Genre: Avontuur / Actie
Speelduur: 187 minuten / 201 minuten (extended edition)
Nieuw-Zeeland / Verenigde Staten / Duitsland
Geregisseerd door: Peter Jackson
Met onder meer: Naomi Watts, Jack Black en Adrien Brody
Releasedatum: 14 december 2005
Plot King Kong
"The eighth wonder of the world."
De jaren 30. Een groep filmmakers reist af naar een legendarisch eiland om een film op te nemen. Eenmaal aangekomen blijken alle geheimzinnige verhalen over het eiland op waarheid berust: het eiland wordt bevolkt door mysterieuze inboorlingen en vele gigantische beesten. Hoofdrolspeelster Ann Darrow wordt de gevangene van één van deze beesten: de acht meter grote gorilla Kong. De filmcrew trekt er vervolgens op uit om haar te redden.
- Trailer (YouTube)
Choy
Nomak
ik vond de film echt niks aan naar een 1 uur was ik afgehaakt
Timothyvdmeer
ik vond de film echt niks aan naar een 1 uur was ik afgehaakt (wonder dat ik het zolang heb vol gehouden) toen vond ik er al niks meer aan. nee, zelf vind ik hem 3 uur te lang heel jammer van me geld. 0.5*
Sorry maar films als Street Fighter en Stan Helsing in je top 10? En dan dit meesterwerk afkraken???
Verder eens met Nowak. Nadat je een film hebt afgezien mag je pas stemmen.
maxB
in het televisieschema van moviemeter staat dit:
King Kong (1976)
King Kong (2005)
donderdag 26 november, 22:45 uur, RTL7
welke wordt nu daadwerkelijk uitgezonden?
juhnzun
in het televisieschema van moviemeter staat dit:
King Kong (1976)
King Kong (2005)
donderdag 26 november, 22:45 uur, RTL7
welke wordt nu daadwerkelijk uitgezonden?
Kong 1976
De versie uit 1976 volgens mijn bron www.cinema.nl
jordandejong
die van 76 word inderdaad uitgezonden, die vind ik persoonlijk beter dan deze.
Betamax
Heb de extended version gezien en de hele 201 minuten uitgezeten.
Dat zegt eigelijk al genoeg, ik hou namelijk niet zo van hele lange films.
Deze boeit van het begin tot het einde.
Prachtig gefilmd en geweldige effecten.
Couch Potato
De film sleept je gewoon mee, ondanks het wat trage begin. Goede acteerprestaties, zeker van de schone, en van het beest zou je zweren dat het een echt beest is, prachig wat men tegenwoordig met computeranimatie allemaal kan, niet te geloven gewoon!
Je gelooft gewoon alles, en zo hoort het, ik heb ik de bioscoop erg genoten, en kijk, vandaag nog eens op dvd herbekeken, toch op een kleiner scherm, maar niets minder, gewoon héél goed gemaakt amusement is dit!
Meneer Bungel
Deze had ik idd graag in de bios gezien en zou de aanschaf van een enorm beeldscherm zeer rechtvaardigen!
SnakeDoc
Normaal gesproken hou ik niet van al die gekte, maar ik vond het bij King Kong allemaal prima!
Alles was erg mooi uitgewerkt. Spanning tot de laatste minuut!
* * * *
joostus
Belachelijk dat je dan toch stemt!
Ja inderdaad belachelijk. Zeker omdat de film het eerste uur eigenlijk een inleiding is, die ik overigens helemaal niet irritand lang of saai vind ofzo. Na een uur komt pas echt de film met king kong enz. Dus vanaf het beste heeft ie alles gemist.
BS89
Heb de extended version gezien en de hele 201 minuten uitgezeten.
Dat zegt eigelijk al genoeg, ik hou namelijk niet zo van hele lange films.
Deze boeit van het begin tot het einde.
Prachtig gefilmd en geweldige effecten.
Ja, helemaal mee eens, ik houd ook niet zo van extreem lange films, maar deze is erg boeiend. oke, misschien de eerste 45 minuten zijn nog een beetje saai, maar daarna, word het gewoon een zeer vermakelijke film.
dinhus
Inderdaad, aan 't begin was de film om in slaap te vallen, maar uiteindelijk begon het verhaal echt spannend te worden..!
4* Voor KingKong, ben blij met de lange tijdsduur en 't einde is supermooi!
*Thijs*
Prachtig neergezet door Peter Jackson. Het eerste uur wel een beetje traag, maar dat bouwt alleen maar meer spanning op. Wat een fantastische effecten ook. In de bioscoop en op beamer gezien en ook de tweede maal nog steeds even mooi en spannend. Dit is helemaal míjn film. 5*
Arbiter
Belachelijk dat je dan toch stemt!
De eerste driekwartier zijn ook saai vind ik, maar daarna wordt het spannend en komt er actie.
