• 9.377.892 stemmen

Met onder meer: Bill Murray, Andie MacDowell en Chris Elliott

Gesproken taal: Engels, Frans en Italiaans

Releasedatum: 31 maart 1994

Plot Groundhog Day

"He’s having the worst day of his life … over, and over …"

Phil Connors is een chagrijnige weerman die naar Punxsutawney wordt gestuurd om daar het jaarlijkse 'Groundhog Day' te verslaan. Hij raakt daar ingesneeuwd en tot zijn grote verrassing wordt hij de volgende dag wakker en is het weer dezelfde dag. Hij begint hier eerst flink misbruik van te maken, door o.a. zijn collega Rita (MacDowell) te versieren, maar uiteindelijk moet hij toch een oplossing gaan zoeken als hij niet tot in de eeuwigheid dezelfde dag wil beleven.

avatar van Juneau

Juneau

Een zeer aangename komedie, met geweldige acteerprestaties van Murray.

kramersietse

Billy is grappig, en draagt deze film, alleen jammer van de rol van Andie MacDowell, ik vond haar niet echt geweldig.

Een actrice als Kate Winslet had een veel betere tegenspeelster geweest ook. Maar ja, het verkracht de film gelukkig niet, dus ik kan deze film een mooie 3 geven.

Lost in Translation was ook al zo'n mooie rol van Murray, gelukkig heb ik nog lang niet alles van deze man gezien en kan ik nog lang genieten van Billy Boy!!

avatar van Troubles

Troubles

Dude. :{

Deze film is uit 1993.

Bill was toen 43 jaar,

Andie 35 jaar en Kate werd net 18 jaar.

Als je wilt fappen kun je beter andere films opzetten.

kramersietse

Fappen?? Haha, was dat? Kijk, zinvolle informatie daar heb ik meer aan uiteindelijk. Wist niet eens dat die film zo oud was dude? Toch blijf ik bij mijn mening over mevrouw MacDowell, vind haar niets aan en als Kate Winslet echt die leeftijd had dan ga ik voor een iets oudere dame, zeg maar: Cate Blanchett, is die even goed bedacht hee.

By the way, leeftijd maakt Murray niet eens zoveel uit, kijk naar hem en Johansson in Lost in Translation, daar was Scarlett ook begin 20. En nu jij weer Dude!

avatar van Nomak

Nomak

Cate Blanchett

Bah bah

kramersietse

En dat heb ik met MacDowell dude. Doe mij een handdoek, zit nu in mijn haar.

avatar van Troubles

Troubles

kramersietse schreef:

Als je Bill op zijn 43e naast een meisje van amper achtien zou hebben gezet zou je een Lolitafilm hebben gehad.

Maar het is wel duidelijk op wat voor type vrouw jij valt en daar past inderdaad een koele zakelijke Andie niet bij dus ik begrijp wel wat je bedoelde.

Lost in Translation is toch een heel ander soort film, vind ik.

Oh ja, dude, fappen = rukken. .

avatar van Replicant

Replicant

Erg grappig deze film!

Het idee is geniaal en ik vind dat de sarcastische Bill Murray deze rol subliem uitspeelt.

Ik heb op sommige momenten echt hard moeten lachen en dat gebeurt niet vaak.

Het komt denk ik ook doordat je zelf soms ook graag een dag uit je leven wilt overdoen en dan deze dag beter/slechter wilt aanpassen.

Het is leuk hoe hij zijn dag perfectioneert!

Geniaal, een aanrader..

Hou er wel rekening mee dat deze film uit 1993 komt, dus het kan wat ouderwets overkomen... Gelukkig kent humor geen tijd....

avatar van dEUS

dEUS

Leuke film dit. De rol van Murray staat echt op zijn lijf geschreven. Zijn sarcasme, droge gelaatsuitdrukkingen... erg geestig allemaal. Ik vond alleen dat het einde wat beter uitgewerkt mocht worden.

avatar van bauwens

bauwens

Geweldige film dit! Ik heb een paar keer echt totaal dubbel gelegen. Maar het beste moment van de film is wel als hij vier keer op een rij zelfmoord pleegt. De droge blik in zijn ogen als hij de broodrooster naar boven neemt is gewoon subliem!

Deze film ga ik nog vele malen kijken, that's for sure.

avatar van pethunia

pethunia

Favoriet! Eén van de beste komedies ooit - combineert feilloos een strak thema met een essentieel filosofisch gegeven. "Wat te doen als alle dagen op elkaar lijken" en dan omgaan met jezelf en met al die andere middelmatige figuren in je kleine wereldje. Briljant!

"ondanks het onzinnige en vrij simpele plot" schreef Rosicky eerder. Nu 'onzinnig' is me dunkt eerder 'fantastisch' en simpel vooral in zijn straffe herhaling.

avatar van KarinV

KarinV

Alweer op tv? Is dit inmiddels de 6000e keer? Vind het zo'n &#*(@#()-film.

avatar van Triple G

Triple G

KarinV schreef:

Alweer op tv? Is dit inmiddels de 6000e keer? Vind het zo'n &#*(@#()-film.

Toch jammer.. Kan 'm best 6000 keer bekijken. Waarom vind je dit zo'n slechte film...?

avatar van pethunia

pethunia

Triple G schreef:

Toch jammer.. Kan 'm best 6000 keer bekijken.

