Genre: Sciencefiction / Komedie
Releasedatum: 12 december 1985
Bekijk via Netflix
Bekijk via Disney+
Plot Back to the Future
"He was never in time for his classes. He wasn't in time for his dinner. Then one day...he wasn't in his time at all."
Marty McFly (Fox) reist terug naar 1955 met een tot tijdmachine omgebouwde DeLorean van Doc Emmett Brown (Lloyd). Hij zorgt er per ongeluk voor dat zijn moeder verliefd op hem wordt in plaats van op zijn vader. Om ervoor te zorgen dat hij nog geboren zal worden, moet hij ze weer verliefd op elkaar laten worden. Ondertussen moet hij ook nog met hulp van de Doc. Emmett Brown uit 1955 een weg terug naar de toekomst vinden.
- Trailer (YouTube)
- Back to the Future (BoekMeter)
- Back to the Future (MusicMeter)
- Back to the Future (MusicMeter)
- Kijk op Netflix
Sam Baines
Stella Baines
barrymovie
hallo mensen deze film is 26 jaar oud, als je hem in 2030 opzet blijf je gewoon
kijken en denk je bij jezelf wat een klasiekertje
vooral als je in je tienerjaren zit.......... ik vond dat toen en nu mega leuk en goed gemaakt
Driello
wellicht dat je al 26 jaar lang in je tiener jaren zit, maar ik vind de film nu echt veel en veel minder sterk dan toendertijd. Het gegeven van de film is nog steeds leuk, maar de uitwerking, plot, special effects en acteerwerk zijn niet bepaald spectaculair.........
the flash
De trilogie is volgens mij van Robert Zemeckis en niet van Steven Spielberg!
ze zijn niet van speilberg maar ge ziet overduidelijk dat hij zemeckis zeer hard heeft moeten helpen bij de trilogie want zemeckis is geen grote filmmaker om dit alleen te kunnen.
Spookje
Fantastisch, leuke film met goed acteerwerk en een zeer boeiend script...En ondanks dat de film al zo oud is, blijft ie elke keer weer leuk om naar te kijken...Topper!!
4 sterre n
pethunia
stfuympos
Kr!kke
De film heeft een leuk verhaal, dat goed in elkaar steekt (of zeg maar uitstekend) met de nodige aandacht voor detail. Verder zijn ook de acteerprestaties meer dan goed, waarbij zowel Michael J. Fox als Christopher Lloyd hun rol schijnbaar met veel plezier vertolkten. Ook het feit dat ze simpelweg amusante personages moesten vertolken, zal daar misschien toe hebben bijgedragen. Samenvattend een zeer vermakelijke film!
tristanrc1
Robert Zemeckis' samenwerking met Steven Spielberg was zeker geen misstap. Anno 2011 haal je de films nog genoeg uit je kast en hij blijft maar leuk. Zonder Michael J. Fox en Christopher Lloyd was dat zeker niet gelukt! De vervolgen zijn helaas wat minder, maar zeker wl het bekijken waard.
Humortje!
Een goede film met een goede cast!
Michael J. Fox en Christopher Lloyd spelen goed en overtuigend. Soms speelde Lloyd iets overtuigender dan Fox.
In het begin moest ik even wennen, met name het hele intro en het gebruiken van de tijdmachine, maar verder kwam het allemaal op gang: Marty moet z'n ouders bij elkaar brengen en dat gebeurt vaak met komische gevolgen.
Goed geschreven ook door Robert Zemeckis en Bob Gale.
Grappig dat voor Marty McFly eerst Eric Stoltz was gecast!
Doc Brown in Argentijnse commercial:
YouTube - El Delorean de Volver al Futuro en Cabildo y Juramento
What Is Doc Brown from ‘Back to the Future’ Doing in Argentina? | /Film - slashfilm.com
Kiros
Grappig. Vooral om te zien hoe weinig Doc veranderd is na meer dan 25 jaar.
Hij lijkt inderdaad zo weggereden uit 1985
MDMovie
Roads? Where we're going we don't need roads.
Geweldig! Ik hou van deze film!
Elke keer dat ik hem opnieuw kijk blijf ik genieten!
Om eerlijk te zijn is het eigenlijk nog niet heel erg lang dat ik deze films kijk. Ik dacht altijd naa te overdreven en nee niks voor mij. Tot ik een keer een stukje op tv zag. Dus besloten om maar eens aan te schaffen en sindsdien ben ik er helemaal weg van. Naast de gewone dvd's ook de 25 year Blu ray edition (aanrader) en in die tijd heb ik hem behoorlijk vaak gezien. EN blijft keer op keer leuk ook de vervolgdelen heb ik niet echt iets om op aan te merken.
Michaeal J. Fox en Christopher Lloyd wat een geweldig duo die twee in de film kan me de film niet voorstellen zonder hun en Biff natuurlijk.
