• 9.384.355 stemmen

Met onder meer: Bill Murray, Andie MacDowell en Chris Elliott

Gesproken taal: Engels, Frans en Italiaans

Releasedatum: 31 maart 1994

Plot Groundhog Day

"He’s having the worst day of his life … over, and over …"

Phil Connors is een chagrijnige weerman die naar Punxsutawney wordt gestuurd om daar het jaarlijkse 'Groundhog Day' te verslaan. Hij raakt daar ingesneeuwd en tot zijn grote verrassing wordt hij de volgende dag wakker en is het weer dezelfde dag. Hij begint hier eerst flink misbruik van te maken, door o.a. zijn collega Rita (MacDowell) te versieren, maar uiteindelijk moet hij toch een oplossing gaan zoeken als hij niet tot in de eeuwigheid dezelfde dag wil beleven.

avatar van (l)moviez

(l)moviez

heb me kapot gelachen. Hele leuke film, waarin sterk wordt geacteerd. Is gewoon een film die je op zondagmiddag opzet om gewoon even te lachen. Het zou misschien ook leuk zijn om Jim Carrey op Bill Murrays plek. Murray speelt echter wel leuk.

avatar van Laila001

Laila001

Wat een leuke film! Een chagrijnige man die uiteindelijk een beter en prettiger mens wordt doordat hij steeds opnieuw dezelfde dag beseeft. Hilarisch!
En die kop van em toen ie op die piano zat te rammen, kostelijk!

avatar van Koss

Koss

Spontaan verliefd geworden op Andie MacDowell, nog nooit gezien/van gehoord. Verder zeer en zeer vermakelijk.
Leuk bedacht, goede acteerprestaties, zeker van Billy, die leuk getransformeerd wordt tijdens de film.

Ergens wel voorspelbaar, maar dat kon natuurlijk niet anders haha

avatar van rayman

rayman

Koss schreef:

Spontaan verliefd geworden op Andie MacDowell, nog nooit gezien/van gehoord.

nee ?, nooit gezien in de reclamespotjes van L'Oréal ?...

avatar van laundromat

laundromat

je bent 21...hmm...ken je d'r ook niet van Four Weddings and a Funeral (1994)? ja en van de reclames ja...mooie vrouw idd.

avatar van Pete_033

Pete_033

Bill Maurray, geweldige acteur Er is niemand anders die zo goed een arrogante 'kwal' kan neerzetten als hij.

Dit is een mooi romantische komedie die eigenlijk met de kerst had moeten worden uitgezonden!

avatar van Pierre1965

Pierre1965

He vanavond is ie er weer.

De meest geniale komedie die ik ken.

Niet dat een komedie dat moet zijn.

Maar voor mij wel de reden om steeds weer opnieuw te kijken.

avatar van KarinV

KarinV

Ik wist dat ik al eerder had geschreven dat ie alweer op tv was. 21 Mei heb ik dat geschreven. En is ie er alweer, zo vervelend.

avatar van Resurrection

Resurrection

KarinV schreef:

Je hoeft niet te kijken...

avatar van Theunissen

Vandaag voor het eerst gezien en ik moet zeggen dat het best een aardige film is met een zeer goede rol van Bill Murray. De overige cast deed het ook best goed. Verhaal is best leuk en soms ook wel grappig (hoewel ik nergens echt om heb moeten lachen). Ook herhaalt de dag zich iedere dag het verveelt zicht nooit want Bill Murray beleeft hem iedere dag net iets anders. Het einde was best aardig (wel een beetje cliché natuurlijk).

avatar van joeriL

joeriL

Andie MacDowell.... mmmmmmmmmmmmmmmmmmmm

avatar van Threeohthree

Threeohthree

Niet mijn kop koffie.

Groundhog Day is een comrom waar humor zeldzaam is en de romantiek uitgestorven is. Misschien feel good voor de een, maar feel bored voor mij. Nee dit is alles behalve mijn soort humor, erg flauw en bovendien koud. Bill was met vlagen erg irritant en te aanwezig, ondanks die poging gaat de award van irritantste personage toch naar Ned, wat een plastic klootviool. Overigens wel een mooie zoom in op de wekker (5:59-6:00).

Dat was eigenlijk een van de weinige hoogtepunten. Het concept is daarentegen wel aardig, alleen erg lamlendig uitgewerkt. Het is dat ik mij niet verveeld heb, dus een hele ster daarvoor.

avatar van KarinV

KarinV

Resurrection schreef:

Je hoeft niet te kijken...

En dat zal ik ook nooit meer doen. Snap alleen niet dat sommige films zo vaak op tv komen, terwijl er nog zoveel goeie films zijn.

avatar van Pete_033

Pete_033

KarinV schreef:

Dit is een goede film! Beter dan die Home Alone 4 troep die er gisteren op was.

avatar van van duijn

van duijn

Best geinige film, maar ik heb niet verschrikkelijk veel gelachen. Meer inderdaad is het een feel-good movie. Vond Murray zoals altijd wel mooi acteren. Vooral met zijn onverschillige blik waarmee hij al duidelijk laat zien dat het een chagarijnige gozer is. Aardige film.