Hahaha! Deze film MOET je eindeloos opnieuw bekijken!

avatar van Al DeNiro

Al DeNiro

De zelfmoordpogingen van Bill Murray

avatar van beertjeb

beertjeb

Heerlijke film voor op de bank met een zak chips! Ga hem kijken! Ook voor de 6000e keer inmiddels maar hij blijft leuk!

avatar van Dk2008

Dk2008

Bill Murray vind ik echt zo'n acteur de ene keer is een film met hem lachen geblazen maar dan weer zoals in deze film een behoorlijk irritante acteur. Andie MacDowell mag dan wel mooi zijn maar ik vind het eigenlijk helemaal niet zo'n goede actrice.

De film begint redelijk grappig maar is grotendeels behoorlijk moeizaam en traag. Ik vind het geen leuke film, weinig gelachen. 2.0.

avatar van John Lee Hooker

John Lee Hooker

Hij is een beetje flauw en voorspelbaar maar de sfeer blijft er wel in.

Ik ben geen fan van dit soort films, toch een

- 2,5 -

avatar van Montorsi

Montorsi

Gewoon een leuk filmpje.

Niet overdreven grappig, maar wel een aantal erg leuke momenten. Bill Murray is sowieso al een heerlijke droogkloot, maar hier helemaal op zijn plaats. Mooiste moment vond ik dat Franse gedicht wat hij ging voordragen

Helaas zitten er ook wat mindere fases in, als het wel erg herhalend begint te worden, en is het allemaal wat klef.

avatar van Valii

Valii

Film doet een beetje ouderwets aan en het eerste half uur vroeg ik me dan ook echt af waar dat hoge cijfer vandaan kwam. Toch verder gekeken en na een tijdje werd ik zeker wel geboeid, door het simpele doch geniale plot en de bij vlagen tijdloze humor. 3.5*

avatar van Kroeska

Kroeska

John Lee Hooker schreef:

Hij is een beetje flauw en voorspelbaar maar de sfeer blijft er wel in.

Ik ben geen fan van dit soort films, toch een

- 2,5 -

Hoe kan je precies hier nou geen fan van zijn?

avatar van Leo1954

Leo1954

• 2073 berichten

Bill Murray is altijd leuk, de film had charme, maar duurde me wat lang. Ging heel lang door met die herhalende dag. Toch wel aardig.

avatar van Weertenaar

Weertenaar

Nou nou, wat een hoop eer voor zo'n simplistisch product: 2.50 (2.60)

Vooropgesteld snap ik niet echt goed wat deze prent nou zo bijzonder maakt en waar dientengevolge het absurd hoge gemiddelde aan verdient is. Er worden heus een paar aardige momenten uit de hoge hoed getoverd rondom de 'gave' van Phil (waar ik overigens nooit om kan lachen), acteert Murray niet onaardig en sleutelt regisseur Ramis het geheel voldoende degelijk in elkaar; maar komop zeg, dit kan toch geen materiaal genoemd worden dat net onder de top tweehonderdvijftig bungelt? De flauwheid druipt er werkelijk aan alle kanten vanaf, zijn de pogingen tot (droge) humor kansloos, is het script op veel punten tamelijk voorspelbaar, oogt de montage op veel momenten ronduit slordig, om nog maar te zwijgen van enkele joekels van fouten. Het hoeft niet altijd even 'ingewikkeld' te zijn om tot grootse hoogten te stijgen, maar voor Groundhog Day gaat dat toch echt niet op. Dit is geen klasse komedie, dit is geen cinematografisch wonder, dit is geen hoogstaand script, er wordt niet op wereldniveau geacteerd, en ja, (schoorvoetend toegegeven) voor regisseur Ramis viel alles mooi op zijn plaats in Groundhog Day; maar ik vraag u: What makes GD so special?

avatar van Ceeda7

Ceeda7

Waw, zonder twijfel de beste romantische komedie die ik ooit gezien heb. Bill Murray in een onweerstaanbare rol, de humor is zeer fijn en het scenario verschrikkelijk origineel. Topentertainnment, en verveelt voor geen seconde.

avatar van John Lee Hooker

John Lee Hooker

Kroeska schreef:

Hoe kan je precies hier nou geen fan van zijn?

Weertenaar legt het al uit. Het zit gewoon te simpel in elkaar en de verassingen van humor zijn ver te zoeken sterker nog ik heb nooit gelachen bij deze film. Ook ben ik er geen fan van omdat het zo'n typisch overbelichte show is, waarbij het in elke scene maar draait om 1 ding zonder ook maar even iets onverwachts te laten gebeuren. Camerawerk is in dit soort Amerikaanse humorfilms ook erg saai. En naast dit is het einde echt bedroevend slecht...

avatar van sofripa

sofripa

Briljant uitgewerkte film. Murray speelt, zeker in het begin de ultiem hufterige plurk. Klasse gedaan. Als ik de recenties van anderen zo lees ben je voor of tegen. Ik ben zwaar voor, vanwege de originaliteit en het heerlijke feelgood aan het eind. En last but not least MacDowell...

avatar van jack404

jack404

Goede film! 5 sterren.

avatar van soap

soap

fantastisch, hij lijkt op de according to jim acteur

avatar van Beffrey28

Beffrey28

Bill Murray is een held. De rol die hij hier neerzet is zijn beste prestatie (tot nu toe) vind ik. Hij speelt de rol van Phil tot in perfectie.

Daarnaast is de film van begin tot einde grappig en verveeld hij geen moment. Toppertje.

avatar van wess16

wess16

Die Murray is altijd zo heerlijk cynisch.