Ik lees ook wat reacties over special effects ect. mensen bedenk dat deze film wel uit 1985 komt omdat te meten met de effects vandaag de dag is onzin natuurlijk. En zo slecht zijn ze nog niet eens zoals de Blu Ray nou daar zijn ze zeker mooi in en ik stoor me er totaal niet aan! Vind je ze nog slecht moet je geen oude films kijken want als je dan elke keer op dat soort dingen let word je gek en kan je beter films anno nu kijken. En nogmaals voor die tijd was het behoorlijk hoogstaand wat ze hadden in de film.
Just watch and have some fun!
Eraser2
Ik ben het niet helemaal met je eens. In mijn optiek is het plot nog steeds ijzersterk en de uitwerking eveneens, Ik ken heden ten dage weinig films met tijdreizen als onderwerp die beter zijn dan deze. Het acteerwerk is misschien niet ijzersterk maar toch ook zeker niet ondermaats en wat de special effects betreft, tjah dat die wat gedateerd ogen mag niet meer dan logisch genoemd worden als je in gedachten houdt dat deze film 26 jaar oud is.
Woeke
In 1 woord geweldig...net de hele trilogie opnieuw bekeken. Wat een vette films zijn het toch. Zeker voor die tijd, zo worden ze nog zelden gemaakt
Genieten geblazen....
Ze krijgen allemaal 5 sterren
Dee Al
Redelijke Back To The Future-film. Tijdreizen blijf ik altijd een interessant onderwerp vinden. Het is in deze trilogie ook wel goed uitgewerkt, maar in deze film wordt het minder leuk uitgewerkt dan in deel 2. Dat is ook wel begrijpelijk. Het is niet voor niets de opener van een trilogie.
Er zaten wel leuke details in, zoals die klok die opeens begint te luiden terwijl hij in 1985 niet meer kon luiden. Ook grappig hoe ze in elk deel van BTTF een paar grappen herhalen. Marty verteld aan iemand dat hij in de tijd gereisd heeft en diegene zegt dan 'wees maar gerust, je bent weer veilig terug in .......). Normaal ben ik niet zo'n fan van vaak herhaalde grappen, maar hier werkt het wel. Ook dat stuk met die foto die vervaagd is goed verzonnen. Over het algemeen een vermakelijke film met vermakelijk acteerwerk.
De gevolgen van Marty's vader die Biff bewusteloos slaat, vond ik wel een beetje ongeloofwaardig. Of een slag echt zo tekenend kan zijn dat Biff de rest van zijn leven in dienst is van de familie McFly? Ik betwijfel het. Dit stoort niet heel erg, maar ik moet het toch even opmerken.
Over het algemeen een aardige film. Deel 2 zou beter zijn.
K. V.
Ja, het blijft toch een film die de verbeelding tarten. Wie zou nu niet graag met een teletijdsmachine willen rijden
en zeker als het dan nog in de vorm van die leuke auto is
Voor de rest is de cast ook perfect gekozen en een leuk verhaal.
Een klassieker.
LauReichenbach
Great Scott!
Ik heb geen film vaker bekeken dan Back To The Future en het verveeld mij nooit. De combinatie Michael J. Fox en Christopher Lloyd is geniaal. Ik moet al lachen als Lloyd alleen al in beeld verschijnt.
Fox speelt misschien wel zijn beste rol ooit.
Tigermoose
Geweldig! (alle 3 de delen overigens) Humor, actie, sf, leuke acteurs.
Heeft mijn fantasie geprikkeld en me geinspireerd om te gaan schrijven.
Jeugdsentiment. Kan nog hele teksten uit de film opdreunen.
Mijn vader maakte me als kind wijs dat hij ook een tijdmachine op zolder aan het bouwen was, ik slaapwandelde dus naar zolder en ging op zoek...
Tigermoose
Rectificatie, het zijn geen 'leuke' acteurs, maar 'geweldige!'
Volledig eens met LauReichenbach.
En Biff, alleen die naam al... hahaha!
SPADE VI
Heb de trilogy vorige week ergens opgepikt voor 10euro50 voor de trilogy op dvd...en eindelijk net deel één achter de rug...wat ben ik blij dat ik deze gezien heb zeg. De oldskool feel die ik zo lang heb gemist en ja, je word gewoon happy als je dit soort films kan bekijken.
Fox en LIoyd zijn gewoon geweldig. Ook crispin glover vond ik leuk bezig. Ik keek er eerst tegenop op om deze reeks te gaan, bekijken, maar ik zit hier al met m'n eitjes en chocomelk in de aanslag om net deel II op te zetteN
Al bij al,,,deze film is werkelijk toppertje
Awake78
Gister nog eens gezien, was op tv en dan blijf je toch weer kijken. Onherroepelijk de kracht van de film. Het is gewoon familie-amusement pur sang. Dit soort films worden toch echt niet meer zo gemaakt, al klink ik nu een beetje als ouwe lul, dat neem ik dan maar voor lief.
