm is. Je mag altijd bij mij in de leer komen, ik geef technisch lezen, begrijpend lezen, duolezen.....

Ik lees vrijwel nooit de plotomschrijving van films die uiteindelijk niet zo boeiend blijken te zijn, vandaar. Verder moet je wel haast blind zijn om niet uit mijn stuk tekst te kunnen halen wat mij wel en niet aansprak in Back to the Future.
Ik mag graag lui zijn. Cheers en van hetzelfde wa.
Je brengt mij zowaar nog op goede ideeën!
Uiteindelijk zal je toch op een bepaalde manier onderscheid in films moeten maken, zelfs al wil je niet graag de filmanalist uithangen.
Exactly my point, geweest. O.a. de overdreven dramatisering binnen het plot die voor spanning moet doorgaan, de nerveuze gelaatsuitdrukkingen op het gezicht van pa en de nodige uitleg over tijdmachines, zitten het vermakelijke karakter van een betrekkelijk gewone film die gaat over de strijd tussen Marty `s vader en een pestkop in de weg.
Uiteraard, Back to the Future beschikt over een geforceerd plot. Marty moet natuurlijk precies terecht komen bij het moment waarop zijn vader zijn moeder ontmoet, nadat men het er aan de ontbijttafel kort over heeft gehad hoe pa, ma ontmoette. Marty had bij het op hol slaan van de auto, voor hetzelfde geldt gemakkelijk naar een andere tijdsperiode kunnen reizen.
Back to the Future is gewoon leuk entertainment met de nodige gebreken en mankementen. Bij vlagen is Back to the Future een gedateerd beest.
tattoobob
Leuke film die nooit verveelt,die je lekker met het hele gezin kan bezichtigen!!!
Leuk Leuk Leuk

Back to the Future Part III
1990

Back to the Future Part II
1989

Netflix verwijdert binnenkort de geliefde 'Back to the Future'-trilogie

'Back to the Future' komt in de zeer nabije toekomst naar Netflix: 'Het is gewoon zo goed bedacht allemaal'

Netflix verwijdert deze maand tientallen films: dit zijn de best beoordeelde

Michael J. Fox vindt 'Back to the Future'-reboot een slecht idee: "Ik denk niet dat het nodig is"

The Shawshank Redemption

Se7en
Misdaad / Thriller, 1995

Gladiator
Historisch / Drama, 2000
clock towerflying carautoraceterroristdelorean lightninggitaarplutoniumsports caruitvinderjourney in the pastinventiontijdreizenrace against timepestenpartnerliefdeprofanitymisfitgekke wetenschappervis op het drogeterrorismetienerliefdedestinyhidden identityodd coupleescapadedisorderchases and raceslove and romance teenage lifemisfit partners changing the past or futuregetting home jaren 50profanityamorcientifico loco