*Thijs*
En na dat 1ste uur begint het pas net! Mocht je een keertje tijd en zin hebben, raad ik toch aan deze film nog eens helemaal te kijken. Kun je daarna nog de 0,5* onderbouwen die je gegeven hebt, dan ben ik erg benieuwd..
TragieStar.*
Ik vind het stom, als je de film nog niet helemaal hebt gezien, al een cijfer voor gaat geven. Hoe kan dat nou?
Hoe kan je de film beoordelen op 1 stukje.
simonvinkie
Spectaculaire film van de regisseur van de lord of the rings trilogie. De film begint wat traag maar maar dat blijkt later niet zo erg want de spanning wordt goed opgebouwt.
De film bevat schitterende effecten en de is cast prima de acteurs doen hun werk maar op een ervander manier werdt ik niet echt meegezogen in het verhaal ik heb het idee dat ik de oude versie beter ga vinden dus die moet ik maar snel is gaan kijken.
Lennert
Een lange zit met over the top personages, pseudodiepgang, melodramatisch acteerwerk en een hoop spektakel. Dit laatste ziet er het meest overtuigend uit als King Kong andere CGI wezens te lijf gaat, anders is het soms erg overduidelijk blue screen, maar oogt desalniettemin zeer behoorlijk. De insectpit is een bijzonder angstaanjagende scene, terwijl ook het gevecht tussen de V-Rexen en Kong uitsteken is geschoten. Kong komt daarnaast in deze film meer sympathiek en realistisch over qua gedrag dan in zijn voorgangers, zodat we als kijker makkelijk sympathie voor het beest zullen opbouwen.
Maar het was allemaal toch wel erg oppervlakkig verder. Een perfect voorbeeld van een hollywood kaskraker.
D.Toretto
Toch 3 sterren. Niet voor de uitwerking van het verhaal,maar puur voor de actie. De beesten konden niet groot genoeg zijn en het kon allemaal niet nog meer overdreven...
Kevin13
Door de originele Kong film zojuist bekeken te hebben begon ik te vergelijken met deze. Daardoor een half sterretje eraf.
TragieStar.*
Ik vind het raar dat je deze film gaat vergelijken met de originele versie.
Het is toch heel anders met deze film.
Kevin13
Inderdaad. Mindere acteurs, mindere spanning en laat me niet vergeten te zeggen dat de sfeer uit het originele zovele keren beter is als hier.
Tjeerdd
Hele goed film. Alleen snap ik niet waarom er tegenwoordig geen happy eind meer in films mag zitten. Mijn vriendin was zelfs kwaad na het kijken van de film.
Genoten van de film, maar mede door het einde kan ik er niet meer van maken dan 3,5*. Anders 4* (puur gevoelsmatig).
jordandejong
het is dan ook een remake van die uit 1933. Daar gaat hij op het eind ook dood. Ik moet toegeven wel een behoorlijk zielig einde.
TragieStar.*
Ja, vind het ook een echt zielig einde. Zit elke keer weer in tranen.
Brix
- 19684 berichten
Voor een enigszins vergelijkbare film, maar in meerdere opzichten 'kleiner van opzet', mét happy end, zie 'Mighty Joe Young'.
Beide versies zijn de moeite waard.
Jozz
Eén van de mooiste en spectaluairste films die ik heb gezien. Alles is werkelijk prachtig in beeld gebracht. Natuurlijk leunt deze film op een klassiek verhaal, waardoor daar sowieso al weinig mee fout kan gaan. De manier waarop Jackson er op een moderne manier invulling aan heeft gegeven is heel indrukwekkend te noemen.
5* voor deze film, omdat ik het gewoon een perfecte moderne remake vind.

Kong: Skull Island
2017

King Kong Lives
1986

King Kong
1976

Binnenkort staat Peter Jacksons 'King Kong' op Netflix: 'Het einde zorgde dat ik het toch even moeilijk had'

Netflix verwijdert nog dit jaar een grote hoeveelheid titels, dit zijn de best beoordeelde

Deze waslijst aan goed beoordeelde titels verscheen 1 januari op Netflix

Deze titels voegt Netflix binnenkort toe aan het aanbod

Vozvrashchenie

The Gunfighter
Western, 1950

The Last Samurai
Historisch / Oorlog, 2003
new york cityscreenplayshow businessfilm bedrijfexotic islandmonsterinheemshuman animal relationshipschipgrote depressiegiant insectremakeprehistoric creatureking kongdinosaurusschepselkaijuprehistoric creatureempire state buildinggiant apewoman in periljaren 30giant gorilla king kong