Er zitten zulke grappige quotes en stukjes in die los van het verhaal zo goed gemonteerd zijn. Bijvoorbeeld op het end, als hij gitaar gaat spelen en dat lid van de band aan de lijn is met Chuck Berry ('hey, you were looking for a new sound?!') of dat als hij klaar is zegt ('i guess you guys are not yet ready for this kind of music') haha geweldig. Ook dat zijn moeder dan zegt 'hmm Marty, nice name'. Tja alles lijkt wel met elkaar verweven in de film of komt weer terug. Ook dat laatste gedeelte met die klok of dat hij 7 minuten eerder teruggaat, ja er is goed over nagedacht. Echt een film die je kunt blijven kijken en je kan blijven entertainen.
Kan zo nog wel even doorgaan. Zou zeggen, bekijk hem nog eens een keer en verwonder hoe goed het in elkaar zit. Special effects en acteerwerk zijn gewoon dik in orde niks mis mee. Die kop van Lloyd af en toe....legendarisch...
Beertje45
Een mooi meesterwerkje van Zemeckis, dat me van de eerste moment wist te bekoren. Ik hou van films die zich toespitsen op reizen in tijd en deze film behoort samen met Frequency tot mijn favorieten. Het tweede deel uit de BCTF reeks vond ik ook leuk, maar was me iets te dol. De 3e film vond ik wel terug top. Michael J. Fox en Christopher Lloyd spelen heel goed op mekaar in, Crispin Glover is ook top! Jammer dat het bij 3 films bleef, eindigen in schoonheid, zeker?
Sedna_de_zeeheks
Ik heb deze film vroeger helemaal kapot gedraaid. Was er helemaal gek van. Uiteindelijk droeg ik ook een spijkerjack met een rode bodywarmer er overheen. Nu kan ik de film eigenlijk haast niet meer zien te veel gekeken maar dat neemt niet weg dat het een ontzettende goede film blijft.
ExXxtreme
Eerst viel het mij tegen dat doc zo karikaturaal is.. maar uiteindelijk is de film zeker heel vermakelijk.
Edit: Misschien was het toen nog geen cliché dat de professor/wetenschapper/genie/.. heel verstrooid en bij momenten vrij dom doet, maar het is alle sinds zwaar overdreven. Ik vind het vaak redelijk flauw en het geeft de film zo'n "familiefilm" gevoel; de film had voor mij wel net iets minder braaf mogen zijn. Iets wat je eigenlijk in de hele opzet wel ziet; het coole gitaarspelende, skateboardende hoofdpersonage.. de slecht domme bully die voor alle ellende zorgt. Maar zoals ik al zei.. uiteindelijk is het allemaal nog wel heel vermakelijk.
Wat ik wel schitterend om te zien vond is hoe deze film zo goed de tand des tijds heeft doorstaan. Vaak kan ik niet van oude film genieten omdat het er eigenlijk maar crappy uit ziet maar dat heeft deze film dus helemaal niet.. op de vliegende Delorean na oogt alles heel mooi.
ExXxtreme
Vandaag is de dag die Doc instelt om 25 jaar in de toekomst te reizen.
! .
Nee.. in de 1ste film zijn ze nooit naar de future gegaan.. en in deel 2 gaan ze naar 2015.. niet 2010.
tristanrc1
Nee.. in de 1ste film zijn ze nooit naar de future gegaan..
Eigenlijk wel, want Marty word naar het verleden gestuurd en van daaruit moet hij weer ''Terug naar de toekomst.''
Eraser2
Nou eigenlijk moet hij weer terug naar het heden, zijn 'eigen' heden. Als hij in 1955 zit is het dan echter heden. Pfoe.. eigenlijk krijg je hoofdpijn van als je er over na gaat denken
hendrikjanjansen
Ik heb deze film letterlijk meer dan 30x gezien en ik kan hem zo weer opzetten. Leukste (nee, niet beste) film die ik ken!
stefan dias
Doet het ertoe?
De film doet honderd procent wat hij moet doen en nog net dat ietsje meer.
Magie van op het witte doek die zich nestelt in je hart. Dat kan drama zijn, maar evengoed komedie en avontuur. Een waardige top 10film.
Mr. Olaf
Dat heb ik nu ook! Blijft een van de vermakelijkste films uit mijn collectie.

Back to the Future Part III
1990

Back to the Future Part II
1989

Netflix verwijdert binnenkort de geliefde 'Back to the Future'-trilogie

'Back to the Future' komt in de zeer nabije toekomst naar Netflix: 'Het is gewoon zo goed bedacht allemaal'

Netflix verwijdert deze maand tientallen films: dit zijn de best beoordeelde

Michael J. Fox vindt 'Back to the Future'-reboot een slecht idee: "Ik denk niet dat het nodig is"

The Shawshank Redemption

Se7en
Misdaad / Thriller, 1995

Gladiator
Historisch / Drama, 2000
clock towerflying carautoraceterroristdelorean lightninggitaarplutoniumsports caruitvinderjourney in the pastinventiontijdreizenrace against timepestenpartnerliefdeprofanitymisfitgekke wetenschappervis op het drogeterrorismetienerliefdedestinyhidden identityodd coupleescapadedisorderchases and raceslove and romance teenage lifemisfit partners changing the past or futuregetting home jaren 50profanityamorcientifico loco