*3.0

avatar van booyo

booyo

Helemaal met van Duijn eens. Vermakelijke feelgood film, maar nergens heel bijzonder.

avatar van Al DeNiro

Al DeNiro

BIll Murray maakt heerlijk gebruik van zijn situatie

avatar van Rory Breaker

Rory Breaker

Aardige film, maar niet steekt nauwelijks boven een willekeurige romantische comedy. Het eerste halfuur was zelfs saai te noemen. Gelukkig is Bill Murray perfect gecast voor deze rol. Wat kan hij toch en lekker sarcastische kop trekken:D. In Lost in Translation is hij nog veel beter.

Concept is leuk bedacht en ook voldoende uitgewerkt, maar ik vond het gewoon te standaard. Ook kon het 'zuute' gedoe met Macdowell me niet zo boeien. Toch een 3* voor de enkele grappige situaties, Bill Murray en het leuk bedachte concept.

avatar van David Aaronson

David Aaronson

Wat een schitterende rol van Bill Murray. Hij is chagrijnig, depressief, geestig, berustend, gefrustreerd, zorgzaam, teder en liefdevol en al die menselijke eigenschappen passeren in zeer korte tijd op een uitermate geloofwaardig manier; voorwaar een van de best neer gezette rollen aller tijden. Ik ken geen acteur en geen film die al deze facetten in anderhalf uur neerzet en weergeeft. Murray zet in deze ene zich steeds herhalende dag een persoonlijkheidsverandering neer waar een zich evoluerend mens misschien zijn hele leven en anders een aantal levens over doet. Filosofisch gezien is deze film mijns inziens een verbeelding van Nietzsche’s Eeuwige Wederkeer. De poort die Nietzsche gebruikt in ‘Also sprach Zarathustra’ wordt ‘letterlijk’ gebruikt; deze poort van Nietzsche is een permanente botsing tussen verleden en toekomst. De handelingen en beslissingen van Phil op die dag, creëren elke keer een nieuwe, parallelle wereld voor zichzelf maar zeker ook voor de anderen.

De volgende, cruciale uitspraak van Murray verwijst tevens naar bovenstaand boek:

“I’m a god, not the God, but a god.
[...]
How can you tell I’m not a god?”

Ik heb deze film, ik denk al vier keer gezien, maar iedere keer ontdek ik weer nieuwe details. Ik blijf hem fantastisch vinden en heb daarom mijn stem verhoogd.

avatar van otherfool

otherfool

Zoals elk jaar weer gekeken op oudjaarsdag en er mag inmiddels toch wel een halfje bij naar 4,5*. Murray is geweldig, de film is ontstellend grappig en ontroert tegelijk en is feitelijk zeldzaam romantisch. Heerlijk om dit weer te kijken met de (helaas smeltende) sneeuw buiten.

avatar van wesleydevos

wesleydevos

Inderdaad zoals voorgaande reacties hulde voor het personage dat Murray neerzet. Niemand anders had dat beter kunnen doen. Lekkere familiefilm waar je niet al te veel bij hoeft na te denken.

avatar van killerfreak

killerfreak

Film begint heel sterk, en geeft me zelfs een klein 'Truman Show'-gevoel. Maar ergens voorbij halfweg zakt de film compleet weg; men weet wat er is gebeurd, wat er gebeurt, en wat er nog gaat gebeuren. En hoewel dit net de sterkte zou moeten zijn van de film, verliest de film mij volledig, en is het een beetje wachten tot de dag waar alles weer 'normaal' is. Jammer, want hier had imo meer mee gekund...

avatar van Brimmi

Brimmi

Leuke feelgoodmovie met een fantastisch concept. Af en toe erg irritant (Ned ) en soms té zoet. Maar een leuke wegkijker was het wel. Bill Murray speelt weer eens erg leuk, de rest van de personages vond ik wat minder.

avatar van gauke

gauke

In mijn ogen een overgewaardeerde film. Af en toe hilarisch en Bill Murray is een komiek, maar er zijn zoveel herhalingen dat je naar een sneller einde verlangt.

avatar van Brimmi

Brimmi

gauke schreef:

Die herhalingen zijn juist een onderdeel van het plot en als het goed is helpen ze je ook met het inleven in de hoofdpersoon, met de saaiheid die op gegeven moment ontstaat na de zoveelste keer dezelfde dag

avatar van de_keyser

de_keyser

Leuk voor een keertje doet niets boven andere romatische komedie's, wel erg leuk concept.

avatar van AjaxRulezzz

AjaxRulezzz

• 2085 berichten

Wel een mooie, grappige film. Origneel verhaal en goed geacteerd.

avatar van shrink

shrink

Beste lachfilm aller tijden. Super gaaf dat elke dag opnieuw begint. Erg orgineel en grappig.

avatar van Koss

Koss

laundromat schreef:

Die moet ik dan maar even gaan bekijken

avatar van Gish

Gish

Ja mensen het is weer zover. It´s Groundhog Day.

Mijn DVD ligt al klaar.

Home - Groundhog Day